kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

senin ailen kim oluyor ki demek hakaret mi oluyormuş? tamam yaptığı yanlış altın gelinkızımızın hakkı da ailemden birine hakaret deyince ben anasına babasına hakaret etti sandıydım

Yazdığı bu şekilde,ama yinede hoş sözler değil yani.
Senin ailen kim oluyor lafı bile insanı deli eder..

Yazdığı bu şekilde,ama yinede hoş sözler değil yani.
Senin ailen kim oluyor lafı bile insanı deli eder..
tabi canım sinir bozucu birşey amaan millet artık düğün bile yapmıyor be abla eskiden herşey güzeldi cidden
çoluğum çocuğum evlenirse diye birikim yapmıyor kimse sonra yok borçtu yok altındı curcuna çıkıyor işte böyle

Eskiden düğünün anı şanı vardı,şimdi hava atma telaşında genelde insanlar bana göre tabi..

Eskiden düğünün anı şanı vardı,şimdi hava atma telaşında genelde insanlar bana göre tabi..
aynen öyle düğünlerin standartı da değişti bir de kimse nedense kesesine göre yapmıyor herşey en iyisi olacak ki ayşe kadın laf etmesin

aynen öyle düğünlerin standartı da değişti bir de kimse nedense kesesine göre yapmıyor herşey en iyisi olacak ki ayşe kadın laf etmesin

Kıyafeti de unutmamak lazım,maddi imkanın varsa yine yaparsın,yoksa insanlar kendilerini neden sıkıntıya soksunlar ki.
Kardeşim evlenme dönemminde rahmetli babam demişti,oğlum istersen düğün yapalım diye,kardeşimde istemedi nikah oldu.Akşamda güzel bir yerde koktey yaptı o kadar yakın arkadaşları geldi sadece.

herkes çırağanda evlenmek zorundaymış gibi sistem artık benim kendi annem diyor bak karşı tarafla daha konuşulmadı bile sakın çok şey isteme insanların gücü neyse onu iste alamazlarsa mahcup olurlar üzme insanları ..herkes bu bilinçte olsa o düğün zamanı ne kavga olacak ne tantana ha bazı kv kp de aşırı cümrü oluyor orası ayrı durumu oluyor ama yapmamak işine geliyor onlar bu konunun dışında tabiki

Düğün takıları ne ailelerin, ne sadece gelinin ne de sadece damadındır
düğün takıları gelin ve damadın ortak parasıdır.

Düğünü eşim yaptı ailesi 5 lira harcamadı. Kına gecesi eşim bana takacağı tüm bilezikleri koluma taktı. Daha kına salonuna gitmeden annesi geldi bileziklerin hepsini çıkartıp vermemi istedi, neymiş insanların içinde 5 lira harcamadıkları halde gösteriş olarak takacaklarmış. İnsanların içinde çekinmeden bağıra çağıra istedi birde. Eşimi çağırdım, ne diyor annen böyle mi anlaştık biz dedim, annesiyle muhattap bile olmadım. Sadece sana çıkartıp bileziklerimi veremem dedim. Sonunda benim dediğim oldu, istedikleri gibi gösteriş edemediler. Ha tabi nişanlıyken kem küm geveliyordu, emanetleri annemlere bırakalım onlar sahip çıksın bilmem ne. Gittim adıma kasa açtırdım, koydum oraya. Canım isterse bozdurup hesabıma yatırırım istersem orada durur, istersem takarım. Baştan tavır koymakla alakalı bir durum. Ha, altınlar bende kaldı ama eşimin annesinin bana onca insanın içinde bağırmasını elbette unutmuyorum, unutulacak şeyler de değil zaten. Gitmiyorum görüşmüyorum.

Olsada çırağanda yapsak düğünleri güzelde olur aslında,işin boyutu maalesef öyle herkes maddi durumuna göre birşeyler yapması lazım.Bunu aştılarmı gelsşn sorunlar sıkıntılar..

bence düğünlerde takı takma olayı kaldırılsın kampanya yapalım

kkda da çok rast geliyorum bu konuya insanların en güzel günleri takı savaşı yüzünden mahvoluyor.

Olsada çırağanda yapsak düğünleri güzelde olur aslında,işin boyutu maalesef öyle herkes maddi durumuna göre birşeyler yapması lazım.Bunu aştılarmı gelsşn sorunlar sıkıntılar..
valla ablacım öyle isteyenler baştan görmüyorlar mı karşı tarafın durumunu ? zengin koca bulsunlar madem
bence düğünlerde takı takma olayı kaldırılsın kampanya yapalım

kkda da çok rast geliyorum bu konuya insanların en güzel günleri takı savaşı yüzünden mahvoluyor.
işte kadesacım baştan konuşulsa herşey düğün günü ya da sonrasına kalmasa olaylar böyle gelişmeyecek de işte

İmkanlar olsada yapılsa oralarda,ama çok zor hatta imkansız..

günümüz kaynanaları da bi tuhaf.takılan şeyleri alma istiği nedir ya hu onlar gelinle damadındır.ben ilk defa kk da duydum böyle şeyler.

günümüz kaynanaları da bi tuhaf.takılan şeyleri alma istiği nedir ya hu onlar gelinle damadındır.ben ilk defa kk da duydum böyle şeyler.
ya o eskiden de olurdu yeni olan birşey değil de karşı tarafla konuşup anlaşmak lazım kv hangi kafada az çok bilirsin sonuçta

Ailenize hakaret etti deyince baya hakaret etti zannettim. Sizin aileniz takıları mı istedi ki onlar kim mı yaptı düğünü de takıları istiyorlar dedi anlamadım orasını eğer sizi aileniz istediyse yanlış. Ama eğer borca girilerek düğün yapıldıysa salon filan takılarla ödenir dedilerse bir kısmıyla salon parası ödenir gerisi sizindir . Ayrıca zaten takıları sizden almamışlar sanırım. Nişanda da eğer aileniz borçla salon tutsaydı evet takılan takılardan siz de salon parasını öderdiniz bu hakkınız var. Bence geçmiş gitmiş konular başkaca sorunlar yaşanmadıysa uzatmaya gerek yok

Takılarınız sizde mi kaldı?

şimdi,6 ay sonra oğlunu evlendirecek bir "kaygana", adayı olarak bu konuda yorum yapmak isterim.
düğünü ben yapacağım.düğün istedim çünkü,yaşlı annemin ve babamın isteği idi davullu zurnalı düğün.onları kırmak istemedim.ama gelinimiz,sıradan bir düğün salonu istemediği için,yemekli bir mekanla anlaştık.(eğer orası olmayacaksa,nikah yapalım demişti)
ev alıyoruz,kirada sıkıntı çekmesinler diye.eşim 10 yıl kredi ödeyecek.ama evi kendi üstüne alacak.zaten tek çocuk,biz ölünce onlara kalacak.
4 adet bilezik takacağım.benim taktıklarım da,misafirlerimizin taktıkları da,onlarda kalacak.takılar gençlerindir.
beyaz eşya,gelinlik,kına vb. ihtiyaçlarını karşılayacağım.onlara sadece,mobilyalarınızı alın ve ödeyin dedik.
bizde gelinin anne babası yatak odası alır ama almayacaklarmış.birşey demedik.nihayetinde genç insanlar,kendileri alsın,ödesin.
amma velakin madalyonun birde diğer yüzü var.benim yaptıklarım ve kız ailesinin yapmadıklarını düşününce sinirlerim bozulmuyor değil.hele bir de gelinin takıları çıkarıp annesine teslim etme düşüncesi (düğün gecesi,balayına gitmeden önce)ben de soru işareteleriyaratıyor.kendimi her ne kadar modern kayınvalide olarak görsem de,bende de kayganalık genleri varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…