o takıların içinde bnm aileminkilerde vardı bizimkiler bu zamana kadar etrafa takı götürmedilermi bunu kim yaparsa yapsın ayıptır bir kvin gelinin altınlarına göz dikmesi çok ama çok ayıptır bence onlar hediyedir çünkü
toplumda yasadığımız hersey için ayet yok zaten sen bu zihniyetteysen sana yapılanlar da müstehak o zmnO zaman kendi ailenin altınlarını iste. Hatta ailen istesin . Ben gelinin damadındır olayına inanmıyorum açıkcası. Ayet mi var düğün takıları gelinle damadın diye? Düğün takısı mantığı yeni evlenen çiftin yuvası kurulsun diye hediye olarak gelen işleri kolaylaştıran bir para. Evlendiğin kişinin ailesi zengin değilse hem düğünü yapıp hem eşyaları almışsa ve borca girmişse altınları alıp onları borç ödeyeceğiz diye kıvrandırmanın alemi yok. Zaten onlar dardayken siz o altınlarla nasıl bir yatırım yapacaksınız ki? Bunu gerçi sizin için söylemiyorum, sizin olayın detaylarını bilmiyorum çünkü. Genel olarak düşüncem. Ama düğüne ve eşyaya karışmazlar o zaman altınada karışmasınlar çünkü yazık günah evli çifte. Ha adamlar zengin olur düğünü yapar eşyayı alır altını verir o zaman sıkıntı olmaz zaten.
Sen genel olarak negatifsin şuan cevaplarına bakıyorum da. Git bi kavga ette rahatla bacım :)
yani siz de ,kendi annenize teslim etmek istediniz ve kayınvalideniz sorun çıkarttı ,öyle mi?kusura bakmayın,sizi yargılamıyorum.ama siz neden böyle yaptınız,işte anlamadığım nokta bu?ben sorun çıkartacak bir insan değilim gerçi.dediğim gibi umurumda olmaz.hatta bana göre bu tarz şeylerin konuşulması bile ayıp.ama kızlarında illa benim annemde kalacak inadını anlamıyorum,kusura bakmayın.nişanlıyken arada sorun olsa,bir nebze diyeceğim ama siz de söylüyorsunuz,aranızda bir sorun yokmuş.gelinle aranız iyiyse bu yüzden bozulmasın bnm kv ile hiç sorunum olmadı düğün günü aileme teslim edecem diye kıyameti kopardı işte düğünümüzüde rezil etti muhabbetimizde bitti
şimdi,6 ay sonra oğlunu evlendirecek bir "kaygana", adayı olarak bu konuda yorum yapmak isterim.
düğünü ben yapacağım.düğün istedim çünkü,yaşlı annemin ve babamın isteği idi davullu zurnalı düğün.onları kırmak istemedim.ama gelinimiz,sıradan bir düğün salonu istemediği için,yemekli bir mekanla anlaştık.(eğer orası olmayacaksa,nikah yapalım demişti)
ev alıyoruz,kirada sıkıntı çekmesinler diye.eşim 10 yıl kredi ödeyecek.ama evi kendi üstüne alacak.zaten tek çocuk,biz ölünce onlara kalacak.
4 adet bilezik takacağım.benim taktıklarım da,misafirlerimizin taktıkları da,onlarda kalacak.takılar gençlerindir.
beyaz eşya,gelinlik,kına vb. ihtiyaçlarını karşılayacağım.onlara sadece,mobilyalarınızı alın ve ödeyin dedik.
bizde gelinin anne babası yatak odası alır ama almayacaklarmış.birşey demedik.nihayetinde genç insanlar,kendileri alsın,ödesin.
amma velakin madalyonun birde diğer yüzü var.benim yaptıklarım ve kız ailesinin yapmadıklarını düşününce sinirlerim bozulmuyor değil.hele bir de gelinin takıları çıkarıp annesine teslim etme düşüncesi (düğün gecesi,balayına gitmeden önce)ben de soru işareteleriyaratıyor.kendimi her ne kadar modern kayınvalide olarak görsem de,bende de kayganalık genleri varmış.
işte sebep aramamk lazım zaten annemde kalmadı bnm bizde kaldıyani siz de ,kendi annenize teslim etmek istediniz ve kayınvalideniz sorun çıkarttı ,öyle mi?kusura bakmayın,sizi yargılamıyorum.ama siz neden böyle yaptınız,işte anlamadığım nokta bu?ben sorun çıkartacak bir insan değilim gerçi.dediğim gibi umurumda olmaz.hatta bana göre bu tarz şeylerin konuşulması bile ayıp.ama kızlarında illa benim annemde kalacak inadını anlamıyorum,kusura bakmayın.nişanlıyken arada sorun olsa,bir nebze diyeceğim ama siz de söylüyorsunuz,aranızda bir sorun yokmuş.
toplumda yasadığımız hersey için ayet yok zaten sen bu zihniyetteysen sana yapılanlar da müstehak o zmn
bnm cok şükür sorunum yokYıllar geçer bu sorunların mazi olur ama senin sorunların asla bitmez bacım. Bunu bilesin
Gönül ister ki her iki tarafta ellerinden geleni yapsınlar. Siz fazla fazla yapmışsınız. Ev almışsınız daha ne olsun. İnşallah gelininizde takılanlara sahip çıkar, oğlunuzla gelecekleri için yatırım olarak düşünür. Nacizane fikir olarak, düğün nerede yapılıyorsa yaşayacakları şehirdeyse falan düğünden önce kasa tutsunlar, götürüp koysunlar. Hem güvende olur takıları hem kimsede kalmış olmaz. Siz gayet modern ve evladının mutluluğunu düşünen bir hanımefendisisiniz.
işte sebep aramamk lazım zaten annemde kalmadı bnm bizde kaldı
yani siz de ,kendi annenize teslim etmek istediniz ve kayınvalideniz sorun çıkarttı ,öyle mi?kusura bakmayın,sizi yargılamıyorum.ama siz neden böyle yaptınız,işte anlamadığım nokta bu?ben sorun çıkartacak bir insan değilim gerçi.dediğim gibi umurumda olmaz.hatta bana göre bu tarz şeylerin konuşulması bile ayıp.ama kızlarında illa benim annemde kalacak inadını anlamıyorum,kusura bakmayın.nişanlıyken arada sorun olsa,bir nebze diyeceğim ama siz de söylüyorsunuz,aranızda bir sorun yokmuş.
Nasıl Yani Geline takılan altınlar gelinin mehridir kimseye vermek zorunda degil. Onlar kim oluyor demesi kvnin yeterince ortam bozucu bir Cumle zaten.kv kıme laf saymış...
bu lafı her kayınvalıde der...
dugunu kım yaptıysa altınlar onlarındır
ben cok şükür kocamla iyiyim olan oldu zaten ben altınlarda da değilim hala aklıma gelince dedikleri sinirim bozuluyo simdide bana yapmacık yapmacık annecim annecim diyip geziyo o benim ailemi küçümsediği için bnde onu bir yabancı olarak görüyorumNasıl Yani Geline takılan altınlar gelinin mehridir kimseye vermek zorunda degil. Onlar kim oluyor demesi kvnin yeterince ortam bozucu bir Cumle zaten.
Konu sahıbıne gelince ıyı yapmıssın vermemişsin. Simdi nasıl davranıyor sana bosver dedigi lafı. Ölümlü dünya onada kalmaz kocanla iyi ol sen.
elbettekı gelının ama bızde bılezık set künye fılan gelının ama ceyreklerıde egerkı erkek yaptıysa erkek tarafna verılır..Nasıl Yani Geline takılan altınlar gelinin mehridir kimseye vermek zorunda degil. Onlar kim oluyor demesi kvnin yeterince ortam bozucu bir Cumle zaten.
Konu sahıbıne gelince ıyı yapmıssın vermemişsin. Simdi nasıl davranıyor sana bosver dedigi lafı. Ölümlü dünya onada kalmaz kocanla iyi ol sen.
uyanıklar sende çocuksun bilmezsin hep onlar bilir saygıyı adetleri evliliği olması gerekeniBenim kayınvalide de düğündeyken bana takılanları arkamdan bir poşete toplattı akrabalarına. Bana takılanları annemle babamdan korudu sağ olsun. (O akıl etmese annem babam takıları çalacaktı) Bir de düğünden sonra başkalarına dedikodu yapmış eşimi doldurmuş benim ailem takıları alacakmış felan diye. Düğün bitti arabaya bindik kayınvalide yine bizi yalnız bırakmadı. Neden: Çünkü ben takıları aileme veririm diye. O da yetmezmiş gibi evlendiğimiz gece kadın bizimle kalacaktı saatlerce gitmek bilmedi, eşime zorla götürttüm onu. Şuan bu rezillikleri düşündükçe sinirlerim tavan yapıyor. Eşimi sevdiğim için susuyorum hep. Ama elbet o kadına bir gün bunların hesabını soracağım.
mehır hariç elbettekı kzın ben benım adetlerıme gore soyluyorumne alaka ya hiç farketmeksizin, takılan her şey yeni evli çiftindir
ablacım evet gelının tabı ama bende bızım adetlerımıze gore yorum yaptım..bende öyle oldu meselaSevgili tokyocum,bu düşüncen yanlış,altınlar gelinin hakkıdır ve onda kalmalıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?