kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

Canim en guzeli kiz tarafi dugunde birsey takmasin! Aile dostlari vs de dugun takilarini annene versinler oda sonra sana versin! Bende oyle yaptilar. Herkes takilari halamlara yengemlere verdi dugunden sonrada bana verdiler. Aman ne derse bir kulagindan girsin oburunden ciksin! Benimkide zirt pirt laf sokup durur herseye karisir. Ben mesafeliyim, nerdeyse hic aramam, ayda 2 ayda bir ugrarim okadar.

2,5 yıl önce açaydın konuyu yardımcı olurdum...

kv kıme laf saymış...
bu lafı her kayınvalıde der...
dugunu kım yaptıysa altınlar onlarındır
Yok deve. Ne demek düğünü kim yaptıysa takılar onların? Ozaman niye takı takılıyor ki?

Konu sahibi,kv ne derse desin o altınlar ne ailenizin ne de eşinizin ailesinin hakkı filan değil. Evlenen çiftlerin hakkıdır. Kayınvalidem benim ailem için aynı şeyi söylese ben de sizin gibi arama mesafe koyardım,unutamazdım da.

benim bildiğim evlenen çiftindir
yani eşinin ve senin
senin üzerine takılanları annen mi aldı orasını anlayamadım

takılar evlenen çiftindir.

erkek ailesi " düğünde takılan altınları alırım" düşüncesiyle düğün yapmamalıdır.
borçları varsa yardım isteyebilirler ama "düğün yaptık altınlar bizim" olmaz..

o zaman düğün yapmadan nikahla evlenenin altınları kimin?

çok yanlış bir düşünce.

Bu Altınlar başa bela hakkaten bu yüzden küslük Çıkarma derim daha yeni evlisin kocanla kötü olursun boşyere

bende takılarımı vermedim onlar eşimle bizim kefen paramız gibi ortak olmayan hiçbirşeye harcanamaz zaten bir kere gitti mi de gelmez.biz düğün yaptıkta verdiğimiz taktığımız geline takılanların hepsini aldık diyen kv görmedim.ama insanları buna mecbur ediyorlar.o takılar ne benim kvdemin kaynımın bir ihtiyacına ne de benim annemin ve kardeşimin ihtiyacına harcanamaz.Ve tekrarlıyorum.ben kesinlikle tuttuğum takıları kendi annem ve kardeşime harcamam harcarttırmam.eşimin tarafına da harcarttırmam.takıları düğün masrafı bahanesiyle alan tarafları Allaha havale ediyorum.düğün için harcanan para ayrı olmalıdır.takılar gelin ve damadın yatırımı için vardır.benim fikrim budur.oğlunun gelinin parasında mutluluğunda gözü olan kvler er geç kendini belli ediyor.gelinlerle yarışıp yuvalarının huzurunu bozup oğluna kızına dünyayı zindan edenler de var.bazı kadınların anlamadığı evlatlar kendi hayatlarını kurabilsin kendi başlarına ayakta durabilsinler diye yetiştirilirler.evlatı devlet gibi görüp ondan aylık istemek kocasından anasından görmediği sorumluluk ve ilgiyi ondan beklemek yanlıştır.evlat dünyaya sefa sürmeye gelmemiş olsa bile anasının cefasını çekmeye gelmedi.evladını büyütürken katlandığı tüm eziyetlere karşılık evladının hayatını zindan ederek sefa sürülmez.zaten evlada terbiye verilirse anasına babasına muhtaç olmaz maddi anlamda.evladın annesine fedakarlığı aldığı terbiyeden vicdan borcundan olur annesinin evladına psikolojik baskı ile çirkinlik çirkeflikle söke söke almasıyla olmaz.cahil okumuş diye ayırmıyorum. bu konunun bunla ilgisi yok.bu yazıyı hem erkek hem kız anneleri için yazdım.

kınadaki takılar kız evının düğün salonndakı takılar erkek evının... nişsandakı takılarda zaten senin..

nişanda da düğündede takılan bütün takılar evlenen çiftindir... Geri alınacak altını takmasın kimse .... sizde ki mantığı da anlayamadım

Madem altınları istiyorlar erkek tarafıda bir zahmet düğün yapmasınlar o zaman..
Nikah olsun daha iyi..
o takılara güvenip düğün yapacak kimse yapmasın zaten.
saçmalığa bak ya. takıların anlamı nasıl değişmiş. takı eskiden bunun için takılmazdı. şimdi,herşeyde olduğu gibi bunda bile çıkarcılık ortaya çıkmış. ayıp gerçekten

Yapılanlar unutulmuyor ama kaynananın kişiliği deşifre oluyor ve o kadarda sevilesi kadın olmadığı ıspatlanmış oluyor hayat devam ediyor ama sevgi azalıyor en alt seviyeye iniyor , uzun zamanda kin bağlamış beyinle dolaştıktan sonra aslında bu duyguya dahi layık oladığı hissediyorsun ve herşeyi olduğuna
terk ediyorsun ,

o kısım tamam da ben hakaret göremedim ortada ? kim kime ne demiş oky beni aydınlat nolur

Sanırsın ki düğünde kilolarca altın takıyor herkes,sanki aşiret düğünü mübarek..
Kendine güvenmiyorsan yapmayacaksın o düğünü değilmi,sonuçta ver altınları borçları ödeyeceğiz ..
Kız tarafı sanki borç yapmıyor hiç..

o kısım tamam da ben hakaret göremedim ortada ? kim kime ne demiş oky beni aydınlat nolur

Kaygana hazretleri alınları isteyince arkadaşta vermemiş,oda senin ailen kim oluyorki diyince kızmış.,Herhalde kendi tarafına altınarı vereceğini zannettiğiiçin öyle çemkirdi kaygana..

Kaygana hazretleri alınları isteyince arkadaşta vermemiş,oda senin ailen kim oluyorki diyince kızmış.,Herhalde kendi tarafına altınarı vereceğini zannettiğiiçin öyle çemkirdi kaygana..
senin ailen kim oluyor ki demek hakaret mi oluyormuş? tamam yaptığı yanlış altın gelinkızımızın hakkı da ailemden birine hakaret deyince ben anasına babasına hakaret etti sandıydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…