kızlar bakın bi altın meselesi

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Kızlar araba alıcam diye konu açmıştım biz düğün altınlarını bir bankaya kasaya koyduk eşimin adına işte en büyük hatam bu oldu o farketmez dedi bende o an düşünemedim salak gibi şimdi istiyorum araba almak için vermiyor beni krediye sokmak istiyor 3 yıl her ay bin lira ödüycem kredide. buna girmek istemiyorum hukukende kadına takılan altınlar kadının hakkıdır ama o benim de hakkım var diyor ben napayım şimdi çok sinirliyim ya eşşek gibi kredi ödemek istemiyorum ama kasa da onun adına dava açmak mı gerekir almak için ya ben napıcam yardım eder misinz

Valla en başta kendi adına açsan bunlar başına gelmezdi ama olan olmuş.
Ama ben karı koca birbirine en yakın insanlardır; arada dava olunca yüz yüze nasıl olur bilemedim. Hiç mi ikna olmuyor? Artılarını eksilerini anlattın mı?

Evlensen bir dert bekar kalsan bir dert konu sahibi ne yazacagimi bilemedim ama eşler arasına böyle parasal mevzularin girmesi çok çirkin peki suan araba almanız lüks mu konustunuz mu esinizle bu durumu

Kredi daha mantikli.
Hazir parayi yerine koymak cok zor.

Not. Ben de yeni araba isteyen esime vermiyorum bankadaki parayi. Takilarin sadece kadinin hakki olduguna da inanmiyorum. (Evlendik diye takilan altinda niye damadin soz hakki olmasin ki? Evlilikte her sey ortak olmali)

Siz evli misiniz boşanmak üzere mi ben anlamadım?
Evliyim çok şükür boşanma falan da yok ama biliyorum ki hukuken kadının hakkıdır altınlar kendi altınım onun adına kasada bunu istiyorum paraya ihtiyacım var 3 yıl maaşımdan bin lira vermek istemiyorumüstüne 6 7 bin faiz istiyolar ya havaya o kadar faiz ödeyeceğim ben

Arkadaşım kadının hakkı değil karı koca olmuşsunuz bir araya gelip artilariyla eksileriyle bir konuda ortak karar alırsınız yok senin yok benim diyerek bu evlilik zor yürür senin veya benim değil biz olabiliyorsaniz karı koca olabilmissinizdir bu şekilde davranarak birbirinize karşı hirslanirsiniz ki bu da evliliginize zarar verir

Ama bu öyle dava açarak olmaz ki.o zaman evliliğini rezil olur.

Ya ben ona her türlü eş görevini yapıyotum hizmette kusur etmiyorum oda bsna diyebilirki karıcım ihtiyacın varsa al altın senden önemli mi yerine koyulur bunu demiyor o vermeyince bende bu sefer benim diye tutturuyorum

yarısını bari versini, bu adama nasıl güvenipte sorunsuz bi evlilik yürütülürki bundan sonar

Çok üzücü ama madem senin benim konusu oldu o zaman yarı yarıya bölüşün altınları herkes hakkını istediği zaman alıp kullansın

İlginç bir konu peki eviniz var mı yani şahsen altın bozdurulacak olursa ev için birşeye bozmak daha mantıklı gelir bana araba tamam çok büyük ihtiyaç ama masraf ekstradan fazla hazır para çabuk harcanır herşeye altın bozdurulursa elinizde kalmaz

Bence o kasa sizin adiniza olsa bile esinizle ortak karar almadan altinlar benim alacagim iste araba sen karisamazsin diyip gidip araba almaniz evliligi zedeler. Yanlis anlasilmasin ayni sey erkek icinde gecerli. Ortak karar alip ortak uygulamak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…