kızlar çantanızı kacıncı haftanızda hazırladınız ?

kızlar bende bebiş ve kendim için alabileceklerimin hepsini aldım ama sanki bişeyler eksik hala gözüm mağazalarda :))
ama daha çantaya koymadım.

arkadaslar bende yeni hazırlıycam canta derken ebatları ne bu cantanın ben valizlerin en kücük boyunu aldım 50cm lık esim gülüyor ama ancak alır sanırım siz ne dersiniz bide bi arkadas hastane cantasına bebk sampuanı koymus ama gerekli mi bide logusa külodu demıssınız ne farkı var normalden?eksıklerımı tamamlayım bari bende hazırlıyım cantamı artık....

loğusa kilodu ne ya harbiden,ben normal çamaşırlarımı giymeye devam ediyorum hala..
Valizimi bende hazırlamadım,hafta sonu kıyafetleri yıkıyıp ütüleyeceğim,sonrada hazırlarım yavaş yavaş,benim daha erken gibi gerçi ama bi çoğumuz erkenden hazırlamış,ne olur ne olmaz..

şampuanı okuyunca ben de soracaktım sizlere, gerek var mı, ilk kez duyuyorum şampuanı...
bu arada kızlar kıyafetleri yıka, kurut, ütüle, yerleştir, beşiği sil, yatağı hazırla, hastane çantasını ayarla, yerleştir....
öldük valla annem ve komşumun kızıyla...
Tatlı yorgunluk gerçi ama yorgunluk işte...
iyice ağırlaştım tın tın tınnnn.
bi işi iki saatte yapıyorum, yapamıyorum elimden alıolar, yaptırmıolar

Kızlar ben 27+6 günlük hamileyim sizce çanta hazırlamak için çokmu erken şuan taşınma durumumuz var eşya topluyorz ve ben erken doğurursam eşyalarımız bulamamaktan korkuyorum sizce ne yapmalıyım

selam herkese.ben şu an 38. haftanın içindeyim ve 30. haftamdan beri valiz hazırlığı içindeyim.sonunda bitirdim.alışverişi son zamana bıraktım malesef sıcaklarla çok zor oldu.neyseki şimdi her şey tamam sayılır.lahusa çamaşırı denen şey hamile çamaşırı olarak geçiyor.eğer sezeyan ihtimali varsa bu kçamaşırlar tercih ediliyo çünki diğer çamaşırın lastiği ameliyat yerinin üzerine geliyor.onun için ben 2 lahusa çamaşırı 2 de normal çamaşır koydum.doğumum normal gözüküyo şu anda.şampuan koymadım çünki lazım olmayacağını söylediler.sadece yağını ve pişik kremini koydum.eksiğim canbebenin bebek bakım örtüsü var altını değiştirirken sermek üzere ondan alıcam bide bebeğimin cildi için hakiki zeytinyağ alıcam.

nisan ayında doğum yapmış bir anne olarak neleri kullandığımı yazayım. önce bi ayrıntı vereyim epidural sezeryan ve özel bi hastanede doğum yaptım. babaanne donu diye tabir edilen yüksek belli 3-4 tane kilot. kanamanız çok olabilir. yarım yatar pozisyonda ped, gazlı bez falan tutamıyabilir kanı. 3 tane gecelik-pijama gecelik yataktan çıkarken, yatağa girerken çok açılıyooo. yatakta altında toplanıyoo. pijamada tuvalete gittiğinde çok uğraştırıyoo. malum eğilmekte zorlanıyorsunuz. tercih sizin. benim oadam çok sıcaktı. öölek klima açmak zorunda kaldık, yelek falan götürmedim. zaten doğumdan sonra ayaklarım falan da şişti çorap çok sıktı, onuda giymedim. uzun gecelik alın yanınıza, gaz çıkarmak için yürüyüş yaparken giyersiniz. hemde her hangi bir sızıntı olursa siz görene kadar rezil olmazsınız. bebeğe gelince ben hopps marka yeni doğan temizleme mendillerinden aldım. hastane de uni marka kullanılıyordu. bi paket yeter. prima yeni doğan kullandım 25 tane aldım yanıma ama yarısı geri geldi eve. kıyafet 3 tane götürdüm iki tane kullanıldı. ama ince battaniye 3-4 tane lazım oldu. malum erkek bebeklerin fıskiye özelliği var. her açışta suladı battaniyeyi. evden battaniye taşıdılar. gelenlere ikram için meyve suyu, plastik bardak, bebek şekeri veya çikolatası olabilir. ben de birde evde yapılmış bööle yuvarlak gözü ağzı olan kurabiyelerden vardı. ööle pasta hamuruyla falan süslenmedi. kurabiyeyi pişirdikten sonra eritilmiş çikolatayla yaptılar kaşı gözü. doğum yapacağınız hastaneye göre, ped, hasta örtüsü falan isteyebiliyorlar. bence hastanenize bi sorun. ben ped kullanmadım bana içi pamukla duldurulmuş gazlı bez verdiler paket paket onları kulandım. hastaneye çarşaf, yastık kılıfı falan götüren arkadaşlarım var. eğer doğum yapacağınız hastaneninkiler size hijyenik gelmiyorsa götürün. benim ööle bi sorunum olmadı.

zaten kalın battaniye ancak sığıyo küçük valize. hiiiç gülmesinler. bende küçük bi valiz ve bi de orta boy çantayla gittim. bide kendi kıyafetlerinizle bebeğinkileri ayrı koyun. yani size eşlik edecek kişi valiz içinde debelenmesin. ben valize kendi eşyalarımı, çantaya bebeğinkileri koydum. ben doğumdayken lazım olanı bulmaları kolay olmuştu. saçınızın tacını, elinizin kremini unutmayın. bi de dudak çok kuruyoo. dudak nemlendiricisi alın. ruj koymayın, zırt pırt bebeğinizi öpüp, koklayacağınız için çocuk ruj olmasın...

kızlar bende bu cumartesi hazırladım çantayı . önce hepsini yıkadım. sonra tek tek ütüledim katlayıp koydum. çantaya. bi baktımki çanta sadece onun ihtiyaçlarıyla dolmuş. kendim içinde ayrı çanta yapıcam artık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…