Kızlar çok üzgünüm :(

atalay_

Prense gerek yok. Ben kralın kızıyım!
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
727
293
108
Bende sizle paylaşmak istedim ne yapacağımı şaşırdım :( Benim 2 Tane bileziğim ve setim var düğünden kalan diğer takıları falan kayınvalidemler aldılar kaç lira geldiğini bile bilmiyorum borçları ödücez dediler ama bütün borçları eşimle çalışıp ödedik. İlk evlendiğimizde size yemin ediyorum 15 lira paramız kalıyordu bazen o bile kalmıyordu borçlardan dolayı koltukları mobilyaları beyaz eşyayı perdeleri halıları hepsini biz ödedik. Eşşim evlendiğimizden beri bi huzurla taktırmadı bileziklerimi. İkide bir istiyor ve kavga çıkarıyor. Abisine verecekmiş borçları varmış onları ödücekmiş. Bizim hala bitmemiş olan her ay ödediğimiz 4000 tl kadar bi borcumuz kaldı. Bu borç için patronumdan ek istedim onu alıp toplu ödeyip 500 500 maaşımdan kesicem diye konuştuk. Henüz parayı almadık. Bu borç dururken biz böyle borçla borcu kapatmaya çalışırken benim gerizekalı kocam bileziklerimi abisine verecekmiş. Aile düşkünlüğü çok fazla. Ve abisiyle arası iyi değil. Abisi çok kafasına buyruk ve kayınpederime bile bağırıp çağırabilen bi insan. Bu 2 gün içinde 4 kez en az bilezikleri isteyip vermeyince surat yaptı. En son dün akşam düğünden döndük ( düğünler haricinde takmam zaten 10 aylık evliyiz yeni gelin mevzusu ) eve girmeden çıkarda götüreyim aramızdaki buzlar çözülsün abimle dedi. Bende dedim parayla mı düzelcek dedim. Kızdı işte sen beni anlamıyosunda hiç birşey istemiyorum da. Ben en başından beri ev alırken bozdururum başka bozdurmam onları demiştim. Eve peşinat olsun diye. Başka hiç bişeyimiz yok çünkü. Dedimki Birimize acil bişey olsa bu babam annem görümcem için hepsi dahil elde avuçta yok napcaz dedim onlar bizim için geleceğimiz için dedim. Biz ev alırken bize yardım edicekler diyo. Ama 6 aylık evliydim ben ev buldum sıfır 110 m2 90000 Tl ye bıraktılar tanıdıktı sahibi ve evi tam alıyoduk kaynım aradı vazgeçirdi telefonda. Anlaşması bile yapılmıştı. O vazgeçirdi gittiler kepçe mi ne aldılar 30000 TL ye. Dün akşam öyle deyince küfretti yanımda Eğer dedi alırsam o. çocuguyum dedi. Kızdı :( Tartıştık. Daha da konuşmuyorum. Vermem mi gerekirdi altınları sizce ?

Bende sizle paylaşmak istedim ne yapacağımı şaşırdım :KK43: Benim 2 Tane bileziğim ve setim var düğünden kalan diğer takıları falan kayınvalidemler aldılar kaç lira geldiğini bile bilmiyorum borçları ödücez dediler ama bütün borçları eşimle çalışıp ödedik. İlk evlendiğimizde size yemin ediyorum 15 lira paramız kalıyordu bazen o bile kalmıyordu borçlardan dolayı koltukları mobilyaları beyaz eşyayı perdeleri halıları hepsini biz ödedik. Eşşim evlendiğimizden beri bi huzurla taktırmadı bileziklerimi. İkide bir istiyor ve kavga çıkarıyor. Abisine verecekmiş borçları varmış onları ödücekmiş. Bizim hala bitmemiş olan her ay ödediğimiz 4000 tl kadar bi borcumuz kaldı. Bu borç için patronumdan ek istedim onu alıp toplu ödeyip 500 500 maaşımdan kesicem diye konuştuk. Henüz parayı almadık. Bu borç dururken biz böyle borçla borcu kapatmaya çalışırken benim gerizekalı kocam bileziklerimi abisine verecekmiş. Aile düşkünlüğü çok fazla. Ve abisiyle arası iyi değil. Abisi çok kafasına buyruk ve kayınpederime bile bağırıp çağırabilen bi insan. Bu 2 gün içinde 4 kez en az bilezikleri isteyip vermeyince surat yaptı. En son dün akşam düğünden döndük ( düğünler haricinde takmam zaten 10 aylık evliyiz yeni gelin mevzusu ) eve girmeden çıkarda götüreyim aramızdaki buzlar çözülsün abimle dedi. Bende dedim parayla mı düzelcek dedim. Kızdı işte sen beni anlamıyosunda hiç birşey istemiyorum da. Ben en başından beri ev alırken bozdururum başka bozdurmam onları demiştim. Eve peşinat olsun diye. Başka hiç bişeyimiz yok çünkü. Dedimki Birimize acil bişey olsa bu babam annem görümcem için hepsi dahil elde avuçta yok napcaz dedim onlar bizim için geleceğimiz için dedim. Biz ev alırken bize yardım edicekler diyo. Ama 6 aylık evliydim ben ev buldum sıfır 110 m2 90000 Tl ye bıraktılar tanıdıktı sahibi ve evi tam alıyoduk kaynım aradı vazgeçirdi telefonda. Anlaşması bile yapılmıştı. O vazgeçirdi gittiler kepçe mi ne aldılar 30000 TL ye. Dün akşam öyle deyince küfretti yanımda Eğer dedi alırsam o. çocuguyum dedi. Kızdı :KK43: Tartıştık. Daha da konuşmuyorum. Vermem mi gerekirdi altınları sizce ?
Ya bırak vermeyin tabiki, enayimisiniz siz?
Bu erkekler ne kadar mal ya..
Bananee abisinden borcundan...
Surat asarsa assın bırakın sakın vermeyin...

sakın sakın verme paranı da bileziğini de. bence iş yerinden de alma toplu para eşinle ödeyin. Sen sorumluluk aldıkça eşin yayılıyor. Bilemiyorum yerinde olsam önce kendımı guvene alırdım. sen borç ödeyeceksın o bilezikleri abisine vercek. cıksss olmaz yani

sakın vermeyin
aynı şey benim de başıma geliyordu ama asla vermedim
ev aldım kimsenin sesi çıkmıyor şimdi.

ne sacmalik ya turklerdede boyle bisey var gelinin ilk olarak altini aliniyo elinden.abisi o altini kesinlikle vermez sakin verme ilerde kotu olacagina simdi kotu ol

Canim kepçeyi 30.000 e alması çok zor biz 160.000 e anca aldik.traktör kepçe anca amir. Senin mihrin yok mu? Ben mihrim diye veriyorum 2 bilezigimi

Verme tabiki. Kocan once kendi borclarini odesin sonra abisine yardim eder. Pess

düğün takıları hem dinen hem hukuken kızındır. elbette verme canım bileziğini.
surat asarsa assın.
biz bu kadar değer verip başa çıkarıyoruz sonra bunlar oluyor.
verme canım bileziği sakla bi yere.
daha acil durumlar olabilir. nerde bulacaksınız para, yapma canım.

Saçma değil mi Allah aşkına biz hergün ekmek kızartıp yerken kimse bişey demiyodu ama... Çok üzgünüm sanırım hamileyim ve hep hayalim eşime sürprizle söylemekti... Bugün kan tahlili yaptırıcam eğer hamileysem nasıl söylerim bilmiyorum :(

Saçma değil mi Allah aşkına biz hergün ekmek kızartıp yerken kimse bişey demiyodu ama... Çok üzgünüm sanırım hamileyim ve hep hayalim eşime sürprizle söylemekti... Bugün kan tahlili yaptırıcam eğer hamileysem nasıl söylerim bilmiyorum :KK43:
Aaaa :KK57:
Pekii düşünüyormuydunuz çocuk, yoksa süpriz mi o_O

sakın verme hatta evde bile bulundurma bilezikleri..senden habersız alır neme lazım..

kesinlikle verme tabiki...
yarın acil bişey olsa nasıl altından kalkacaksınız...
kaldı ki böyle kocaya karşı kendini garanti altında tutacak üç beş kuruşun olmalı

eşinizin ciddi anlamda dengesi bozuk ya ben böyle adamlara katlanamıyorum..
bu nasıl bir saçmalıktır sakın verme kayınvaliden dekileri de git ve al bunlar nasıl bir aile ya

Dugunde sana takilan hersey senindir.zaten ne var ne yok vermissin.kocanin sorumlugunu sen ustlenmissin.al onlari git bi kasa actir koy.dugunde dernekte takip,gozune sokup aklina dusurme onun.yarin obur gun ihtiyacin olsa kimseden gelmez o para emin ol.seni yildirmasina izin verme

Altınlara saran aileleri de hiç anlamıyorum... benim eşim kendine isterken kızıyorum.. sizin ki abisinin borçlarına istiyor.. verme canım bileziklerini... emin ol ilerde ne abisi ne ailesi yardım etmeyecek size... eşinizde biraz mantık olsun... sanki kendiniz için yapıyorsunuz bunları...

Back
X