evet canım böyleyken cevreyide takıyosun dayımında oğlu nişanlı bir ay önceden koç alındı simdiden sormaya başladılar koç geldcekmi demeye bana
değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir[/QUOTE
kızlar sert bir sekilde yargılamanız için açmadım konuyu evet bencil diyorum çünkü evlatlarından önce kendini düşünen bir kayınvalidem var bendede bazı bu tarz birikmişlikleri var.bu tek konu değil.benim ailem elindeki ile yetiniyor çünkü kızlarının biri evlenecek biri okuyor diye.gecen bayram biz zaten koç filan istemeyiz masrafa girmeyin dedik.bu bayramda nişanlımla ikimiz adına allah rızası için kesilsin diye istemiştim çünkü nişanlım asker.zaten adetlere uygun bir nişanlılık yasamadım beklemiyorumda sadece biraz moralim bozuldu
Beklentileriniz çok yüksek. Bayramda koç gelse ne olur gelmese ne olur. Kendiniz diyorsunuz, durumları sıkışık ev yaptırıyor diye. Size koç gelecek diye evinin tadilatını ihmal etse mutlu mu olacaktınız? Bir de askerdeki çocuğa bu yansıtılmaz demişsiniz ama siz askerdeki adama "koç istiyorum" diyebilmişsiniz, demek ki o da annesine "karşı taraf koç istiyor" dedi ki annesi o yaşında size durumu izah etmek zorunda kaldı.
değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir
değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir[/QUOTE
kızlar sert bir sekilde yargılamanız için açmadım konuyu evet bencil diyorum çünkü evlatlarından önce kendini düşünen bir kayınvalidem var bendede bazı bu tarz birikmişlikleri var.bu tek konu değil.benim ailem elindeki ile yetiniyor çünkü kızlarının biri evlenecek biri okuyor diye.gecen bayram biz zaten koç filan istemeyiz masrafa girmeyin dedik.bu bayramda nişanlımla ikimiz adına allah rızası için kesilsin diye istemiştim çünkü nişanlım asker.zaten adetlere uygun bir nişanlılık yasamadım beklemiyorumda sadece biraz moralim bozuldu
tabi ki ev yapıyosa evini düşünücek bi an önce kış gelmeden bitsin istiyodur bu yüzden koç alamıyolardır bence fazla üstünde durma nişanlına da bişey söyleme iyi bi kayınvaliden var bence dua etmelisin başkası olsa arayıp durumu güzelce anlatmazdı
sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar
pardon canım,nasıl insanlarmış,insan gelinine adetleri uygulamaz mı.önce sizi düşünmeliydiler.önce sizi evlendirip kendilerine sıra sonra gelmeliydi
oldu mu:26:
sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar
kızlar sert bir sekilde yargılamanız için açmadım konuyu evet bencil diyorum çünkü evlatlarından önce kendini düşünen bir kayınvalidem var bendede bazı bu tarz birikmişlikleri var.bu tek konu değil.benim ailem elindeki ile yetiniyor çünkü kızlarının biri evlenecek biri okuyor diye.gecen bayram biz zaten koç filan istemeyiz masrafa girmeyin dedik.bu bayramda nişanlımla ikimiz adına allah rızası için kesilsin diye istemiştim çünkü nişanlım asker.zaten adetlere uygun bir nişanlılık yasamadım beklemiyorumda sadece biraz moralim bozuldudeğil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir
kızlar sorun tabiiki gelip gelmemesi değil ama bencil deme sebebim ev aldı masraflı şimdi yeni gelin evi gibi dört dörtlük yaptırıcam diye uğrasıyor.ve ben 2 yıldır nişanlıyım.nişanlım askerde geçenlerde aRAYINCA ANNEM ARADI DURUMları iyi değilmiş dedi.bu askerdeki insana söylenecek bişey değil.birde benim ailem olsaydı evi araya sıkıştırmak yerine önce gelinin gönlünü alırdı.ben nişanlım askerde hayır olsun diye özellikle koçu çok istemiştim.bizde evlat her zaman daha öndedir.
hayır canım söylemedim ama bikaç ay önceden nişanlıma demiştim sende askersin hayır için alınsın kesilsin diye aslında canımı sıkan alınıp alınmaması değil ama kendisi için herşeyi dört dörtlük yaparken evlatlarını düşünmemesi canımı sıktı suan herkesi imrendirecek bir ev yaptırıyor ve hiçbir masraftan kaçınmıyor benim ailem önce evladımız diye kendilerine hiç birşey yapmıyorlar kayınvalideme bencil deme sebebim buydu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?