- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Yok
eşim dışarda bısey yapmama hayır demez hatta şimdi iki hafta d abir olan İngilizce sertifika programı an gidiyorum . Oyle seyleri YÖK kendimi geliştirmemi ister ama ıyuşamadıgımız seyler var omunda haklı olduğu benim de haklı olduğumuz seyler var. Mesela o evle ilgilenmemi ister daha cok çorba ister hergun basur var onda vs beni güçlü görmek ister cok duygusalsın der cok takıntılısın der . Annemle keşke kalsaydım dedim ona dün keşke otuzlarda evlensyedim dedim oda ne olacaktı oyle olsaydı dedi tatile gittindde gene kal annenle dedi Doğum da kalmıştın altı ay dedi gene kalırsın dedi ama bilmıyorum işte neden boyle tim aklıma ölüm gelıyor oyle darlanıyorum
Aynı fikirdeyim. Eşin için değil ama çocuğun ve kendin için yemek yapmalısın. Özellikle de çocuk için.Aslında yanlış bir evlilik yaptığın için bu hisler içindesin.
Bunun çözümünü de kendin bulacaksın hayalperest.
Evet kocan kaba saba bir adam ve bazen sana kötü davranıyor. Konularından bildiğim kadarıyla sana görevin yapacak diye baskı kurduğu için aslında içinden bir şey yapmak geliyor gibi gelmiyor bana. Yani o sana höt zöt dedikçe sen yapmak istemiyorsun ev işlerini anlıyorum seni.
Bu durumda iki yol var hayalperest, sızlanmak bir çözüm getirmez çünkü. Sen burada keşke 30dan sonra evlenseydim desen de zaman geriye gitmeyeceğine göre.
İki çözümün var. Ya boşanacaksın ve annenin yanına şimdi gideceksin ve iş arayacaksın. Kendine yeni hayat kuracaksın. Hem annenle olursun hem okursun hem çalışırsın. Bir süre zorlansa da bir süre sonra düzenini kurarsın.
Yada eşini olduğu gibi kabul edeceksin. Ki evde çocuğun varken çocuk için de besleyici bir çorba yapman lazım dürüst olmak gerekirse. Yemeği çorbayı yapacaksın.
Bu iki yoldan başka seçeneğin yok. Sızlanarak ahlanarak ağlayarak değişmez.
Yolunu seçmen lazım yoksa bu konulardan daha çok açacaksın ama sonuç değişmeyecek.
Önemli olan doğru insanı bulup bulmadığın. Bence en olması gereken yaşta evlenmişsin. Diyelim ki 32 yaşında evlendin. Bu beş yıllık ertelemende 27 yılda yapamadığın neyi yapacaktın.Hayat cok zor 27 de evlendım henüz iki ay geçmişti 27 yaşımdan ve cok erken gelıyor bana keşke 30 sonrası evlenseydım okadar cok var ki oyle evlenıp mutlu olan
Sende yaşlı değilsin. İnsan kendinden hoşnut olmalı, hep hayıflanarak sağlıklı ömür geçiremeyiz. Bulunduğun yaş diliminin tadını çıkar. On yıl sonrada, bugün yapmadıkların için üzülür durursun.Hayat ne garip, ben de işimi gücümü elime aldım, gezdim tozdum, ailemle bir sürü vakit geçirdim ama ama keşke erkenden evlenip erkenden anne olabilseydim diyorum, 33 yaşında evlendim ve 1.5 yıllık evliyim, İnan bana hiçbir şey göründüğü kadar güzel olmayabilir. Şimdi kucağında çocuğu olan genç anne babalara imrenerek bakıyorum, genç derken 20 li yaşlarda evlenenler kastım
Kendine oyalanacak bir şeyler bul.Doğru ama içim o kadar darlıyır ki ölmek istiyorum dayanamıyorum cok sıkışıyor içim anlatamam
Evet depresyonda olduğumu düşünüyorumBu çorba olayına neden takıldınız anlayamıyorum bir türlü. Ev işlerinden hiç anlamayan bir insanım. Yemek yapamıyorum. 4 yıldır annelerden aldığımız tencere tencere yemekler ve dışardan yemelerle besleniyoruz. O kadar alakam yok ama istenilen bir çorba olsun. Yani bana bile fazla değil bu istek. Evdesiniz, temizliğinize kadın geliyor. Çorba mı sorun.
Bence siz bir çeşit depresyondasınız. Evlenmemiş olsaydınız da gene mutlu olurdunuz diyemem. İnsanlar mutluluğu da mutsuzluğu da kendi yaratıyor. Mutlu olmayınca insan saraylarda bile mutlu olmuyor, olmayınca Brad Pitt gelse gene olmuyor. O yüzden terapi almalısınız. Şu anda değiştiremeyeceğiniz şeylere çok takılmamalısınız.
Bir de ben sizin hamilelikle ilgili bir sürü konunuza denk geldim. Bu duygu durumunda bebeğe haksızlık olmaması adına biraz erteleyin bence. Çünkü mutsuz anne bir bebeğe yapılacak en büyük haksızlık.
Senin bu dusuncelerin hep bosluktan.baska bisey deyil .kurslara yazil ise basla bi seyin ucundan tut.bos bos oyle oturursan boyle duslere dalarsin iste .Tabi oyle aslında eşim cok kötü biri degıl ben çalışmıyorum evdeyım eve gelen temzlikcı var eşim benden düzenli çorba yapmamı isityor basur var onda ileri seviyede bir de evle ilgilenmemi biraz tembelim yalan yok. Bazı konularda ona itaat etmemi ister yanında olmamı bazen dik oluyorum kabul etmem herseyı vs vs ama anlaşamadığımız yerlerde cok var . Ama özlüyorum bekalrıgımı keşke dıyorum 30 dan sonda evlenseydım daha mutlu olurdun
ptın ağlıyprum zaten arada bir içime afalanlar basıyor. Eşim söyle biri çorbası salata vereyum çay vereyım aslında memnun oluyor dedgiimi yaptırırım ama bende de tahammül yok bazı seylere eve temizlşkci gelıyo uc dört gün . Neyse bilmıyorum ama iyi OLMAK İSTİYPRUM MUTLU MESUT PİŞMANLIK İSTRMIYPTUMbende annemden şuan çoook uzak olduğum için eşimi çok sevsemde hep diyorum bazen evlenmeseydim annemi bırakmasaydım , onun dizinin dibinde yaşasaydım. anneme aşırı düşkündüm , ama kader beni çok uzağa yolladı ondan. ama senin gibi bunun acısını eşimden çıkartmıyorum , 30 a kadar kalsaydın ozamanda evlenemiyorum diye dert yancaktın , allah sana böylesini uygun görmüş evlenmişssin , malesef geçmişi geri getiremiyoruz , sürekli geçmişe bakıp ah etmek , dönemeyeceğin günlere geri dönmek istemek seni bunalıma sokar ki sokmuş ztn. Anın tadını çıkar biraz , yoksa bu geçen günlerede bakıp ahlanıp vahlanacaksın iş işten geçmiş olacak. hem kendini hem eşini mutsuz edersin bu sekilde..
burcun ne senin ?Evet depresyonda olduğumu düşünüyorumiçimden atamıyorum bu duyguları . Keşke ikinci okulumun pkudaydım memur olsaydım anneme para verseydim dıye düşünüp duruyorum aslında ikinci çocuk düşünmedim şüphelendim çıkmadı zaten . Eşim bazen iyi bazen iyi degıl . Anlattım ona Oda otuzda evlenseydın ne degıscekti dedi İstanbul da yaşasaydın yada karışık yer pahalı vs iyi olacağını nerden biliyprsun dedi. Cocugu alıp markete gitti şimdi
İşte belki Kanada ameıka falan gideriz istemıyorum askında cok karışık herşeySenin bu dusuncelerin hep bosluktan.baska bisey deyil .kurslara yazil ise basla bi seyin ucundan tut.bos bos oyle oturursan boyle duslere dalarsin iste .
Aslan yükselen terazi sanırımburcun ne senin ?
Memur olup anneme veriridim para ne bilim gezerdim tozardımÖnemli olan doğru insanı bulup bulmadığın. Bence en olması gereken yaşta evlenmişsin. Diyelim ki 32 yaşında evlendin. Bu beş yıllık ertelemende 27 yılda yapamadığın neyi yapacaktın.
Annelere doyum olmaz tabi, ama artık büyümen lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?