• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar çok kötüyüm ..

sen ne kadar örnek alınası bir insanmışsın ..bende 1 hafta hasta yattım bi çorba bile yapıp içemedimde kimseye belli etmedim aç kaldığım için içtiğim hapta zehirledi sen ne biliyosunda bana böyle konuşabiliyosun ben onlara hiçbir zaman demedim bize şunu alın bunu alın diye çevremde herkes oğluna bişeyler yapma peşinde ben sadece derdimi anlatıp bileziği istedim oda tamam dedi verdi hiçbirşey yoktu aramızda sona ne oldu bilmiyorum geri almak istedi ben sanki bileziği çalmışım gibi muamele yaptı ben ona kızıyorum baştan vermeseydi sonradan niye böyle bişey yaptı diye kötü hissettim kendimi.onlardan bişey bekliyo olsaydım evlerinde durur keyfime bakardım ben kiraya çıkıp çalışıp kimseye minnet etmek istemiyorum iyi okuyun ondan sonra yargılayın insanları sen benim ne yaşadığımı nereden biliyosun böylesine yargılıyosun bendende sana tafsiye bu kadar ben benci olma arkadaşım.
valla canım kusurada bakma bı ev tutup evını gecındiremıyorsa 30 yasında okuz kadar adam ona o 60 yasında ınsanlar ne yapsın
bıraz ayaklarınızın uzerınde durun yahu
altımdakı arabayıda bana babamda almadı bırak kaynanayı senın aılen ne yapıyor pes

Son düzenleme:
merhabalar
ben 25 yaşın 7 senelik evliyim çocuğum yok nasib olmadı daha ..
kv alt üst oturuyoruz eşim onların tek evladı ve evlatlık
maddi yönden çok sıkıntılar yaşadık hiç bize yardımları olmuyo kolunda bileziği var 3 tane benim hiç yok kendi akrabalarım bile koluma bakıyo bileziği falan varmı diye kusur arıyolar
kv de kendi takıp geziyo
asıl konu biz onların evinde kalıyoruz şuan çevreyi sevmiyorum burda bakkala bile çıkamıyorum sanayi bölgesi heryer iş yeri
hiç arkadaşımda yok burda akşama kadar evde oturuyorum alışverişe bile eşimle gidiyorum burdan gitmek istiyorum ama araba almak istiyoruz bunun için katlanayım dedim ama dün kv ve kp le tartıştık bayramda bileziğinin 1 tanesini istemiştik akrabalarımın yanında eksiklenmeyeyim takayım diye neyse verdi geri döndüğümüzdede indim yanlarına anne bende kalsın bilzik utanıyorum çevremden hep bakıyolar böyle kusur arıyolar dedim biz araba almayı düşünüyoruz bilezik alamıcaz benim kolumda dursun mu dedim tamam demişti..
dün akşam kp gelmiş bizim emaneti ver kv kaç gündür benle kavga ediyo getir diye dedi bende alıp kaçıcakmıyım ben onun bileziğini çevremden eksikleniyorum dedim yinede istedi verdim bende olduğum yere gelmesin birdaha dedim
eşime bize bi torun bile veremediniz demiş bilmem kimin çocuğu okula başlamışmış ..kendi çocuğuda olmamış beni daha iyi anlaması gerekmezmi sizce? ben istemiyormuyum çocuğum olsun geceleri gözüme uyku girmiyo bu yüzden :KK43:olmamasının nedenide vajinismustum ben ..5 sene ilişki olmadı yani ..şimdide doktora gidiyoruz olucak inşallah ..daha öncede çocuğum olmadığı için eşime bırak gitsin başka alırız demişti kulaklarımla duydum dediğini ondan beri ısınamıyorum zaten daha çok yaptıkları kendi çocuk yapmaya bile kalktı 60 yaşında doktora gitti çocuk için benim ne hissedeceğimi düşünmeden
benim sinir olduğum konu hep bizden para kıskanıyorlar eşim evlatlık olduğu için yaptıklarını düşünüyoruz
eşimde bende evinizde sizin olsun kiraya çıkıcaz dedik zaten zor duruyoruz burda araba için katlanıcaktık ama bu yaptıkları bardağı taşıran son damla oldu
eşimde kiraya bi çıkalım arabada alırız diyo yapabilirmiyiz sizce ?
çevremize bakıyoruz hem ailelerin desteğiyle herkes bişeyler yapıyo bunlar daha bizden bekliyo durumlarıda iyi yani kimseden fayda yok bize taşınıp huzur bulmak istiyoruz artık ama yapamayız diye korkuyorum:cry:
baya dolmuşum ben :KK42:uzun oldu biraz hakkınızı helal edin artık :KK200:
ne kadar az beklenti,o kadar huzur.Evlendiğimde bileziklerim vardı ve hiç takma gereği duymadım.Ayrıca el alem ne derse de desin umurumda olmaz.Siz de takmayın el alemi.ev alırken verdim gitti hepsini.Sorunları halletmeden çocuk için aceleci olmayın bence.Kadının kendi çocuğu olmadığı için eşinizi benimseyememiş ve bu yüzden kendisi çocuk istemiş de olabilir.Bize saçma gelse de.Kendiniz kazanın ,alın.Böylesi daha anlamlı ve huzurlu.

merhabalar
maddi yönden çok sıkıntılar yaşadık hiç bize yardımları olmuyo kolunda bileziği var 3 tane benim hiç yok kendi akrabalarım bile koluma bakıyo bileziği falan varmı diye kusur arıyolar
kv de kendi takıp geziyo
asıl konu biz onların evinde kalıyoruz şuan çevreyi sevmiyorum burda bakkala bile çıkamıyorum sanayi bölgesi heryer iş yeri
hiç arkadaşımda yok burda akşama kadar evde oturuyorum alışverişe bile eşimle gidiyorum burdan gitmek istiyorum ama araba almak istiyoruz bunun için katlanayım dedim ama dün kv ve kp le tartıştık bayramda bileziğinin 1 tanesini istemiştik akrabalarımın yanında eksiklenmeyeyim takayım diye neyse verdi geri döndüğümüzdede indim yanlarına anne bende kalsın bilzik utanıyorum çevremden hep bakıyolar böyle kusur arıyolar dedim biz araba almayı düşünüyoruz bilezik alamıcaz benim kolumda dursun mu dedim tamam demişti..
dün akşam kp gelmiş bizim emaneti ver kv kaç gündür benle kavga ediyo getir diye dedi bende alıp kaçıcakmıyım ben onun bileziğini çevremden eksikleniyorum dedim yinede istedi verdim bende olduğum yere gelmesin birdaha dedim
eşime bize bi torun bile veremediniz demiş bilmem kimin çocuğu okula başlamışmış ..kendi çocuğuda olmamış beni daha iyi anlaması gerekmezmi sizce? ben istemiyormuyum çocuğum olsun geceleri gözüme uyku girmiyo bu yüzden :KK43:olmamasının nedenide vajinismustum ben ..5 sene ilişki olmadı yani ..şimdide doktora gidiyoruz olucak inşallah ..daha öncede çocuğum olmadığı için eşime bırak gitsin başka alırız demişti kulaklarımla duydum dediğini ondan beri ısınamıyorum zaten daha çok yaptıkları kendi çocuk yapmaya bile kalktı 60 yaşında doktora gitti çocuk için benim ne hissedeceğimi düşünmeden
benim sinir olduğum konu hep bizden para kıskanıyorlar eşim evlatlık olduğu için yaptıklarını düşünüyoruz
eşimde bende evinizde sizin olsun kiraya çıkıcaz dedik zaten zor duruyoruz burda araba için katlanıcaktık ama bu yaptıkları bardağı taşıran son damla oldu
çevremize bakıyoruz hem ailelerin desteğiyle herkes bişeyler yapıyo bunlar daha bizden bekliyo durumlarıda iyi yani kimseden fayda yok bize taşınıp huzur bulmak istiyoruz artık ama yapamayız diye korkuyorum:cry:
benim 3 bileziğim vardı ilk bebegim rahatsızdı sattık 4 yıl önce 3 üne 750 tl verdiler hediyelik bilezik almış kp der evlatımın tedavisine gitti ama yetmedi feda olsun yavruma keşke yaşasaydı ama Allah eşinle sorunun yoksa kv denin bile kira ödemediğin bi evin varsa sıkma canını derim kiraya çıkıp araba almak mı inşallah valla biz çocugun masrafı kira faturalar dogalgaz market pazar taksitler anca yetişiyoruz bu zamanda zor çok zor

yetişkin sorumluluğu,yetişkin özgürlüğü getirir.sorumluluk üstlenmez ve beklenti içinde olursanız ancak çocuk özgürlüğünüz olur.itilip kakılırsınız.önce ev tutup geçinin ence.araba ,altın olmasa da olur.sonrasının işleri olmalı öncelik sırasında.

koca koca insanlar evlenmişler barklanmışlar hala ana babadan dileniyorlar. oturucanız eve kadar vermişler daha ne yapsınlar.
bileziğini de kocan alsın. koca koca insanlarin parasından pulundan çekin gözünüzü. mezarda mı rahat edecekler.

sen kimsinki bana böyle konuşabiliyosun beni ne kadar tanıyosun ? keyif çattığımı nerden çıkarıyosun laf sokcam diye yırtınırken haddini aştın biraz .biz konuşurken sen mi vardın yanımızda istemese ben niye anlamayayım gerizekalımıyım ben senden akıl alıcak değilim bilmiyosun konuşma git başka yerlerde akıl bekçiliği yap sen.

kız bu çeneyle dilencilik yapma yaşlı baslı insanlardan. madem akıl almayacaksın konuyu ne diye açtın.

konu sahibi coşmuş mu ne?

sen ve kocan iki yetişkin insan hala k.validein evinde oturup ona muhtaç olup minnet edip bir de kadının üç bileziğinin lafını ederken güzel ama eleştiri alınca kötü değil mi?

bence insaların evlenmesi yaşa bağlı değil büyüme olgunlaşma durumuna bağlı olmalı.

kadesa kadesa ülkede herkes bekar kalır o zaman

zira çoğunluk hayatını beklenti üzerine kurmuşşşş
ben anlamıyorum bu insanları.bir kere o bileziği isterken ve ben de kalsın derken utançtan ölürüm bırak bunun için konu açmayı.

kadın kocasına atarlanacağı yerde k.valide ve k.pederini hedef almış.
eğer bu kadar şikayetçi isen ve sağlık sorunun yokso evde oturup dertlenmek yerine bir iş bulup çalışmayı denersin.

Kaynan istemiyo diye ona soğuksun ama bileziğini de istiyorsun maşallah. diğer sayfaları okumadım ama yazdıklarında dert yanacak tek şey sanayi dibinde oturmanız. başka birşey yok yani. Millet ne görüyorsa görsün ya o kadar gösteriş meraklısı olmayalım arkadaş.
Çocuğunuz olmadan önce bence biraz olgunlaşsanız iyi olur. Sosyal çevre edinin, çalışın, bunları yapamıyorsanız biraz kitap okuyun. Ev, araba, bilezik boş şeyler bunlar..

çok şükür anlayan birisi çıktı beni :) benim öyle bir takıntım yok ama çevre baskısından işte onlar öyle bakıp konuştukça etkileniyosun haliyle.
araba eşim çok istiyo 30 yaşına geldim hala bişey sahibi olamadım diyo çocukta istiyoruz olmadan bişeyler sahibi olmak istiyoruz bu yüzden

Merhaba ben henüz yeniyim burda ama konuya yakın olaylar yaşadım ve müsadenle paylaşmak istedim.benim kayınvalidem bana düğünümde emanet bilezik taktı ve ben bunu düğün sabahı öğrendim.Kaynanamı görünce de dedim al anne bileziği kaybolur başına bişey gelir falan sahibine iade et dedim rengi attı.Bana düğünümde kolye ve küpe taktı başka bişey yapmadı.Sonra bi altın bileklik alındı.Neyse kuyumcusuna borcunu ödeyemediği için kolye bileklik ve küpeyi geri göndermek zorunda kaldık.Sesimi çıkaramadım tabii 3 tane bileziğim ve diğer çeyrek falan bozuldu borçlar ödendi.Ailem ise nerde senin altınların dediğinde diyecek bişey bulamadım.Şimdi ise maddi durumum kötü diye yanıma yerleşti.Ama insan kendi huzurunu kendi sağlaması gerekiyo mecbur kaldığında görmemeye duymamaya çalış inan bana işe yarıyor size araba değil huzur ve bi evlat lazım iyi düşün ve ordan kurtul derim.Biraz uzun oldu kusura bakmayın

ben anlamıyorum bu insanları.bir kere o bileziği isterken ve ben de kalsın derken utançtan ölürüm bırak bunun için konu açmayı.

kadın kocasına atarlanacağı yerde k.valide ve k.pederini hedef almış.
eğer bu kadar şikayetçi isen ve sağlık sorunun yokso evde oturup dertlenmek yerine bir iş bulup çalışmayı denersin.

ama olur mu orası sanayi

sanki sanayide çalışan kadın yok; ya da kadın olununca hemen kapıyorlar insanı

şu, ben kadınım; narinim; gece çıkamam; laf atarlar dayanamam mantığını da anlamıyorum

tamam tekin olmayan yer elbet vardır da

7 yıldır o evde oturduğuna göre çok da tekinsiz değilmiş; eşi ile gidip gelsin işe de

konu sahibi iş aradım; saatleri uygun değildi vs dememiş ki

eskiden çalışmış; şimdi bir evin bir oğlu ile evleniyorum; zaten kıymetlidir; kv kp yağdırır bize diye düşünmüş ama öyle olmamış

hatta ne konular geçmiş de acaba kv bu zamana kadar denemediği çocuk yapma işini 60 ından sonra denemiş

bir de kv bayram günü istedi; kırılmasın hadi taksın diye bileziği vermiş, o da bir ilginç veriyorsun maden neden birini verdin; al kızım 3 ünü de tak demedin

konu sahibi sen de bir gün diye aldığın ödüncü geri vereceksin ki bir daha bir şey istemeye de yüzün olsun komşudan yumurta alınırdı eskiden o bile geri verilirdi; bir daha istemeye yüzüm olsun diyeeee

kadın yavaş yavaş ister bir daha da vermez; ben gencim sen ne yapacaksın der diye düşünüp istetmiştir

merhabalar
kv de kendi takıp geziyo

seni anlayamadım arkadaşım. neden hep etrafından birşeyler bekliyorsun? artık karı koca beraber çalışıp destek oluyorlar birbirlerine. sen neden çalışmıyorsun? hani eksikleniyorum diyosun ya evet bu konuda gerçekten eksiksin. kimse altının yok diye seni ezmez merak etme. çalışabilecek, eşine yardım edebilecek durumdayken bunu yapmadığın için ezerler birşeyler söylerler ve haklılarda. böyle beklediğin sürecede asla uzamazsın.

bende sizin düşüncenizdeyim bilezik konusunda ama akrabalarım çok önem gösteriyo böyle şeylere alaycı bakıyolar böyle bende eksikleniyorum ozaman haliyle ..ayrıca konu para değil bizim yanımızda durmamaları bize yabancıymışız gibi davranmaları ..başkası istedimi veriyorlar hemen geride istemiyorlar onlar istediği zaman getirip veriyo bize geldimi niye böyle yapılıyor bizim takıldığımız orası

madem öyle ben olsam birdaha istemezdim bileziğinide eşyasını da. öyle bir çevrede yaşıyorsun madem çalış kendi bileziğini kendin al. bir kadının yapabileceği çok iş var. en basiti örgü örüp satıyorlar. bunu yapıp da çok para biriktiren gördüm. sen çok rahatsın.

amma buyutmussunuz bılezık meselesını eger bu kadar sıkıntı olusturuyorsa kafanızda gıdın 2 tane 15 lıraya ımıtasyon alın takın ne varkı bunda kım bılıcek kım anlıcak sankı.

Allah kayınvalidenizin kayınbabanızın yardımcısı olsun evlatlık alıp büyütmüşler evlendirmişler bir de ev vermişler oturun diye siz kolundaki bileziklere göz dikmişsiniz en ufak bir şeyde evlatlık olduğu için böyle yapıyorlardır diyorsunuz ama çoğu aile bu devirde öyle, herkes kendi yağında kavrulup gidiyor düğünümde bana eşimin ailesi tarafından takılan bilezikleri eşim ve ben ödedik , en hoşlanmadığım insan tipi!

amanınn ne yüzsüzlük kusura bakmayın ama kayınvalideye nasıl bilezik bende kalsın dediniz :KK57: buna tenezzül etmenizi de geçtim hangi yüzle ben utancımdan ölürdüm :eek:

ayrıca bilezikten daha ciddi probleminiz varmış ama derdiniz bilezik maşallah :KK57: :KK12:

Bilezikte neymiş bilezik takmak bu kadar önemli olmamalı hiçbişeyin olmasın huzurun olsun derim ben huzurlu mutlu değilsen tonlarca altının olsa ne fayda eşinle mutlu olmak istiyorsan fedakar olmalısın kendini ezdir demiyorum ama saygını yitirme sen kazanırsın

Sanayi mahallesinde oturmanın neresi kötü? Heryer işyeri, birinde olmazsa diğerinde illa iş bulursun, hem yürüme mesafesi.

Yalnız iyi yere kapak atmışsınız. Kira ödeme, araba alacak para biriktirebil ama bilezik alama. Gösteriş için sevmediğiniz kayınvalideden bilezik iste, geri isteyince kötü olsunlar. Oh valla.

Back
X