Kızlar lohusalığı geçirmiş anneler yardım edin :(

tatlisbirkiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2024
25
8
1
26
14 günlük bebeğim var
Biraz yaramaz bir bebek sürekli göğsümde oturmak istiyor. Odadan çıkamıyorum. Ne zaman düzelir bu durum ? Bende bebek arabasını alıp kahve içmeye çıkmak istiyorum
10:00 uyanıyoruz , alt değiştirme , süt emme , uyku , 14 gündür sadece bunları yapıyorum

E böyle olacak zaten yenidoğan dönemi caniko :) şuan sar sarmala koynunda uyut annesi ilerde kucağa sığamıyor yatıyorlar küçük danalar. Merak etme geçiyor. 10’da uyanmanız da harika gerçekten bizimki 5te dikiyodu bizi ayağa yedir uyut yatır. Uyanmaması lazım bu dönemler uykuları baya ağır oluyor

Evden çıkamıyorummm deliricem

Ne düşünüyordun kibende fıldır fıldır gezen annelerden olmak.isterdim ama 6 ay zorunlu durumlar hariç cikmadim kolik gazlı bir bebekti. Annem iyi geliyordu sadece anamın dibinde oturudim sıkma canını. Değişeceğini biliyordun düzenin

Göğsümde emerek uyuyor , nasıl uyandırmadan arabaya koyabilirim ki ?

Neden çıkamıyorsunuz anlamadım
Memede doyduktan sonra bebek arabasına koyun 2 saatte bir emzirmiyor musunuz
2 saatte uyur bebek arabasında
Bazı bebekler uyumayı seviyor arabada
Çıkın hava alın

Neden çıkamıyorsunuz anlamadım
Memede doyduktan sonra bebek arabasına koyun 2 saatte bir emzirmiyor musunuz
2 saatte uyur bebek arabasında
Bazı bebekler uyumayı seviyor arabada
Çıkın hava alın
Bazı bebekler sadece anne göğsünde durmayı seviyor. Arkadaşı çok iyi anliyorum

Ben de öyleydim hep bekledim bebeğim biraz büyüsün dışarı çıkalım diye şu an 11 aylık ama yine dışarı çıkamıyoruz bebek arabasından nefret ediyor hıçkıra hıçkıra ağlıyor bebekten bebeğe değişiyor açıkçası inşallah seninki öyle olmaz ama bir süre böyle devam eder etmek zorunda bence çok stres yapma illaki geçecek

14 günlük ya normal değil mi zaten böyle olması? biraz zaman tanıyın kendinize de bebeğinize de. sonra yavaş yavaş çıkmaya başlarsınız zaten. bir süre sonra bebeğiniz de alışır.

Yenidoğan dönemi böyle geçiyor. Hatta neredeyse ilk üç ay böyle kıpkısır bir döngü. Tabi bu günler kadar zor olmasa da zor günler devam ediyor. Kahve de içebilirsiniz 1-2 fincan. Emzirebileceğiniz yerlere gidin çok bunaldıysanız.

14 günlük bebek daha dogdugunun farkında değil. Tek tanıdık koku sensin senin göğsün. Senin şefkatin sıcaklığın onun huzur buldugu yer. Karnında sicacikdi hiç acikmiyordu. Alışması için bebeginede kendinede zaman ver.Ayrılmak istememesi çok doğal bir süreç. 3 ay kadar böyle oluyor. Sonra zaten etraf ilgisini çekiyor . Yani canım buna kendini hazırla eşin işten gelince ver bir saat dolaş içeceğini iç nefes al.

Ömrü güzel olsun, maşallah uyuyormuş, bebeklik öyle kısa bir dönemki birden geçiveriyor, 6 ay sonra bile çok değişmiş olacak, bu günlerin keyfini çıkarın bebeğinizle, eşinizle deneme yapıp emzirdikten sonra çıkabilirsiniz arabayla, evin yakınlarında yürüyüş yapabilirsiniz ama henüz kapalı alana götürmeyin derim, açıkhavada oturabilirsiniz veya, göğsünüzde uyuduktan sonra beşiğe alabilirsiniz, daha rahat hareket edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…