Kızlar der teğil ama canımı sıktı

hiiç!! bde niye süslenmedin diolar he :)
diyeydin ya ''sizin aldığınız elbiseyi gycektim ama altına uygun ayakkabı bulamadım''

hiiç!! bde niye süslenmedin diolar he :)
diyeydin ya ''sizin aldığınız elbiseyi gycektim ama altına uygun ayakkabı bulamadım''

Hahahaha ayy keşke gelseydi aklıma.. sadece, benim süs püs düşüncek vaktim yok demiştim..

Ablası ve iki kardeşi taktı.. Annesi babası için eşim aldı takıları yemişim koçunu ya

senin yine eşin almış takıları, biz eşimle para biriktirerek evlendik o biriktirdiğimiz paradan aldık onların takacakları takıları da , ama olsun baya o kadar iyiler ki olsa eminim güzelini alırlardı diye kendimi teselli ediyorum. Allah pişman etmesin umarım

ailem allaha şükür hepsinide alır üslubunuza dikkat edin bence bakın sizede bişey almamışlar evet almak zorunda değiller de eyvallah ama herkes aynı diye bişey de yok canım sıkkın konu açtım sert bir üslupla insan yargılamanız için değil aynı konuyu baska arkadasım açsaydı inanın sert bir dille laf sokacağıma yazmadım

Borç bitmeden evlenme kesinlikle. Borcu babasının yapması, nişanlının
üzerine görünmesi onların aile meselesi. Sen daha nişanlıyken aile içinde
böyle şeyleri kendine dert etme. Eğer nişanlın rahatsızsa borç durumundan
anne babasına kendi ifade eder zaten. Etmiyorsa da şikayeti yoktur, sen
hiç araya girme.

Sen koç yüzünden dert yandığın için sana o yönde cevap veriliyor ve
buradaki çoğu insan (mesela egem) yılların tecrübesi ile konuşuyor.
Ben onun nasihatlerinin önemsiyorum. Bazen aynı görüşte olmasam bile
mutlaka okuyup üzerinde düşünüyorum. En azından kritik yapmış olmak
bile iyi geliyor.

Kurbanda koç hediye edilmesi eşimin ailesinde de gelenekmiş. Yengelerine
de hediye edilmiş. Sanırım boynuzuna bilezik falan da takılıyormuş hediye
edilirken. Bana yapmadılar. Zaten ben bazı gelenekleri ,kızanlar olabilir, ama
doğru bulmuyorum. Şimdi kişi kendine farz olanı yaptıktan sonra, daha sonu ne
olacağı bir iş için böyle bir fedakarlık yapmamalı. Kaldı ki benim ailem de
yükümlülüğü yerine getirebilecek güçte çok şükür. E çevremde de onu
dağıtabileceğim ihtiyaç sahibi pek yok. Kalanı istifleyip dolaba koymam, koydurmam.
E bağış fikri çok marjinal gelebilir onlara ya da hediye ettikleri şeyi benim
bağışlamam onları kırabilir... ( Bunla kişisel görüştür. )

kusura bakma okuyunca baya bi güldüm bana bi gömlek almadılar gezmelerinden kesip de sen ev tadılatı diyorsun ne yapsınlar demeki düğün olmadan evini hali yoluna sokuyor kadın güzel bi dille de anlatmış biz kayınvaliden bişey istemedik en küçük meblağlı adetlere de bizim böyle adetimiz yok dedi kesti attı bu arada köylerimizin yakınlığı muhtemelen 10-15 km :)) adetler aynı , boşuna dememişler insanoğluna yaranılmaz diye

Canımm benim bence sen alınganlığının hat safasındasınn
Ben ailen alamaz demedim kii, canın koç istiyorsa ailen alsın dedim
Bir soru sormuşun ve bu gibi şeylerin olmadığını kişiler örneklerle anlatıyorr
Yani mevzu sana yapılmaması değil, genelde yapılmaması
Ama yorum istemiyorsan yoruma kapat ozaman
Ayrıca yaşınız kaç bilmiyorum ama bu gibi adetlerr taaaa annem zamanındaydıı acaba anneniz mii hatırlattı bu adetii size?

Yok artık dayanamacağım ya..
Müstakbel kayınvalideniz kendisi için herşeyini dört dörtlük yapıyorsa size ne sevgili konu sahibi ?
Daha nişanlın askerde, ortada dügün yok bişi yok hazırlık başlamamış sen şimdiden kaynananın kendine harcadığı parayı kıskanmaya başlamışsın.Biraz erken değil mi ?
Birde kadın arayıp kusura bakma kızım demiş daha ne bekliyordunuz ki.Pes diyorum

Son düzenleme:

Amin canım.. vallah ben bütün yaptığım fedakarlıklara evlendikten sonra pişman oldum. inşallah öyle olmaz hiç bir zaman..

ya bırazcık yapıcı olalımm canı sıkılmış bu olaya bize acmış bizde maşallahhh milleti diidklemeye laf sokmaya konu arıyoruz demek ki onların adetinde cevresinde böle bişey var herkeze gidiyor buda heveslenmişdir banada gelicek die nevar yani bunda bizde bizde kalkıp sakinleştirecegimize elimize maşa almış yakıyoruz

zamanında bizin bir tanıdığımızın başına da geldi.nişanlılardı.bayram da koç istediler.alındı süslendi ve götürüldü.adettendir.koç gezdirilerek götürülür.o günde mahalle de cenaze vardı.genç birisi ardında 2 evlat bırakarak kanserden ölmüştü.bu nedenle sessiz sedasız akşam götürdüler.sonradan bunun da lafını etmişler.neden akşam getirdiler diye

yani yapsan da yaranamıyorsun,kusur arayınca mutlaka bulunuyor

Oğlunun veya gelininin elzem bir ihtiyacını gidermemiş de kendisini düşünmüş sanki.
Kibar bir şekilde izah da etmiş arkasından bencil kendini düşünüyor demek ne kadar yanlış.
Olmayıversin ne olacak?
O koç kesti bu şunu aldı bunun bunları var şeklinde milletle yarışmak ailenin,sizin veya nişanlınızın ailesinin sınırlarını gereksiz yere zorlamak kalp kırmak mantıksız.

çok teşekkür ederim bukadar samimi bir şekilde yorum yaptığınız için tabikide buraya yazma sebebim birçok tecrübeli ablalardan fikir almak onlarında nasihatlerini dinlemek evet yanlış bir şeye patlamış olabilirim ha gidip kimse ile sorunda yasamadım kayınvalideme önmli değil anne dedim zatensadece için sıkıldı sizlerle paylastım

eşinin ailesinden bir iğne bile görmeyen pek çok kişi varken sizin bu durumdan dertlenmeniz biraz abes olmuş,
ilerde ikiniz para biriktirerek kendi kurbanınızı kendiniz kesebilirsiniz herkes ister bu emri yerine getirmeyi ama durumlar,şartlar
bazen el vermiyor.

Biz eşimle kendi evimizi kendimiz kurduk, iğneden ipliğe, çünkü kayınvalidem sürekli para yok dedi durdu. Ama biz eşimle eşyalarımızı tamamladıktan sonra koltuklarım eskimiş, düğünde gelene gidene ayıp olur yenilemem gerek dedi, koltuklarını, perdelerini, bazasını vs. yeniledi.

Hiç umrumda değil, evet ilk sene borç öderken çok zorlandık ama şimdi bakıyorum da evimdeki iğneden ipliğe herşey eşimle benim alnımın teri.

Bana bırak koçu, bayramlık kıyafet, onuda bırak çorap bile almadılar. Onuda bırak bir kutu çikolata getirmediler gelirken. :)

Ama şimdi Allaha şükür, kurbanımızıda kesiyoruz, yediğim önümde, yemediğim arkamda.

Sende takma kafana, inş. eşin gelince kurbanınızı birlikte kesersiniz.

Son düzenleme:
nasıl yani düğünde takı da mı takmadılar
benim k valdem nikahıma bile gelmedi.ne insanlar var ..
Amin canım.. vallah ben bütün yaptığım fedakarlıklara evlendikten sonra pişman oldum. inşallah öyle olmaz hiç bir zaman..
bence de. fedakarlıklar ne yazık ki iyi sonuçlanmıyor çoğu zaman..

Çok doğru bir düşünce. Ben de aynen böyle yaptım hatta evime yeni mobilya takımı bile almadım iki eski çekyatla idare ediyorum 3.5 senedir ama önemli değil allah bize verince alırız.

Mutsuz olmak için çok neden buluyoruz kendimize... Ama iş mutlu olabilmeye
gelince çok cimriyiz. Düşününce, kimse değil bizi mutsuz eden, yine biziz.
Senin canını sıkmasın bu kurban meselesi. Gönülden yaptığın her dua zaten
hayır getirir size, inan buna. Sadece gerçekten o borç konun hallolmadan
evlenme. Burada çok örneğini gördük, sıkıntı aile içi huzuru etkiliyor.

( Bu arada göz önündeki kocaman sorunların hasır altı edilmesi değil bahsettiğim.
Yani kendimizi kandıralım, avutalım demiyorum ama olsa da olur olmasa da olur
meseleler için sıkmayalım canımızı. Kimse yanlış anlamasın yani. )

Son düzenleme:
Birde konu açan herkese haksız olduğu halde sen haklısın diyip gaza getirmemiz gerekiyor gerçi öyle arkadaşlarda mevcut azami sayıda.Farklı görüşlere saygın yoksa açma konu burda insanlar kötü konuma düşme diye sana öneride bulunuyor.Kibarca yazmaya çalışıyoruz ama inatla kendini savunuyorsan.Sana beğeniceğin bir tavsiye yapayım

Kaynanana telefon aç bütün içindekileri kus, askerdeki nişanlınıda ara borç bitmesse yüzüğü atarım de.Sonuçta seni gelin alıcaklar sen ne desen yapmak zorundalar, kendini şimdiden ezdirme tavrını koy zaten annesini haklı bulursa nişanlını hemen terk edersin askerde terkedince daha iyi anlar aklı başına gelir!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…