nisan ayında doğum yapmış bir anne olarak neleri kullandığımı yazayım. önce bi ayrıntı vereyim epidural sezeryan ve özel bi hastanede doğum yaptım. babaanne donu diye tabir edilen yüksek belli 3-4 tane kilot. kanamanız çok olabilir. yarım yatar pozisyonda ped, gazlı bez falan tutamıyabilir kanı. 3 tane gecelik-pijama gecelik yataktan çıkarken, yatağa girerken çok açılıyooo. yatakta altında toplanıyoo. pijamada tuvalete gittiğinde çok uğraştırıyoo. malum eğilmekte zorlanıyorsunuz. tercih sizin. benim oadam çok sıcaktı. öölek klima açmak zorunda kaldık, yelek falan götürmedim. zaten doğumdan sonra ayaklarım falan da şişti çorap çok sıktı, onuda giymedim. uzun gecelik alın yanınıza, gaz çıkarmak için yürüyüş yaparken giyersiniz. hemde her hangi bir sızıntı olursa siz görene kadar rezil olmazsınız. bebeğe gelince ben hopps marka yeni doğan temizleme mendillerinden aldım. hastane de uni marka kullanılıyordu. bi paket yeter. prima yeni doğan kullandım 25 tane aldım yanıma ama yarısı geri geldi eve. kıyafet 3 tane götürdüm iki tane kullanıldı. ama ince battaniye 3-4 tane lazım oldu. malum erkek bebeklerin fıskiye özelliği var. her açışta suladı battaniyeyi. evden battaniye taşıdılar. gelenlere ikram için meyve suyu, plastik bardak, bebek şekeri veya çikolatası olabilir. ben de birde evde yapılmış bööle yuvarlak gözü ağzı olan kurabiyelerden vardı. ööle pasta hamuruyla falan süslenmedi. kurabiyeyi pişirdikten sonra eritilmiş çikolatayla yaptılar kaşı gözü. doğum yapacağınız hastaneye göre, ped, hasta örtüsü falan isteyebiliyorlar. bence hastanenize bi sorun. ben ped kullanmadım bana içi pamukla duldurulmuş gazlı bez verdiler paket paket onları kulandım. hastaneye çarşaf, yastık kılıfı falan götüren arkadaşlarım var. eğer doğum yapacağınız hastaneninkiler size hijyenik gelmiyorsa götürün. benim ööle bi sorunum olmadı.