- 29 Kasım 2011
- 418
- 245
- 333
Benim kayınvalide tam bir yılan. Benim ve ailemin dedikodusunu yapar ve eşimi de bana karşı doldurur. Bana ayırıcam sizi deyip bağırır.İyi bir şey anlattığını duymadım hiç. Sonra ben çekingen davranınca konuşmayınca saygısız oluyorum.Katılıyorum size. İnsanın kişiliği neyse karşı taraf iyi de olsa kötü de olsa kendi bildiği gibi davranıyor. Ne kadar iyi olursak olalım, kötü görmek isteyen kötü görüyor ne yazık ki.
Benim kayınvalide tam bir yılan. Benim ve ailemin dedikodusunu yapar ve eşimi de bana karşı doldurur. Bana ayırıcam sizi deyip bağırır.İyi bir şey anlattığını duymadım hiç. Sonra ben çekingen davranınca konuşmayınca saygısız oluyorum.
Bu arada, sizinle hep kayınvalide ile ilgili konularda karşılaşıyoruz. Sizin de benim gibi kayınvalidenize öfkeniz geçmiyor sanırım.
Başınız sağ olsun. Allah sabır versin.Artık öfke bile duymuyorum. O derece sildim hayatımdan o ve onun gibi insanları. Babam vefat ettiğinde bile o acılı halimle bana laf sokmaktan geri kalmayan, beni kendi evimden kovan ve her defasında eşimin onu "sus anne, yeter artık" diye uyarmalarına rağmen hala çen çen konuşan bir insan. Ancak burada evlenecek olan kızlar okurda belki hayatın bir de bu yüzü varmış diye düşünmeleri için yazıyorum. Ben onları Rabbime havale ettim.
Başınız sağ olsun. Allah sabır versin.
Sizinki de çok kötüymüş. Açık açık fesatlık yapıyor işte. Ya seviyorsunuz hayaller kuruyorsunuz eşinizle mutlu oluyorsunuz ve böyle bir problemli insan çıkıyor karşınıza sizi huzursuz ediyor. Halbuki uğraşmasa çocuğunun evlendiğini kabullense hiçbir sorun yaşanmayacak. Yok, illaki karışacaklar illaki sorun yaratacaklar.
Eşim de tek çocuk, babası vefat etmiş başka kardeşi de olmayınca dedim annesi beni kızı gibi sever, iyi anlaşırız, tek bir kadın sorun olmaz... Ama yanılmışım, kadın 5 ayda ömrümü yedi, daha kendime gelemiyorum. Siz yine şanslısınız görüşmüyorsunuz, ben her akşam onunla aynı sofrada onun yaptığı yemekleri yiyorum
He deyip geçiyorum zaten, he deyip geçemediklerim de var. Kadın bildiğin tehlike, hep zarar veriyor olumlu bir şeyini görmedim ki hiç. İlişkimizi etkiliyor, eşimde de suç var onun aklına uyuyor bazen. İstemiyorum onun yaptığı yemekleri yemek. Yemek yapınca kendini bir şey zannediyor. Benim ona ihtiyacım yok ki. Kuru ekmek yemeyi tercih ederim.Allah razı olsun... Eşim demişti ki, annem konuşurken havaya konuşuyormuş gibi düşün üstüne alınma... Ama bir alınma iki alınma, kadın bana hakaret etsin bildiğin hakaret güleyim mi daha da... Yok arkadaşım yok... Çocuğumuz evlendi, iyiliğimiz dokunmadı bari huzursuz etmeyelim diye düşünen yok. Senin yerinde olsam kadın bir başınaymış ne derse desin aman he deyip geçerdim, yine şanslısın baksana yemekleri yenilebiliyormuş :)
kız ben 2.5 yıllık evliyim kayınvalidemle düğünde ve sonrasında tartısmamız oldu malumunuz takılar yuzunden... kayınvalidem takılarımızı almak istedi bnde vermedim benim aileme onlar kim oluyorki düğünü biz yaptık altınlar bizde kalacak dedi bu lafbenim cok zoruma gitti hala unutamıyorum aramız cok soğuk yinede gidip geliyorum ama yaptıkları hep aklıma geliyor bana yaptıklarını unuturum ama onlara yaptıklarını unutamıyorum... siiz olsaydınız napardınız?
Hunter ablacığım (umarım hitabım sizi rahatsız etmez) bir oğlun ya da bir kızın annesine güvenmesi, malını emanet etmek istemesi neden garip olsun ki?
Sizi yeni tanıyor, daha da tanıyacak elbette sizin onun hakkında acabalarınız olduğu gibi onun da sizin hakkınızda acabaları vardır. Acaba kızar mı, acaba alınır mı, acaba ister mi gibi vesaire...
Kolay değil, sevseniz de yıllardır tanıyorum deseniz de ayrı bir ev kurup ömür geçirmeye evet demek... Üstelik sizin oğlunuz kızın ailesiyle kız da sizlerle bir arada olacak bu istenerek, keyifle alınan bir karar olsa da kolay değil neticede...
Düğünlerimizde (mesafe nedeniyle iki düğün yaptık) ilk düğün benim tarafımda olduğu ve iki düğün arasında zaman olduğu için benim annemde ikinci düğünden sonra biz balayından dönene kadar da kayınvalidemde kaldı... Benim annemde kalırken acaba kayınvalidem rahatsız olmuş mudur bak 8 yıldan sonra aklıma takıldı şimdi...
bizim adetimiz de,kız tarafından takılan hediyelik altınlar kız tarafına,erkek tarafından takılanlar erkek tarafına verilir.gelinin bileziği,seti takıları da gelinin olur.
evet buradaki kızlar erkek tarafı için kız alıyorlar tabii ki yapacak modundalar.eğer bu kız alma lafını kaynana ya da görümce kullansa biz mal mıyız,neyimizi alıyorsunuz diyorlar.egemciğim normalde bizde de öyle ama biz almayacağız.onlar kendilerini toparlasınlar,fazla borç harç yapmadan yuvalarını kursunlar istiyoruz.elimizden geleni yapacağız.çok şükür ödeyebilecek durumdayız.33 yıllık evliyim ne badireler atlattığımızı,ne çok çalıştığımızı allah biliyor.eşim gece 12 lere kadar hala çalışır.bunun karşılığında,istediğimiz bir minnet duygusu,bir teşekkür...
burada ki gençler nedense örf adet deyince,hemen erkek tarafı yapmalıdır,erkek tarafı almalıdır diyor.niyeyse kız ailesinin yapması gereken şeyler kaçıncı yy.dayız .böyle adet mi olura getiriliyor.ben çifte standartın her türlüsüne karşıyım.ben yapıyorum ama istediği için,yoksa kızın ailesi ya da gelin hanım istemiş diye olmaz.bu türlüsü ben de ters tepki yapar,yapacağım varsa da yapmam.
evet buradaki kızlar erkek tarafı için kız alıyorlar tabii ki yapacak modundalar.eğer bu kız alma lafını kaynana ya da görümce kullansa biz mal mıyız,neyimizi alıyorsunuz diyorlar.
eğer sıkıntıyı kız tarafı çıkarıyorsa onlar ailemiz,koca bulunur ama aile bulunmaz diyorlar.eğer ki erkek tarafı sorun çıkarıyorsa kocalar ailesini silsin istiyorlar.
sen de bence fazla iyi niyetlisin.emin ol kıymetin bilinmeyecek,mecbur yapacaklar oğulları değil mi diye düşünecekler.fazla takılma bence.teşekkür falanda bekleme etmeyecekler çünkü
aynen herşeyi yapıyorsunuz,altınlar da onlarda kalacak.bi zahmet büyüğünü de kendileri alsınlar.yazık değil mi kocanason derece haklısın aslında,eşimi de zorluyorum,daha büyük bir ev alalım rahat etsinler diye.adam da diyor ki,daha kaç yıl çalışacağımsağol aklımı başıma getirdin.bu akşam o küçük ev ve daha az krediye razı olduğumu söyleyeceğim.eğer küçük gelirse,kendileri çalışıp, alsınlar...
Anladım... Siz içindesiniz daha iyi bilirsiniz tabi neyin neden olduğunu biz de 4-5 ay önceden söylemiştik anneme de kayınvalideme de çünkü balayını bile aylar öncesinden ayırmıştık yerini. Belki siz o anda kendi annesine vereceğini duyup üzülürsünüz, güvenilmediğinizi hissedersiniz diye düşünüp önceden söylemiştir. Ha bunları gelin her zaman haklıdır diye söylemiyorum, iyi tarafından bakılırsa kimsenin içi kararmaz ufacık şeylerden diye diyorum... Çünkü oğlunuz nasıl size gözü kapalı güvenirse o da annesine güvenir.yanlış anladınız.takıların annesinde kalmasından rahatsızlık duymuyorum.rahatsızlık duyduğum konu,daha düğüne 6 ay varken bunun konusunun geçmesi...
Tabiki bir teşekkürden fazlasını hakediyorsunuz. Ama maddiyat için değil evladınız ve onun hayatını paylaşacağı insan için verdiğiniz emeklerden ötürü...son derece haklısın aslında,eşimi de zorluyorum,daha büyük bir ev alalım rahat etsinler diye.adam da diyor ki,daha kaç yıl çalışacağımsağol aklımı başıma getirdin.bu akşam o küçük ev ve daha az krediye razı olduğumu söyleyeceğim.eğer küçük gelirse,kendileri çalışıp, alsınlar...
sende yanlıs biliyosun cnm takı torbası alanlar düğün sonunda gelin damada vermezler genelde onlarda kalırKusura bakılmasın illa kız annesi saklasın deniyorsa ben k.valideme güvenmiyorum annem en garantisi demekle aynı şey...
Madem takılar gelin ve damada ait niye illa biri saklıyor kasa kiralasınlar oraya koysunlar ya da kendileri saklasınlar...
Adet gelenek görenek deniyor ya benim bildiğim düğünde takılar odada sökülürken yardım için kız tarafı girmez erkek tarafı girer takı poşetini erkek tarafından biri saklar düğün sonunda gelin damada teslim edilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?