Kızlar hadi sigarayı bırakanlar nasıl hissettiğimizi yazalım

merhaba ben 2 bucuk sene evvel sıgarayı bıraktım sıgarayı bırakmak cok zor ama ımkansız degıl.BEN SUAN 27YASINDAYIM 13 14 SENE ICMISTIM SIGARAYI GUNDE 1 PAKETI GECTIGI ZAMANLARDA OLUYORDU HELE ARKADASLARLA BIR ARAYA GELINDIGINDE BIKAC SATTE PAKETIN BITTIGINI BILIRIM KI O DONEMLER ARKADASLARLA HERGUN BIRARADAYDIK ZATEN SIGARAYI BIRAKMAYI EN COK CILDIM ASIRI BOZULDUGU ICIN ISTEMISTIM DISGORUSUNE ONEM VEREN BIR BAYAN OLARAK BUGDAY OLAN CILD RENGIM KARA SARIYA DONMUSTU RESMEN GOZ ALTLARIM MORARMISTI CILDIMIN RENGI GITMISTI RESMEN MAKYAJSIZ DISARI CIKAMAYACAK KADAR ALMISTI SIGARA RENGIMI MAKYAJ YAPSAMDA ALLIGIN PEK HOS GORUNMEDIGINDEN HIC HOSLANMIYORDUM BIYIK VE CENE BOLGEM YESILIMSI BIR RENK OLMUSTU COK LEKE KREMLERINE PARALAR DOKTUM BANAMISIN DEMEDI HER GORDUGUM BAYANIN CILDINI INCELERDIM BIYIK BOLGESI YESILMI DIYE MAKYAJ YAPMIS VE ALLIGI COK GUZEL BIR BAYAN GORDUM MU ICIM GIDERDI SIGARA YUZUNDEN BUGDAY OLAN RENGIM ESMER OLMUSTU VE BEN KAFAMA KOYDUM BIRAKMAYI CILDIMIN DUZELMESI ICIN BIRAKTIM DEDIMKI 25YASINDA CILDIM BOLEYSE 40YASINDA YUZUME BAKILMAZ VE BUYUK BIR AZIMLE SIGARAYI BIRAKTIM EVLENMEDEN 5AY ONCE BIRAKTIM AY BEN BIR KILO ALDIM BIR KILO ALDIM ANLATAMAM 55KILOYDUM BENDE BIR ISTAH PATLAMASI OLDU VE METOBOLIZMAM DURDU RESMEN 8AYDA 20KGALDIM OGUNE KADAR MANKEN GIBI OLAN BEN ILK DEFA KILO PROBLEMI YASAMAYA BASLADIM HAYATININ SON 10 SENESINDE 55 LE 58KG ARASINDA GIDEN BEN 76LARI GORUNCE BUNA BIR DUR DEME ZAMANI GELDI DEDIM YANI SIZIN ANLIYACAGINIZ HEP BIR MUCADELE HEP BIR CABA ICERISINDEYIM SIGARAYI BIRAKTIGIM GUNDEN BERI CILDIM COK DUZELDI BEYAZLADI ESKIDEN BEN BASKALARININ CILDINE OZENIRKEN SIMDILERDE BASKALARI BENIM CILDIME OZENIYOR MAKYAJ YAPMADIGIM ZAMANLARDA BILE YUZUNDE FONDETEN MI VAR DIYE SORUYORLAR ESKI RESIMLERIM ARASINDA OKADAR COK FARK VARKI RESMEN BIRI ESMER TENLI DIGERI KUMRAL 1SENEDIRDE KILOLARIMLA UGRASIYORUM 12 13 KILOSUNU BUYUK BIR HISLA VERDIM BIR KOMSUMUZ KIZ YASEMIN ESKIDEN MANKEN GIBIYDIN SIMDI OKUZ GIBI OLMUSSUN DIYINCE SORMAYIN BIR HIRS YAPTIM BIR HISS YAPTIM DIYET YURUYUS SPOR TUKENDIGIM ZAMANLARDA O KOMSUNUN LAFI KULAKLARIMDA CINLIYORDU DEVRILDIGIMDE BIR GUC GELIYORDU BANA 76 KILOLARDAN 62KILOYA DUSTUM 58 KILO BILE BENDE COK GUZEL DURUYOR 5KILOM KALDI PKOLU OLMASAM COKTAN KURTULMUSTUMDA PKO BENI COK ZORLADI YANI ARKADASLAR SAGLIK ELDEN GITMEDEN GENCKEN GUCUNUZ YERINDEYKEN BIRAKIN SIGARAYI ISISTEN GECMEDEN NE YAPILIYORSA GENCLIKTE YAPILIYOR VALLA HA BIDE YOLDA YURURKEN SIGARA ICTIGIM DONEMDE NEFESIM TUKENIR SIK SIK DINLENIRDIM BIGUN ISTEN DONUYOM MERDIVENLER BAYA DIK MERDIVENLERI CIKMAYA BASLADIM BIRAZ CIKINCA TUKENDIM ARKAMDAN BENIM YASLARIMDA BIR BAYAN BIR SOLUKTA CIKIVERDI MERDIVENI BEN KALDIM ORDA KENDIMDEN COK UTANMISTIM BUNA BENZER BIRCOK OLAY KAMCILADI BENI ARAKADASLAR KILO ALMAKTAN KORKMAYIN SIGARAYI BIRAKIN HARIKA BIR CILDE KAVUSUN

öğleye kadar dayandım ,ama beynim kollarım bacaklarım uyuştu .resmen yamuldum yaaa.kafamı toparlayamadım çok zor gerçekten. öğlen dayanamadım yemekten sonra 1 tane yaktım malesef.çok pişmanım içmiycem birdaha.

merhaba kızlar
bende 20.09.2011 de sigarayı bıraktım. tam 2 gün oldu ama bazen an geliyor çok zorlanıyorum, bazen hiiiç aklma bile gelmiyor. yaklaşık 10 senedir sigara içiyorum ve bir anda karar verdim elimdeki sigara paketini parçaladımçöpe attım işte 2 gün oldu.. hayırlısı bakalım :)

selamün aleyküm arkadaslar bende sigarayi biraktim nasil olduysa becerdim bir sekil,nasil birasktigimi burda paylasmak istiyorum belki birinin birakmasina vesile olurum insallah.

ben yaklasik 11 yildir sigqara kullaniyordum,ve öyle tiryakisiydimki bazen aksamlari gec vakitte olsa bile cikip petrol den aliyodum, basima hertürlü is gelebilirdi fatmagül gibi ama dedim ya cok tiryakisydim,
20 lik dislerim cekildi bundan bir sene öncesi kadar,ve doktor bir hata yapti sanirim tüm yüzümde sert tomurcuklar meydana geldi ve hastaneye yattim, doktor kesinlikle birakmami en azindan bir süre birakmami söyledi,cünkü disim cekildikten sonra sakagimin oldugu yerde ve cok ince bir zar oldugunu disim cekilmesi sebebiylede olustugunu ve sigara icersem direk beyne gidicegini söyledi,o an icin biraktim cokk zor geldi krizlere girdim sürekli kavga ediordum hatta agliordum ne yaziki 10 gün dayandim ve sonunda tekrar basladim,bu sefer öncekinden daha cok icmeye basladimöyle iciyordumki 1 paketi 1 güne indirdim,o zamanar nisanliydim su an evlendim 2 bucuk aylik hamileyim ve hamileligimi duydum inanamadim inanamadigim icin o gün aldigim paketide bitirdim sonra düsündüm ve napiyorum ben dedim bebegimi kendi aldigim hatta üzerine para verdigim zehirle zehirliyorum dedim,o gün bitti ve biraktim,

beni duyanlar inanamadi özellikle kardeslerim onlarda iciyordu ama tiryaki degillerdi ve asla inanamadilar bense onlara güclü irademi göstermis oldum,
bunu kendi sagligimdan önce bebegimi düsündüm ve o yüzden biraktim o ufacik melege asla kiyamam,

bu gün esimin arkadasinin hanimini ziyarete gittik hastaneye dogum yapmisti cumartesi günü,gittigimizde hastanein önündeydiler ve sigara iciyolardi

ben o kadini gördügümde kendimle bir kez daha gurur duydum iyi ki birakmisim,cünkü kadin sigarasini bitirince yazik birkac günlük bebegini emziricekti yani zehirlicekti o an dedim iyiki biraktim,

bu arada kolumdada yumusak doku tümörü diye br sey bulundu hic korkmuyorum sadece düsündügüm bebegimin sagligi ve o baska hic bir sey degil, bir a önce dünyaya gelsede doyasiya öpsem,

cünkü ona vericek cokkkk sevgim var...

direkt pat diye bıraktım aslında aklımda bırakmak yoktu ama ama bi anda karar verdim ve hiç zorlanmadım ve çok mutluyum şuan bıraktığım için yani şuan ise nefret ediyorum kokusundan bile diyebilirim yani

Canım öncelikle allah tamamına erdirsin hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Çok doğru bir karar vermişin kutluyorum seni. Ama dikkat et doğumdan sonra tekrar başlanıyor sakın sen aynı hataya düşme. Tek bir sigara bile asla içme. Ayrıca geçmiş olsun allah şifa versin tez zamanda.

sıgarayı bırakalı 17 saat oluyor. bu kez kararlıyım. daha demın canım cok ıstedı almak ıstedım arkadaslara parayı verdm market kapalıydı alamadan geldı. bu Allahın bır lufu dedım sustum gerı koydum paramı. eger koymasaydım otelde calıstıgım ıcın 12 mılyon para verecektım ve cebımdekı 50 mılyondan 38 tl kalacaktı neysekı para bırıktırdıgımı gorunce ve temız koktugumu dusundukce almakıstemıyorum. ama yınede canım ıstemıyor degıl. uyuyarak gecırmek bu dakıkaları daha ıyı sanırım.kılo almamak adınada dıyet uyguluyorum acıkcası.

bende bırakalı 48 saat oldu..ara ara nikotin krizi geliyor,çok canım sıkılıyor,sıkıntıdan patlamak üzere gibiyim.
önceden sigara içen mutlu biriydim,şimdi sigara içmeyen mutsuz biri oldum

2. günüm :/ hayatımda boşluk oluştu sanki :/ ççok değişik duygular içindeyim içmek istemiyorum ama sürekli aklım sigaraya gidiyor

merhaba kızlar
sigarayı tam 15 yıl günde bir paket içtim. zaman zaman denemelerim olsa da başaramadım. 8 ocak 2012 de bıraktım. o günden beri tek nefes çekmedim. 1.5 yıl oldu sayılır.
şu anda canım hiç sigara içmek istemiyor. hatta zamanında sigarayı yer gibi içen ben değil mişim gibi. hiç aklıma gelmiyor.
cildim çok güzelleşti, yememe dikkat ettiğim için o dönemde kilo almadım, spora başladım. bol bol bitki çayı içtim.
sigara içmek insanı mutsuz ediyor, yoruyor. en önemlisi özgürlüğünü alıyor...
ha unutmadan söylemeliyim. eşim evde fosur fosur sigara içerken bıraktım ben sigarayı.
bu da topiğim...
http://www.kadinlarkulubu.com/zarar...tiryakilik/495687-sigaradan-kurtuluyorum.html
herkese bu yolda bol sabır diliyorum..dilerim isteyen herkes kurtulur sigaradan...

Oncelikle tebrik ediyorum sizi.tek tek okudum birakma evresinde yasadiklarinizi bana cesaret verdiniz.uzun zamandir her aksam birakmis olarak uyuyorum sabah markete zor atiyorum kendimi paket almak icin.14-15 yaslarinda basladim bu zikkima ve inanin hicbir zaman kokusundan tadindan hoslanmadim.ama esiriyim resmen.1paket iciyorum her gun.ustelikte ac yada tok farketmiyo.
Esim cok iyi biri.bir dedigim iki olmaz evde.benden tek istedigide sigarayi birakmam.kendisi icmiyo.sikayetini duymadim ama kokuma nasil katlandigini anlamiyorum.onun derdi torunlarimizi beraber buyutmek.
Yarin 10 gunlugune ayriliyoruz.dondugunde sigarayi birakmis biri olarak karsilamak istiyorum kendisini.buyuk surpriz olur cunku ne kadar bagimlisi oldugumun farkinda.yarin benim birakma gunum olacak insallah.umarim kendime verdigim sozu tutarim.zor olacak farkindayim ama imkansiz degildir heralde.

başınızı şişireceğim ama bende uyandım ve içmedim.hadi bismillah devamı gelecek ve kurtulacağım

Ben de 2ay bırakıp sonra tekrar içtim ama bugün tekrar bırakıyorum içmemek çok güzel tam bir rahatlık özgürlük bir daha asla diyerek kesin kararını verince çok kolay gerçekten herkes bırakır bence önemli olan kesin karar vermek ama nikotin bağımlılığını yine de çok hafifealmamak lazım daha önemlisi psikolojik bağımlılık çünkü fiziksel kesilmenin sadece 3 gün sürdüğünü söylüyorlar sonra 3hafta alışma süreci varmış... Herkese kolaylıklar diliyorum... Kurtulmak istiyorum artık bağımlılıktan ve bir daha asla geri dönmemek...

şu ana kadar gayet iyiyim sabah yine şeytan dürttü bugün de iç haftasonu iç sonra bırakırsın diye ama dinlemedim...

içip te nolcak tadını beğenmeyeceğim midem bulancak başım ağrıyacak ne keyif ne keyif...

16 saat oldu bile 24 saat geçince herşey daha kolay tecrübeliyim artık..

Merhaba kızlar,
Dün sigarayı bırakmaya karar verdim ben daha çok EFT tekniğiyle ve buna benzer tekniklerle bıraktım inanın canım istemiyor ama bir boşluk var..
canım isterse içerim bir tane kendimi kısıtlayıp kendime savaş açmadım ama o bir taneyi bile istemiyorum
sadece inanılmaz bir boşluk var birde duygusala bağladım durup durup ağlıyorum
ama kararlıyım sigara cansız bişey benim hayatımı yönetemez!

Sıgarayı bıraktıktan sonra kelımenın tam anlamıyla kendımı "TEMIZ" hıssettım. Ellerim, saçlarım, kıyafetlerim, çantam artık sigara kokmuyordu. Yemeklerin tadı çok güzel gelmeye başladı. Tat alma ve koklama duyularımı sankı gelısmıstı.
Sıgara ıctıkten sonra yanıma gelenlerın kokusu dayanılmayacak kadar kotu gelmeye basladı.

Ben ılac destegıyle bıraktım ve ılacla bıraktıgım ıcın hıc pısman degılım.
Ilacsız bırakabılenlerin de ıradelerıne hayranım.

peki bir boşluk hissi oluştumuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…