Kizlar ben cok üzgünüm

yasli degil, cok iyi bakar kendine asla yormaz. herseyin iyisini yer, en iyi yerde o durur, seni bile kaldirir oturur asla cekinmez. bencil fazlasiyla yani cok iyi bakmis kendine bu durumda. esim durumu kabullendi zaten sorun bir sekilde kknu acolinca annesinin oömamis gibi davranmasi. en önemli sorun da esimkn annesinin sevgisini hic göremedigi icin ona ijtiyac duymasi en acisi bu. zorla sevemez ki insan. sevmiyor iste. dünden sonra galiba o da artik

Bu konularda yazılmış çok kitap var.Çocukluk travmaları,insan psikolojisi.Okuya okuya kendini keşfedebilir.

İsin kötü tarafi icimizdeki cocugun hala anne baba sevgisine muhtaç olduğu ve anneler babalar hala bu açlığı doyurmadiklari. Dediğiniz gibi insana kendi çocuğunu sevmek bu kadar zor gelmemeli. Ama maalesef insanlar bu konuda cok empati yoksunu olabiliyor. Zaman geçtikçe bir cok insan yine yaptığı ile yüzleşir, ama esinizin ailesi buna hazır değil anlaşılan. Onlarla olan kavga eşinizi yaralamaya devam edecek. Onun icin bir süre kendini geri çekip kendine bakmasi lazim. Karşı tarafı olduğu gibi kabullenmek de lazım bir yerde galiba. Annem ve ben dogum sırasında az kalsın ölüyormusuz. Basdoktorun gelmesiyle son dakika kurtulmuşuz. Annem bana bir kere cocukken "sen ölsende olurdu, ben haytda kaliyim de" gibi bir cümle kurdu. O anda neden böyle canımı yakmak istedi bilmiyorum, ama bugün söylesem söylediğini büyük ihtimal "hatirlamaz". Günlüğüm duruyor ama. Eşinizi gerçekten iyi anlıyorum bu konuda. Ona bu süreçte destek olun. Dedigim gibi psikolojik destek de iyi gelecektir. Sorun hicbir zaman o olmadi çünkü. Bunu iyice icine yerleştirmesi lazım

psikolojiye ilgiliyim ama bu cözmesi cok daha zor bir durum terapiyi kabul etmesi lazim gercekten, kendi halledebilecek gibi degil. yine fe kitaplara bie bakayim

Tabii ki.Terapiyle çok daha hızlı ,sağlam ilerleyebilir ama kabul etmiyor dediğiniz için dedim ben.

kendini sucluyor icten ice, annesi sen sorunlusun demis buna dün. bu kadin kac doktor hoca gezdi ama beyin yapisi degimedigi icin karakteri bu hali. ama kendi kötü karakteri esimi hasta etti iste elden ne gelir. cok aci bi durum. kücükken psikoljisini gercekten cok bozmus. belli bir yasa kadar yalniz odada büyümüs, hersey yasak. annesi sabah kalkmaz mesela kücükken acikirmis anne acim diye kapisina gelirmis azarlarmis onu, bunu gülerek anlatir ama benim yüregim burkulur

Demek ki kadında bir bozukluk vardı. Yoksa insan çocuğunu ne diye aç bırakır. Eşinizin böyle düşünmesi normal. Anneden veya babadan psikolojik şiddet gören çocuklar hep kendini değersiz ve sevilmeyek laik değil gibi görür, halbuki siddet uygulayan kişi sorunlu. Eşinize üzüldüm gerçekten. Annesini de Allah ıslah etsin.. Hani cahilik edip zamanında hatalar yapmışsın, bari şimdi arkasında dur ve çocuğunu sarıp sarmala, acısını kabul et değil mi? Bir kere acısını ciddiye alsa eşinize o kadar iyi gelir ki, ama kadinda o kapasite yok belki

Tabiki de aynen dediginiz gibi, lafi gecince ben birsey yaptim demesin, herkes dövüyo cocugunu bi sen böyle oldun demis, örnek göstermis herkes normal diye.. Kücükten ezmis baya sorun cikarirsa babasina sikayet. Asla sesi cikmazmis zaten cocukken herkes sessiz bilir esimi hala da öyledir. Aglamazmis bile hakki yok cünkü, hak etmedigini bilir sadece. Böyle büyümüs e sancilari cikiyor simdi. Hersey normalmis gibi davraniyor normalse bana neden bunlari cektirdin diyor misal, madem mükemmelsin neden yaptin bunlari. En ufak birseyimi görse elestirir ama kendisi bu elestirdikleri zaten yapmaz. Sadece onun istedigi olacak, karsi gelirsen babaya sikayet, onun da kafa gidiyor zamanla tabi yükleniyorlar bize. Dedikleriniz cok dogru

önemli olan sizin aile huzurunuz.en iyisi ordan uzaklaşmanız olacak.yeni çevre yeni alışkanlıklar yeni tanışıklıklar size çok iyi gelecektir.

Bebek geldi mi sağlıkla büyüsün

Burada gördüm seni

Konu sahibi kusura bakma

Bana çok arabeske bağlamış gibi geldi eşiniz

Psikolojik destek aksa iyi olur

Neden taşınayım ki gözüne soka soka Mutlu olsun annesine ona muhtaç olmadığını hissettirsin

Annesinin lafı ile babası ve kardeşi de onu siliyorsa güle güle gitsinler

Saçlarınızı savurarak geçin önlerinden

Sizin sınava gelince de hayatta sınav çok
Bu olmaz başkası olur hayatta çok dönemeç var daha iyi bir yaşam sizin olur umarım

Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Annesi babası hep sağlam kalmayacak ya, illa ki muhtaç olacaklar. O gün işte intikam günü. Unutmasın eşiniz de siz de yaşadıklarınızı, abisini silen kardeşe de unutturmayın.
Açsın bir dava soybağından ayrılsın, kurun kendinize yeni bir hayat. Ne ölüye ne diriye.
Üzülmekle olacak gibi değil, kesin gitsin.

cok icinde yasiyor aslinda, laf lafi acinca cikiyor illaki. ama yasanmadan bilinmez kayinvalidem cok zor bir insan. fazla muhattap olunca insanin ruhunu cekiyor konusa konusa. esime cok hak veriyorum.
dediginiz gibi tasinmamak da cözüm ama istedigimiz siniri koyamayacagiz. yine gelecek yaptiköarini yoka sayacak bir daha yapacak, kisir döngü. üc senedir sinirladik iliskimizi ise yaramadi. neyse sinav cok bozdu beni. o da ayri bir konu, zaman bulup calismasi da sinava girmesi de dert cünkü, cocuklari birakacak kimsem yok. cok sükür bugün daha iyiyim ama düne göre

sasilacak durum bu zaten, yaslaninca yardim edecek kisi bendim. ellerine ne geciyor kalbimizi kirip anlamiyorkm. hep böyle güclü kalacakmislar gibi hüküm sürüyor
yarini düsünmüyorlar, ben ana baba diye bakarim ama simdi benim kücücük bebeklerle eli kolum bagliyken destek olmamalari benim de icimi sogutuyor

Eşiniz kitap okumayı sever mi?
Ona çok güzel iki kitap tavsiye edeceğim.

Eşiniz kitap okumayı sever mi?
Ona çok güzel iki kitap tavsiye edeceğim.

türkce okumasi pek hizli degil, almanca okuyabiliyor ancak. ama zaten bana tavsiye edin, ben ilgiyle okuyup ona da anlatirim, ellmden geleni yapiyorum zaten. o da bircok eeyin farkinda ama cok duygusal

türkce okumasi pek hizli degil, almanca okuyabiliyor ancak. ama zaten bana tavsiye edin, ben ilgiyle okuyup ona da anlatirim, ellmden geleni yapiyorum zaten. o da bircok eeyin farkinda ama cok duygusal

Eklentiler

• IMG_0600.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_0618.webp
    33,5 KB · Görüntüleme: 39

İlkini okumuştum.İkincisini şöyle bir araştırdım da ilgimi çekti.Mutlaka okumam lazım.Çok teşekkür ederim.

Bir çocuğun en temel ihtiyacı beslenme ile eşdeğer anne-baba sevgisi ve ilgisidir çocukken. İnanın yemek içmek kadar önemlidir. Beslenme nasıl fiziksel olarak sağlıklı kalmamızı ve gelişim göstermemizi sağlarsa, sevgi ve ilgi de varsa psikolojik çatlaklarınızı onarır, iç dünyamızı şekillendirir, kendimizi algılayış biçimimizi bile etkiler. Çocukken yeterli ilgi ve sevgiyi almamış üzerine nefret duygusu ile tanışmış çocuklar büyüseler de o boşluk hep içlerinde kalır. Psikolojik olarak en zayıf anlarını pusuda bekler hep. Muhtemelen eşiniz de şuan psikolojik olarak zayıf bir döneminde. Ama bir insana bu duyguları yaşatmanın gerçekten telafisi yok ve ben çok üzülüyorum bunları yaşayan çocuklara... Anne-baba dedim ama aslında çocuğun en büyük sevgi beklentisi annesindendir, beklenti çok olduğu için yıkımı da baba ile kıyasla daha fazla olur. Sevgisizlik, ilgisizlik ve şiddet çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri bana kalırsa... Eşinizin psikolojik destek almasını tavsiye ederim, bence içinde taşımasındansa annesine bunları anlatması bir bakıma iyi olmuş. Bundan sonra destek olarak kendi iç dünyasını kuvvetlendirmesi gerekiyor. Bazı şeyleri ve bazı insanları oldukları gibi kabul edip, hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Eşinize ve size bu konuda şans diliyorum...

Sohbet ederken konu acilinca da böyle konusuruz, kendi de bilir. Gecmisi degistiremeyiz buna birsey diyemem fakat bugününü de annesiyle yine iyi geciremiyor. en ufak bir güccüzlügünü hissettiginde annesi eski seyleri yasatiyor.
Cok acayip, güssüzsen seni aninda eziyor, esim buna firsat vermemeye calisiyor. Asla ona ihtiyacin oldugunu hissettirmemem lazim, baska türlü iyi gecinmez seninle. Nasil olsa beni istiyor diyip veriyor gazi. Aile olmak demek onun gözünde cok baska. Ben ne zaman sinir koysam beni sucladilar aile olmak istiyoruz sen böyle yapiyorsuna geldi laf. Diger türlü yakin olunca da yüzüme bakmiyor. Benim de cok psikolojimi bozdu. Bir de sunu gördüm cok acik bir sekilde kavga cikarir, babasini da doldurup salar esime büyük kavga olur esim gözümün önünde görürüm nasil kapana kisildigini. O konu acilirsa eger tek duydugum esimin sucu oldugu. E siz aradiniz siz yaptiniz diyince hmm öyle mi olmustu demisti babasi. Günah kecisi ailenin cünkü. Kendi cikardiklari kavgayi esimin baslattigini cok savunurlar. Cok ama cok yasadim bu durumu. Hatta annem de sahit oldu bir kere. Hicbir sekilde mantigim ermiyor esimi koruyamadim hicbirseyden birseyler oluyor ve biz aninda sebebi oluyoruz. Cok bilirim normal kahvaltimizi yaparken aniden gelen telefonlarla tüm gün kavga edildiginin sonra da sucun esimde oldugunun kaygayi esim cikardi oluyor, ya biz dizi izliyorduk o ara ne ara neyimizden rahatsiz oldunuz. Sadistce aci cekmemizden besleniyor demekten baska birsey kalmiyor elime. Ailede kimsenin sesi cikmiyor. Herkes mum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…