- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Bizde kredi çektik. Sizce abartmayım mı bu konuyu. Eşimi de çok üzdüm. Bilmiyorum ne yapcam.Tamam o zaman bence çok ama çok şanslısınız bu durumda. Biz düğün için kredi çekmiştik, kredi kartlarını maxlamıştık. Kendi gelinliğimi aldım çünkü benim birikmiş param vardı karttan vermek istemedik. İlk bir kaç ay biraz sıkıntı çektik sonra toparladık çok şükür.
Yeni evlenen bayanlar. Evlendiğinizde eşinizin ailesi ev eşyalarınızı alırken yardım etti mi? Yoksa sadece düğün salonu ve altın mı yaptılar? Altın derken birkaç bilezik yani.. Neler yaptınız. Eşyalarınızı siz mi aldınız.? Cevaplarsanız sevinirim. Genel bilgi almak istedim. Seviliyorsunuz
Aynen öyle etrafımda öyle örnekler olunca daha çok üzülüyorum. Ama ki oğlunu okuttum meslek sahibi yaptım diyor. Yazık diyorum onun da bir oğlu yapmak istemez mi ister. Herşeyimi yapar konserve salça yağ. Ama maddi olarak sağlayamadı. Bazen düşündükçe kendime kızıyorum üzerlerine çok gittim diye ama bende bir görümce var düşman başına. Allah öyle bir görümce vermesin kimseyeHayırlı bayramlar. İnsan neler neler istemez. Biz bir ton borçla evlendik. Ve etrafımda bütün her şeyi ailelerin çektiği bir sürü düğün oldu. İçten içe onlara sinir oldum ama elde olan bu yani. Yoktan yaratamayacaklarına göre. Yapacak pek bir şey yok. Elinde olur da yapmaz sinir olabilirsiniz ama bu durumda cidden yapacak bir şey yok. Önemli olan iyi niyet.
Canım çok şükür bizde eşyalarımızı yaptık ama eşimin ailesi eşya konusunda yardım etmediler. Sadece düğün salonu tuttular ve altını alacaklarmış. Benim eşya konusunda problemim yok eşimle aldık zaten. Ama eşimin ailesinin bişey yapmıyor olmasına üzülüyorum. Kızmıyorum sadece üzülüyorum. En azından bir oturma odası alsalar diye düşündüm. Ama onu da almasılarEsimin babası vefat etmişti biz evlenmeden kv beraber oturuyolardi ve evi geçindiren oydu zaten salon takimini yeniledik esim aldı mutfak ve yatak odası kız tarafına aittir bizde cokta zorlamadim esyalarin hepsinin değişmesi için oturma odası ve perdeler ayni kaldı düğün salonunu esim tuttu tabiki altınlarda lira bileklik kolye küpe saat yüzükler 8 tane burma esim ve 2 burma babam takti bu şekilde sonrada altınları bozdurduk yeni ev aldık bi kısmıni odedik esyalarim perdelerim yenilendi eksik olanlar babamda benim evlendigim dönemde calisamiyodu ve emekliligine 1 sene vardı zora sokmadim hic olması gerekenler oldu emekli olduktan sonra dipfiriz aldı hali yikama mak yemek takimim tasinirken kirildi uzulmutum yenisini aldı vs vs doğum yaptigimda annem babam kardeslerim dedem ayni evreler bunlar hepsi birer çeyrek takti kızımın doğum günü oldu yine çeyrek taktilar vs vs iste bu kadar yazma sebebeimde su herşey illaki dört dortluk olmak zorunda değil imkan varsa olsa tabiki geri dönülemeyen gunler ve bu zamanlarda yasanan tatsizliklarda unuttumaz ne kendi aileni ne karşı tarafı zora sokma akillarda kotu bi imaj yaratma
Benim deneyimledigim ve gordugum kadariyla kiz evi yonlendirmedikce oglan evi masraflara yanaşmıyor. Bilmemezlikten geliyorlar. Neden onlarin ekmegine bal suruyorsun ki. Alacaklar tabiki sen de ceyizinle gidiyorsun. Kız anneleri yillarca ceyiz yapıyor oglan anneleri de ileriyi gorup birikim yapiversin bir zahmet.Canım çok şükür bizde eşyalarımızı yaptık ama eşimin ailesi eşya konusunda yardım etmediler. Sadece düğün salonu tuttular ve altını alacaklarmış. Benim eşya konusunda problemim yok eşimle aldık zaten. Ama eşimin ailesinin bişey yapmıyor olmasına üzülüyorum. Kızmıyorum sadece üzülüyorum. En azından bir oturma odası alsalar diye düşündüm. Ama onu da almasılar
Canım görsen birşey den kaçmıyor. Bana sürekli bişeyler yapar ama o kadar parası yok demek ki oturma grubu alacak kadar. Onun dışında bir problem yok. Oğluna kız gibi çeyiz hazırlamış.Benim deneyimledigim ve gordugum kadariyla kiz evi yonlendirmedikce oglan evi masraflara yanaşmıyor. Bilmemezlikten geliyorlar. Neden onlarin ekmegine bal suruyorsun ki. Alacaklar tabiki sen de ceyizinle gidiyorsun. Kız anneleri yillarca ceyiz yapıyor oglan anneleri de ileriyi gorup birikim yapiversin bir zahmet.
abim evlenirken tüm masrafları ailem ödedi.Yeni evlenen bayanlar. Evlendiğinizde eşinizin ailesi ev eşyalarınızı alırken yardım etti mi? Yoksa sadece düğün salonu ve altın mı yaptılar? Altın derken birkaç bilezik yani.. Neler yaptınız. Eşyalarınızı siz mi aldınız.? Cevaplarsanız sevinirim. Genel bilgi almak istedim. Seviliyorsunuz
Canım görsen birşey den kaçmıyor. Bana sürekli bişeyler yapar ama o kadar parası yok demek ki oturma grubu alacak kadar. Onun dışında bir problem yok. Oğluna kız gibi çeyiz hazırlamış.
Hiçbirşey leri yokmuş. Ben yeni öğreniyorum. Düğün salonu altınları yapacaklarmış ama kredi çekeceklermiş. Buna yorumun nedir. Semce bu kadar yoklukta bunu yapmaları fedakarlık değil mi?
O zaman takilacak bir mevzu degil ne guzel ceyiz yapmışlar. Benim esimin bir havlusu bile yoktu. Bu konuda biraz sıkıntı yaşadık biz o yuzden oglan evinin elim elim ustunde oturmasina katlanamıyorum. Surekli uyarilmalari gerekiyor esimin ailesinin yoksa suya sabuna pek el surmezler.Canım görsen birşey den kaçmıyor. Bana sürekli bişeyler yapar ama o kadar parası yok demek ki oturma grubu alacak kadar. Onun dışında bir problem yok. Oğluna kız gibi çeyiz hazırlamış.
sizin gücünüz varsa oturma grubunu siz alın.Bizde kredi çektik. Sizce abartmayım mı bu konuyu. Eşimi de çok üzdüm. Bilmiyorum ne yapcam.
Yaptıkları da var yapmadıkları. Belki de yapamadıkları. Ne zormuş bu işler. Hem kızmak istiyorsun hemde bir tarafın yapamıyorlar dır diyor. Açık açık konuşmadık biz hiç bu konuları. Ellerinden geleni yaptılar. Biliyorum bazılarını borçla yaptılar. Olay oturma grubu değil aslında olay biz eşya alırken yardım etmemeleri.O zaman takilacak bir mevzu degil ne guzel ceyiz yapmışlar. Benim esimin bir havlusu bile yoktu. Bu konuda biraz sıkıntı yaşadık biz o yuzden oglan evinin elim elim ustunde oturmasina katlanamıyorum. Surekli uyarilmalari gerekiyor esimin ailesinin yoksa suya sabuna pek el surmezler.
Şanslısın demekki bosver ellerinden gelenin en iyisi bu kadarmis ve yapmislar ne guzel takdir ettim
15 bin çekerler sanırım. Düğün salonu ve altınlar.ne kadar kredi çekecekler?
Biz a dan z ye her şeyimizi kendimiz aldık. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu. Alınan bazı hediyeler var mesela. Annem perdeleri almıştı. Hatta galiba gelinliği de o aldı. Ama bak hatırlamıyorum artık. Düğün günü 1500 liralık bir masraf çıkmıştı neden çıktı onu hatırlamıyorum bile. Onu da eşimin abisi ödemişti. Biz borç olsun demiştik o geri vereceğimiz zaman istemedi hediye olsun demişti. Bizimkilere taş çatlasa 7 bin bir maliyet olmuştur. O da annanemin takacagi bilezigi bile bizimkiler almisti o sebeple. Eşimin ailesine o kadar bile olmadı. Biz düğün altınları ile borçlarımızı ödedik. Çok şık güzel bir düğün olmuştu. Gelinliğimi 1500 liraya üstüme gore dikmiserdi sonra iade etmiştim. Terzi kadın çok iyi niyetliydi ozenerek ve guzel yapmıştı. Hiç kimseye de gönül koymadım darilmadim. Keyfim aile huzurum yerinde yani. Durumu olsa yaparlardi. Sicak sevgi dolu insanlar. Beni huzursuz etmediler.
Bir sürü şey yapıp sonra burnundan getireceklerine yapmasına daha iyi. Zaten kimse cebinde duran 30-40 bin lirayı öyle zevkine başkasına vermez. Veremez illaki bir karşılığı olur o da sinir bozar çoğu zaman.
Yeni evlenen bayanlar. Evlendiğinizde eşinizin ailesi ev eşyalarınızı alırken yardım etti mi? Yoksa sadece düğün salonu ve altın mı yaptılar? Altın derken birkaç bilezik yani.. Neler yaptınız. Eşyalarınızı siz mi aldınız.? Cevaplarsanız sevinirim. Genel bilgi almak istedim. Seviliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?