Bal damlamış resmen ağzınızdan.Konu sahibi hiç üzülmedim sana, hem hamile kal hem düşürmeye çalış hem kocaya kaç. Çocuk oyuncağı mı bu? Ben olsam bende kaçan evladımla konuşmam, oğluma biri kaçsa çokta değer vermem. Kaçan kıza güvenmem şahsen, annesini babasını silmiş beni mi silemeyecek diye düşünürüm.
Sanırım şöyle olmuş. Her ne kadar sözlü olsalar da kadının ailesi evliliğe sıcak bakmıyor, kadın da hamile kalmaya uğraşıyor evlenebilmek için. Hamile kalınca da korkuyor, aldırsam mı diye düşünüyor ama vazgeçip kaçıyor.Nasıl yani anlamadım. Kaçmak için hamile kalmaya mı uğraşmış, yoksa hamile kaldığı için mi kaçmış? Kaçıp hamile kaldıktan sonra folikasit alma ihtimali peki?
Ben kaçarak evlenseydim annemi bilemem ama babam asla yüzüme bakmazdi. Onları yok saydım diye benmde yuzum olmazdı rabbim kmseye yaşatmasın iki tane kızım var anne baba olarak bize sırtını dönüp kaçsa yikilirimKızlar merhaba herkese bir ay önce eşimle kaçarak evlendik. Tabi ailemle aram çok bozuk sadece annemle konuşuyorum ama göremiyorum bir kaç günde bir konuşabiliyorum babamı kardeşlerimi çok özledim ama hiç bir şekilde konuşamıyorum yani benimle konuşmak istemiyorlar o kadar üzülüyorum ki bazı durumlarda eşim bana çok iyi davranıyor bazende yeter artık üzülme sus diye çıkışıyor sizce ailemle barışırmıyım hiç benim durumuma düşen var mı sizcr ailemle düzelirmiyim sevdiğim insan yanımdada olsa hep içim buruk çok üzülüyorum bu duruma((((((
Nasıl yani anlamadım. Kaçmak için hamile kalmaya mı uğraşmış, yoksa hamile kaldığı için mi kaçmış? Kaçıp hamile kaldıktan sonra folikasit alma ihtimali peki?
Kız onlar hepsi akrepAkrabalara bu kadar çamur atmak nedir ya? Pes
Çocuğum ne yaparsa yapsın çocuğumdur. Ona küs kalamam ki. 6 yıldır mutlu bir evliliği var, çocuğu var. Sanki adam mı öldürdü hırsızlık mı yaptı? Sevdiği kişiyle benim onayım olmadan evlendi sadece. Kaçmak zorunda kaldıysa bunda benim de payım vardır. Ya onun isteğini tercihini görmezden gelmişimdir ya onla doğru iletişimi kuramamışımdır. Üç günlük dünyada kızım sevdiğiyle evlendi diye ondan mahrum mu kalayım? Hem bu kız evliliğinde mutsuz olsa, hata yaptığını düşünse ailesinin bu tavrı ve biz demiştik deme ihtimali yüzünden geri de dönemez hatasından. Ne biliyim çocuğum evlendi diye küsecek biri değilim ben, o yüzden anlayamıyorum belki deKızı kaçarak abartmamış mi? Bu inat değil, kırılan onuru,gururu ve sarsılan güveni ile eskisi gibi olamıyor muhtemelen..
e herkes kendi penceresinden bakıyor. İnsanlar bu konularda başkalarına karışamazlar belki ama buraya konu açıp fikir isteyen birilerine kendi dünya görüşlerine göre istediklerini söyleyebilirler. keza ben de kendi açımdan değerlendiriyorum böyle sorumsuz insanlara tahammül edemiyorum benden farklı düşünen biri sorumsuzlar da plansızlar da çocuk sahibi olma özgürlüğüne sahiptir diyebilir mesela. Zina diye bi kavram var inanan insan oradan yorumluyor keşke konu sahibi de inansaymış da böyle saçma bi durumun içine karnındaki bebeği de sokmasaymış. Bi de şunu söylemeden geçemicem konu sahibinin ve türevlerinin derdi bireysel özgürlükler vs değil boşuna savunmaya çalışmayın:))Konuşulan o değil. Evlenmeden önce cinsel beraberlik yaşaması, evlenmeden hamile kalmış olması. Sadece hazır olmadığı için hamile kalması tartışılmıyor, neden evlenmeden cinsel ilişkiye girdin, zina yaptın diyorlar.
İkinci evliliğin kaçması mı olur yaw ..Konu sahibi 2.evliligini yapmış. Ikinci esle hamile kalmadan önce imam nikahi yapmışlar hamile kaldıktan sonra da kaçarak evlenmisler.
Olay bu arkadaşlar.
Ailesi hic istememiş ama.
Çocuğunuz şanslı gerçekten çok ılımlısınız. Evlilik yaşında çocuğunuz var mı?Çocuğum ne yaparsa yapsın çocuğumdur. Ona küs kalamam ki. 6 yıldır mutlu bir evliliği var, çocuğu var. Sanki adam mı öldürdü hırsızlık mı yaptı? Sevdiği kişiyle benim onayım olmadan evlendi sadece. Kaçmak zorunda kaldıysa bunda benim de payım vardır. Ya onun isteğini tercihini görmezden gelmişimdir ya onla doğru iletişimi kuramamışımdır. Üç günlük dünyada kızım sevdiğiyle evlendi diye ondan mahrum mu kalayım? Hem bu kız evliliğinde mutsuz olsa, hata yaptığını düşünse ailesinin bu tavrı ve biz demiştik deme ihtimali yüzünden geri de dönemez hatasından. Ne biliyim çocuğum evlendi diye küsecek biri değilim ben, o yüzden anlayamıyorum belki de
Yanlız bu evlilikÇocuğum ne yaparsa yapsın çocuğumdur. Ona küs kalamam ki. 6 yıldır mutlu bir evliliği var, çocuğu var. Sanki adam mı öldürdü hırsızlık mı yaptı? Sevdiği kişiyle benim onayım olmadan evlendi sadece. Kaçmak zorunda kaldıysa bunda benim de payım vardır. Ya onun isteğini tercihini görmezden gelmişimdir ya onla doğru iletişimi kuramamışımdır. Üç günlük dünyada kızım sevdiğiyle evlendi diye ondan mahrum mu kalayım? Hem bu kız evliliğinde mutsuz olsa, hata yaptığını düşünse ailesinin bu tavrı ve biz demiştik deme ihtimali yüzünden geri de dönemez hatasından. Ne biliyim çocuğum evlendi diye küsecek biri değilim ben, o yüzden anlayamıyorum belki de
Tartışılan şey başka birşey diyorum. Siz konu sahibinin bireysel özgürlüğünü savunmaya çalışmayın diyorsunuz. Konu sahibi zaten haksız, hiçbirşey hazır olmadan çocuk mu yapılır tamamen bencillik,sorumsuzluk. O ayrı. İnsanların burada söylemek istediği şey evlenmeden hamile kalması ya da cinsel ilişkiye girmesi zina olarak adlandırılıp doğal değil diyenlere bunun gayet normal olduğunu söylemek. Zina herkese zina ancak herkesin kendi tercihi. Burada sana uymayan fikri aşağılamak, ötekileştirmek doğru değil. Aynı şey diğer taraf için de geçerli.e herkes kendi penceresinden bakıyor. İnsanlar bu konularda başkalarına karışamazlar belki ama buraya konu açıp fikir isteyen birilerine kendi dünya görüşlerine göre istediklerini söyleyebilirler. keza ben de kendi açımdan değerlendiriyorum böyle sorumsuz insanlara tahammül edemiyorum benden farklı düşünen biri sorumsuzlar da plansızlar da çocuk sahibi olma özgürlüğüne sahiptir diyebilir mesela. Zina diye bi kavram var inanan insan oradan yorumluyor keşke konu sahibi de inansaymış da böyle saçma bi durumun içine karnındaki bebeği de sokmasaymış. Bi de şunu söylemeden geçemicem konu sahibinin ve türevlerinin derdi bireysel özgürlükler vs değil boşuna savunmaya çalışmayın:))
Keske kaçmayıp doğal yollarla evlenseydınuz.Aılemın ıstemedıgı bir evlılıktende hiç hayır gelmıyır .Kızlar merhaba herkese bir ay önce eşimle kaçarak evlendik. Tabi ailemle aram çok bozuk sadece annemle konuşuyorum ama göremiyorum bir kaç günde bir konuşabiliyorum babamı kardeşlerimi çok özledim ama hiç bir şekilde konuşamıyorum yani benimle konuşmak istemiyorlar o kadar üzülüyorum ki bazı durumlarda eşim bana çok iyi davranıyor bazende yeter artık üzülme sus diye çıkışıyor sizce ailemle barışırmıyım hiç benim durumuma düşen var mı sizcr ailemle düzelirmiyim sevdiğim insan yanımdada olsa hep içim buruk çok üzülüyorum bu duruma((((((
Ne bekliyordunuz babanızdan, kaçtığınız için size madalya takmasını mı? Siz babanızı yok sayıp elin adamına arkanıza bile bakmadan giderken iyi, ama babanız sizinle barışmayınca babanızdan soğuyun. Ohhh ne güzel yaaa! Biraz empati yapın empati!Bende kaçarak evlendim ilk yıl barismadik kızım doğdu barışmaya gittik 6 yıl oldu babam hala benle konuşmuyor ailem eskisigibi samimi değil dışlanmış im yani onlsra gidiyorum babam beni görmek istemio ne yüzle geldin diyordu bir türlü affedemedi annem diğer 2. Serece akrabalarla konuşuyorum ama o akrabaların gözünde bir hiçim pisliklerdedikodu mu hep yapıyorlar annem kalp hastası üzüntüden strden hasta ouyordu şükür milletin ağzı kapandı. Herkes dersini aldı ahımı alan çekti sahada beter olurlar ins bende eşimle ilk yıl sıkıntı çektim ailem yüzünden ama destek çıktı bana halen babamla konusmuyorum konusmaki istemiyor ama beni seviyor mu bilmiyorumo böyle yaptıkça çok soğudum babama karşı hiç babamı arayipsormam oda evdeyken annemi ne ararım nede oraya giderim ben çok çektim şimdi alıştım babamın yokluğuna nisl gidiyor hayat yani eskisi gibi olma ihtimali sıfır alış sende gerçekleri görmeye yeni başlayacaksın ins benim gibi cekmezsin baba eksikliği şefkati zor çocuklarım ve eşim için güçlü durdum bu zamana kadar bende yoluma bakiyorum
senin inancına göre ZİNA, benim inancıma göre sevdiğim adamla yaşadığım mükemmel anlar mesela. benim doğrum da bu. ben bu dünya üstünde nikahsız beraberlik hakkındaki tek mutlak doğru budur diyebiliyo muyum? sen de diyemezsin!!!sizin gibi kadınları anlamış değilim tabi tercih meselesi ama dinen nikahsız beraberlik ZİNA
Henüz iki yaşında kızım :)Çocuğunuz şanslı gerçekten çok ılımlısınız. Evlilik yaşında çocuğunuz var mı?
Haklısınız terk edilmek bu , tabiki kolay affedilmez. Ama bu kızlar da ailelerine sevdikleri biri olduğunu falan söylüyorlardır aileleri kabul etmeyince kaçıyorlardır diye düşünüyorum. Aile ılımlı yaklaşıp orta yolu bulma yoluna gitse belki kız kendi vazgeçecek o kişiyle evlenmekten.Yanlız bu evlilik
Hani gitti saçını istemedimiz bir renge boyatıp kestirmek gibi birşey değil. Neyse oldu bikere, düzelir dencek bir konu değil.
Hayatını kendi elleriyle ziyan etmekten bahsediyoruz. Ne emekler verip yetiştiriliyor. Kimse böyşe birşey hayal etmez evladı için. Sonucu böyle olursa hangi anne-baba olsa üzülür, yıkılır. Kimi affeder, kimi etmez. Tahminen bende bir süre sonra affederdim, ama eşim için aynısını söyleyemem.
Çok seviyorsa çok istiyorsa ikna etmeli aileyi. Etmeyip kaçıp gidiyorsada sonra ailem benimle konuşmuyor onları çok özledim diye drama yaratmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?