Bana bırak tavuğu, bayramda da düğünde de nişanda da ince iğne almadılar.. ve üstüne ramazan bayramında ben düğün arefesindeyim, ev düzüyorum,mobilya arıyorum bana dediler ki bayram günü: 'niye süslenmedin?' 'akrabalara ayıp' Alsaydın kardeşim gelinine 10 tl ye pazardan bi elibise.. Bir de bunlar doğulu olacak.. Şaştım kaldım
nasıl yani düğünde takı da mı takmadılar
hiiç!! bde niye süslenmedin diolar he :)
diyeydin ya ''sizin aldığınız elbiseyi gycektim ama altına uygun ayakkabı bulamadım''
Ablası ve iki kardeşi taktı.. Annesi babası için eşim aldı takılarıyemişim koçunu ya
Bence çok abartıyorsun kii kadın tüm samiyeti ve iyi niyetiyle alamıyacağını söylemiş, sense bencil diyorsun
Ayrıca evini kız gibide yapar gelin gibide yapar, hesaplarınız bir mi? Sizden mi para istedi?
Bende 2 senelik evliyim bende gelinim, değil koç bir kilo etini görmedim...
Bu devirde herkes kendi bütcesine bakıyor arkadaşımm, sana alma zorunluluğu yokk, çok canın koç çektiyse ailen alsın sana
ailem allaha şükür hepsinide alır üslubunuza dikkat edin bence bakın sizede bişey almamışlar evet almak zorunda değiller de eyvallah ama herkes aynı diye bişey de yok canım sıkkın konu açtım sert bir üslupla insan yargılamanız için değil aynı konuyu baska arkadasım açsaydı inanın sert bir dille laf sokacağıma yazmadım
hayır canım söylemedim ama bikaç ay önceden nişanlıma demiştim sende askersin hayır için alınsın kesilsin diye aslında canımı sıkan alınıp alınmaması değil ama kendisi için herşeyi dört dörtlük yaparken evlatlarını düşünmemesi canımı sıktı suan herkesi imrendirecek bir ev yaptırıyor ve hiçbir masraftan kaçınmıyor benim ailem önce evladımız diye kendilerine hiç birşey yapmıyorlar kayınvalideme bencil deme sebebim buydu
senin yine eşin almış takıları, biz eşimle para biriktirerek evlendik o biriktirdiğimiz paradan aldık onların takacakları takıları da , ama olsun baya o kadar iyiler ki olsa eminim güzelini alırlardı diye kendimi teselli ediyorum. Allah pişman etmesin umarım
Borç bitmeden evlenme kesinlikle. Borcu babasının yapması, nişanlının
üzerine görünmesi onların aile meselesi. Sen daha nişanlıyken aile içinde
böyle şeyleri kendine dert etme. Eğer nişanlın rahatsızsa borç durumundan
anne babasına kendi ifade eder zaten. Etmiyorsa da şikayeti yoktur, sen
hiç araya girme.
Sen koç yüzünden dert yandığın için sana o yönde cevap veriliyor ve
buradaki çoğu insan (mesela egem) yılların tecrübesi ile konuşuyor.
Ben onun nasihatlerinin önemsiyorum. Bazen aynı görüşte olmasam bile
mutlaka okuyup üzerinde düşünüyorum. En azından kritik yapmış olmak
bile iyi geliyor.
Kurbanda koç hediye edilmesi eşimin ailesinde de gelenekmiş. Yengelerine
de hediye edilmiş. Sanırım boynuzuna bilezik falan da takılıyormuş hediye
edilirken. Bana yapmadılar. Zaten ben bazı gelenekleri ,kızanlar olabilir, ama
doğru bulmuyorum. Şimdi kişi kendine farz olanı yaptıktan sonra, daha sonu ne
olacağı bir iş için böyle bir fedakarlık yapmamalı. Kaldı ki benim ailem de
yükümlülüğü yerine getirebilecek güçte çok şükür. E çevremde de onu
dağıtabileceğim ihtiyaç sahibi pek yok. Kalanı istifleyip dolaba koymam, koydurmam.
E bağış fikri çok marjinal gelebilir onlara ya da hediye ettikleri şeyi benim
bağışlamam onları kırabilir... ( Bunla kişisel görüştür. )
anladım canım.
ee bu borç ne olacak bence sen onu düşün. ne zamana evlenmeyi düşünüyorsunuz ki. belki biter o zamana kadar[/QUOTE
valla siz akmayın kapatırız borcu dedi kvalide ama bilmiyorum daha 20 günlük uzun dönem asker allah izin verirse gelince kaç ay geçer sonra düğün yaparız inşallah
hayırlısı olsun...
benim k valdem nikahıma bile gelmedi.ne insanlar var ..nasıl yani düğünde takı da mı takmadılar
bence de. fedakarlıklar ne yazık ki iyi sonuçlanmıyor çoğu zaman..Amin canım.. vallah ben bütün yaptığım fedakarlıklara evlendikten sonra pişman oldum. inşallah öyle olmaz hiç bir zaman..
Biz eşimle kendi evimizi kendimiz kurduk, iğneden ipliğe, çünkü kayınvalidem sürekli para yok dedi durdu. Ama biz eşimle eşyalarımızı tamamladıktan sonra koltuklarım eskimiş, düğünde gelene gidene ayıp olur yenilemem gerek dedi, koltuklarını, perdelerini, bazasını vs. yeniledi.
Hiç umrumda değil, evet ilk sene borç öderken çok zorlandık ama şimdi bakıyorum da evimdeki iğneden ipliğe herşey eşimle benim alnımın teri.
Bana bırak koçu, bayramlık kıyafet, onuda bırak çorap bile almadılar. Onuda bırak bir kutu çikolara getirmediler gelirken. :)
Ama şimdi Allaha şükür, kurbanımızıda kesiyoruz, yediğim önümde, yemediğim arkamda.
Sende takma kafana, inş. eşin gelince kurbanınızı birlikte kesersiniz.
çok teşekkür ederim bukadar samimi bir şekilde yorum yaptığınız için tabikide buraya yazma sebebim birçok tecrübeli ablalardan fikir almak onlarında nasihatlerini dinlemek evet yanlış bir şeye patlamış olabilirim ha gidip kimse ile sorunda yasamadım kayınvalideme önmli değil anne dedim zatensadece için sıkıldı sizlerle paylastım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?