• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar bir sey söyleyin. Ben aptal miyim?

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Günaydin kizlar,

2 gündür cok kotuyum. Kisaca kendimden bahsediyim; 27 yasindayim, tek cocugum, 13 yasimda yurtdisina geldim ve 3 sene cok agir mobbinge ugradim. Tamamen icime attim ve su an hala izlerini tasiyorum.

en son yasadigim olay;part time calisiyorum yl yaptigim icin. Is yerinde gercekten psikopat, sorunlu bir kadin var; ki bunlari diger calisanlar ve patronum da tasdikliyor. Kadin is veriyor ama kesinlikle ustun koru anlatiyor, soru sormamiza musaadr yok aninda bagirip yeter kac kere anlaticam ?! Diyor. Ve surekli ensemizde daha ne zaman bitiriceksin? Hemen yap falan diye sikistirmasi da cabasi. Mesela bir isi yapip gonderdim, maili okumamis ve geldi bana yaptigin is bu mu? Alip forward etmeyi ben de bilirdim dedi isin aslini ogrenince de ozur diledi cok yogunum ondan falan diye bahaneler uretti. Simdi son olayda; brn hem korkudan hem dikkatsizlikten bir hata yapmisim, cok agir bir sonuc yok yanlis fiyat girmisim ama ozur dileyop duzelttim. Sisteme girmeden zaten ona kontrol icin gondermistim orda cikti. Kadin gulerek geldi ve senin bu zekayla nasil okul okuduguna inanamiyorum dedi?! Ben sok oldum donup kaldim. Eveleyip geveledim acele ettim dikkatsizlikten falan diye kadin geri basti.

Ama bu benim icime inanilmaz oturdu. Iki gundur ne uyuyorum ne susuyorum surekli agliyorum. Patronuma soyledim onun adina ozur diledi ve konusucaz ama ben surekli acaba aptal miyim zekamda bi sorun mu var diye kendi kendimi yiyorum.

bir de muthis ozguvensizlik var ve bana denilenleri gercekmis gibi kabul ediyorum. Bana simdiye kadar hep ne kadar zeki, akilli caliskan oldugum soylendi. Okulda unide her zaman en iyilerin arasindaydim ve cabuk da kavrarim ama bu salak kadinin soylediklerini unutamiyorum.

bunu atlatmak icin ne yapmaliyim? Bir de birisi bir sey dediginde icimde kotu bir his olusuyor ama o an hic tepki veremiyorum. Zamaninda mobbinge ugradigimda da boyle olmustu ve ozamandan kalma ogrenilmis caresizlikmis. Bunu yasayip atlatanlar nolur bana bi yol gosterin.

psikologa gittim ama prk bi fayda goremedim.

Bir de sunu dusundum ; ben bu kadinin islerini artik kabul etmek istemiyorum, hem bana hakaret edip hem de odul gibi ona calismak zoruma gidiyor. Sizce nasil bi fikir?

Bir de sunu dusundum ; ben bu kadinin islerini artik kabul etmek istemiyorum, hem bana hakaret edip hem de odul gibi ona calismak zoruma gidiyor. Sizce nasil bi fikir?
Başka bir yerde çalışma imkanın var mı ya da patronla konuşsan seni onunla bağlantılı olmayan bir birime verse. Psikolojik baskı yapıyor gibi geldi. Kendini üstün görmek gibi... Üslûp sorunu da var. Dediğim gibi belki de çık git diye yapıyor, istediği budur takmıştır kafayı.

Küçük insanların büyük ego savaşı deriz biz buna canım.
Ve özetle seni çekemiyor..
Malesef ülkemiz de böyle küçük beyinli insanlar ego savaşını severler sanki madalya takıyorlar..
İnsan kırıp yermek kolaydır onlar için hatta başarı falan sanarlar..
Ben olsam açardım ağzımı “siz işe ilk başladığınızda A dan Z ye herşeyi biliyor muydunuz ? diye.”
İnsanız hangimiz hata yapmıyoruz ?
Beynimi sorgulamak sizin ufak beyininizi fazlasıyla yorabilir deseydin keşke.
Orda çalışmak zorunda mısın bilemiyorum ama orda devam ettiğin sürece sessiz kaldığın sürece özgüvenini sömürmeye devam edecektir.
Ve bu onun için çok büyük bir başarı olacaktır.
Kendini ezdirme güçlü dur ve sessiz kalma kişiliğini bozmadan cevap ver sen kendini bil farkında ol !
Yadilin var üniversiteyi bitirmişsin artı yüksek lisans yapıyorsun bunları farkına var .
Eğer işimi kaybetsemde olur diyorsan bu şekil de giderse şikayet edip mobbinge uğradığım için dava açmak zorunda kalıcağını söyle.
Hadsizliğin lüzumu yok 3 kuruş veriyorlar diye köpekleri olduğunu falan mı sanıyorlar ??

vallahi patron size sen haklısın derken kadına da onu destekleyici başka şeyler söylüyor olabilir.
ben de mobbingi ciddi şekilde yaşamış biriyim ve bu durumda kimseye güven olmayacağını da öğrendim.
patron için genellikle işinin yapılması önemli ve yeterlidir. eğer kadın işinde iyiyse sizin gibi mobbing yaptıklarına yumuşak yaklaşılıp kadın orda tutulmaya devam edilir bir yandan.
elinizde yazılı kanıtlar varsa tamam ama yoksa ispatlamanız da çok zor olur yarın öbür gün bir yerlere şikayet etmek isteseniz. emin olun kimse de tanıklık etmez.

bu durumda bence ne olursa olsun dik ve özgüvenli durmak önemli. siz kendinizi özgüvensiz hissettikçe, o kişi de bunu hissedip devam edecek.
bir de cevapları sadece onun anlayacağı terslikte vermek lazım. yani başkaları ne var normal birşey dedi diyecek ama o kişi çok fena bozulacak.
işini yapmam tutumu sizi herkese karşı da haksız yapar. bu sefer bak kadın haklı çalışmıyor derler.

Size hakaret ettiğin de eveleyip gevelemek yerine "Bana hakaret etmeye hakkınız yok." deseniz daha mantıklı olur. Donup kalıncak bir şey yok, size hakaret etmiş. Cevap vermezseniz eğer üstünüze gelmeye devam edecektir. Öyle davranırsanız, ondan korkarsanız tabi ki kendini sizden üstün görür. O kim ki korkuyorsunuz? Özgüvenli olun biraz

Sagolun msjlarinizi okumak okadar iyi geldi ki:( evet patronlarim benden gayet memnum sadece cok cekingenim ve ozguven sorunum var. is bulabilirim ama malum coronadan dolayi su an biraz sikintili. Bir de maasimla ilgili planlarim var annemi mutlu etmek icin o yuzden ayrilmak en azindan su uc ay icin hic istemiyorum.

Hepimiz bunlari yasiyoruz ki. Benzer bir olayi ben de yasamistim. Ilk calistigim firmada yanlis bisey yapmistim müdür bana herkesin icinde sana diploma veren hocayi..... kufretmisti resmen. O gun cok agladim da sonra umursamadim. Boyle ruh hastalari var. Uzme kendini umarim mutlu olacagin bir is hayatin olur.

Size hakaret ettiğin de eveleyip gevelemek yerine "Bana hakaret etmeye hakkınız yok." deseniz daha mantıklı olur. Donup kalıncak bir şey yok, size hakaret etmiş. Cevap vermezseniz eğer üstünüze gelmeye devam edecektir. Öyle davranırsanız, ondan korkarsanız tabi ki kendini sizden üstün görür. O kim ki korkuyorsunuz? Özgüvenli olun biraz
Sorunum tam da bu iste. Donup kaliyorum ve beynim o anda autopilota baglayip benim icin en guvenli mekanizmayi yani donup kalmayi devreye sokuyormus.

Bir de gecen yine baska bir olay oldu; zamaninda bizim gibi ogrenci olarak ise baslamis ve yukselmis bir cocuk var ve biz ne yapsak begenmiyor burun kiviriyor.

onun zamaninda yaptigi ama patronun begenmedigi bir isi ben yeniden yaptim ve ikisine sundum, tabiiki begenmedi ve ben bunu yapilmis bir is olarak gormuyorum dedi?! Orda kendimi kaybettim, sesimi yukseltip kendimi savundum artik bana davranisi gercekten degisti. Ama ben o toplantiya hazirlikli gittim yani saldiracagini bildigim icin hemen cevapladim. Bu kadinin yaptigi givi aniden olunca donup kaliyorum iste

Bir de gecen yine baska bir olay oldu; zamaninda bizim gibi ogrenci olarak ise baslamis ve yukselmis bir cocuk var ve biz ne yapsak begenmiyor burun kiviriyor.

onun zamaninda yaptigi ama patronun begenmedigi bir isi ben yeniden yaptim ve ikisine sundum, tabiiki begenmedi ve ben bunu yapilmis bir is olarak gormuyorum dedi?! Orda kendimi kaybettim, sesimi yukseltip kendimi savundum artik bana davranisi gercekten degisti. Ama ben o toplantiya hazirlikli gittim yani saldiracagini bildigim icin hemen cevapladim. Bu kadinin yaptigi givi aniden olunca donup kaliyorum iste
O kadına karşı her zaman hazırlıklı olun?

Küçük insanların büyük ego savaşı deriz biz buna canım.
Ve özetle seni çekemiyor..
Malesef ülkemiz de böyle küçük beyinli insanlar ego savaşını severler sanki madalya takıyorlar..
İnsan kırıp yermek kolaydır onlar için hatta başarı falan sanarlar..
Ben olsam açardım ağzımı “siz işe ilk başladığınızda A dan Z ye herşeyi biliyor muydunuz ? diye.”
İnsanız hangimiz hata yapmıyoruz ?
Beynimi sorgulamak sizin ufak beyininizi fazlasıyla yorabilir deseydin keşke.
Orda çalışmak zorunda mısın bilemiyorum ama orda devam ettiğin sürece sessiz kaldığın sürece özgüvenini sömürmeye devam edecektir.
Ve bu onun için çok büyük bir başarı olacaktır.
Kendini ezdirme güçlü dur ve sessiz kalma kişiliğini bozmadan cevap ver sen kendini bil farkında ol !
Yadilin var üniversiteyi bitirmişsin artı yüksek lisans yapıyorsun bunları farkına var .
Eğer işimi kaybetsemde olur diyorsan bu şekil de giderse şikayet edip mobbinge uğradığım için dava açmak zorunda kalıcağını söyle.
Hadsizliğin lüzumu yok 3 kuruş veriyorlar diye köpekleri olduğunu falan mı sanıyorlar ??

Sizin dediginizi arkadaslarim da soyluyor ama anlayamiyorum kadin yillardir calisiyor ve iyi olmasa orada tutmazlar bizim gibi parttime calisanlarin neyini cekemiyor ki? Biz diyorum cunku bu ordaki tum ogrenciler icin gecerli herkesi mahvediyor

vallahi patron size sen haklısın derken kadına da onu destekleyici başka şeyler söylüyor olabilir.
ben de mobbingi ciddi şekilde yaşamış biriyim ve bu durumda kimseye güven olmayacağını da öğrendim.
patron için genellikle işinin yapılması önemli ve yeterlidir. eğer kadın işinde iyiyse sizin gibi mobbing yaptıklarına yumuşak yaklaşılıp kadın orda tutulmaya devam edilir bir yandan.
elinizde yazılı kanıtlar varsa tamam ama yoksa ispatlamanız da çok zor olur yarın öbür gün bir yerlere şikayet etmek isteseniz. emin olun kimse de tanıklık etmez.

bu durumda bence ne olursa olsun dik ve özgüvenli durmak önemli. siz kendinizi özgüvensiz hissettikçe, o kişi de bunu hissedip devam edecek.
bir de cevapları sadece onun anlayacağı terslikte vermek lazım. yani başkaları ne var normal birşey dedi diyecek ama o kişi çok fena bozulacak.
işini yapmam tutumu sizi herkese karşı da haksız yapar. bu sefer bak kadın haklı çalışmıyor derler.

Evet kadin resmen her gelen ogrenciye kumasi gibi satasiyor ve yillardir. Ama isine son verilmiyor ne hikmetse, bazen patronumda mi korkuyor acaba diye dusunuyorum. Sizin dediginiz gibi her iki tarafta sakinlestiriliyor da olabilir ne yazikki

Sizin dediginizi arkadaslarim da soyluyor ama anlayamiyorum kadin yillardir calisiyor ve iyi olmasa orada tutmazlar bizim gibi parttime calisanlarin neyini cekemiyor ki? Biz diyorum cunku bu ordaki tum ogrenciler icin gecerli herkesi mahvediyor
Gemisini yürütene kaptan derler yani hakaretle ezerek işini yürütüyo mu yürütüyo çoğu işletmeye yürütmesi yeterlidir gerisiyle İlgilenmezler bu sebepten devam ediyordur.
Bir kere kadın işinde iyi değil sen bunu bir kabullen maili açmadan sana kızan bir yönetici ne kadar iyi olabilir ??
Siz de onu mahvedin sessiz kaldıkça daha da üzerinize basacak yada toplu mobbing davası açmakla tehdit edin nasıl olsa hepiniz birbirinize şahitsiniz bir daha bu şekil de davranmaz..

Evet kadin resmen her gelen ogrenciye kumasi gibi satasiyor ve yillardir. Ama isine son verilmiyor ne hikmetse, bazen patronumda mi korkuyor acaba diye dusunuyorum. Sizin dediginiz gibi her iki tarafta sakinlestiriliyor da olabilir ne yazikki

korkmuyor tabi ki. işi yürüyor sadece. her patron için öncelik işinin yürümesidir.
iş hayatına hoşgeldiniz :)

C Camille_claudel
kafan bir gun atacak ve duzelecek hersey.. o son damlayi bekliyorsun bence.

Ben de 22 yasimda istanbulda bankaya ise basladigimda senin gibiydim. Ofis elemani gibiydim. Oraya git ,bu icraya git ,bu vergi dairesi git, ticaret odasina git,notere git, bunlari tara/guncelle, kasa aç.. kargolari yap.. temizlik gorevlisi falan da degildim ha, bildigin kadrolu personeldim. ilk is deneyimimdi. Kucuk bir ilden cikip tek basima, istanbulun en nezih yerinde calismaya baslamistim bilmedigim megapol sehre. Hayattan da pek birsey gormemistim, boyle oluyor demek ki diyordum. Yetkililerim de ozmnlar 33_36 yasindalardi. (Suanki bulundugum yaş)
Mudur desen insan yerine koymaz, ismimizi bile bilmezdi, alt kadroyuz ya.. odasina bile giremezdik. boyle sacma salak bi subeydi iste..

Neyse bi gun herzmnki gibi gene beni şişli de biyere yollayacaklardi, evim oraya yakindi.Bu sefer dedi ki bayan yetkilim, ( mesai bitimi holden bagirircasina seslendi bana, herkesin icinde..)
30 dk gec geliosun genelde. Bundan boyle oyle bi ayarlayacaksin ki saat tam 9 da masanin basinda olacaksin. 8.30 da orda olup, 9 da burda olcaksin yarin.. !!
Iste o an patladim. O son damlaydi benim icin.
Vallahi yaş maş yetkili dinlemedim, 22 yasinda nereye kafa tutuosun dıslarlar seni mezig de demedim.
Ilk defa sinirle bende ayni sesle cevap verdim.
" ben git mi yo rum !! Gidecek , saat 9 da burda olacak personeliniz varsa o gitsin, ben artik git mi yo rum , mecbur da degilim buna, dönusumli yapilsin madem, benim evim şişli de -o binanin ustunde oturmuyorum yuruyus mesafem var, metro kullaniyorum işe gelirken dedim... (normalde 8.40 da evden cikan ben , oraya gitmek icin 8 de evden cikcam. Ve haftanin 2 gunu gidiyordum neredeyse..)
Enayimiyim ki ben. Hem sb isini yapcam,bir de saat kotasi koycaklar. Merakliyim sanki karda ,guneste gitmeye..
Kadin hic beklemiyordu, herkesin icinde uzaktan bir bagirdimmm gitmiyorum diye..." 🤣🤣
Sonra ne oldu ? Ben hic gitmedim, tek tuk gittim. Donusumlu oldu, bi sure epey gitmedim ama. Is de vermediler bi sure.. velhasil duzeldi hersey.
Ahhh dedim keske bastaysan cemkirseymisim. Demekki yol yordam boyle oluyormus, yaş maş dinleniyormus, hakkini her kosulda araman gerekiyormus.. benim icin o gun dönum noktam oldu. Demek ki ucunda ölum yokmus.
O gun bugundur , eger biriyle kavga edeceksem saglam ederim, bir kere kirarim tam kırarim..
Ben uzulecegime onlar uzulsun.

Bi kere baska yere gorev verdiler. Yine hep ben gidiyordum heryere evime uzak olmasina ragmen.
Atasehirden-sariyere mesela.
Bolge mudurune bi mail attim , ya okdr bekar varken evli barkli ben niye gidiyorum yetmedi mi daha sayin mudurum diye..
O na da beni gondermemislerdi. Yanimdaki gitmisti hep. Kimse anlayamadi niye oyle oldugunu.

Sut iznim vardi. Kasa işi benim olmustu ark. Hamile olunca.
Ben cikiyorum dedim.. nereye ya kasa yapilcak daha var dediler. Ben ikizlerime hamileyken calistim ve bu isi yaptim, ayrica bu benim yasal hakkim dedim olay cikarttim. Ve o işi de yapmadim.

Hakkini ararsan kimse ustune gelmiyor.
Benimle bu sekilde konusmaya hakkiniz yok, hangi hakla bunu soyluyorsunuz, ekmegimi suyumu siz vermiyorsunuz diyeceksiniz sert bi ifadeyle, dik durarak, aglamadan..
Ve olay bitecek. Sandigin gibi degil.
Bi kere kavga edeceksin o da saglam olacak, benim mantigim bu. Yoksa hic kavgaci bir insan da degilim.
Ama hakkımi yedirmem kolay kolay, enayi yerine konmayı sevmiyorum. Anladigim an işler degisir !!

Son düzenleme:
Back
X