- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Yeni evlenen bayanlar. Evlendiğinizde eşinizin ailesi ev eşyalarınızı alırken yardım etti mi? Yoksa sadece düğün salonu ve altın mı yaptılar? Altın derken birkaç bilezik yani.. Neler yaptınız. Eşyalarınızı siz mi aldınız.? Cevaplarsanız sevinirim. Genel bilgi almak istedim. Seviliyorsunuz
Peki eşinle aranda bu sorun oldu mu? Benden tecrübeli bayanlardan yararlanmak istiyorum. Eşinin ailesine karşı tavırların nasıl mesela ister istemez soğuma oldu mıHer şeyi kendimiz yaptık. Düğün salonu ve altınlar da dahil.
Nasıl bir durum ilk başlarda üzüldüm diyorsun ilişkin yansımadı mjbenim eşimin ailesinin durumu yoktu. babası yoktu zateen. herşeyi kndimiz aldık. düğün salonunu da gelinliği aklınıza gelecek hrşyi ikimiz yaptık. ilk çok üzüldüm ama sonradan etraftan laf gelmeye başladı kaynanan gelinlik aldı sana kiralamadı vs. bende lafı koydum tabi herşeyi kendimiz yaptık diye:) eltilerim biraz fazla kıskanç da
Peki eşinle aranda bu sorun oldu mu? Benden tecrübeli bayanlardan yararlanmak istiyorum. Eşinin ailesine karşı tavırların nasıl mesela ister istemez soğuma oldu mı
Hiçbirşey leri yokmuş. Ben yeni öğreniyorum. Düğün salonu altınları yapacaklarmış ama kredi çekeceklermiş. Buna yorumun nedir. Semce bu kadar yoklukta bunu yapmaları fedakarlık değil mi?Bu tip durumlar başka insanlarda ne yapılmış demek ki olması gereken bu şeklinde düşünülemeyecek şeyler. Birinin ailesi varlıklıdır. Adam bir tarlasını satar düğünü a dan zye kırallar gibi yapar. Ama diğeri bir memur babanın oğludur, hiç durumu yoktur iki tane çalışan insan her şeylerini kendi yapar. Herkes kendi şartlarına göre değerlendirmeli durumu.
Anladım... Bizde öyle derdik ama insan evlenirken yardım görmek istiyor. Eşim iyi niyetli bende biliyorum aradaki dengeyi kurmak istiyor. Kv elinden geleni yapmaya çalışıyor ama eşya konusunda bişey yapamadılar. Ben çok üzülüyorum sence abartıyor muyum? Bu arada hayırlı bayramlar canımmKarşımda eşini kaybetmiş tek emekli maaşı olan bir insan olduğundan ben onlardan bir şey beklemedim. Zaten eşimle ikimiz de çalışan insanlarız her zaman düğünümüzü kendimiz yaparız şeklinde düşündüğümden sıkıntı olmadı. Şu anda aramız da iyidir. İyi niyetini biliyorum çünkü.
Hiçbirşey leri yokmuş. Ben yeni öğreniyorum. Düğün salonu altınları yapacaklarmış ama kredi çekeceklermiş. Buna yorumun nedir. Semce bu kadar yoklukta bunu yapmaları fedakarlık değil mi?
Aynen böyle olacak. Eşyaları ikimiz yaptık. Kına benim ailem. Düğün eşimin ailesi. Olacak bu mudur? Bundan fazlası olmaz değil miBenim bildiğim ev kuracak seviyeye gelenler evlenir.
Yani eşyaları ev olayını evlenecek çiftler halleder, kına kıza, düğün oğlana aittir.
Ailelerin durumu elverişliyse daha fazla yardımları olur, değilse yine ortak yapılır.
yansımadı çünkü eşimden Allah razı olsun hep dedi herşeyi biz yapalım sonra kafamız rahat olur kimsenin lafı altında kalmayız diye. ben anlamıyodum o zaman ne demek istediğini. sonradan anladım. şimdi çok mutluyum iyiki de biz yapmışız herşeyimizi. ha bu arada ben çeyizimi vs yapmıştım bekarken bende kendi aileme yük olmadım. yine de ailem elinden geleni yaptıNasıl bir durum ilk başlarda üzüldüm diyorsun ilişkin yansımadı mj
Benim ailem destek oldu. Beyaz eşyayı aldılar. Kınayı yapacaklar. Altın yapıyorlar.ama eşimin ailesi düğün salonu ve altınlar. Onlarda emekli ödeme konusunda sorun yaşamazlar. Diğer çocuklarında da kredi çekip uapmışlardıFedakarlık tabi. Ben olsam onu da yapmamalarını isterim. Sonra nasıl ödeyecekler? Ele güne şov olsun diye o insanların yük altında kalmaları hoş değil bence. Sizin birikiminiz ya da nişanlınızın birikimi var mı? Sizin aileniz destek olacak mı?
Aynen budur. Herkesin durumuna göre takı takar zaten.Aynen böyle olacak. Eşyaları ikimiz yaptık. Kına benim ailem. Düğün eşimin ailesi. Olacak bu mudur? Bundan fazlası olmaz değil mi
Anladım... Bizde öyle derdik ama insan evlenirken yardım görmek istiyor. Eşim iyi niyetli bende biliyorum aradaki dengeyi kurmak istiyor. Kv elinden geleni yapmaya çalışıyor ama eşya konusunda bişey yapamadılar. Ben çok üzülüyorum sence abartıyor muyum? Bu arada hayırlı bayramlar canımmbizde iki çalışanız.
Benim ailem destek oldu. Beyaz eşyayı aldılar. Kınayı yapacaklar. Altın yapıyorlar.ama eşimin ailesi düğün salonu ve altınlar. Onlarda emekli ödeme konusunda sorun yaşamazlar. Diğer çocuklarında da kredi çekip uapmışlardı
Günaydın canım iyi bayramlar... Biz eşyalarımıız aldık orda sıkıntı yok çok şükür. Sadece eşimin ailesi yardım etmedi. Ona üzülüyorum biraz.Günaydın,
Ben gelnliğimi bile kendim aldım.
Evi de ortaklaşa düzdük.
15.bin falandı.
Hepsini sahibinden de bulduk. 2.el buzdolabı ç.makinesi falan.
Düğün paketi aldım bir de dümdüz ahşap. Çok düz mobilyalarla istediğim gibi borçsuz evlendim. Gelinliği de modacruz tarzı bir siteden aldım. 400 ya da 500dü sanırım Geçen sene evlendim bu arada. Çok harcama yapmadım gezdim sürekli.
Sen de böyle yapabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?