Kızlar lütfen acil yardım eder misiniz ..

rapunzel-34

Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
42
10
13
Sorun şu ki benim kardeşim bu yıl 2 yıllık bir bölüm kazandı şehir dışında bir ilde. bu iki yıllık bölümün 1 yılı ingilizce hazırlık yani bölümle birlikte 3 yıl oluyor bu dönem ingilizce hazırlık bölümünü okudu ve ingilizce okul tarafından iptal edildi bölümüne seneye devam edecek o sebeple kaldığı yurtta sözleşmesi var ve yurdu bayağı pahalı kardeşim şimdi eve dönüyor ama adam sözleşmeyi iptal etmiyormuş kardeşim isteyerek çıkmadı yani yurttan memlekete dönüyor şimdi kalmadığı yerde her ay 500 tl mi ödenecek ne yapmamız lazım ? aynı zamanda kardeşim öğrenci işlerinden okulu dondurduğuna dair belgede almış ne yapmamız lazım yardım eder misiniz ?

En yakın savcılığa gidip suç duyurusunda bulunsun önce yurdu uyarsın hakkınızda dava açıcam diye kalmadığı yere kira ödemek neymiş hakkını arasın ödeme zorunluğu yok dondurduğu için çok bilmm de bi danışın

Sözleşme yaptiysa sözünde duracak bence şikayetlik birsey yok gibi dolandirilmamiş etmemiş kendisi sozlesmeyi kabul etmis simdide su mazeretim var filan diyip sozlesme iptal mi olacak yani ..

Bi avukatla görüşün...hukuki yolları onlar daha iyi bilir...sozlesmenin iptali icin yardımcı olabilirler belki

Sözleşme yapılınca şartlarına uymak zorunda kalır.Benim bi tanıdığımın da başına gelmişti,ödediler mecbur..

sözleşme yapmışsınız adam haklı bu durumda.o da böyle durumlar için yapıyo bu sözleşmeyi.yerine bi öğrenci bulsun.yurt arayan bi arkadaşı tanıdığı varsa konuşsun.ancak böyle olabilir.

bır avukat la gorusun derım nedesek yanlış yonlendırmeyeyım sızı

yahu oyle şeymı olur odemek zorunda dıyenlere aldırma.mecburı olarak yurrttan taısınmak zorundaysa odemek zorudna degılsınız.hemen notere gıdın ıhtar cekın.

Sorun şu ki benim kardeşim bu yıl 2 yıllık bir bölüm kazandı şehir dışında bir ilde. bu iki yıllık bölümün 1 yılı ingilizce hazırlık yani bölümle birlikte 3 yıl oluyor bu dönem ingilizce hazırlık bölümünü okudu ve ingilizce okul tarafından iptal edildi bölümüne seneye devam edecek o sebeple kaldığı yurtta sözleşmesi var ve yurdu bayağı pahalı kardeşim şimdi eve dönüyor ama adam sözleşmeyi iptal etmiyormuş kardeşim isteyerek çıkmadı yani yurttan memlekete dönüyor şimdi kalmadığı yerde her ay 500 tl mi ödenecek ne yapmamız lazım ? aynı zamanda kardeşim öğrenci işlerinden okulu dondurduğuna dair belgede almış ne yapmamız lazım yardım eder misiniz ?
Odasını Başkasına kiraya versin 450 ye

Sözleşme yaptiysa sözünde duracak bence şikayetlik birsey yok gibi dolandirilmamiş etmemiş kendisi sozlesmeyi kabul etmis simdide su mazeretim var filan diyip sozlesme iptal mi olacak yani ..
Maalesef doğru söylüyorsun. Illegal bi durum yok ki. Tamamen yurt yönetiminin insiyatifine kalmış.

mecburiyetten yurttan ayrılmak zorunda. eğer yurt sahibi laftan anlamıyorsa hukuki işlem başlatın.
sözleşme imzaladınız diye kalmadığı bir yerin ( bir evin mutfak ve faturaların toplamı kadar ) para ödemek zorunda değil.

Sözleşme yapılınca şartlarına uymak zorunda kalır.Benim bi tanıdığımın da başına gelmişti,ödediler mecbur..

Ödemek zorunda tabiki. Hem sözleşme yap hem cay.

Maalesef doğru söylüyorsun. Illegal bi durum yok ki. Tamamen yurt yönetiminin insiyatifine kalmış.

bunlar dogru degıl arkadaslar yanlış yonlendırme yapmayalım.arkadas okulun kapanmasından dolayı ( yanlış anlamadıysam) yurtta kalamayacak.yanı ortada gecerlı bır sebep var.bu durumda yurt sahıbının ınsıyatıfı soz konusu degıl .yasalar konuşur.sözleşme gecersız kalır

okulun kapanmasından dolayı caymak zorunda kalmışsınız.belki oradan sözleşmenin iptali sağlanabilir.yine de zor bir durum,yurt sahibinin insiyatifine kalmış.

Back
X