hamiş ablalrım konu bence oruç tutup tutamamanızdan ziyade.tutarsanız sonuçları ne olur?çok rahat tutabilirsinz belki ama bebişinize zararı olur bence...
Bende Biçok Yerde Okudum Ilk üç Ay Ve Son üçay Tutmamak Gerekiyormuş.son Aylarda Allah Korusun Erken Doğum Riski Var Bebiş Sussuz Kalirsa.ilk Aylardada Bulanti çok Etkiliyormuş.en Ideali 2.trimester Da Oruç Tutumakmiş. Ben 2 Gündür Tutamiyorum Içim Rahat Değil Ama Susuzluğa Dayanamiyorum Yemek çok Aramamda.çaliştiğim Için Hafta Sonlari Evdeyken Ve Aralarda Tutumayi Düşünüyorum.sonra Tutmak Daha Zor Gelir.
Kizlar cesaret geldi sizden demek iyi geciyor. Bende denicem insallah henüz baslamadim dün kontrolüm vardi bugünde az yiyerek bakayim dedim. Doktor dene ama tansiyonun cok düsük 50/90 dikkat et dedi. sahurda ve aksamlari bol bol su icmek lazim dedi. Hem sonra tutmasi zor birde mahrum kaliyorum gibi hissediyorum bu havadan. Ama zorlamayi düsünmüyorum Rabbim izni vermis zaten.
Hem hamile bir kadin bebegi sütten kesene kadar Allah icin 24 saat nöbet tutuyor gibiymis ve hamile iken vefat etse sehit sevabi alirmis.
semacım için gayet te rahat etsin çünkü hamileliğinin hangi döneminde olursan ol hiçbirşekilde oruç tutmakla yüküml değilsin. kaldı ki sen artık son üç aya girmişsin. ben de aan tutmazsam günah olur diye değil ama hani sonra bi daha tutamam diye bideneyeyim dedim. eğer en ufak bir zorlanma ya da bebeğimde bi değişiklik hissetseydim hemen bırakırdım. ama olmadı şükür. tabi bunda evde olmamın etkisi büyük. ne de olsa istediğim saatte uyanabiliyorum ve sahura kalkabiliyorum. akşama kadar canm isterse ayaklarıı uzatıp yatabiliyorum. tutamasaydım eğer ya da ttamazsam dah aiki gün oldu çünkü ileride sende bir iki gün olarak ta olsa tutar tamamlarım diye düşünüyorum. kandillerde falan .s en de öyle yaparsın olur biterr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?