kızlar hamileyken oruç tutacak mıyız??

Simdi beslenmeme tam olarak dikkat edemiyorum, bu riske hic girmiycem. Yenmesi gereken seyleri iftarda sahurda bolerek yiyemem. Kesinlikle gerekli olan her gidayi alamam ben bu sekilde. Tansiyonum dusuyor, midem bulaniyor ama benim nedenim beslenme sorunu. Yoksa bunlara katlanilir. Ben oruc acinca pek birsey yiyemem. Sahurda da sicak yemek yiyemem. Hep kahvalti ederim. Karbonhidrat yani. Borek, hamur isi, gozleme, tost...ve kahvaltilik...
Ben kendime gore bir cozum yolu buldum. Onumuzdeki yil uc aylarda basliycam insallah. 2 ayini oruc tutacagim. Bu sekilde borcumu odeyecegim. Bu sene her gun icin de fitre verecegim. Dinimizde boyle durumlar icin zorlama da yok. Manen zor olacak. Yillardir hic birakmadim. Ama beslenme gibi onemli bir konuda riske giremem. Zaten esime bi oruc dedim kiyameti kopardi. Ayni sekilde doktorum ve cevrem de uyardi, hic birsey dememistim oysa. Yani oruc tutamiycam bile diyemiyorum. Oruc dedim mi bagirtilar basliyor.
Gerekli olan butun gidalari alabilirim, sicaklarla ilgili sorunum yok, iftar-sahur arasi su ihtiyacimi karsilayabilirim diyenlere lafim yok ama yine de dusunun derim.

Ben oğluma hamileyken de, emzirirken de zorlanmadan tutmuştum ama kızlar şimdi günler çok uzun olacak, dolayısıyle oruç tutmak gebe olmayan insan için bile zor olurken bizim için daha da zor olur. Zaten ben ramazanın ilk haftası doğuma gireceğim için ramazan da lohusa olacağım yani bu sene tutumam.

yemeğe belki dayanırsınız ama bu sıcakta bebişlerinizi susuz bırakmayın derim ben. hem siz hem onlara yazık... tabi gene siz ve doktorunuz bilir ama zorlamayın bence kendinisi a.s.

çok istediğim halde bende tutamam sabah uyanır uyanmaz ağzıma bi lokma bişey atmazsan tansiyonum düşüyo ve kusmaya başlıyorum..

ben normalde oruç tuttuğumda hasta yatarım bişey yiyemem...hiç sanmıyorum tutabileceğimi allah affetsin ne yapalım herşey bebeğim için bence tutmakta yanlış gibi geliyor tabi bu benim fikrim

Ben tutmayacağım, günahsada günahı benim boynuma. Bebişimiz doğunca onu aç-bilaç bütün gün gezdirmeye nasıl içim elvermezse şimdi de yapamam. Herkesin kendi seçimi tabi.

Ben de şimdiye kadar tuttum oruçlarımı.Hatta Bağırsak ve mide rahatsızlıklarım yüzünden doktor yasakladığı halde.Özel diyetlerim var uymak zorundaydım.Ama ben sancılara ve tüm rahatsızlıklara katlanıp tuttum orucumu.Başıma bir şey gelirse oruçtan gelsin dedim.Ama söz konusu bebeğin olunca insan bir saniye bile düşünmüyor.Gerçi tutsam çok rahat tutarım zaten bulantılar yüzünden sabahtan akşama açım.Ama en azından su içerim diyorum.Ayrıca tansiyonum hep 8'e 5.Kefaretini bir şekilde öderim diye düşünüyorum.

valla ben istesemde tutamam aç kalınca direk istifra ediyorum.hamileliğim boyunca doğru düzgün midem bulanmadı ama bir gün aç kaldım mide bulantısından ölücektim allahdan istifra ettim rahatladım

bende tutmayı çok isterim ama güzel dinimiz zaten açıklık getirmiş bu gibi durumlarda borcun borç mazeretli oluyorsun daha sonra telafi ederiz inşallah

ben kararsız kaldım cevrem tutabılırsın dıyo ama netten okuduklarım tutmamanın anne ve bebek ıcın daha ıyı olacağını soyluyor.sız ne yapacaksınız pekı hamısler..:sm_confused:

Merhaba Güzelim.
ben siteye yeni üye oldum.1 yıllık evliyim şu anda çocuk düşünmüyorum ama hamile olsam oruç tutmayı düşünmezdim. sonuçta çocuğunun gelişimi ile ilgili olan bir konu. onun eksik bir şekilde beslenmesini istemezsin. bu yüzden orucunu borçlan. Allah sağlık sıhhat verdikten sonra 1-yada 2 yıl içerisinde borcunu ödeyebilirsin. ama sağlıksız gelişen bir çocuk seni üzebilir. ben sadece fikrimi söylemek istedim. sağlık ve sıhhatle kal. yumurcağına selam a.s.yerimseniben

aynen bende senin gibi düşünüyorum duruma göre bakacağız

Günaydin arkadaslar,

bende daha 7. haftada hamileyim, Mayis ayinda bir düsük yaptim. Doktor hamissin deyince tutarim diyordum, esim tutma dedi. Sonra annemle konustum, oda kizdi, bizim bir tanidik var gecen sene Ramazandan kisa bir süre önce hamile kalmis, oruc tutmus ve maalesef bebegi susuz kaldigi icin ölmüs. annem bebege birsey olursa sorumlusu sensin dedi. Tabii bunu duyunca korktum ve tutmamaya karar verdim, artik dogumdan sonra onun yerine tutucam.
Kaldiki su son günlerde görüyorum, sürekli birseyler yiyorum yoksaki bacaklarimin cani gidiyor sanki, yani tutmamda mümkün degil gibi.

kızlar bende tutmayı düşünüyordum ama günümüzde bu son haberleri duyunca bebeğimin sağlığı için tutmamaya karar verdim

arkadaşlar bende tutmayı düşünüyordum ama burdaki yazıları okuduktan sonra vazgeçtim susus duracağımı hiç sanmıyorum bebeğimide susuz bırakmak istemem

Benim fikrimi sorarsanız tutmamanızı öneririm.Hamilesiniz ve bebeğinizin besine ve suya ihtiyacı var. Bebişin aç kalması bence daha günah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…