kızlar içimi dökmezsem patlayacağım :'(

mutsuzamaumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
249
44
68
Diğer
4.5 aylık evliyim evlenmeden önce melek gibi olan yeri geldiğinde annemden bile yakın bulduğum kayınvalidemden nefret etme noktasına geldim her şeyde sesimi çıkarmadığımdan devamlı laflarıyla iğnelemesine küçümsemesine artık dayanamıyorum eşime de anlatamıyorum çünkü gerilecek tartışma çıkacak annesiyle arası benim yüzümden bozulmuş olacak bunu da istemiyorum ama patlıycam.biz aile apartmanında duruyoruz altlı üstlü bide elti var tabi her zaman el üstünde tutulan hiç bir zaman laf edilmeyen anasının biricik kuzusu işe gelince ben yaparım yemeye gelince o yer ona laf edilmez bana edilir aman o rahatsız olmasın o çalışıyo olur.yemin ederim kıskandığımdan değil ama artık zoruma gidiyor. eşim ailesinden uzaktır evlendiğimizden beri annesini görmesi evlerine gitmesi sayılıdır ona da ben ısrar ederim zaten gel seni özlemişler biraz oturalım diye.eşim inip çıkmadığından bende evlendiğimden beri çalışmıyorum evde olduğum için ne zaman gidip hal hatır edeyim ne yapıyolar bi bakayım desem burnumdan geliyor şuan eşim işte br saat kadar oturdum yanlarında -çünkü 1 haftadır inmiyordum ve üst üste arıyor neden gelmiyosun gel yüzünü görelim diye- 1 saatte beni hıçkıra hıçkıra ağlatacak duruma getirdi.yok o arkadaşımız neden gelmiş onu o hiç sevmiyomuş başımıza bulmuşuz. ses çıkartmayacakmışız aşağıdakiler rahatsız olurmuş. o arkadaşımız gelmesinmiş onunla görüşmeyeceğim dicekmişim.şunu şöyle yapsaymışım. yemin ederim burnumdan geldi. ses etsem ara bozulcak ortam gerilcek küslük olcak. ben eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyo 5 yıl konuştuk öyle evlendik evlenirken hiç bişey istemedim bir altınları nasip değildir bi ev yaptılar çok şükür kira vermeden oturuyoruz lafım yok onu ikide bir söyleyip duruyo tabi eşim bunları hiç bilmiyo çünkü onun yanında ağzını açamıyo ağzının payını alacak biliyor hep bana ne varsa bana söylüyo bende hiç bişey diyemiyorum.ne yapıcam lütfen bişey söyleyin düzeni kurmamış olsak gidelim kiraya çıkalım dicem ama şuan buna gücümüz yok bu güne kadar ailem benim bir istediğimiz ikiletmedi her şeyde hala yardım ederler.

allah aşkına akıl verin çıldırcam :'(

ilginç daha dünkü elin anasını nasıl kendi annenden yakın bulursun böyle insanlara acaip sinir oluyorum kusura bakma.

yeri geldiğinde dedim anneme anlatamadığım konularda ona açıldığım zamanlar olmuştu eşimle nişanlıyken.çünkü kendi annem ufacık sorunlarda hasta oluyor. ben yardım istedim nasılda saptırdın olayı arkadaşım sağol

çok sessiz kalmışsın
hakkını aramalısın
eşin ailesiyle samimi değil yada yapısı öyle
sende eşin gibi davran
ağzınla kuş tutsan yaranamazsın ki!

evi başına kalkıyorsa kayınvaliden aslında oturduğun evden daha büyük ve iyi evlerde olduğunu hatırlat ona ,olmadı çaktırmadan gelinini daha iyi evlerde daha iyi imkanlarda yaşatan kayınvalideleri örnek ver ki biraz olayı kavrasın oğlunun evi yoksa ev vermek zorunda oldunu anlasın.ama belkide iyi niyetlidir yani yaptığı fedakarlığa teşekküredilsin istiyordur bir de olaya burdan bak.

inanın benim teşekkür ettiğim kadar teşekkürü ömründe duymamıştır yeri gelince hep dedim sağolun sizin sayenizde kirada oturmuyoruz diye. tabi laf da hep benim iş bulamamamdan açılıyo ve kiraya çıksanız ne yapacaktınızla son buluyo.ve bu arada ben üniversite öğrencisiyim son sınıf türkçe öğretmenliği okuyorum ama evlendiğim için hem okuyup hem çalışmak durumunda kaldım

aslında en iyisi o çünkü o zaman çok rahat oturup geliyoruz bişey söyleyemiyor ama eşim işte olduğu için ısrarla da aradı gel neden gelmiyorsun diye o yüzden indim artık bende inmez olaydım.

esime bi sorayim aksama beraber geliriz oda gelmedi kac gundur vs seyler soylerseniz belki bi sure sonra yanliz gitmek istemediginizi de anlarlar.

canım sen artık teşekküretme demekki dozunu fazla kaçırmışsın ki validen gerçekleri görmez olmuş ona usulune uygun bir şekilde bu evde şartlar gerektirdiği için oturduğunuzu oğlunun evi olmadığı için oturduğunu hatırlatki daha fazla uzatmasın.

bizde aile apartmanında oturuyoruz altlı üstlü.tabi ara sıra sıkıntı oluyor ama çok şükür kirada değiliz.
bende kayınvalidemi annem kadar sever hatta burda gelinlerin şikayetlerini duydukça daha bi seviyorum Rabbim e şükrediyorum.çünkü beni kırcak birşey söylemez kırsa bile farkında olmadan kırmıştır.onuda unutr gideriz.
size önerim birgün kahvaltıya çağırın anne ikimizde yanlızız beraber çay keyfi yapalım diyin sonrada geçin karşısına yumuşak ses tonuyla annecim böyle böyle dedin ben çok üzüldüm ama eminim beni kırmak değil amacın diye devam edin .beraber güzelcene bütün kısıntılarınızı konuşun.sonra onu sevdiğinizi yüzüne karşıda söyleyin.çünkü sevildiğini duymak insanın içini ısıtır.bence çaylarınızı yudumlarken sorunlarınızıda çözersiniz.
kolaylıklar sevgiler...

aradığında işim var sonra gelirim akşama yemekten sonra çaya ineriz eşimle falan deyiver..
Gelinin kara kaşına kara gözüne hasret değildir hiç bi kaynana emin ol ya oğlunu göresi var diye birlikte çağrır
ya da laf sokası huzur bozası vardır tek çağrır..

yardımcı olacak bişey yok arkadaşım, sessiz kalırsan ezilirsin...
zaten eziliyorsun da...
bu zamana kadar susmuşsun, ve sonuç ortada...güzelim susarak iyi gelin olunmuyor...bunu iyi bil öncelikle..
hakkını savunan ağzı laf yapan, laf yetiştiren, her lafa cevap veren, iş güç yapmayan tembel gelin el üstünde tutulur..
bunların hepsi tecrübe güzelim..aklın varsa susma susma susma..
zaten kocandan da çekiniyormuş kaynanan, ne güzel işte...bak düşün birde oğlunu parmağında oynatan bi kayınvaliden olsa dünyan zehir olurdu..sadece kv ile değil bide eşinle uğraşacaktın...eşin senden yanayken, bunu kullan bence...

Son düzenleme:
sen sesini çıkarmazsan kimse sorun olduğunu anlamaz ki, rahatsız olduğun konularda saygını bozmadan cevabını vermelisin... kadın belki laf soktuğunun seni yönlendirmeye çalıştığının farkında bile değil sen tepkisiz kalıyorsun nasılsa...
yarın öbür gün dolar taşar bi anda patlarsın bu seferde cazgır gelin hiçbişi yokken çemkirdi derler, sorun çıkma ihtimalinin sinyallerini ver ki hem onlar ayaklarını denk alsın hemde sen sinir harbi yaşama...

oğulları bile sık görüşmezken sen niye gidiyosun ki, ne münasebet senin gelenine gidenine karışacak, bigün eşinle oraya gidin ve muhabbet içinde sana söylediklerinin konusunu aç, işte şununla görüşmicekmişiz bize ev almışlar vs gibi, ya da eşine sen söyle açıkça, huzursuzluk çıkıyosada çıksın deli deliyi görünce sopasını saklar bişey olmaz merak etme sen, bi cinnet herşeyi temizler, bak gör o zaman nasıl kıymetli oluyosun

ben eşimle 9 sene çıktım bu süre içindede annesine gelip gitmedim aramadım, evleneli 4 ay oldu gene aramıyorum, eşimde benim ailemi aramaz gerek görmüyorum yapmacık ilişkilere, kv beni arar sen güzelsin sen zekisin sen akıllısın sen iyisini bilirsin bi görsen iltifatları, ama eltim akraba olduğu halde ve dip dibe oturdukları her işlerine o koşturduğu halde oğluna demişki bu kızı babasının evine götür (gerçi eltimde az değil orasıda ayrı mesele)
burdan çıkaracağını çıkar işte

canım biraz ücüzü bir olay yasıyorsunama neden bunu tekbasına çekiyorsun ki hayır neden kayınvalideden duyulan laflar eşlere anlatmazsınız anlamıyorum.senin annen eşine böyle davransa bilki eşin hemen gelip senin annen bunu bunu dedi diyecek demi...eeeeeeeeee ozaman sen neden eşine söylemiyorsun.eşinde anlasın ailesinin nasıl insanlar olduğunu.kendi kendinize sorun etmeyin.eşinize söyleyinki o halletsin.

vallahi canım benim kv bana böyle davransa direk eşime derim.ailesini anlasın diye.ama allahıma çok şükür kv çok iyidir.bize karışmaz siz okumuş insanlarsınız en iyisini sizbilirsiniz der.sık gidip gelmemeye bakın eşiniz gitmiyor siz niye gidiyorsunuz ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…