kızlar çaresiz kaldım yardım

asyadan

sev çok sev
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2012
1.646
1.226
333
İstanbul
kızlar burada hep mutlu haberlerımı paylaştım ben hamimileğimi bilen bilir ilk buraya yazdım ama bu sefer gercekten korkunc bır olayı sizinle paylaşmak ve sizden yardım etmek için yazıyorum. kendi kendime düşündüm ne yapacagımı bılemedım.oturdugum apartma gelin olarak geldim ve 3 aydır burdayım calıstıgımdan kendı kat komsularım dısında kımseyı tanımıyorum. busabah marketten gelınce merdivende daha sonradan komsunun kızı oldugunu ogrendıgım bir kız oturmus aglıyordu. once bırsey demedım ama sonra dayanamadım gıttım yanına oturdum yardım edebileceğim birşey varmı dedim. edemezsin dedi ama en azından anlatırsan rahatların dedim. birlikte kahvaltı edelimmi dedim. neyse geldi ben kahvaltıyı hazırladım ve anlatabilirsin dedim once zor zor cumleleırını olusturdu. sonra anlattı. kız 17 yasında 26 yasında sevgılı varmıs zorla bırlıkte olmus kızla ve videoya almıs.gene bırlıkte olmazsa ailesine izletmekle tehdit ediyormus kızla.benden yardım istedi ama ben ne yapabilirim ki? aklıma siz geldiniz kızlar yardım edelim bu kıza annesiyle nasıl konusabilirim ki?

Kızın yaşı 18'den küçük olduğu için adamın yaptığı şey suçtur..
Muhakkak polise gitmenizi öneririm..

bir insanın başına gelebilecek en kötü şey bu olsa gerek..

ne yapılabilir hiçbir fikrim yok.

Allah yardımcısı olsun..:44:

Valla bence annesine söyle durumu ve çık aradan...Sen yeni evlisin adın bile çıkar Allah korusun...Bu tarz konularda yardım eden hep suçlu oluyor çünkü...Ya da kıza söyle babası gibi birini bulup çocuğu arasın...Seni polise ihbar etmeye gidiyorum.Kızımla asla uğraşma bir daha.Zaten polisler seni bulup gerekeni yapar desin telefonda...Videolarıda istesin.Baksın çocuk alttan alıyor o zman videoları kızıma geri ver ben seni görmeyeyim öldürürüm yoksa falan desin...Bence çocuk korkar.Eğer yardım edicem dersen o kişi eşin olsan eşin arasın konuşsun babası gibi...

Önce annesine sonra polise bildirsinler
Cezasını bulsun pislik

Kızla birlikte olması suç, bunu kayıt altına alması başka suç, o kayıtla şantaj yapması başka suç, ve o görüntüleri paylaşacak olması da suç. Kızı saf bulmuş, aklı sıra korkutmak istemiş, bu kadar suç varken hangi salak "amca al bak kızının videosu, siz hesaplaşın, hadi size iyi günler." diyebilir? Çocuğun gözü korkutulsa etkisiz hâle getirilebilir. Aslında savcılığa gitmek şart, ama ona da kız yanaşmaz herhalde duyulur diye. Aslında yaşı küçük sayılır, ailenin de bilmesi şart bence.

Çok zor bir durumda kalmışsınız. Ben olsam kızı ikna edip, ailesiyle konuşup yumuşamalarını sağlar ve o itin savcılığa verilmesini sağlardım. Bu kız ilk değildir, son da olmayacaktır, mutlaka yaptıklarının bedelini ödemeli.

Zorla birlikte olmaktan benim anladığım tecavüzdür tecavüzde suç olduğuna göre yapılacak şey belli.

Polise veya savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacak.

kız babasından cok korkuyor duyarsa benı zorla baskasıyla evlendırır dıyor off cok karsık bır durum

Olan olmuş, böyle bir şeyi ailesinden saklayıp bütün sorumluluğu alacak bir pozisyonda olmadığınıza göre ailenin en makul tepkiyi vermesi için bir şeyler düşünmelisiniz. Bunun için de önce kızla işbirliği yapmalısınız. Bunu aileye bildirmenin gerekliliğini anlamalı ve size karşı çıkmamalı.

Ailesini mutlaka haberdar edin.
Öncelikle annesi durumu bilmeli.
Ayrıca çocuk kızla gerçekten zorla mı birlikte olmuş önce bunu öğrenmek lazım.
Eğer kendi isteği ile birlikte olduysa ve sonrasında sevgilisi video kaydı ile
şantaj yapıyorsa bu yine suçtur.
Siz annesine durumu bildirin gerisine karışmayın.
Çünkü olayda çok soru işaretleri var.
Sizin de başınız ağrıyabilir ve alınacak yanıtlara göre olay adli boyut kazanabilir.
Kız belki ayrılmak isteyince sevgilisi tehdit yoluna gitmiştir.
Kıza sordunuz mu tecavüz mü etti diye?

Son düzenleme:
zorla birlikte olmuş olsa herhalde ailene göstereceğim diye tehdit edecek olmazdı. Adam kendi kendine suçunu mu ispatlayacak. Muhtemelen isteyerek birlikte oldu sonrasında pişman oldu kız. Oyle bile olsa adama seni mahkemeye veririm, ben belki rezil olurum ama sen de hapisi boylarsın desin. Adam korkudan videoyu kendi siler.

kesinlikle ailesine haber vermelisiniz her ne kadar babasından korksada ailesi anlıcaktr durumu susarak baklenemez bence..

18 yaşından gün almadan bir an evvel bu durumu ailesine anlatıp polise başvurmalısınız.
Babasından madem bu kadar çok korkuyor 26 yaşında adamla ne işi var o çocuğun.
Çok kızıyorum böyle ailelere nasıl takip etmezler çocuklarını

Öncelik ile o kızın doğru söylediğini tam olarak bilemeyiz. Kız erkek arkadaşından ayrılacağı için adam elinde bu şekilde tutup tehdit ediyor olabilir.

Adamın zorla bir şey yaptığına inanmıyorum iki taraflı iş bu şimdi kuyruğı sıkışmıştır aile korkusundan ki buda klasiktir.

Ailesine durumu iletmek en doğrusu.

adam bi kere 18 yaşından küçük olduğu için suçlu
bide şantaj yapıyor üstüne üstlük oda suç .
ailesinin bilmesi gerekli bence .

Ailesine durumu anlatmalı. 17 yaşında ne sevgilisi ya biraz büyü ondan sonra sevgili yap. Geçmiş olsun. Bir an önce savcılığa suç duyurusunda bulunmalı.

Konunuzu tamamen '' ben ne yapardım '' gözü ile okudum.

Öncelikle annesi ile konuşurdum;kıza bana anlattıkların tümünü annesinede anlatacağı bir ortam ayarlardım hemen.

Anne burada kilit nokta,çünkü babayı en iyi tanıyan o.

Yapılacak tek şey savcılığa suç duyurusunda bulunmak ama ne yazık ki bir çok aile kızlarının toplumdaki ''çıkacak adı '' sebebiyle bu olayları ört bas etmeyi tercih ediyor.

Evet,o herfin tehditleri falan hava civa,bu kadar farklı suç işleyen biri bunun meydana çıkmasını asla göze almaz.

Ama iyi madem kimseye söylemeyecekse diye sessiz kalmak ne kadar doğru???

Sonuçta Ayşe gider, Fatma gelir ve bu şerefsiz bu tür ilişkilere girmeye devam eder.

Diyelim ki kız yalan söylüyor ve rızası ile birlikte oldu ; biliyorsunuz ki bu da farketmiyor 18 yaşının altında biri ile rızası olsun olmasın ilişkiye girmek suç

Sonuç olarak siz anneye anlattırın durumu,sizde orada bulunun.

Maalesef işin geri kalan kısımı onların olaya bakış açısına göre değişecek.

Bencede ortada bir zorlama varsa bu tecavüzdür. kızla tekrar konuş ve ona bunun suç olduğunu onun bir hatası olmadığını anlat. ama kız sana en doğrusunu anlatsın çünkü muhtemelen arkadaşların dediği gibi kız isteyerek birlikte olmuş ve sonra pişman olmuş. benim yaşadığım yerde kız ve sevgilisi ilişkiye giriyorlar ve ikiside isteyerek videoya çekiyorlar. kız liseye gidiyor yaşı küçük. çocuktan ayrılmak isteyince çocuk alıp videoyu herkese dağıtıyor. çocuk hapise girdi. kızın kendi isteği olması önemli değil yaşı küçükse ve çekilen görüntüyü dağıtmakla tehtid ediliyorsa (veya dağıtılıyorsa) bu suçtur.

zor bir durum.
size bir zararı dokunabilir.
ailesine anlatması gerektiğini söyleyin sizinle bir alakası kalmasın.
ailesi sizi suçlayabilir. kız yalan söyleyebilir.
her gün neler duyuyoruz.
çok hassas bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…