evleneli henüz 1 ay oldu ama düğün öncesi ve sonrası maddiyat yüzünden tartışmalarımız çok oluyor. benim içime sinmeyen, çok zoruma giden ve pişman olduğum şeyler..
eşimi çok seviyorum 2 yıl flört dönemimiz oldu. inanın maddiyatçı değilim. mezhepler, eğitim ve maddiyat farklarından( maaşlarımızın farkı: kadın erkekten çok alırsa problem olur diye düşündüler) dolayı ailem istemedi önce. ama sen istiyosan arkandayız dediler. eşimin annesi yok ve babası ikinci evliliğini yapmış, bu evliliği için de epeyce borçlanmış, ikinci eşi ki biz abla diyoruz, baya borca sokmuş kayınbabamı altın eşya ev gibi.. babası bütün bunları kredi çekerek yapmış. bütün bunlar olalı 10 yıl olmasına rağmen kredi borcu ödüyor. durumu iyi değil yani.
evlenirken ne benim ne eşimin birikmişi vardı.. eşim bekar evinde tek yaşıyodu beyaz esya tv filan vardı bazıları eski olmasına rağmen iyi idi... ben onları kabul ettim. ama düğün çok masraflı oldu. malesef ki yemekli düğün gibi bi hata yaptık. düğünden gelen takılarla kapatırız diye düşündük ama eşimin tarafı çok kalabalık olmasına rağmen hemen hemen hiç kimse birşey takmadı. ben düğünde şok oldum. abisine ablasına altın bilezik takanlar. biz ablana abine taktık eşitlendi diyerek bize getirmediler. benim sulalem çok kalabalık değildir ama bizimkiler herkese altın taktığı için( konuya komşuya) sadece bizim taraftan çok az gelen takılar oldu. düğün sırasında şoka uğradım. kayınbabam bi tane ince bilezik taktı. nişanda zaten hiç bişey takılmamıştı. ailem de neden hiç bişey takılmadı sen dul kadın mısın diye içerlendiler ben de düğünde takıyorlarmış adet dedim. bizimkiler de şaşkındı. babam annem ve kardeşim burma taktılar. ne ablası ne abisi hiç bişey takmadı. bir sürü borcumuz var.. bunalımdayım. eşimle kavga ediyoruz. gelinliğimi, kuaförümü, düğün salonumu herşeyi ben kendim yaptım.
bir de normal bir düğün de değil, yemekli düğün.. ve şimdi 1 yıl boyunca borç ödüycem. bir de ablası arayıp nasıl takılar borcunuzu kapatmaya yetti mi diye soruyo. o kadar doluyum ki. tabiki ailelere güvenerek bişey yapılmaz.. ama insan el gibi gelir gider mi.. hiç mi taşın altına elini koymaz.
eşim de hiç mahçup değil. tabiki biz yapacağız diyor. çok acımasızca geliyor bana.. abisine takmışlar güya.. abisinden bize ne..
şunu anladım ki, ailem haklıymış.. düğünden önce altın konuşulmalıymış..
bu kadının mal gibi göründüğüne delalet etmiyor. sadece maddi değer manevi değeri de getiriyor.
ağırıma gidiyor. hala borç ödemek.. millet geldi eğlendi gitti.. ben pasta keserken bile borcu düşündüm.. şimdi de uyuyamıyorum.. adım maddiyatçı oldu..
keşke diyorum.. yapmasaydım.. pişmanım..