- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
helal olsun eşine bencede hiç yğz göz olma kaliten tavan yapsın oda gıcık olsun
Canım gece kaldım esimin yaninda gitmedim. . Zaten ama esim kapıdan cikarken bile laf soyledi terbiyesiz dedi bizi unut aferin sana cok guzel davrandin fln dedi ama gorumce hiiiic orali olmadi sanki. Ben soyle de botle de filan kendini savundu sanki yaptigi cook hakli ve yerinde bi davranismis gibi davrandi yani. Biz daha once cok sorun yasadik. Onceleri esim pek nerede duracagini bilmiyordu acikcasi ilk aylar hep onlari tuttu ama simdi gozunun onunde bi hareket yapilinca bana inandi... simdi kendi kiz kardesi hakkinda "cahil terbiyesiz kendi beyninden disari cikamamis" gibi yorumlar yapıyor. Kv kizini savunmaya calistuginda ya anne sende bi sacmalama filan diyor. . Ama benim merak ettiğim ben o evde kalarak esimin gozunde saygınlığımi yitirdimmi bunu kafama takiyorum açıkçası. .Esinizin alnindan opesim geldi :)
Bence cenaze dolayisiyla ona anlayis gosterin ve nerde kalalim derse ona uyun, ailesi gerekli ozeni gostermediginde hepsinin hakkindan gelebilecek biri belli ki, siz sessizce durun ustunuze dusen islerde gerekli yardimi yapin yeterli
görumce senı nıye ezmış olsun ki. onun ıcın gıtmedıgınızı söylemıs zaten eşin, kalıncada onun ıcın kalmış olmayacaksın.eşin ve kayınpederın hatrı için. buyukluk sende kalsınki eşininde takdirini daha çok kazanmış olursun böylece.senı her zmn savunmaya dvm eder.
Canım gece kaldım esimin yaninda gitmedim. . Zaten ama esim kapıdan cikarken bile laf soyledi terbiyesiz dedi bizi unut aferin sana cok guzel davrandin fln dedi ama gorumce hiiiic orali olmadi sanki. Ben soyle de botle de filan kendini savundu sanki yaptigi cook hakli ve yerinde bi davranismis gibi davrandi yani. Biz daha once cok sorun yasadik. Onceleri esim pek nerede duracagini bilmiyordu acikcasi ilk aylar hep onlari tuttu ama simdi gozunun onunde bi hareket yapilinca bana inandi... simdi kendi kiz kardesi hakkinda "cahil terbiyesiz kendi beyninden disari cikamamis" gibi yorumlar yapıyor. Kv kizini savunmaya calistuginda ya anne sende bi sacmalama filan diyor. . Ama benim merak ettiğim ben o evde kalarak esimin gozunde saygınlığımi yitirdimmi bunu kafama takiyorum açıkçası. .
Bir de su var. Esim artık bana sadece sana bi kaf diyen bişey yapan olursa hic hic müdahale etmeyeceksin sadece bana soyleyeceksin ben gerekeni yaparim dedi. Bu cumle benim icin düşündürücü oldu. Cunku onlar söyleyecek ben susacagim esime söyleyeceğim esimde onlara hesap sorunca muhtemelen iki gunlugune geldik sıkıntı yaratmayin diyecektir. Bu yeterli mi.
Bide; ) acaba abisinden firca yiyen Gorumce kudur mus mudur bunu cok merak ediyorum pek oyle durmuyor du da
Cenaze evinde burda kalmam kardesin hosgeldin demedi diye tuttursaydiniz o zaman gorumcenizin yaptigindan ne farkiniz kalirdi?
Onlar sizi sevmeyebilir fakat saygili olmak zorundalar, olmadigi durumlarda da artik esiniz o kucuk kardese agzinin payini veriyor belli ki.
Esinizin yerinde olsam ayni cumleyi kurardim, ancak ona neyi soyleyip soylemeyeceginize, hangi durumlarda yanit vermek, tavir almak, susmak veya esinizle paylasmak konusunda karar verecek olan sizsiniz.
Size surat asmasinin bir yaptirimi olacagina inanirken tam tersine terbiyesizligini birinin yuzune carpmasi agirina gitmistir.
Zaten hala hakli oldugunu savunmasi dahi edepsizliginden... bu kisiye en agir hakarette bile bulunsaniz anlamaz ki. Asil o evden gittiginiz zaman ooooh amacima ulastim derdi. Bence boyle insanlarla muhatap olmayin, edepten yoksun insanlarla ugrasilmaz, kendinizi yordugunuzla kalirsiniz...
Haklisiniz . Eşim onlara onlara cevap verse daha iyi olur. Hem boylece bende Yuzgoz olmamis olurum daha fazla. Ve ayrıca ben en agir hakarette bile bulunsam eşimin soracagi bir neden boyle dedin sorusu onlarin daha fazla canlarini acitacaktir. Yaniliyor muyum?BENCE kocanız akıllı bir adam ve olması gerekeni yapmış.
size ben hallederim demesi de güzel bence .
sizi onlarla polemiğe sokmak istememiş ,bu da sizi korumak istemesinden ileri geliyor.
onlara karşı kendini siper etmesi daha mantıklı bence ,siz onlarla dalaşsanız görümcenizin daha çok hoşuna giderdi ,adınızı çıkarırdı kavgacı diye.
ama eşinizin onlara her türlü cevabı vermesi görümcenize çok daha fazla dokunmuştur buna emin olun.
siz susunca iyice delirmiştir ,hele de siz susup eşiniz ona cevap verince krize girecektir.
eşiniz sizi koruyorsa siz de onun dediğini yapın ve yanında kalın ki kalmışsınız.
ilerde de yerinizde olsam eşime kulak verir ,eşimin onlara cevap vermesini isterdim ,böylece hem de görümcenizi kendinize muhatap almıyormuş gibi olur ve iyice gıcık olur ..
Haklisiniz . Eşim onlara onlara cevap verse daha iyi olur. Hem boylece bende Yuzgoz olmamis olurum daha fazla. Ve ayrıca ben en agir hakarette bile bulunsam eşimin soracagi bir neden boyle dedin sorusu onlarin daha fazla canlarini acitacaktir. Yaniliyor muyum?
Bana yuzume bisey söylerler se onu ne yapacagim bende bunu merak ediyorum terbiyesizlik yapmayin filan mi desem acaba
yüzünüze bir şey söylerlerse , ben sizi muhatap almıyorum gidin kocamla konuşun dersiniz ,bu da onları iyice sinir etmeye yeter
kaç yasındaki bu görümce? basınız sagolsun bu arada.
Esimde bende memuruz. Ailelerimizden farkli bi ilde calisiyoruz. Bugun esimin amcasi vefat ettigi icin esimin memleketine geldik. Gorumce ile daha önceden de sorunlarim vardi. Ama biz kapidan girince herkese hosgeldin dedibana demedi. Esimin dikkatini cekmis mutfakta konusurlarken duydum. Esim neden demedin dedi o da demedim demem de ben buyum demeyecegim dedi. Esimde bidaha gelmeyiz dedi o da gelmeyin zaten dedi. Esimde yol geldik o kadar bi ac miydin diye de mi soramazdin dedi. O da istemiyorum onu dedi. Esim zaten cenaze icin geldik Gerizekali senin icin gelmedik dedi yanima geldi. Duydum dedim beni birak öğretmen evine orada kalayim bu evde birakmam dedi bu gece kalaim babam kalp hastasi biliyorsun ne olursun o Gerizekaliyla da daha muhatap olmam dedi
Kalmalı miyim bu evde onurum hice sayildi su an tuvalete girdim gizli yazıyorum ne olur cevap verin
bizde bi laf vardır itin hatırı yoksa sahibinin vardır orada kayın pederin ve kocan için kalacaksın bence kalmalısın yoksa haklı durumundan haksız duruma düşersin bilesin
Yorumunuz icin tesekkur ederim dediginiz gibi aynen öyle oldu . Esim şu an onu karaktersiz cahil saygisiz olarak görüyor. Beni de zor durumda bile sogukkanli davranabilen akli başında karakterli biri olarak görüyor.
Yapmamaliydi o hareketi dedi. Onun icin.
Sabah kahvaltiya cagirdi girumce esimi. Esimde azarladi tekrar. Ne oturup kahvaltı yapacam dedi. Beni aldi disariya götürdü kahvaltı ya. Ayrica daha once kv ile bir tartışmamiz olmustu. Kv arabanin onune ben oturucam oğlumun yanina deyip beni arkaya gecirmeye ugrasmisti. Esim o zaman bana ne olacak ne var sanki sen uzatma filan demisti ama dun sabah bana kendisi gec sen oturacaksin on koltuga dedi. Biliyorum biraz komik ama hosuma gitti:)
cok ıyı oılmus dısarda kahvaltı yapmanızzzz. kv arızamıneyin itişmesi bu ya artık benım kv bile bıldıgın dinazor kafalıdır ama o bile asla önde oturcam muhabetı yapmaz.ıyı olmus bi taşla iki kuş
PeK oyle bi ihtimal yok canım yaEşiniz sizi desteklemiş bu konuda sıkıntınız olmasın ama merak etmeyin 2 gün sonra size o lafı söyleyen görümceniz büyük ihtmalle pişman olur neden diye sorarsanız siz farklı şehirdesiniz sizin yanınıza gelip tatil yapmak ve gezmek ister o zaman da eşiniz kabul etmesin sen benim eşimi istemiyorsun diye o zaman anlar hata yaptığını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?