Kızlar, biraz dertleşelim mi

canım ozman kulaklarını tıkıcaksın
bir kaç sene bu şekilde idare ediceksin
sonucta o onların torunu baksınlar işleri ne

öyle olmuyor işte
insanlar kendi çocuklarına bakmak zorundalardır
ama torunlarına bakmak gibi bir mecburiyeti yoktur kimsenin
bakarsa ne ala öpte başına koy ama bakmasada kimse kızamaz yaşını başını almış insanlar birde küçük çocuklan uğraşmak istememesini kimse çok göremez

Çalışan çocuklu arkadaşlarımdan edindiğim deneyimlere göre eğer kayınvaliden bakıyorsa ve onun çocuğuna bakmasıyla ilgili bir sıkıntın yoksa susucan ve onun dırdırlarına kulak asmıycan. Yoksa kreşe versen zaten maddi sıkıntınız varmış aldığın paranın baya bir kısmı oraya gidecek. Aldırış etmemeye çalış. Yaşlı insanlar içinde çocuk bakmak zor bişeydir sanırım. kayınvalide dırdırı zate çocuk olsada olmasada ona baksada bakmasada olan ve çoğumuzun yaşadığı bişey MALESEF! -tatlicadiarzu-

arkadaşım durumuna çok üzüldüm ama aldığın para gerçekten çok az, bir de işe gittiğin için ekstra masrafın olur giyim belki yol parası belki orada yemek almak gibi, sonra kayınvalidene de birşeyler alıyorsun anladığım kadarıyla bunca zahmete bu para için girme derim ben anlıyorum ihtiyacınız var ama evdde çocuğuna baksan giderlerinden biraz kıssan hatta evde yapabileceğin bir iş bulsan elişi yemek vs gibi hatta çalışan birinin çocuğuna bile bakabilirsin kendi çocuğunla birlikte hem daha mutlu olursun hem biraz da bütçeye katkın olur, ne dersin?

Allah yardımcın olsun canım çok zor bir durum
Eşinle konuşmayı denedin mi peki
annesiyle konuşsa.....

canım ozman kulaklarını tıkıcaksın
bir kaç sene bu şekilde idare ediceksin
sonucta o onların torunu baksınlar işleri ne

Valla kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil
Ama sonuçta torunları sadece sevmelik değil ya bu
Yapman gerekiyorsa seve seve yap
İstemiyorsan istemiyorum de ki insanlar yollarını çizsinler
Ya da laf söylemesinler:1no2:
Kayınvaldenle konuşmayı denemelisin ve annenle:teselli:

çocuk olmayınca çocuk çocuk diye başının etini yemeyi bilrler insanın ama
en nihayetinde o çocugun annesi ve ya babası senin çocugun o babanenn
ananenin kanını taşıyor bence her ne olursa olsun bakmalılar...hem de seve seve
hasta olur çok yaşlı olur istisna..

bence annen baksın annenin söylediği laflar kayınvalideye benzemez annene nazın geçer sanki keyiften çalışıyorsun eşinle konuş bu durumu

Yok artik:1closedeyes: Kadin halinle kocana calisarak yardim ediyosun. Kiymetini bilmeleri gerek! Okadar cok kadin varki calisiyorum calisiyorum diye herkezin beynini yiyen. Kayinvalidenin boyle laflar edicegine basinin ustune koymasi gerekirdi seni. Keyfinden cocugunu birakiyosun sanki kayinvaldenee. Ben olsam lafini ederdim. Yoksa üstune cikarlar. Sana tesekkur etmeleri gerek!:1closedeyes:

canım belki hoşuna gitmicek ama bence de kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil;
bakıyorlarsa da nimetten sayman lazım bunu... o yüzden çok kafana takmadan bunlara çocuğun için katlandığını düşünmen gerek... sonuçta yaşlı insanlar konuşurlar da yeri gelince kolay değil o yaşta çocuk bakmak...
keşke çocuk işini planlayıp yapsaydınız...

Valla ben anlamıyorum...
Annen bakmak istememiş, neden bakıyorum kaynanan baksın işim gücüm var uğraşamam deyip kestirip atmış..
Ama kaynanan yoruluyorum belim ağrıyor dedi diye tü. kaka yapılmış... Keşke o da işim var bakamam diye çıksaymış işin içinden anneniz gibi...

Annenin bu tavrını söyleyip geçmişsin, ama kaynana iş yaptırıyor yoruluyorum dyor diye şikayet üstüne şikayet... Ne görümcenlerin gelip yemek yemeleri kaldı, ne kaynananın bel ağrısının uyduruk olduğu...
Niye uydurma hastalık yaratsın ki kadın.... Yaşlı başlı biri ufak çocukla ilgilenmek kolay değil, beli ağrıyordur.. Yoksa rahat koltukta oturmak dururken hiç kıpırdamandan sandalye tepesinde niye dursun bütün gün...
Eee çocuğuna baktırıyorsun, yapıcan tabii kadının işini.. çocğun o evde olmasa belki o 2 haftada bi süpürür ama çocuk dağıtır ister istemez her hafta süpürmek gerekir.. Çocukla ilgilendiği için gerek zamansızlıktan gerek yorgunluktan yemeğini yapamayabilir yapacaksın tabii.......

Ya da.. hiçkimseye minnet etmem deyip vereceksin bi kreşe....
O zaman da 500 tlnin ne kadarını kreşe vercen ki ne kadarı borçlarınıza yetsin....

Bence de ,çok ağır laflar etmedikleri sürece,çocuğunuza kayınvalidenizin ve annenizin bakması iyi ve güvenilir. Az çok yakınmalarıda olacak. Benim annemde kardeşimin çocuğuna bakıyor, seve seve de bakar, neredeyse bebiş anneme anne diyecek. Bizim ki hatta geceleride annemde. Zaman zaman kadıncağız sitem de ediyor ama severekte bakıyor.Ve onlar içinde gerçekten zor, çünkü sizin çocuğunuz için hayatlarını kısıtlı yaşıyorlar gerçekten. Kabul etmeseler etmezlerde. Tabi ki kabul ettikleri aşamadan sonra da çok ciddi laf sokmalar olmamalı.

Onun dışında çocuğunuza bakıyorlar diye, her işlerini yapmak zorunda değilsiniz. Bu konuda sorumluluk hissetmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…