kızlar çantanızı kacıncı haftanızda hazırladınız ?

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
41
İstanbul
:sm_confused:kızlar çantanızı kacıncı haftanızda hazırladınız birde 'herseyımı eksıksız aldım gerek bebiş icin gerek kendım ıcın ama abartmayı seven bır ınsanım göruslerınıze ıhtıyacım var neler koymalıyız tam olarak 35 haftalığım kımısı artık hazırlamam gerektığını gec kaldığımı söyluyor cevaplar ıcın sımdıden tşklrler

Canım benim bildiğim 6. ayda hazırlanıyor çünkü erken doğum falan olursa 7. ayda hazır olsun diye.. e seninde vaktin az kalmış bence de hazırla çantanı artık.bakarsın minik kuzucuk süpriz yapıp biraz erken gelmek ister.

Bende bir kaç eksik haricinde herşeyi aldım ama çanta falan hazırlamadım henüz,32. haftam bitiyo bugün..neler koyalım deneyimli olan arkadaşlar bize bilgi verseler süper olur :)

evet norsis cım haklısın ben abartırım bıraz nıye aldıklarım rezıl olsun getır götur ıstıyorumkı abartı olmASın gereklı olanları alim zaten evım hastaneye yakın hanı allah göstermesın hastanede yatış uzayacaksa 20 dakıka bıle tutmuyo gelıs gıdıs GYSHNKY CANIM haklısın birde süpriz yapöaya kalkarsa 35 bitti 36 ıncı haftama girdim bencede hazırlamalıyım artık :hulya:

bugün itibariyle 36.haftaya girmiş bulunuyorum ama çantam hazır değil.
herkes hazırla hazırla diyip duruyor.
çanta hazırlamada ne var yaa diyorum hepsine. 10 dakikalık iş.
koyacaklarım hazır, çantaya yerleştirmek var sadece.
daha bebeğimin yatağının poşetini bile çıkarmadım.
kıyafetlerini bile yıkamadım.
hatta hastanede giyecek kadar yenidoğan kıyafetleri bile yok diyebilirim.
bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden 3-5 parça almak istiyorum.
ihtiyaç oldukça alırım diyorum.
bezlerimiz, telsizimiz, derecemiz, pusetimiz, bebek eşyalarının konulacağı günlük çantamız, küvetimiz, şampuanlarımız, sabunlarımız, deterjanımız hazır.
yani temel gereçler alındı.
kıyafet konusunda da 2 parça yeni doğan alırım diyorum.
büyüdükçe yenilerini alırım bedenine göre.
kendim için hastanede kullanacaklarım da hazır.

Ayy ne tatlı telaşlar dimi ben daha hiç bişi almadım yani annemler falan hazırlıyolar ama aa geçen gün dalin sabun aldım marketten :) akmaz kokmaz dedim daha benim 19+3 erken dimi çantaya falan :) aslında bende ıslak mendil falan görüdm markette indirime girmiş alsammı die düşündüm ama kururmu ki die de terettütte kaldım ne bilim ziyan olmasın sonra

nurcancım senle aynı tarıhlerın annesıyız artık ac besığı falan sıl ben sıldım bır bucuk 2 hafta sonrada artık hıc örtmıcem prensesımın elbıselerıne gelınce kımseye muhtac olmadan daha 7 aylıkken yıkadım ütüledım kendı gecelığımıde aynı sekılde hazırda cantamı da suan hazırlıyorum leptab yatağın ustunde hüngür hüngür ağlıyorum puset yanıbasımda cok zor ıyıce sulugöz oldum allahımdan tek isteğım her annenınkını benımkınıde bu pusete koyup hastaneden sağlıklı sıhatli cıkarmayı kısmet etsın keske annem gelnce ona hazırlatsaydım cantayı

açmadığın sürece kurumaz ıslak mendiller ama şöyle bir durumda var; stok yapma. belki aldığın ıslak mendil ve bebek bezi bebeğine alerji yapabilir ((

açmadığın sürece kurumaz ıslak mendiller ama şöyle bir durumda var; stok yapma. belki aldığın ıslak mendil ve bebek bezi bebeğine alerji yapabilir ((

kızlar kızıcaksınız ama gözünüzü sevım su ıslak mendıllerden vazgecın hepsınde konserojen maddesı var ben ağız bezlerını fazla aldım ılk ten temiz suyla ıslatıp sılıcem yarısını o tatlı poposu ıcın ayırdım ılk zamanlarda pamukla silip kremlıcem ustelık doktorumda cansbeybi yi önderdı onun yenı doğan seti var onu aldım asla ıslak mendıl kullanmıcam ıcındekı sabun zaten cıldınde kalıcak sıldığımı sanıcam sadece bence bır dusunun

canım ben 36. haftamda hazırladım çantamı..sonra doğuma kadar 10 kere değiştirmiştim heyecandan...

2. hamilleiğim şuan..26 haftam bitiyor..bu sefer erken hazırlayacağım..çünkü abimiz beni çok yoruyor..ne olacağı belli olmaz:)

hazırladım canım cok tşkr ederım cevaplarınız ıcın hepınıze neler koydun diloks sen tecrubelı annelerdensın neyler en cok gereklı neyler gereksız

bende senin gibi düşünüyorum arkadaşım bide o ıslak mendili çocuğun yüzüne ağzına sürüyorlar ığ içim gidiyor soğuk soğuk sürdüklerinde
bende pamuk düşünüyorum elyüz mendili alacağım

bende 31 haftalık oldum bebişimin eşyalarını yıkadım ama çantamız hazır değil bu haftalarda hazırlarım inşallah

kzlar ben de 33. haftamdayım bebeğin çantası da benim ki de hazır. tavsiyem 7 aylık olunca hazırlanması. 28. haftada falan hazıliim diyodum ama hep ağırdan aldım sonra 30. haftamda birden sol bacağım şişmeye ve morarmaya başkadı doktorumu aradım DVT tanısı kondu. Hamilelikten ötürü vucutta pıhtılaşma artıyomuş benim de sol bacağımdaki toplardamarı tıkamış pıhtı hastanade falan kaldım ama bu süre içinde içim içimi yedi keşke çantaları hazırlasaydım die eve döndüğümde ilk işim çantaları hazırlamak oldu. hazırlayın yani bişi kaybetmezsiniz hamilelik bu yarın ne olacağı belli olmaz

28+6 dayız bende hazırlıyım bari,allah muhafaza erken falan gelcem diye tutturursa dımdızlak kalmayalım kaydirigubbakcemile3

Oğluşumun tüm kıyafetlerini yıkadım ütüledim herşeyi hazır bekliyo ama daha çantayı hazırlamadım bu hafta inşallah hazırlıcam..

ANNE İÇİN:
2-3 adet gecelik(önden düğmeli)
Sabahlık
İç çamaşırları(emzirme sütyeni,loğusa külodu,atlet)
Çorap,terlik
Ped
Kişisel bakım ürünleri(diş fırçası,tarak,deodorant şampuan vs..)
Göğüs pedi,göğüs koruyucu krem

BEBEK İÇİN:
Yenidoğan bebek bezi
Islak mendil(alkolsüz ıslak havlu tercih edilmeli ben unibaby ıslak havlu aldım)
Zıbın,başlık,çorap,eldiven vs. giyim ihtiyaçları
Mevsime uygun yelek veya hırka
Yumuşak havlu
Battaniye
Bebek mendili
Emzik
Biberon(her ihtimale karşı)
Bebek şampuanı,sabunu,pişik kremi,bebe yağı

Bir de fotoğraf makinesi :)

Aklıma gelmeyenler olabilir

Biz 29. haftamızın içindeyiz yarın bebişimin kıyafetlerini ve kendi geceliklerimi yıkayacağım kuruyup ütüledikten sonrada çantamızı hazırlıycam yani 29.haftada hazır olmuş olacak.35-36. haftaya kadar hazırlamadan nasıl durabildiniz anlamadım hele bir arkadaş daha kıyafet almadım demiş doğumun ne zaman olacağı belli olmazki ansızın doğum oldu kıyafet yok yada varda hazır değil o yıkanmamış kıyafetlerimi giydireceksiniz yavrucaklara..

Ben kendi koyacaklarımı yazayım;

2 takım önü düğmeli pijama ve gecelik
3 takım iç çamaşırı
Ped
Fırça, ayna , fotoğraf makinası
Çorap
Terlik
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Yüz havlusu

2 takım hastane çıkışı
Battaniye
Bebek bezi 15-20 tane
Pişik Kremi
Çorap
Yeni doğan ıslak mendili
Biberon
Emzik

:))) kıyafet almadım sayılır :)))
şaşılacak birşey yok
anneme güveniyorum :)
yani doğum başlasa, sancıların olması hastaneye gitmek sancı çekmek 10 cm açılmanın olmasını beklemek bebeğin doğması derken annem bi koşu gelir eve hazırlar :) benim ihtiyaçlarım yıkanmış ütülenmiş şekilde çekmecede duruyo, sadece çantaya koyulacak.
bebeğimin 2 hastane çıkışı var, o yıkanacak ütülenecek sadece. eee ben doğurana kadar annem onu yıkar kurutur ütüler bile. diğer ihtiyaçları da hazır ama çekmecede, çantaya konmadı yani.
o yüzden rahatım :)))

hazırlayın dedıysekte abartmayın canım ütüler bozulucak daha bu haftadan koymayın nurcan haklı keske ha deyınce doğum olsa ılk doğum 12 saat diğerı 8 ila 6 saat arası deyısıyor tabı yakınında kımsesı olmayan hazırlayabılır ama ben bıle daha yenı hazırladım 36 haftamda oda hastane cıkısını falan koymadım utusu bozulmasın dıye prensesımle gecelıklerımız takım onunda krem mınıcık altın rengınde kurdalelerı var benımde krem kurdalelı cko şık olucaz kızımla cooook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…