- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Sacmalamayin! yok artik daha neler???Diğeri de benim onurum grurum hakkında konusulmasına sebep olmaz mı ya?
Konuşulsun olacak? Biraz kendine güvenli ol, sen bu çocukla beraber olmuş olsan da bu laf yayılsa bile bu senin ayıbın mı olur allasen? Laf çoğaltan adam hiç mi kınanmaz sanıyorsun? Hem bir kendini bilmez konuştu diye insanlar inanacaksa inansın da! Diyorum ortada bir şey yokken de mesela bir zamanlar reddettiğin biri de çıkıp ben bu kızla beraber oldum bile diyebilir, karaktersizlikse söz konusu her zaman karşılaşabilirsin böyleleriyle. Kulağına gelirse gerekli tepkini koyarsın, bitti gitti! İnsanlar ne der ne düşünürü bırak artık. Ne düşünürse düşünsünler! Biraz güven kendine genç bir kadın olarak! Namus da namus bu kadar dertlenme. Hele ki ortada bir şey yokken.Bir kıza arkadaşça yazıyormuş bizim fakülteden. Kızı da tanıyorum. Kız da verdiği cevaplarda arkadaşım diye hitap etmiş buna
Kızın arkasından konuştu . ona asıldıgımı sandı herhalde bana böyle dedi diye dalga geçti .
Böyle bir kişi ne biliyim. Sınıf arkadaşlarımın ortamında bu şekilde benim bu saçma davranışım hakkında kötü konuşur mu diye endişelendim.
Kötü şekilde konuşulması benim ismime zarar vermez mi?
Bu yakıştırmaları "ar, namus" adı altında siz yapıyorsunuz zaten. Hem çok haklısınız etraf cidden eğitim görmüş ama kendi içinde aydınlanamamış insanlarla dolu.Ben karşımdaki insandan emin olamıyorum. Geri kafalı insan dolu etraf. Ne yapayım , insanların yakıştırmaları yapıştırmaları bitmiyor
Kafamda kurdugum yuzlerce cumleyi bu kadar guzel ozetledigin icin tuslara basan parmaklarindan öpüyorum canim.Gebelik testi al bence.
Ben de ard niyetli bakmadım.kardeşim herkes senin gibi art niyetli bakmıyor sarılmalara :)) elli kusur mesajda sana bunu anlatmaya calısmıs herkes.
normal yani yaptığın bır anlık sevıncle arkadasına sarılabılırsın sorun yok no problem..
Konuşulsun olacak? Biraz kendine güvenli ol, sen bu çocukla beraber olmuş olsan da bu laf yayılsa bile bu senin ayıbın mı olur allasen? Laf çoğaltan adam hiç mi kınanmaz sanıyorsun? Hem bir kendini bilmez konuştu diye insanlar inanacaksa inansın da! Diyorum ortada bir şey yokken de mesela bir zamanlar reddettiğin biri de çıkıp ben bu kızla beraber oldum bile diyebilir, karaktersizlikse söz konusu her zaman karşılaşabilirsin böyleleriyle. Kulağına gelirse gerekli tepkini koyarsın, bitti gitti! İnsanlar ne der ne düşünürü bırak artık. Ne düşünürse düşünsünler! Biraz güven kendine genç bir kadın olarak! Namus da namus bu kadar dertlenme. Hele ki ortada bir şey yokken.
Tabi bu düşüncelerin hep eski kıskanç sevgili yüzünden... Resmen kendi zihnindekileri empoze etmiş sana zamanında belli, sen de bugün eğitimli bir kadın olarak bile kendinden emin bir duruş sergileyemiyorsun böyle bir konuda bile.. Bizi bunca sayfanın üzerine hala anlayamadın bile.
Çok haklısınız. Eski sevgilim yüzünden bu durum. Benden hoşlanan biri vardı peşimde. Baya peşinden koşmuştu sevgilimle çıkmadan önce. Onu öğrendiğinde bile bu kadar peşinde koştıysa sende var biletler sanki diye beni suçlamıştı 1sene boyunca. Bunun gibi daha çok örnek var . elim Ayağım titrerdi biri bana selam vericek de yanlış anlıcak diye. Sanırım benim bu tarz korkularım bu çocuk yüzünden başladı.
Kız arkadaşı yoksa sana aşık olabilir. Bakarsın evliliğe kadar gidebilir...
Sen çok fena sindirilmişsin. Bak burada bu kadar kadının bir bildiği var, herkeste ne tecrübeler var, neler yaşanıyor, neler okuyoruz. Çoğu da böyle senin eski sevgili gibi kendine güvensiz, kadını ezen, aşağılayan, kısıtlayan, bunu da marifet bilen, ruh hastaları yüzünden.. Aşktan bu kadar gözünüz kör olmasın ne olur. Git aşk acısı çek, hasretinden kahrol aşıksan da bu adamı çekme bir daha. Çünkü o aşk bir gün biter gider inan bana. Ama onunlayken aşkın da sömürülür, sevgin de tüketilir, ömrün de, hayatın cehenneme döner sonunda...
Kurtulmuşum diye sevin aksine... Barışma hayallerini hemen at aklından. Kadın bu konuda o kadar kolay siniyor ki, bir an kendin olmaktan çıktığın anda boynuna resmen ipi geçirir böyleleri.. Kimbilir kaç yılın böyle geçti, başın önde, senin psikopat medeniyete geçiş yapamamış diye onu eyleyerek, ona kendini uydurarak..
Aman otur düşün taşın. Bu yorumları tekrar tekrar oku. Sen kendin çok tutucu olsan dahi bir erkeğin bu şekilde bir kadını yönetme hakkı yok. Kaldı ki sanmıyorum senin önceden bu düşüncelere sahip olduğunu, muhtemelen kendi halinde, okuluna gidip gelen, arkadaşlarıyla güzelce vakit geçiren biriydin. Bir düşün nasıl kararmış yavaş yavaş hayatın, zihnin, karartılmış fark ettirmeden. Sen mezun olmaya bak bir an önce, bitir o okulu görme bir daha o çocuğu aman. Onun da karşısına inşallah biraz dişli kadınlar çıkar da bir haddini bildiren olur..
Konuşulsa dahi bunlara kulak tıkamayı öğrenmen gerek. Bir kadın bu ülkede kendi olduğunda, mutlaka birilerinin normlarına uymaz, bu nedenlerle hakkında konuşulabilir. Sen kendi doğrularına göre yaşa, etki altında kalma, bu kadar insanların ağzından çıkanı kendine dert edinme yeter. Umarım eski sevgilin konusunda da dediğim gibi yapabilir, kendi hayatına kendin yön verebilirsin. Elbet seninle benzer düşüncelere sahip biri çıkar karşına. Erkek arkadaş seçerken dikkat edilmesi gereken şeyler bunlar, kendini zihinsel ve davranışsal olarak bir başkasına bu kadar uydurmak zorunda olduğun an anla ki o işte bir yanlış var..Teşekkür ediyorum bana bu şekilde destek oldunuz dalga gecmediniz ve üşenmeden bana yazdınız. Beni anladınız duygularıma tercüman oldunuz. Önceden böyle değildim elbette kız erkek farketmez konuşur muhabbet ederdim.
Tabi fiziksel temas önceden de kurmazdım erkeklerle. Ama fakültede cidden çok dedikodu döndürüyor erkekler. Hep de kızların namusunu lekeleyici tarzda.
Onlardan biri olmak istemedim. Çok seyler duydugum için bu insanlardan müthiş bir korku kapladı benim de içimi. Benim de hakkımda birşeyler abartıp anlatır mı bu konuda diye.
Merhaba kızlar;
Bugün okula gittim sabah dersim vardı. Hoca yoklama alırken devamsızlık hakkımı sordum. 6hafta devamsızlık yapmışım ve devamsızlıktan kaldığımı söyledi hoca. O kadar korktum ki. Çünkü su an son sınıfım ve 2ay sonra mezun olucam. Bu dersten devamsızlıktan kalmak demek okulumun bir ders için 1yıl uzaması demek. Aileme bunu acıklayamazdım.
Bizim sınıftan bir çocugun da 6hafta olmus devamsızlığı. İkimiz de kaldık diye tutustuk baya. Napcaz falan filan. Ders çıkışı arkadaşlarla topluca kantinde oturduk ama ben ağlıyorum. Dayanamadım hocanın odasına gittim konuşmaya ve mazeretlerimi sıraladım. Hoca yapamam görmezden gelemem dedi bütün ısrarlarıma rağmen.
Ben çıkınca nu arkadaş girdi hocanın yanına. Baya acındırmıs kendini. Hoca beni de odaya çağırdı ve tamam dedi geçircem sizi falan. Yani aslında arkadasın sayesinde oldu beni de geçirmesi.
Hocanın yanından çıkınca okul koridorun da bir anlık sevinçle teşekkür ederim senin sayende oldu deyip sarıldım.
Şimdi kendimi kötü hissediyorum. Normalde muhabbetim bile yok . merhabadan başka. Hakkımda bu olayı arkadaşların yanında falan anlatıp arkadaşlarımın arasında kötü düşmekten korkuyorum. Normalde erkek kankaları olan bir insan değilim ve bilinçli yapmadım sarılmayı da.
Çocuğu faceden ve instagramdan sildim. Gidip konuşmalı mıyım yanlış anlama tarzında yoksa üstüne düşmemeli miyim? Okulların kapanmasına 2ay kaldı surda. Çok kötü hissediyorum su an
Yanlış anlaşılmaz tatlişkom:))))Ya sağda solda dmr bana sarıldı falan derse yanlış anlaşılmaz mı sence. Erkeklerin hemen ne muhabbet yapacağını bilmiyor musun? Erkekleri tanımıyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?