- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.176
- 798
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
Benimle tamamen ayni dusunen birini buldum. Habire dogurdum, baktim, yedirdim bilmem ne diyorlar... Ee birde yapmasaydın. Cocuk dogurmak silah zoruyla sanki. Acı çekmek, uykusuz kalmak, fedakarlık yapmak, bakmak istemiyorsan cocuk yapmassın. Cocuk yapip o cocugu kendine borclu cikartmak bunlari yaptin diye omur boyu ustunden gecinmek isteyen anne babalar var. Anne ve babalik karsilik bekleyerek buyuyunce bana bakcak biri olsun diyerek yapilmaz. Ben cocuk yapmiyorum, kesinliklede istemiyorum. Cunku o sorumlulugu alamam. Ama cocugum olsa baktım, buyuttum diye karsilik beklemeye hakkim oldugunu dusunmem. Tabiki insan olan insan anne babasi zor durumdayken, hastayken, ihtiyac varken anne, babayı atmaz. Bu da vicdan ile alaka birşey. Kedi , köpekte doğurup emziyor, bakıyor yavrularına.Gayet haklısınız.
Ne kayınvalidem kayınpederim üç koca ay kalsın en kendi annem babam. Hastalık olur anlarım elbette bakarsınız ama keyfi olarak bu durumu yaşamamak istememe hakkınız var.
Ayrıca ben uyumadım, yemedim, içmedim baktım deniliyor ama çocuklarınızın isteği üzerine onları dünyaya getirmiyorsunuz. Siz bazı duyguları tatmak için yapıyorsunuz çocukları ve bu nedenle bakıyorsunuz. Ona sordunuz mu ben seni kendi isteklerim için dünyaya getirip sonra da bu nedenle ömür boyu senden her şeyi talep etme hakkını kendimde bulacağım diye.
Benim annem tek yaşıyor ve başka şehirde, ben sıkılıyorsan gel kal diyorum. Arada bir gelmek yüz göz olmamak iyidir kızım herkesin düzeni kendine diyor.
Geçenlerde hastaneye gitmiş, teyzem gelmiş yanına bir hafta kalmış benim aklımda kalmasın düzenimiz bozulmasın diye.
Yani ben nasıl hastalansam yada kötü bir durum olsa anneme koşacağım gibi annem de bana koşar. Ama sırf yalnız kalamıyor diye de insanları da rahatsızlık etmemeli. Bu düşüncesizlik.
Anne ve babanın büyütmesiyle çok çok farklı. Siz kendiniz bebek sevmek için, anne baba olmak için yaptınız çocuklarınızı, çocuğun böyle bir talebi yokken bu kadar da talepkar olunmamalı.
Çocuklar da gitsin üç ay aramasın demiyor. Normal olani istiyor. Yemeği beraber yiyelim gitsin evinde uyusun deniyor. Normali bu.
Ben nasıl kayınpedeirmle üç ay kalmak istemezsem eşim de istemeyebilir. Haklı.
annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
annem şehirdışında olduğu için 2-3 aylığına babam yalnız kalacak. fakat annem gideli 10 gün oldu babam evine gitmek istemiyor. evi yakın yürüyerek gidilecek mesafede 1 km falan. ev merkezi sistem yani soba derdi ısınma derdi yok. biz iki kız kardeş yemeği bizlerde yesin evine geçsin diyoruz duyuruyoruz falan ama açık açık söyleyemiyoruz babamınsa ablamdan gidesi yok bazen bana geliyor ama anlaşılan ablamda geçirmek istiyor bu süreci. eniştemle yeğenlerim biraz rahatsız bu durumdan. bende yatmaya gitsin evine diyorum ama haksızlıkmı ediyoruz? siz olsanız napardınız? eşlerimiz neden kalıyor diyemezler ama şaka yollu evi yokmu falan diyolar.
Cevap bana değil ama dayanamadim. Asla kp saygisizlik etmisligim yoktur. KV ablasina gittiğinde bende kalmisligida vardır. Yaşlıdır hürmet eder severim. Fakat anne babayla kV kp bir midir?Kp gelse de aynı mı olacak peki
Benimle tamamen ayni dusunen birini buldum. Habire dogurdum, baktim, yedirdim bilmem ne diyorlar... Ee birde yapmasaydın. Cocuk dogurmak silah zoruyla sanki. Acı çekmek, uykusuz kalmak, fedakarlık yapmak, bakmak istemiyorsan cocuk yapmassın. Cocuk yapip o cocugu kendine borclu cikartmak bunlari yaptin diye omur boyu ustunden gecinmek isteyen anne babalar var. Anne ve babalik karsilik bekleyerek buyuyunce bana bakcak biri olsun diyerek yapilmaz. Ben cocuk yapmiyorum, kesinliklede istemiyorum. Cunku o sorumlulugu alamam. Ama cocugum olsa baktım, buyuttum diye karsilik beklemeye hakkim oldugunu dusunmem. Tabiki insan olan insan anne babasi zor durumdayken, hastayken, ihtiyac varken anne, babayı atmaz. Bu da vicdan ile alaka birşey. Kedi , köpekte doğurup emziyor, bakıyor yavrularına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?