- Konu Sahibi balkonkusu
-
Kayınvalideniz terbiyesizlik yapmış.Söylediği cümle çok yanlış.
Ama size sinirlenmekte haklı olabilir bence.Ortamın kalabalık olduğunu hatta sizin ablalarınızın da orda olduğunu yazmışsınız.Siz görümcenizin evinde ev sahibi sayılırsınız,bu kadar misafir varken ortamda birde çocuk bırakıp kaş aldırmaya gitmekte bana göre çok saygılı bir davranış değil.Günler çuvala mı girdi.Belki kadıncağız misafirlerle ilgilenmenizi beklerken siz ona çocuk emanet edip kuaföre gidiyorsunuz.Ben olsam bende kızardım.
birincisi ağlayan çocuk benim değil ikincisi biz sadece kadının yanında gittik öyle kaş aldırma niyetiyle değil yani..3. de biz başka bir ilçede oturuyoruz bulunduğumuz yerde bayan kuaförü yok..bizde orda kalanlar yabancı olmadığı için gittik zaten..
Ablalarınız sizin için yabancı değil,görümce ve kayınvalideniz için olabilir.
Ablalarınız sizin için yabancı değil,görümce ve kayınvalideniz için olabilir.
kızlar moralini bozmayın kadıncağızın ben gitmezdim falan filan diye.sakin ol bak bence burada sizdede suç var saç kestirmeye gidiyosunuz 3 saat gelmiyosunuz.allah telefon nimetini vermiş bir arasaydınız anne çocuklar duruyomu bizim işler biraz uzayacak filan diye ama siz gitmişsiniz kadının başınada çocukları bırakmışsınız olmaz tatlım o kadın yaşlı kafası götürmez valla ben 42 yaşındayım çocuk ağlaması beni çıldırtıyor.birde o babaanne dayanamamıştır torununun ağladığına eşine yinede anlat ama bence fazlada üzme gitmem gelmem diye tatlım aman sırtına boş bir çuval al (hayali)içine atıver lafları birde bizim buralarda derlerki lafını bilmeyenin lafına bakma kuzum ,tatlım
hanfendi birde eşime diyomuş ereninannesi bana kızmışmı diye oda bilmiyomuş gibi davaranmış .anlatmış olayı sinirle söyledim diyomuş..tamam belki o anda sinirle söyledi dedim ..demekki içinde biriktirmiş hanfendi o ortamı buldu patlayacak..senin hatrın bile paklamaz onu dedim eşime..artık bitti dedim gitmem evine.
eşim işi gereği çok sık gidemiyoruz zaten ama asla gidelim demiyor..geçen gittik köye kendi evimize bakmaya gittik oraya uğramadık tabi..kaynanada telde soruyo neden uğramdınız diye eşimde dedi misafir gelecekti hemen döndük diye ..tabi öyle bişey yok benim gitmeyeceğimi bildiği için yalan söylemiş.neden öyle dedin dedim bnde senin için söyledim dedi..
Bence arkadaşta hiç suç görmüyorum. Sonuçta çocuk onun çocuğu değil. Kimin çocuğuysa o düşünsün. Kv çocuğu olana hafiften laf söylüyor ama arkadaşa köpeğin başı sensin diyor. Yani herşeyin suçlusu olarak arkadaşı görüyor. arkadaş haksızda olsa kv sinin bu lafı söylemeye hakkı yok. Sonuçta eşinin annesi. Kendi öz annesi değil. İnsan laf ederken sınırlarını bilmeli. Küçükte olsa büyükte olsa. Büyük diye ağzına geleni deme hakkı yok.
Sinirlede olsa bu tür kelimeler kullanılmaz. İnsan terbiyesini takınmalı.
Eşin ne güzel senin yanında. Sen tepkini göstermişsin. Olayıda söylemişsin. Eşinde gerekeni yapmış. Bence eşine kv ni daha fazla anlatma. Hiç değilse bak neler demiş karım ağzını açıp kötü bir laf etmiyor diye senin büyüklüğünü görür. Bundan sonra bir olay olunca da eşin devamlı yanında olur.
kayınvalideniz terbiyesizlikten öte işi edepsizliğe kadar götürmüş....sen haklısın veya o haklı demiyorum...zaten şuan haklı haksız aramaya gerek yok.... diyelimki kaynananız yüzde yüz haklı olsa bile bu durum ona bu terbiyesizliği yapmasına sebep vermez....ne kadar kızmış sinirlenmiş olursa olsun, bir kaynana onca milletin içinde üstelik gelinine böyle bişeyi söyleme hakkına sahip değil...köpeğin başı ne demek yaa.... nerelerinizi yoldurdunuz falan ne kadar ayıp ve rencide edici bişey.... ama canım sana tavsiyem fazla içli dışlı olma bu saatten sonra..gerçi şuana kadar nasıl bir ilişkiniz vardı ne sıklıkla bir aradaydınız bilemiyorum ama mesafe eksikliği saygı ve seviyeyi biraz azaltıyor....vıcık vıcık duruma gelip bu gibi sözleri duymaktansa, bence mesafe biraz tavır koymak en mantıklısı....belki biraz kaba bir tabir olacak ama kaynana milletine fazla taviz ve değer vermeyeceksin, elini kolunu ister sonunda....yada böyle edepsizleşebilir....benim kaynanam böyle bişeyi söylemeye cüret edemez ama diyelimki etse bile söylediğine dediğine pişman ederim...yok öyle bana saydıracak lafları sonrada bişey yokmuş gibi devam edecez hayatımıza,,, asla,,,ulu konuşmak gibi olmasın ama herkes yerini bilecek....mesafe mesafe mesafee...ben bunu bilir bunu söylerim....bence üstünü örtbas edip geçmeyin...sonuca ulaştırın...aksi takdirde nasılsa sonuç aynen devam diye, terbiyesizliği iyice ele alır kaynananız....
herkese iyi geceler konumun başlığı aynı olduğundan burdan devam edeyim dedim.. allahım sen aklıma mukayat ol sinirden öleceğim bu kaynana beni kanser edecek..
bu gün akşama kadar evdeydim akşam 6 gibi aşaya indim bi arkadaşım geldi yarım saat ya oturdum ya oturmadım.neyse benim kaynana ev telini aramış evde değilim sonra cebimi aradılar açtım eltimle konuşuyorum geriden bağırıyo nerde o av köpeği nereye gitmiş diye.yaminle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü..yanımda arkadaşımda var bişeyde diyemedim..eltime dedim bnde bak lafını sözünü bilmeden konuşuyo sonra bn kızınca kızdı oluyorum diye..oda ne desin kötü bişey demedi diyo..allahım sanki evden çıkarken izin alacağım ondan ..kendisi köyde oturuyo ordan doğru bana karışacak ..
herkese iyi geceler konumun başlığı aynı olduğundan burdan devam edeyim dedim.. allahım sen aklıma mukayat ol sinirden öleceğim bu kaynana beni kanser edecek..
bu gün akşama kadar evdeydim akşam 6 gibi aşaya indim bi arkadaşım geldi yarım saat ya oturdum ya oturmadım.neyse benim kaynana ev telini aramış evde değilim sonra cebimi aradılar açtım eltimle konuşuyorum geriden bağırıyo nerde o av köpeği nereye gitmiş diye.yaminle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü..yanımda arkadaşımda var bişeyde diyemedim..eltime dedim bnde bak lafını sözünü bilmeden konuşuyo sonra bn kızınca kızdı oluyorum diye..oda ne desin kötü bişey demedi diyo..allahım sanki evden çıkarken izin alacağım ondan ..kendisi köyde oturuyo ordan doğru bana karışacak ..
kv dene burdan çüşşşş desem ayıp olurmuki acep hadi yaşı var diyicem ama ne terbiyesiz bi insanmış ya. ee o dğer kadına laf çarpmak için köpeğin başı demişti av köpeğini kime laf çarpmak için diyo. ayy ne sabır var sende. ne çektin be
ereninannesi[/
ah canım ah bir bilsen ..her yanyana gelişimizde mutlaka moralimi bozacak bişey bulur..
eltinizde acayipmiş (oda ne desin kötü birşey demedi) eltinizin bu sözüne karşı zannedersem hiç kayınvalidenizden kötü söze madur kalmadı.onada köpek demesi lazim sizi anlaması için.köpek güzel bir lafmı..hemde av köpeği.kayınvalideniz terbiyeden yoksun bir insanmış.gelde böyle bir insana karşı saygılı ol..sizinle ilgili sorunları var bence.
ben kimseyi zorla getirmedim bana böyle konuşamazsın söyle arkanı dön ve git onunla telden konuşma ve görüşme olabildin kadar uzak kal muhahtap olma eşinede söyle annesinin yaptını seni severse annesine anne niye böyle davrandan diye hesap sorur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?