kızlar kayınvalideniz ailenizden birine hakaret etseydi napardınız?

O zaman kendi ailenin altınlarını iste. Hatta ailen istesin . Ben gelinin damadındır olayına inanmıyorum açıkcası. Ayet mi var düğün takıları gelinle damadın diye? Düğün takısı mantığı yeni evlenen çiftin yuvası kurulsun diye hediye olarak gelen işleri kolaylaştıran bir para. Evlendiğin kişinin ailesi zengin değilse hem düğünü yapıp hem eşyaları almışsa ve borca girmişse altınları alıp onları borç ödeyeceğiz diye kıvrandırmanın alemi yok. Zaten onlar dardayken siz o altınlarla nasıl bir yatırım yapacaksınız ki? Bunu gerçi sizin için söylemiyorum, sizin olayın detaylarını bilmiyorum çünkü. Genel olarak düşüncem. Ama düğüne ve eşyaya karışmazlar o zaman altınada karışmasınlar çünkü yazık günah evli çifte. Ha adamlar zengin olur düğünü yapar eşyayı alır altını verir o zaman sıkıntı olmaz zaten.

Sen genel olarak negatifsin şuan cevaplarına bakıyorum da. Git bi kavga ette rahatla bacım :)

toplumda yasadığımız hersey için ayet yok zaten sen bu zihniyetteysen sana yapılanlar da müstehak o zmn

gelinle aranız iyiyse bu yüzden bozulmasın bnm kv ile hiç sorunum olmadı düğün günü aileme teslim edecem diye kıyameti kopardı işte düğünümüzüde rezil etti muhabbetimizde bitti
yani siz de ,kendi annenize teslim etmek istediniz ve kayınvalideniz sorun çıkarttı ,öyle mi?kusura bakmayın,sizi yargılamıyorum.ama siz neden böyle yaptınız,işte anlamadığım nokta bu?ben sorun çıkartacak bir insan değilim gerçi.dediğim gibi umurumda olmaz.hatta bana göre bu tarz şeylerin konuşulması bile ayıp.ama kızlarında illa benim annemde kalacak inadını anlamıyorum,kusura bakmayın.nişanlıyken arada sorun olsa,bir nebze diyeceğim ama siz de söylüyorsunuz,aranızda bir sorun yokmuş.

Gönül ister ki her iki tarafta ellerinden geleni yapsınlar. Siz fazla fazla yapmışsınız. Ev almışsınız daha ne olsun. İnşallah gelininizde takılanlara sahip çıkar, oğlunuzla gelecekleri için yatırım olarak düşünür. Nacizane fikir olarak, düğün nerede yapılıyorsa yaşayacakları şehirdeyse falan düğünden önce kasa tutsunlar, götürüp koysunlar. Hem güvende olur takıları hem kimsede kalmış olmaz. Siz gayet modern ve evladının mutluluğunu düşünen bir hanımefendisisiniz.

işte sebep aramamk lazım zaten annemde kalmadı bnm bizde kaldı

toplumda yasadığımız hersey için ayet yok zaten sen bu zihniyetteysen sana yapılanlar da müstehak o zmn

Yıllar geçer bu sorunların mazi olur ama senin sorunların asla bitmez bacım. Bunu bilesin

işte sebep aramamk lazım zaten annemde kalmadı bnm bizde kaldı

evet bende kasa tutulması taraftarıyım.hatta annesinde de kalabilir bence sorun yok,sorun onların bunu sorun haline getirmesi.

Bence unut gitsin, böyle gereksiz laflar için, eminim kv şimdi olsa o da o lafı söylemez o bence o anki refleks sözler, huzurunu bozmaya değmez canım, bence içini güzel duygularla doldur, çünkü O KADIN şimdilik sadece senin kv ama yarın çocukların olduğunda senin canın kanının en yakını BABAANNESİ olacak.

Hunter ablacığım (umarım hitabım sizi rahatsız etmez) bir oğlun ya da bir kızın annesine güvenmesi, malını emanet etmek istemesi neden garip olsun ki?
Sizi yeni tanıyor, daha da tanıyacak elbette sizin onun hakkında acabalarınız olduğu gibi onun da sizin hakkınızda acabaları vardır. Acaba kızar mı, acaba alınır mı, acaba ister mi gibi vesaire...
Kolay değil, sevseniz de yıllardır tanıyorum deseniz de ayrı bir ev kurup ömür geçirmeye evet demek... Üstelik sizin oğlunuz kızın ailesiyle kız da sizlerle bir arada olacak bu istenerek, keyifle alınan bir karar olsa da kolay değil neticede...
Düğünlerimizde (mesafe nedeniyle iki düğün yaptık) ilk düğün benim tarafımda olduğu ve iki düğün arasında zaman olduğu için benim annemde ikinci düğünden sonra biz balayından dönene kadar da kayınvalidemde kaldı... Benim annemde kalırken acaba kayınvalidem rahatsız olmuş mudur bak 8 yıldan sonra aklıma takıldı şimdi...

Bence düğünü kim yaparsa yapsin takilar gelinle damadindir anne babanin görevi ya çocuğuna düğün yapmak ev kurmak bunun lafi bile edilmemesi AA düğünü ben yaptim taki benimdir diye yeni hayat kuruyorlar gelen takılar da bi zahmet onların olsun

kv kıme laf saymış...
bu lafı her kayınvalıde der...
dugunu kım yaptıysa altınlar onlarındır
Nasıl Yani Geline takılan altınlar gelinin mehridir kimseye vermek zorunda degil. Onlar kim oluyor demesi kvnin yeterince ortam bozucu bir Cumle zaten.
Konu sahıbıne gelince ıyı yapmıssın vermemişsin. Simdi nasıl davranıyor sana bosver dedigi lafı. Ölümlü dünya onada kalmaz kocanla iyi ol sen.

ben cok şükür kocamla iyiyim olan oldu zaten ben altınlarda da değilim hala aklıma gelince dedikleri sinirim bozuluyo simdide bana yapmacık yapmacık annecim annecim diyip geziyo o benim ailemi küçümsediği için bnde onu bir yabancı olarak görüyorum

Benim kayınvalide de düğündeyken bana takılanları arkamdan bir poşete toplattı akrabalarına. Bana takılanları annemle babamdan korudu sağ olsun. (O akıl etmese annem babam takıları çalacaktı) Bir de düğünden sonra başkalarına dedikodu yapmış eşimi doldurmuş benim ailem takıları alacakmış felan diye. Düğün bitti arabaya bindik kayınvalide yine bizi yalnız bırakmadı. Neden: Çünkü ben takıları aileme veririm diye. O da yetmezmiş gibi evlendiğimiz gece kadın bizimle kalacaktı saatlerce gitmek bilmedi, eşime zorla götürttüm onu. Şuan bu rezillikleri düşündükçe sinirlerim tavan yapıyor. Eşimi sevdiğim için susuyorum hep. Ama elbet o kadına bir gün bunların hesabını soracağım.

elbettekı gelının ama bızde bılezık set künye fılan gelının ama ceyreklerıde egerkı erkek yaptıysa erkek tarafna verılır..

mehır ayrı tabi

uyanıklar sende çocuksun bilmezsin hep onlar bilir saygıyı adetleri evliliği olması gerekeni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…