Kızlar Haksızmıyım Siz Söyleyin

Konunu açtığın günden beri takip ediyorum
Umarım senin için herşey bundan sonra daha güzel olur
Ve iyiki ayrılmışımda bugünleri yaşamışım dersin :))

hakkınızda hayırlısı olsun
her şerde bir hayır vardır
üzülme dünyada bir erkek o kalmadı yaa

ALLAH gönlüne göre birini çıkarır inş.

Evliliğin sorumluluğunu göze alamamış bir erkek modeli. Ne gıcık bir durum ya bu kadar basit bir mesele için adam ayrılıyor. Aklıma sanki ailesiyle arasında bir problem olmuş gibi geliyor. Yani onlar caydırmaya çalışmışlarda o da gözü kesmedi vazgeçti sanki. Çünkü erkekler tek kendileri ailelerde işin içindeyken bu kadar ciddi karar alamaz bence ailesinde bir tepki var. Aman neyse önüne bakarsın dünyada erkek mi kalmadı bak çok haksız bir duruma uğradın demekki rabbim sana daha hayırlısını verecek bu çektiğin acıya karşılık.

bişey dicem bazen insan normal düşünemiyo...bence şuan oda normal düşünmüyo ama anlar..belki bi kaç gün sonra pişman olur..yeniden devamedersiniz..:teselli:

Verilmiş sadakanız mı varmış denir, ne denir bilemedim şimdi.

Konunun en başından beri okudum. Doğrusunu söylemek gerekirse ben de sizi haksız buldum kendinizle ilgili bir seçimi sizin iradenize bırakan adamın üstüne üstüne gittiğiniz için. Ama olayın böyle sonlanması normal değil.

Her ne olursa olsun neticede hatanızı bilip özür dilemişsiniz, o da gergin zamanlar geçirdiğinizin farkındadır üstünde durmaz demiştim ama olayların geldiği nokta bu olmuş.

Sizi o an geçiştirmek istiyotduysa bunu sizin hevesinizi kırmadan, ve hattâ kalbinizi kırmadan da yapabilirdi. Onu haksız bulduğum tek nokta bu iken size messenger'dan yazdıkları şaşırttı, kızdırdı. Hakikaten üstelemenizi, yalvarmanızı falan beklemiş olmalı, yani pişkinliğin de bu kadarı! Kararını lütfedip bildirecekmiş haspam, önce bi tarafını indirsin...

Bir ilişkide ego savaşları bu raddeye varmamalı, hele de bu aşamaya gelmiş bir ilişki böyle sebeplerden sonlanmamalı. Ama madem karşı taraf fuzuli sayılabilecek bir sebepten ötürü "bitti" diyebiliyor ya da blöfünü sürdürüyor, ona uymayıp onun etrafında pervane olmayan, "madem öyle, işte böyle" diye soğukkanlı tavırla hareket eden hatun tâkdiri hak etmiştir benim nazarımda.

Eminim kolay değildir, Allah sabır versin, umarım çabuk atlatırsınız. Ama bana öyle geldi ki bu adam bu kafayla sizi er ya da geç yarı yolda bırakırdı zaten. Hatasını görüp af dileme nezaketini gösteren birini kısa mesajla terk edebilen adamdan hayır gelmez bence.

Yolunuz açık olsun.

arkadaşım şimdi bu tarz ayrılıklar okuduğumda beterin beteri vardır diye kendimi örnek veriyorum. hiç üzülme, en başından daha aileler tanışmadan böyle olması daha hayırlı bırak boşver. öüne bak sen. ben 8 sene birlikte yaşadığım eski nişanlıcığımla nikaha iki gün kala ayrıldım. düşün artıkakannehir. davetiyeler dağıtılmış, gelinlik evde asılı duruyo valla kabus gibiydi. bu işler kısmet işi. sonra hiç aklımda yokken bu aşk meşk işlerine töbe etmiş, bekar olarak ölmeyi düşünürken eşimle tanıştım, dünya tatlısı iyisi bir insandır ve evlendik. çok da mutluyum. yani olan olmuş sen önüne bak o adam zaten seni hak etmiyormuş. annenler de üzülmesi. hayırlısı buymuş, hiç canını sıkmaya değmeza.s.

anamm naptıın adam kızda :)))) kaçtı 8 senenin üstüne iyi dayanışsın kız valla

ben de bi kaynana vardı aman allahım, iki gün kala kadın artık sinirden ölüyodu biz evlenicez diye hastanelik olmuştu. çok severdi de benisempatiksalakcinni. ayy ne günlerdi. o bakımdan arkadaşım otur kalk şükret bu kararsız adamdan aileler tanışmadan kurtulmuşun.

Kavganın içeriğine bakınca ve uzattığınız için sizin haksız olduğunuzu düşündüm okurken, ancak işin bu noktaya varacağını düşünmedim. Çok üzüldüm, sanki erkek arkadaşınız bunu fırsat bilmiş gibi geldi.. O yüzden kendinizi suçlamayın, belki de sizin o kadar tepki vermeniz de içinizdeki birikimlerdi.. Bazen insan öyle tepkiler veriyor ki kendine şaşırıyor, sonra düşününce sinsi sinsi seni o noktaya aslında karşındaki kişinin getirmiş olduğunu anlıyorsun. "Gelin ata binmiş nereye diye soranlara ya nasip ya kısmet demiş"..Hep böyle olaylarda kötü birşey yaşadığımızı düşünürüz ya yanlış belki de senin hiç mutlu olamayacağın bir evliliğin olacaktı ve hayatın kararacaktı Allah korumuş belki nerden biliyoruz da üzülüyoruz... Ama elde değil onu da biliyorum... ışin var, arkanda bir ailen var, daha kimbilir ne güzel artıları var hayatının, hiç yalnız kalma arkadaşlarınla buluş vakit geçir, kuaföre git, alışveriş yap, kendinle ilgilen geçecek bu günler... Sevgiler..

Bu gibi örnekleri duymak Neriman sana iyi gelecektir.
Ayrıca 7 ayın geçmiş alt tarafı, ya 7 yılın geçseydi!
Her şeyde hayır var, seni 1 kalemde silip atabilen bir adamdan hayır bekleme lütfen.
a.s.

teşekkür ederim desteğiniz için..
işte uzakta olunca böyle oluyor.bi arkadaşın dediği gibi akşam yüz yüze gelindiğinde gülücek bir mevzudan dolayı ayrıldık..
keşke aileme söylemeseydim,ama kendi ısrar etmişti artık söyle zamanı geldi diye..
ve sadece 1 hafta sonra burda olacaktı..
çok özlemiştim onu, ilk gördüğümde nası sarılacağımın hayalini kuruyodum..
bazen özlemine dayanamadığım anlar oluyodu,gece yarısı özledim sesini duyim diye arayan bi insandı..
birbirimizi teselli ediyorduk,sabret geçicek bu özlem diye,yüzük takıldımı daha rahat görüşürüz ben sık sık gelirim sende gelirsin,eskisi kadar özlem çekmeyiz derdi hep..
acımı tarif edemem kızlar,hem aileme mahçup oldum hem iş yerine hemde sınavıma..
bu moralle hayatımı etkileyecek sınava giremem,işimde verimli olamam,ailemin yüzüne bakamam..
tek istediğim öyle bi uykuya yatayım ki uzun süre hiç uyanmayayım,uyandığımda acım bitmiş olsun..
destğiniz ve fikirleriniz için sağolun kızlar..
Allah hepinizden razı olsun..

okudum ve gerçekten üzüldüm arkadaşım..
ama ailenin duyması yani çevrendekilerin açıklama beklemesi en kötüsü.. yoksaki ne saçma kavgalar ayrılıklar olabiliyo çiftlerin arasında..
kimbilir belki yüzyüze geldiğiniz bi an tüm sıkıntılar geride kalacaktır diye düşünüyorum..çünkü mesafe olması arada çok kötü bende yaşadım bunu hemde uzun süre.bilmiyorum gerçek neden sadece bu olsa bile başka sebeplerde var mıdır akıllarınızda ..

Canım ya, seni çok ama çok iyi anlıyorum, hayaller kurup da bunların bir kaç gün içinde yerle bir olması ne feci bir şey gerçekten hissedebiliyorum...
Ama şunu asla unutma Neriman, gerçekten bu insan çok bencil biri...
Karşındakini birden bire böyle yerle bir edip, 'birbirimize göre değiliz.' demesi çok aşağılayıcı...
Ne demek ya?!?
Yeni mi anladın kızın ailesine söylettikten sonra hem de derler adama...
O yüzden inan bana unutmakta zorlanmayacaksın hele bu olay da tuz biber olacak a.s

neriman eğer gerçekten seviyosa belki ne bilim bikaçgün sonra sakin kafayla düşününce hatasını anlar..

canım ya boşver.her şerde bir hayır vardır.böyle birinin hayatını etkilemesine izin verme.değmezmiş.bundan sonra o dönmek istesede sen izin verme.hem çevrene duyur diyor.herşey ciddiye binincede küçük bir şeyi bahane edip bitiriyor.değmez klava:

Nerimancım hakkında hayırlısı olsun canım...

Demek ki delikanlının içinde biriken şeyler var ki bu kadar kolay pes etti.

Sen de bırak kontrol etme msnlerini felan o silmiyorsa sen sil.

arkadaşa katılıyorum benced de sen sil onun adresilerini telefonunu...bir fırtınaydı de kötü geçti de bitti de...adam dünden hazırmış bitirmeye..böylelerinin sevgisi olmaz olsun o çoktan bakıyordur keyfine..sen ne diye hayatını zeheredesin tamam sevmişsindir acı çekersin ama say ki bi hayali sevdin geçti gitti...gerçeğe dön şimdi...boşver öylelerine bi daha bulaşmazsın inşallah bir daha..

belki de bu adam tekrar dönecek sana affet diyerek..öyle bişey olmaması dileğiyle ama olursa sakın kabul etme derim zira aynı şeyi bidaah yapması büyük ihtimal..kimsenin seni üzmesine izin verme..

Canım, inan yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki.
Keşke sana geçecek, üzülme dediğimde bunu yapmayı başarabilsen ama biz ne desek boş şu anda.
Her söyleneni mantıklı bulacaksın ama kalbinde uygulayamayacaksın.
Ama eninde sonunda geçecek işte... aşktan ölen yok henüz.
Kendini çok harap etme... sağlığınla oynama.. elinden geldiğince düşünmemeye çalış.
Unutma ki Allah en doğrusunu bilir ve her işte bir hayır vardır.
Bunda da öyle... şükret ki hayırlısı bulmuş seni... acısını yeneceksin elbette.

Ne kadar zor olduğunu bilsemde düşünme dicem sana
Önüne bakmalısın artık.Hiçkimseye karşıda mahçup oldğnu düşünme
Kader deyip geçiceksn. Beklide böylesi hayırlıdır kimbilir
ıleride inşallah seni çok ama çok mutlu edicek biri çıkar karşına

...aileme mahçup oldum ...
...ailemin yüzüne bakamam...
...tek istediğim öyle bi uykuya yatayım ki uzun süre hiç uyanmayayım,uyandığımda acım bitmiş olsun...

Dıyorum ya, bende yasadım aynı duyguları.
Ben 2,5 yılımı verdım
Onun ıcın en yakın dostlarımı onunla beraber olmak ıcın hıce saydım.
Cunku onlar onun ıc yuzunu gormuslerdı, benı ıkaz edıyorlardı
Ben ıse onun 'onlar bızı kıskanıyor' sozune ınanarak, dostlarımı hıce saymıstım.
Annem bılıyor, ablam ıse tanısmıstı, ıstemeye gelmelerıne sadece bır kac hafta vardı...
Annem her ne kadar bılse de onaylamıyordu.
Ve bız bır gun ayrıldık, daha dogrusu terk edıldım.
Odaya gectım, gızlıce agalrken annem geldı...
Anladı elbet, sadece ' ben sana dememıs mıydım?' sozunu ettı ve kapıyı gerı kapadı.
O soz benım o kadar agrıma gıttı kı,
Ona karsı, en onemlısı dostlarıma karsı mahcup oldugum ıcın.
Fakat hıc bırı yuzume vurmadı bunu
Yaralarım cabucak ıyılestı, zaman en buyuk merhemım oldu.
Su da var, ılk terk edısının ardından sonra defalarca donmek ıstedı, bende her defasında affettım.
Ben affettıkce o terk ettı, sonra gerı dondu.
En son, ayrılıgımızda ben yurt dısına gıtmek uzereydım.
Gerı dondu yıne, bır sure devam ettım, gıtmeme ıkı gun kala.
'Gıdecegım, bana kal de, kalırım' dedım, dıyemedı.
Gıttım, dondum, evlendım... Evlendıkten sonra dahı aramaya devam ettı.
Fakat ınanmadı sanırım evlendıgıme, esımı sevıyorum dememe, senınle konusurken onu aldatıyormusum gıbı hıssedıyorum dememe.
Ortak arkadasımız vardı, kız yıllar sonra aradı, guya ozlemısmıs.
Agzımdan laf almak ıstedı, bende guzelce verdım. Esımı sevıyorum vs. dıye.
Sımdı artık hayatımı temızledım, ben esımde buldum gercek sevgıyı.
Butun hatalarıma ragmen, evet butun buyuk hatalarıma ragmen esım benı sevdı.
Bende onu!
Nıcın yazdım bunları?
Hanı mahcubum, demıstınız ya, oradan degınmek ıstedım, buraya kadar vardım.
Mahcup olacak bır durum yok,
Bır tecrube edındınız, hepsı bu!
Kımse sızı ayıplayacak, tasa tutacak degıl.
Aksıne herkes sızın destekcınız olacak.
Yaranızı desmeye kalkan olacaktır elbet, bılınclı ya da bılıncsız.
Bu bır surec dıyıp, uzulmemeye calısacaksınız.
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…