kızlar babamın ablamda kalması doğrumu?

valla ben her tarafa hak verdim bu konuda :)

ha ha.

bence 2-3 ay kim olsa idare edilir, ki baba yani.

ama eşler de rahatsız olmakta haklılar, neden olmasınlar ki, yaşlı da olsa kendine sürekli karışan birini kim ister, çok sabır ister.

hele ki yeni evler küçücük, benim de sadece salonum var mesela misafir için. babam gelse erken yatmak ister, çocuk yatmak istemez mesela, ne olacak, elbette sıkılacak ev sahibi, daralacak. bunu kötü evlat olmaya bağlamak doğru gelmiyor bana.

benim babam geçen hafta bendeydi tüm hafta mesela, çok karışan biri değildir ama oğlumu şımartma konusunda çok abartı hareketleri var.
bir haftalık bir süre diye çok müdahil olmadım. Ama daha uzun süreli olsaydı muhakkak müdahil olurdum. Eşim keza bence çok sabırlıydı. Ama sürekli bu düzeni yaşamak istemese ne diyebilirim ki ona.

hastalanıp bakma bakılma olayında ise ben çok uç düşünüyorum. örneğin ben babama bakamam çok hasta olursa, nasıl bakayım, nasıl banyo yaptırayım. muhakkak ya bakıcı tutarım ya iyi bakılacağını bildiğim bir merkezi ayarlarım, ziyaretini yaparım.

her işin bir oluru vardır bence, işin içine kötü niyet girmedikçe insanları çok yargılamamak gerekir.

üzüldüm...bu benim fikrim...
2 ay nedir ki sabredilebilir canım babam keşke yaşasaydı 53 yaşında kaybettim ama ölümünden 4 ay önce 1 ay bende kaldı oda zor adamdı herşeye karışmasada zor biriydi ama gitmesin diye yalvardım...sadece şunu düşünün evlatlarınız var bakmak zorunda değil ama sadece empati kurun.ayrıca eşiniz laf çarpıyorsa ona bu fırsatı verdiğiniz için hele dedeleri hakkında öyle düşünen çocuklarınız için bi düşünün derim...

Gelininizin babanızdan rahatsız olma gibi bi lüksünün olduğunu sanmıyorum. Hem o yaştakı insanların aile düzenlerini bozup kendi işleri için yanlarına çağırıyorlar hem de pişkin pişkin biriniz gidin mi diyorlar? Bence bu olayın çözümü annenizde. Anneniz biz bu yaştan sonra ayrı yapamıyoruz desin babanızı yanına çağırsın. Siz babanıza tabiki git evinde kal diyemezsiniz. Ne kadar kibar söylesenızde alınır tabi ki adam. Annenize söyleyin o konuşsun.

çok enteresan yani iki evlat bir babayı sığdıramamışsınız o ablanızda eşinin rahatı bozulacak diye babanızı sitemiyor ne var ki bunda eşleriniz zaten sabah gidiyor akşam geliyor babanızın çekilmez tavırları mı var herkes odasına çekiliyor sonra demek ki yalnız evde kalmak istemiyor idare edilebilir yani Allah korusun demek ki annenize bir şey olsa babanıza bakamayacaksınız daha şimdide böyleyse. Benim kayınvalidem vefat etti kendi babam olmamasına rağmen yaşlı olduğu için onun evine geçicez beraber oturucaz.

canım annem vefat etti
4 aydır eşimle beraber babamın yanında kalıyoruz..bir kez şikayet etmedi Allah razı olsun.
Rabbim her işin kolaylığını verir.
biraz sabırla..gittiği yerden dönecek bir anneniz varmış ne güzel..

Anne baba bize bakıp büyüttüyse kendi tercihlerinin sonuçları olduğu için yaptılar. Ben demedim ki hadi beni dünyaya getirin. Bakacaklar tabii.
Sonra ben büyümüş evlenmişim düzenimi kurmuşum bir başkasının keyfi için babam gelip evimin sağına soluna karışıyor. Mantıklı mı yani?
Madem evin yakın, git otur yat kimsenin tadını kaçırma.
Madem gitmiyorsun, misafirliğini bil, yemeğini ye, otur.
Orası sadece kızının evi değil damadının ve torunlarının da evi yani.
Bence annenizle konuşun, ikide bir arasın uyarsın babanızı. Olmadı anneniz nöbeti kızın ailesine devretsin. Kardeşiniz de bir zahmet kendi yaşamının sorumluluğunu alsın.

babaniz annenizin yanina gitsin madem,cumbur cemaat kalsinlar erkek kardesinizin evinde.
boyle sacma sey mi olur erkek kardesiniz de bi tuhaf yani.
madem gozu arkada kaliyor,kiz da ogretmen,kendi ailesi tenezzul edip gelmiyor yanina,ozaman sizinkiler hep beraber gitmeli.
adamcagiz korkuyordur belki bi basina yatmaya.
ben sizden ziyade geline ve erkek kardesinize kizdim.
kayinpederi yiyecek mi gelini tovbe Yarabbim,neden babaniz gitmiyor oraya?

Aynı durumda babam olsa başımın üstünde yeri var, eşim de hiçbir şey demez zaten.
Kayınpeder aynı durumda olsa gelse bende kalmak istese niye birşey diyeyim ki.

Benimle tamamen ayni dusunen birini buldum. Habire dogurdum, baktim, yedirdim bilmem ne diyorlar... Ee birde yapmasaydın. Cocuk dogurmak silah zoruyla sanki. Acı çekmek, uykusuz kalmak, fedakarlık yapmak, bakmak istemiyorsan cocuk yapmassın. Cocuk yapip o cocugu kendine borclu cikartmak bunlari yaptin diye omur boyu ustunden gecinmek isteyen anne babalar var. Anne ve babalik karsilik bekleyerek buyuyunce bana bakcak biri olsun diyerek yapilmaz. Ben cocuk yapmiyorum, kesinliklede istemiyorum. Cunku o sorumlulugu alamam. Ama cocugum olsa baktım, buyuttum diye karsilik beklemeye hakkim oldugunu dusunmem. Tabiki insan olan insan anne babasi zor durumdayken, hastayken, ihtiyac varken anne, babayı atmaz. Bu da vicdan ile alaka birşey. Kedi , köpekte doğurup emziyor, bakıyor yavrularına.

Keşke benim babam da bende kalsa arada. Evleneli 1,5 sene olacak yemeğe bile gelmiyor rahatsız olacağımızı düşünerek. eşim ayrı çağırıyor ben ayrı. Hep gelirim diyor gelmiyor. Eşim de baba başta yeni evlisiniz diyordun gelmiyordun şimdi de hep bir bahane buluyorsun diyor hatta ama yine gelmiyor Tek kalıyor evde ben de her zaman gidemiyorum temizliğe. Aslında yakın sayılrıız ama ev, iş, okul dersler derken..

evli olsam ve babam bir kaç ay bende kalmak istese, sıkıntı yapmam. eşim de dahil kimsenin konuşmasına müsade etmem. bir çok erkek yalnızlığı sevmez. hele belli yaş üstündekiler. evet haksızlık yapıyorsunuz. ha çok çok özel durumlar varsa onu bilemem.

Allahtan adam ömürlük kalmıyor sizlerde !!!!
Enişteleriniz ve eşinize babanızın ne gibi bir ağırlığı var acaba ?
Hepi topu sofraya bir tabak fazla konuyor yiyeceği 1 tabak yemek
Eskiler boşa dememiş ;

Baba bir bağ bağışlar ,çocuk bir salkım üzümü çok görür yanlış anlamayında bunu hissettirdi konunuz !!!

çok üzülüyorum böyle haberlere, hem de cok... ben onun rahatı için kendi rahatımı düşünmezdim, pamuklara sarardım, onun rahat etmesi için elimden ne gelse yapardım. kendi babam için de, diğer babam için de (eşimin babası, oda benim babamdır) onlar ki beni büyütmüş, elinden ne geliyorsa yapmış... ha benim babam-annem, ha eşimin annesi-babası. ben onlara kurban olurum ya... 3 ay da neymiş ki? gidenin ardından ah vah etmek kolay, güzel olan onlara verdiginiz değeri onların bilmesi. hayırlı evlat olmak bunu gerektirir.

Konuya gelince babama evimiz uzak keşke gelse kalsa bende. Tek başına evine gondermek istemezdim şahsen. Yalnız eşlerinizle arasında bir husumet geçtiyse bilemem. Yine de hizmeti gören benim eşime çocuklarıma laf düşürmem.

Ne kadar çifte standartlı bakmışsınız olaya kızlar. Kayınpederi de kabul ederdim diyor herkes ama adam her yaptığınız işe karışsa, uyku saatiniz düzeniniz bozulsa 3. gün isyan bayrağını çekerdiniz. Konu sahibinin eşi bütün gün çalışıyor yorgun argın geliyor evinde rahat etmek istiyor belki, hakkı değil mi bu? Ayaklarını uzatıp tv izlemek isteyebilir, sabahlamak isteyebilir. Baba belki izlenecek programdan yapılacak yemeğe kadar karışıyor. Bu devamlı olursa insan gerilir. Ev huzur bulduğumuz bir ortam olmalı, iki gün başka yerde kalsak koşa koşa evimize döneriz özlemle. Ama konu sahibinin ve ablasının evinde huzur kaçmış biraz belli ki. 2-3 ay boyunca buna katlanılır mı kolay kolay, hem de çok gerekli bir sebebi yokken? İnanın damatlar gıcıklık yapıyor desek bile torunlar dedelerinden öyle boşuna rahatsız olmaz. Büyüğümse de saygı beklerim ben karşımdakinden, babam devamlı beni gıcık edecek hareketler yapsa "ama neden böyle yapıyorsun baba" derim. Sırf yaşlı diye gelsin tepemize çıksın demeyeceğiz ya. İşime karışmasın saygısızlığı olmasın, çocuklarıma eşime iyi davransın herkesin başımın üzerinde yeri olur.

Severken boğanlar var gerçekten yaa.
Ben şimdi çocuk istemiyorum en azından bir iki sene kesin istemiyorum. Gezmek tozmak istiyorum. Bir geldi mi bir daha gitmiyor çocuk milleti, her şeye doyup tamam dediğimde hala istiyorsam yaparım. Ama çocuk da hayatın anlamı en büyük mutluluk falan değil bana göre.
Bizim toplumda çocuk istemeyene vicdansız gaddar olarak bakılıyor ama bence gayet makul bir istek. Yeterli maddi manevi gücü kendinde göremiyorsa, o sabrı bulamıyorsa yapmasın zaten.
Bu fedakar annelerden biri kayınvalidem. Kadın ömrünü adamış, bir beklentisi yok sağolsun ama bana abartılı geliyor. Hayatını da adamış kendini de.
Diğer yanda benim annem ne kendini adadı bana ne de benden talepleri istekleri var. Kendi hayatını yaşıyor. İlk evlendiğimizde tek çocuğum ve annem dul diye eşim de annen ileride bizle yaşayabilir falan dedi. Annem küplere bindi. Herkesin evi düzeni kendine. Siz mutlu olun arada bir uğrarsınız tamam dedi. Elbette ömür boyu annemin yakınında olmak istiyorum ama aynı evde uzun süre kalmak zor. Ben de tahammül edemem kimseye eşimden de beklemem.
Ama ben bunları kayınvalidem ve anneme baktıkça gördüm. Anne olursam da annem gibi bir anne olmak istiyorum. Beklentisi olmayan, güçlü, kendini adamadan hayatını yaşayan keyifli bir kadın. Annelik de illa adamak falan değil, adamamak da lazım. Resmen daha karizmatik daha hoş geliyor gözümüze sevgisiyle boğmayan annem.

Öyle bişey olsa benim babamı eşim bırakmaz. Hem de uzun bir süre kalmayacakmış aslında.

Su yaşınıza kadar nasıl geldiğinizi unuttunuz gibi. İncir çekirdeğini doldurmayacak bahaneler one sürüp babanızı evinizde istemiyorsunuz.
Velev ki eşiniz rahatsız, dikilin karşısına. Sanki komşu, elin adamı.
2-3 ay idare edebilirsiniz. Hatta ablanız çok bunaldiysa gidin yalvar yakar getirin biraz sizde kalsın onunda YUKUnu alın.
Umarım evlatlarınız sizden daha dusunceli insanlar olur.

hepimiz nasıl da bencilleşmişiz. insan bir kaç ay rahatsız oluversin yani. baba bu ya baba! hani bizim dünyaya gelmemize vesile olan, güvenle sırtımızı yaslayabildiğimiz tek adam! (istisnalar kaideyi bozmaz) adamın derdi tek yemek olsa, gider lokantada yer. çamaşır ütü olsa, gider temizleyicide temizletir, ütületir. gönlümüz ne kadar da daralmış. yorumları da hayretle okudum. k.validemin de gitmesi gereken bir durum olsa, k.pederimi de ağırlarım elbet. kendimi parçalamam, her şey yapabildiğim kadar. ama bir babanın kalbi kırılmamalı. ha k.peder, ha baba. arada soğan zarı kadar fark var der büyükler. üstelik çocuklar da bizden böyle görürse, onlar da ataya saygılı yetişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…