Kızlar kızım olacak dedi doktor ?

Aynen abla doğduktan sonra zaten göz göze gelince herşey ikinci planda kalıyor. Burda öyle konu açılınca sanki memnuniyetsizlik olarak algılanıyor maalesef ben bile öyle algıladım:)

Son düzenleme:

Aynen katılıyorum yorumuna.. Dert gördüğü için değil bazen burda daha çabuk cevap verildiği için alakasız konular açılıyor..

Esinize deseydiniz o zaman erkek cinsiyetli kromozom gönder diye
Kadınlara da hala yok kız doğurdun, yok erkek doğurdun diyen adamlar var.
Yıl oldu 2017.
Cinsiyeti belirleyen erkekten gelen kromozomdur! Erkekten x kromozomu gelirse kız çocugunuz olur, y kromozomu gelirse erkek çocugunuz olur. Olay bu.

Ama her şeyden de önce Allahın takdiridir.

Artık erkek-kız muhabbetleri olmasın.

Allah nasip etmiş hamile kalmışsınız daha ne. Oturun şükredin, saglıklı hayırlı olsun diye dua edin.

Nice insan var yıllarca bebeğe hasret kalan.

İkinci kızıma hamileyim toplum baskısını yaşayan biriyim. Kızım olacağını öğrenen herkes beni teselli için arıyor hala eşim ve ben mutluyuz çünkü bebeğimiz Allah'a bin şükür sağlıklı evet bizde hatta eşimden çok ben bi oğlum olsun çoooook istedim çünkü iki çocuktan başka bebiş düşünmüyoruz benim okulum henüz bitmedi eşim işinde yükselmek istiyor iki kızımıza anca yeteriz diye düşünüyoruz tabi nasip belli olmaz etrafı kimseyi dikkate alma. Sana tek Öner'im bu. Evet insan yıpranıyor özellikle kız annesi olarak bi zavallı olarak görülüyoruz neden bilmem biz kız çocuk sahibi bir peygamberin ümmetiyiz ve sen karnındaki minnoşun annesisin. Öyle güzel ana kız olun ki dılardan bakan hasedinden çatlasın unutma sen ona ne kadar değer verirsen dışardakilerde vermek zorunda kalıreşim kızlarımıza çok düşkün olduğu için bu arada ikinci kızım daha doğmadığı halde eşimin göz bebeği şükürler olsun, etrafta ki insanlar kızlarımıza bu ilginin çok olduğunu düşünüyorsırf kız olukları için.ama biz inatla onları çoooooooook seviyoruz... sen çok şanşlısın bir kızın olacakmış. Seni tebrik ediyorum. İçimi dökesin geldi valla oh rahatladım

ne garıp bazı müslümanlar insancıklar! kız olacak dıye tesellı etmek nedır yahu. allaha inanan ınsan degıl mısınız siz!

Evet detaylı ultrason nedir

Alinti******

İKİNCİ DÜZEY (İLERİ DÜZEY) ULTRASONOGRAFİ

Ayrıntılı ultrasonografi veya detaylı ultrasonografi veya ileri düzey (ikinci düzey) ultrasonografi aynı anlamdadır.
3 boyutlu ultrasonografi veya 4 boyutlu ultrasonografi bunlarla aynı anlama gelmez ancak halk arasında çoğunlukla aynı sanılır. Ayrıntılı ultrasonografi sırasında aileye bebeğin yüzü, elleri, ayakları 4 boyutlu olarak gösterilebilir ancak ayrıntılı ultrasonografi esas olarak 2 boyutlu olarak yapılır. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan ultrason cihazının 3 veya 4 boyutlu olması değildir, hatta 3-4 boyutlu olmasa da olur. Ayrıntılı ultrasonografide önemli olan bu konuda deneyimli bir uzmanın (genellikle perinatoloji, kadın doğum uzmanı veya radyoloji uzmanı) değerlendirmesidir.

Normal gebelik takibinde kadın doğum uzmanları tarafından 17-22 haftalar arasında fetal anomali taraması yapılır. Fetal anomali taraması (birinci düzey ultrasonografi) normal, risksiz her gebelikte bebekte bir doğumsal kusur (anomali) varlığını araştırmak amacıyla yapılır. Fetal anomali taramasında bir risk veya şüphe saptandığında ayrıntılı inceleme için hasta detaylı (ikinci düzey) ultrasonografiincelemesine sevk edilir. Burada perinatoloji uzmanı tekrar inceler ve aileye bebeğin durumu hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Detaylı ultrasonografi 17-23 haftalar arasında uygulanabilir ancak sıklıkla 17.-18. haftalarda uygulanır. İnceleme yaklaşık 20-30 dakika sürer. Bazen bir şüphe varlığında 3-4 hafta sonra tekrar ultrasonografi yapılır ancak bir şüphe veya risk saptanmamışsa normalde gebelikte 1 kere yapılır, tekrar yapılmaz.

Ayrıntılı ultrasonografide bebeğin kafa içerisi, beyin, omurga (belde açıklık), göğüs içerisi, kalp, karın organları, mide, barsak, böbrekler, kollar- bacaklar (el ve ayaklarda içe-dışa dönüklük), parmaklar (eksiklik-fazlalık), yüz, (yarık damak-dudak) vb. her organı ayrıntılı olarak incelenir. Ayrıca bebeğin suyu, plasenta (bebeğin eşi) değerlendirilir.

Detaylı ikinci düzey ultrasonografi sıklıkla 17-18 haftalarda yapılır, bu haftalar kalbi değerlendirmek için erkendir, çok iyi değerlendirilemez. Gerekli ise daha ileri 21-22 haftalarda kalp fetal ekokardiyografi ile en net şekilde değerlendirilir.

Ayrıntılı ultrason ile her anomali kesin saptanır mı?
Ayrıntılı ultrasonografi en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptayamaz. Ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda saptanacak belirtiler vermez, bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda gelişir.
Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) vardır.
Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran artar %4-5 olur.

Tekrar belirtmek de fayda var: 3 boyutlu veya 4 boyutlu ultrasonografinin ayrıntılı fetal değerlendirme de bir önemi yoktur. Bunlar sadece bebeğin yüzünü, elini, ayağını aileye göstermek de faydalıdır, organlardaki anomalileri saptamakta avantaj sağlamaz. Ayrıntılı değerlendirmede fetusta gelişim bozukluklarını saptamada normal 2 boyutlu ultrason incelemesi kullanılır. Sadece 3-4 boyutlu ultrason yapılması bebeğinizin ayrıntılı olarak incelendiği anlamına gelmez. Normal gebelik takibi süresince rutin olarak 3-4 boyutlu ultrason incelemesi gerekmez.

Rahatsiz olduğum için dun baska bir doktora gittim . 18 haftalik dedi ve teredutsuz kiz dedi . Ama 3 aylikken kendi doktorum erkege benziyor dedi. SiZce bu saaten sonra yanılma payı var mı? Kafam karisti akil verin .
Kızı olan herkes bence çok şanslı :) Bir kızım var ve onu dünyalara değişmem. Tebrik ederim :)

Rahatsiz olduğum için dun baska bir doktora gittim . 18 haftalik dedi ve teredutsuz kiz dedi . Ama 3 aylikken kendi doktorum erkege benziyor dedi. SiZce bu saaten sonra yanılma payı var mı? Kafam karisti akil verin .

Benimde kizim olacak12.haftada belli ama soylemicem dedi doktorum ,sonra 17. Haftada gittik kız dedi emin olmadan söylemedi yani , 21.haftada da 100%1500 kız mobilyalarını alabilirsiniz dedi . Ayyy isim bulamiyom bende ya kizdir o kız ,hareketlerinide aksama sabaha hissedersin belkide hissettin

Daha ilk cocugum hic hissetmiyorum

Daha ilk cocugum hic hissetmiyorum
Benimde ilk ,böyle denizde ayağına birşeyler değer ya onun gibi oluyo ilk başta Allah sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin önemli olan sağlıklı olmalari

Bende senin gibi dusunuyorum canim Allah bağışlasın:)))

Anlayan yok

Umarim yanilmaz cunku esimle kiyafetler almaya basladik
Birşey olmaz birde tavsiyem fazla kıyafet almayin ben çoğunu giydiremedim,çocuk kaç santim doğar kaç kilo olur bilemiyor insan oyüzden almayın fazla. Benim giydirmediğim dünya kıyafet var yaptiğim masrafa üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…