- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi Pamukpremsesss
-
Şuan görümcelik bir durum yok. Kadın salça vs yapıyomuş. İyi niyetli ama parası yok ne yapsın?Aynen öyle etrafımda öyle örnekler olunca daha çok üzülüyorum. Ama ki oğlunu okuttum meslek sahibi yaptım diyor. Yazık diyorum onun da bir oğlu yapmak istemez mi ister. Herşeyimi yapar konserve salça yağ. Ama maddi olarak sağlayamadı. Bazen düşündükçe kendime kızıyorum üzerlerine çok gittim diye ama bende bir görümce var düşman başına. Allah öyle bir görümce vermesin kimseye
Evlilik hem maddi hem manevi anlamda kolay olmuyor. Neler neler var evet insan icine sindiremiyor bircok seyi ama yutmak zorunda kaliyorsun kendi yuvan için ne de olsa kapini kapattiginda herkes disarida kaliyor.Yaptıkları da var yapmadıkları. Belki de yapamadıkları. Ne zormuş bu işler. Hem kızmak istiyorsun hemde bir tarafın yapamıyorlar dır diyor. Açık açık konuşmadık biz hiç bu konuları. Ellerinden geleni yaptılar. Biliyorum bazılarını borçla yaptılar. Olay oturma grubu değil aslında olay biz eşya alırken yardım etmemeleri.neyse çok şükür mesleğim var eşimin mesleği var. Ona güvenip böyle üzerimize yıktılar herşeyi
Aynen öyle etrafımda öyle örnekler olunca daha çok üzülüyorum. Ama ki oğlunu okuttum meslek sahibi yaptım diyor. Yazık diyorum onun da bir oğlu yapmak istemez mi ister.
Ben işl evliliğim de ailenin durumu yok diye tanıdık bir kuyumcudan parasını verip sade bir set almış düğün ertesi götürüp seti geri vermiş paradan çok cüzzi bir miktar kesintili olarak geri almış ve eşimin ailesine geri vermişti.Hiçbirşey leri yokmuş. Ben yeni öğreniyorum. Düğün salonu altınları yapacaklarmış ama kredi çekeceklermiş. Buna yorumun nedir. Semce bu kadar yoklukta bunu yapmaları fedakarlık değil mi?
Canım yanlış anladın sanırım durumları o kadar kötü değil. Çok şükür kendilerini geçindiriyorlar. :)Yaşlı insanları bi rahat bırakın yaf. Yazık kredi cekip 5 sene ödüyorlar. Ne gerek var. Zaten yeterince zorluk cekmislerdir değil mi? Sırf evlenince biz borc altina girmeyelim diye insanlara bir sürü kredi bırakılıyor. Bide ustune kv kp'e gebe kaliniyor.
Koskoca evlenecek kadinsin calis biriktir yap esinle daha ne.
Evinize de gerekli olanlari alin sonra çalıştıkca zamanla digerleri alinir. Bi yigin borca girmezsiniz boylece. Yani gazoz acacagi alan vardi bu forumda ne gerek var. Saçma sapan şeyler
Annem tüm yatak odasını yaptı. Beyaz eşyayı aldılar. Altın yapıyorlar. Kına salonu tutacaklar. Annemler de bunu yaptıYani 15 bin kredi çok fazla değil. Sizin aileniz nu süreçte ne kadar destek çıktı size?
Annem tüm yatak odasını yaptı. Beyaz eşyayı aldılar. Altın yapıyorlar. Kına salonu tutacaklar. Annemler de bunu yaptı
Annem biz küçükken yapmış yatak odasını. Onun masrafını bilemiyorum. Ama annemler de çeyiz dışında 10 bin harcarlar. Diğer eşyaları eşimle ben ödüyoruz düğüne kadar yarısı bitmiş olacak inşallahYani sizinkiler de 20-25 bin falan mı harcamış oluyor. Maddi olarak karşılaştırmak için sormuştum.
Bu arada geri kalan eşyaları nasıl aldınız? Siz ve esiniz mi ödüyor.
Bende buna kızıyorum aslında çok bişey beklediğimden değil. Asla birine ağız yüz eğmem yapın diye. Ama biraz birikim yapmaları lazım. Mesela benim abim var evli değil. Ama biz onun için birikim yapıyoruz yavaştan. Annem babam yapar yani.Yani şimdi aslında konu sahibine hak veriyorum biraz. Bekar oğlun var belli ki evlenecek. Onun için biraz birikim yap at kenara bir şeyler değil mi? Ama bir yandan da bakıyorum kaynaklar kısıtlı ihtiyaçlar sonsuz. Birşey için para biriktirmeye başlıyoruz hep başka bir acil şey çıkıyor. Bakalım biz zamanı gelince nasıl halledecegiz bu işleri.
Annem biz küçükken yapmı
Annem biz küçükken yapmış yatak odasını. Onun masrafını bilemiyorum. Ama annemler de çeyiz dışında 10 bin harcarlar. Diğer eşyaları eşimle ben ödüyoruz düğüne kadar yarısı bitmiş olacak inşallah
Bende buna kızıyorum aslında çok bişey beklediğimden değil. Asla birine ağız yüz eğmem yapın diye. Ama biraz birikim yapmaları lazım. Mesela benim abim var evli değil. Ama biz onun için birikim yapıyoruz yavaştan. Annem babam yapar yani.
Düğün Salonu ve gelinlik hariç her şeyi kendımız yaptık. Sıkıldık bunaldık ama iyi de olduYeni evlenen bayanlar. Evlendiğinizde eşinizin ailesi ev eşyalarınızı alırken yardım etti mi? Yoksa sadece düğün salonu ve altın mı yaptılar? Altın derken birkaç bilezik yani.. Neler yaptınız. Eşyalarınızı siz mi aldınız.? Cevaplarsanız sevinirim. Genel bilgi almak istedim. Seviliyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?