kızlar çok sinirliyim nolur beni yatıştırın.

birincisi ağlayan çocuk benim değil ikincisi biz sadece kadının yanında gittik öyle kaş aldırma niyetiyle değil yani..3. de biz başka bir ilçede oturuyoruz bulunduğumuz yerde bayan kuaförü yok..bizde orda kalanlar yabancı olmadığı için gittik zaten..

Ablalarınız sizin için yabancı değil,görümce ve kayınvalideniz için olabilir.

ablamda yabancı değil zaten ablamla bn zaten eltiyiz.kaldıki o kadarda düşüncesiz değiliz bütün işleri yaptık öyle çıktık bulaşıklar falan yıkandı evler toplandı en son çıktık evden kaldıki çocuğuda ona bırakmadık yani ablamın büyük kızları var onlar falan ilgileniyodu.

ablamda yabancı değil zaten ablamla bn zaten eltiyiz.kaldıki o kadarda düşüncesiz değiliz bütün işleri yaptık öyle çıktık bulaşıklar falan yıkandı evler toplandı en son çıktık evden kaldıki çocuğuda ona bırakmadık yani ablamın büyük kızları var onlar falan ilgileniyodu.

kaynananın söylediği söz yenilir yutulur değil ama yaşlılar tahammülsüz oluyor belki çocuğun sesine dayanamamış bir anlık sinirle ağzından o sözler çıkmıştır.bence daha sakin düşün gelmem gitmem diye yeminler etme araya mesafe koy kırıldığını kızdığını bilsin yeter.sonuçta eşinin annesi herhangi biri olsa bir daha yüzüne bakmazsın ama anne baba öyle kolay silinmiyor keşke herkes ağzından çıkanlara dikkat etse biraz ince düşünebilse hayat çok daha güzel olurdu

valla kayınvalideniz seviyesizlikte sınır tanımıyor anlaşılan koyun tavrınızı ben olsam bi daha yüzüne bakmam zaten benim kayınvalidem benimle öyle konuşamaz konuşturtmam....

Bence arkadaşta hiç suç görmüyorum. Sonuçta çocuk onun çocuğu değil. Kimin çocuğuysa o düşünsün. Kv çocuğu olana hafiften laf söylüyor ama arkadaşa köpeğin başı sensin diyor. Yani herşeyin suçlusu olarak arkadaşı görüyor. arkadaş haksızda olsa kv sinin bu lafı söylemeye hakkı yok. Sonuçta eşinin annesi. Kendi öz annesi değil. İnsan laf ederken sınırlarını bilmeli. Küçükte olsa büyükte olsa. Büyük diye ağzına geleni deme hakkı yok.

Sinirlede olsa bu tür kelimeler kullanılmaz. İnsan terbiyesini takınmalı.

Eşin ne güzel senin yanında. Sen tepkini göstermişsin. Olayıda söylemişsin. Eşinde gerekeni yapmış. Bence eşine kv ni daha fazla anlatma. Hiç değilse bak neler demiş karım ağzını açıp kötü bir laf etmiyor diye senin büyüklüğünü görür. Bundan sonra bir olay olunca da eşin devamlı yanında olur.

benim kızdığım noktada bu zaten eşimin anneside olsa benim annemde olsa bana herkesin için de haksız yere o lafı demesi .kendi annemde olsa o tepkiyi verirdim bn illa kaynana olduğu için değil yani tepkim..
ve hala yaptığı şeyin normal bişeymiş gibi davranmasıcabası o kadarcık lafı kendime alınıyomuşum bn ..o lafı saçlarını kestirmek için giden arkadaşaymı güya...ya ona bile olsa sen o hakkı nerden buluyosun kendinde o kadının da bi suçu yok ..sanki sabahın köründe evden çıkıp karanlığa kadar gelmemişiz gibi bi hava yarattı...o kadın sanki dışarı çıkarken kaynanama danışmak zorundamı..onada söylemeye hakkı yok..

kayınvalideniz terbiyesizlikten öte işi edepsizliğe kadar götürmüş....sen haklısın veya o haklı demiyorum...zaten şuan haklı haksız aramaya gerek yok.... diyelimki kaynananız yüzde yüz haklı olsa bile bu durum ona bu terbiyesizliği yapmasına sebep vermez....ne kadar kızmış sinirlenmiş olursa olsun, bir kaynana onca milletin içinde üstelik gelinine böyle bişeyi söyleme hakkına sahip değil...köpeğin başı ne demek yaa.... nerelerinizi yoldurdunuz falan ne kadar ayıp ve rencide edici bişey.... ama canım sana tavsiyem fazla içli dışlı olma bu saatten sonra..gerçi şuana kadar nasıl bir ilişkiniz vardı ne sıklıkla bir aradaydınız bilemiyorum ama mesafe eksikliği saygı ve seviyeyi biraz azaltıyor....vıcık vıcık duruma gelip bu gibi sözleri duymaktansa, bence mesafe biraz tavır koymak en mantıklısı....belki biraz kaba bir tabir olacak ama kaynana milletine fazla taviz ve değer vermeyeceksin, elini kolunu ister sonunda....yada böyle edepsizleşebilir....benim kaynanam böyle bişeyi söylemeye cüret edemez ama diyelimki etse bile söylediğine dediğine pişman ederim...yok öyle bana saydıracak lafları sonrada bişey yokmuş gibi devam edecez hayatımıza,,, asla,,,ulu konuşmak gibi olmasın ama herkes yerini bilecek....mesafe mesafe mesafee...ben bunu bilir bunu söylerim....bence üstünü örtbas edip geçmeyin...sonuca ulaştırın...aksi takdirde nasılsa sonuç aynen devam diye, terbiyesizliği iyice ele alır kaynananız....

bnde herzaman mesafeden yanayım kim olursa olsun..ona cevabını verdim zaten benim için ne düşünürse düşünsün umurum değil..dün tel açtı işte bn sesim bozuk konuştum tabi lafı oraya getirdi ..okadarcık lafı neden bn üstüme alıyomuşum ..bnde sinirli sinirli cevap verdim..ne demek ya herkesin içinde köpek demek dedim bn orda yerin dibine girdim dedim..kusura bakmayın bn eltim olan ablamın adını verdim.o benim gibi değildir sessizdir ne laf söylerse söylesinler ses etmez hep susar..bn seher değilim dedim kızdım sesimide yükselttim yani tavrımı bilsin diye..sonra oda hadi kızım sen onun gibi olma sen ciddi ol diyo bana...hadi öptüm diyo kapatırken hala cici kaynana rollerinde..bnde güle güle dedim kapadım teli..

herkese iyi geceler konumun başlığı aynı olduğundan burdan devam edeyim dedim.. allahım sen aklıma mukayat ol sinirden öleceğim bu kaynana beni kanser edecek..
bu gün akşama kadar evdeydim akşam 6 gibi aşaya indim bi arkadaşım geldi yarım saat ya oturdum ya oturmadım.neyse benim kaynana ev telini aramış evde değilim sonra cebimi aradılar açtım eltimle konuşuyorum geriden bağırıyo nerde o av köpeği nereye gitmiş diye.yaminle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü..yanımda arkadaşımda var bişeyde diyemedim..eltime dedim bnde bak lafını sözünü bilmeden konuşuyo sonra bn kızınca kızdı oluyorum diye..oda ne desin kötü bişey demedi diyo..allahım sanki evden çıkarken izin alacağım ondan ..kendisi köyde oturuyo ordan doğru bana karışacak ..

kv dene burdan çüşşşş desem ayıp olurmuki acep hadi yaşı var diyicem ama ne terbiyesiz bi insanmış ya. ee o dğer kadına laf çarpmak için köpeğin başı demişti av köpeğini kime laf çarpmak için diyo. ayy ne sabır var sende. ne çektin be ereninannesi

Cidden bir derdi var sizinle, mesafelisiniz söz hakkı vermiyorsunuz, eşiniz de arkandanızda diye içten içe daha da sarıyor olabilir. Tahrik olup büyütmeyin, amacına ulaşamasın. Böyle mesafeli mesafeli devam edin. Umursamayın.

Son düzenleme:
heele bak ya....büyük olucak bide....

tövbe yarrabbimmm....amma köpek sevdalısı ağzından düşmüyor

bir köpekçik alın da rahatlar belki...

al anne köpek köpek diye sayıkladın dersin

ben kimseyi zorla getirmedim bana böyle konuşamazsın söyle arkanı dön ve git onunla telden konuşma ve görüşme olabildin kadar uzak kal muhahtap olma eşinede söyle annesinin yaptını seni severse annesine anne niye böyle davrandan diye hesap sorur

eltinizde acayipmiş (oda ne desin kötü birşey demedi) eltinizin bu sözüne karşı zannedersem hiç kayınvalidenizden kötü söze madur kalmadı.onada köpek demesi lazim sizi anlaması için.köpek güzel bir lafmı..hemde av köpeği.kayınvalideniz terbiyeden yoksun bir insanmış.gelde böyle bir insana karşı saygılı ol..sizinle ilgili sorunları var bence.

eltim ortamı yumuşatma açısından söyledi o an için..sonradan kendisinede kızdım zaten eeo kadarcık lafa kızılırmıymış banada herşey söylüyo dedi ..bnde ona kızdım sana dediği laf beni alakadar etmez bana söyleyemez bn av köpeği olmaya nereye gidiyomuşum dedim..baya bi sinirli konuştum ..

ve en son yine kaynana bana tel açıyo bi kaç gün oldu o lafın üstüne daha köye gidip iş yapmamı bekliyo benden ..soğuk soğuk konuştum sen yaparsın dedim bn halı yıkıyorum dedim ..halı bahane diyo bana..bide hangi yüzle arayıpta iş bekliyo anlayamadım..

eşime söyledim tabi söylemezmiyim .. oda çok kızdı e sende deseydin ya dedi ..bnde yanımda arkadaşım vardı ne diyyecektim dedim .. tamm bn onunla konuşurum dedi..bilmiyorum konuştumu sordum gitmedim yakında dedi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…