Kızlar der teğil ama canımı sıktı

eşinin ailesini kendi ailenle asla kıyaslama
kıyaslarsan çok üzülürsün...
çokta fazla beklenti içine girme...

evet canım böyleyken cevreyide takıyosun dayımında oğlu nişanlı bir ay önceden koç alındı simdiden sormaya başladılar koç geldcekmi demeye bana

Beklentileriniz çok yüksek. Bayramda koç gelse ne olur gelmese ne olur. Kendiniz diyorsunuz, durumları sıkışık ev yaptırıyor diye. Size koç gelecek diye evinin tadilatını ihmal etse mutlu mu olacaktınız? Bir de askerdeki çocuğa bu yansıtılmaz demişsiniz ama siz askerdeki adama "koç istiyorum" diyebilmişsiniz, demek ki o da annesine "karşı taraf koç istiyor" dedi ki annesi o yaşında size durumu izah etmek zorunda kaldı.

Böyle kayınvalideyi bulmuşsunuz daha ne istersiniz ki ?

Durumları yokmuş , her zaman onlar senin gönlünü yapacak değiller ya

Bu seferde sen onların gönlünü yapta bir koç alıver dimi ya ?

Ya da koçu geçtim böyle düşünmemeniz bile onları mutlu edecektir zaten

Ama böyle düşündüğünüzü bilseler onların üzüntüsü,sizinkinden kat kat daha fazla olurdu.Eminim ...

askerdeyken söylemedim gitmeden söyledim nişanlım daha 20 günlük asker

değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir

Ben öyle bir istekte bile bulunamam, elalemi de hic takmam, o yapmıs bu yapmamıs, bilmem ne sunu der, bu bunu der..
Cok gerekli bir adetse yapmayacak kisi mahcup olur zaten, almayan onlar bana göre mahcup olunacak bir durum yok ama neyse, ayrıca kadının evi tadilat gerektiriyor demek ki, simdi fırsat bulabilmis hem cocukta evlendiricek ben söz yapsam bile evde degistirilecek bir ton sey bulurum, kaldı ki, evlenmeye komple evi bastan degistiririm herhalde..

Ben bu olayı hayal meyal ilyas salmanın bir filminden hatırlıyorum :)) tamam adettir gelenek görenektir ama benim bu tür şeylere tahammülüm yok resmen hurafe gibi birşey. İnsanlar ne derdinde sen ne derdindesin seni arayıp anlatması sana ne kadar değer verdiğini gösteriyor biraz kıymet bilde kadının iyi niyetine layık olmaya çalış.Bu zamanda bir koç az bir masrafmı gelin olcam diye bu kadar hep bana hep bana olmayın lütfen ya

Kadın kibar kibar alamıyorum demiş, evin tadilatından kısıp size koç mu alsınlar istiyorsunuz? Bence bencil olan kayınvalideniz değil, aynada gördüğünüz.

Şeker gibi kaynana bak ne güzel aramış durumu izah etmiş.
Ayrıca evi tadilat yaptırması sizi ilgilendirmez ki eski püskü eşyalarla durmak istememesi anormal bi durum mu ?
Bu kadar yüksek beklentili olmayın niyetiniz koç kesmekse nişanlınız sağ salim döndüğünde de kesebilirsiniz pekala
Ortada bencil bi durum yok gayet düşünceli kaynana var

kurban bekliyosun demek bide nişanlına söyledin valla canım kayınvaliden aramış güzelce izah etmiş sana daha ne istiyosun ki....benim kayınvalide görgüsüz yol yordan bilmeyen biri o zaman napıcaktın az la yetinmeyi bil önemli olan mutluluk

Bencil olan k.valideniz değil,sizin bu yaklaşımınız çok bencilce..

Kadıncağız durumunu açıklamış zaten,bu bayramda koç olmasın çok mu önemli yani koç'un alınıp kesilmesi...

eski oturduğumuz yerde bir komşum var.hep koltuklarını değiştirmek isterdi.o ara oğlunu nişanladı.masraf oldu dedi yapamadı.sonra oğluna ev aldı,eşya aldı,düğün yaptı kadın gene kendine birşey alamadı.gelin işe girmişti.hamile kalmış işten ayrılmış.şimdi de torun olacak diye o istediği koltukları alamıyor.kadın devamlı isteklerini erteliyor,ne yazık.halbuki gelin çalışmaya devam etseydi doğum parası alacaktı,sigortası devam edecekti.şimdi herşeylerini cepten karşılıyorlar.

Nisanlınız askerde iken Allah rızası icin kesilme kısmı kendi ogulları oldugu icin yine onları ilgilendirir.
Sonucta alacak olan onlar, hayrını düsünmekte yine kendilerine düser, siz onlardan cok hayırcı kesilmissiniz, bu sekilde olmamalı biraz daha empati lütfen.

Son düzenleme:
dert edindiğin şeye bak,tek derdin bu olsun inşallah,
ben evlenirken eşimin tarafından gördüğüm tek şey iki odanın perdesiyle,antreye alına iki yolluktu,herşeyimizi biz kendimiz yaptık,hiçde dert edinmedik bunu,nedir bu bu kadar beklenti içine girmek,şunu da yapsınlar,bunu da alsınlar demek,içlerinden geliyosa,gönüllülerse yaparlar,yapmıyolarsa dayatamazsın,onlar eşini bugünlere getirerek yapmaları gerekeni yapmışlar zaten,her insan ister evladının mürvetini görmek,ama bu yüzdende insanlara bunu da yapmalılardı diye baskı uygulayıp gönül koyamazsınız,evlenmek istiyosanız kendi imkanlarınızla yapmaya çalışın,onun ailesi yada senin ailen destek olup bişeyler alır yardımcı olurlarsa mutlu olun,teşekkür edin,ama insanları siz evleneceksiniz diye zora sokmayın,önemli olan bu işlerin gönüllü yapılması,gönüllerin kırılması değil...

Mutlu olabilmek istiyorsan böyle bakmamalısın buna. Bak seni arayıp
ne güzel söylemiş. Hiçbir açıklama yapmayadabilirdi... Ayrıca oğlu
askerdeyken düğünü düşünmemesi normal. Mecbur dönüşünü bekleyecek.
Bu vesile ile belki yıllardır hayalini kurduğu evi yaptırıyor olması hiç de
abes değil.

Hem dini içeriğe girecek ama kurban dini yükümlülüktür, hayır için kesilmez.
Hayır için yapılan adaktır. Kurban, inana farzdır ve gerekli kriterleri taşıyorsa
kesmek mecburiyetindedir. Kurban kesmek sadaka gibi belayı defetmez.
Bir ibadettir. Hayır için illa ki adak da kesmenize gerek yok. Duada da hayır
vardır. Tüm bunları içinizi rahatlatmak için söylüyorum. Bayram öncesi
sokmayın böyle gereksiz kızgınlıkları gönlünüze.

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi

Valla siz o aileye gelin gideceksiniz, sırtlarına kambur değil.

Yemiyorsa nişanlanmayacaktınız, nişanlınız gelir askerden çalışır para kazanır size koç değil deve alır ama kendi parasıyla. İnsanlar evlerine harcamayacakta size koç gönderecek nerede bu yoğurdun bolluğu. Ve üstelik kibar bir hanımış açmış söylemiş.

Birde hiç sıkılmadan az harcasaydı diyorsunuz, bencil diyorsunuz pes vallahi.

sanırım soruna kimse cevap verememiş. senin durumuna düşen olmamış.

ben olsam takmazdım. ama tabi millet koç geldi mi diye sorup durunca haliyle sinirin bozuluyor.
belkide bizim böyle bir adetimiz olmadığı için. nerelisin bilmiyorum ilk defa duydum merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…