- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Tabiki eşimle sıkıntılarım oluyo.hatta şuan küsüz.kimin evliliği dört dörtlük.ailende 6,5 ay kalmışsın.benim ailemde şehir dışında eşim ölsen o kadar izin vermez.geçmişe takılıp kalmanın bi alemi yok.bundan sonrası için mutlu olmaya çalış.hayatı kendine zehir etme.Erken evlendın sen evet ama eşin iyiyse mutlu ol eşinle sıkıntın var mı ? Ben eşimle bazen iyi bazen kötü bide annemle cok kalamadım Doğumda gittim altı buçuk ay kaldım işte gecen yıl . Özlüyorum onu ailemi . Bu arada aile m cok sevgi yumagı degıl cok tartışma olur kalabalığız çünkü hatta bir ablam bir senebten dolayı bana küstü vs ama 27 erken di gene de 24 te okulu bitirdim tekrar sınava girip İngilizce okumadıgın için cok pişmanım İstanbul da okumak isterdim evime de yakındı ailemi de sık sık görürdüm sonda nasıl olsa biti çıkardı karşıma ama o zaman oyle düşünuyprdum ama yanlıştı
Teşekkür ederim sağolun doktor bulmaya çalışıcam yoksa işin ıcınden cıkamıyprum. Eşim fena biti degıl ama oda cok kırdı beni saygı yerlerde olduğu zamanlar oldu inanılmaz laflar küfürler edildi karşılıklı vs sinirlenınce iyi sinirlenen biri . Ama içimden inanılmaz derecede 27 yaşında erken olduğunu gecıyo otuzlardan sonra evlenmedigme cok pişmanım ikincı okulu okumadığına sanki bunları yapsaydım daha mutlu olurdum diye düşünüyorum İstanbul'da yaşasaydım kafam gerçekten cokkkkkk karışık ve düşüncelerime hakim olamıyorumMerhaba hayalperest, her mesajınızda sık sık "30dan sonra evlenseydim, ikinci üniversite okusaydım, memur olsaydım" demeniz dikkatimi çekti. Büyük bir pişmanlık ve bir noktaya saplanmışlık söz konusu. Çünkü kişi mevcut durumda olduğu noktadan mutlu değilse, benliğin savunma mekanizmaları bu şekilde devreye girer. Bir psikologdan yardım alın lütfen çünkü gerçek dünyaya dönüp içinde bulunduğunuz şartları artık kabul etmeniz gerekiyor. Yok sayarak ya da pişmanlıkla devam edemezsiniz. Biliyorum bunları duymak şuan size çok zor geliyor ancak artık kabul edip yüzleşmelisiniz: Bu evliliği yaptınız, bu çocuk doğdu ve mevcut şartlarınız şuan bu. Ama bu demek değil ki hep böyle mutsuz olacaksınız. İyileşme önce kabullenmeyle başlar. Önce bi elde ne var ne yok artısıyla eksisiyle kabul edeceksiniz. "Evet şartlarım bu, evlendim, bir çocuğum var" hayatınızdaki bu gerçekliği kabul edip, hayatınızı sahiplenmeden yol alamazsınız. Kabul edin ve sonrasında hayatınızda yapılabilecek iyileştirmelere odaklanın.
Konu sahibi bence saplantılı bir ruh halindesin. Bu dediklerini şuan neden yapamıyorsun diyor herkes ve hala keşke şöyle keşke böyle diyorsun. Geçti gitti artık. Şimdi neden ikinci okul okumuyorsun ki?Teşekkür ederim sağolun doktor bulmaya çalışıcam yoksa işin ıcınden cıkamıyprum. Eşim fena biti degıl ama oda cok kırdı beni saygı yerlerde olduğu zamanlar oldu inanılmaz laflar küfürler edildi karşılıklı vs sinirlenınce iyi sinirlenen biri . Ama içimden inanılmaz derecede 27 yaşında erken olduğunu gecıyo otuzlardan sonra evlenmedigme cok pişmanım ikincı okulu okumadığına sanki bunları yapsaydım daha mutlu olurdum diye düşünüyorum İstanbul'da yaşasaydım kafam gerçekten cokkkkkk karışık ve düşüncelerime hakim olamıyorum
Baba evinde prenses olduğumu söylemedim gayet zor bir aile hayatım old u ki babam bize hıc bakmadı annem baktı büyüttü çile çekti bilmeden konuşma . Evlenırken abim vs istemediler eşimin okulunu begenmediker falan cabuk oldugunu düşündüler keşke sakin sekılde evlenseydım diye üzülüyorum geriye dönüyorum. Hizmetcim var merak etme altı gün gelıyprdu şimdi dört gün alıyorum tamam ama zengin degılız orta halli . Ev hanımı oluşta eşi yardımcı olan bir sürür insan var burda dün konu açıldı orda Hazan'lar var yazanlar çalışmıyorum ama eşim her akşam sofrayı toplar yerleştirir haftasonlarını yemek yapar kendı arkadaşım da var . Yapabılır neden yapmasın diye kavga EDIYORUM evet ama benım ruh halim iyi degıl vs tabsıye istedim gelip bana çatmanı degılKocan zengin olsaydı ve hizmetçilerin olsaydı görürdüm ben seni. İkiyüzlülük bu yazdığın adamla da sırf evde kaldı demesinler diye evlendin zaten görücü usulüymüş on kere dedik boşan boşanamam annem babam ne der dedin şimdi açtığın konuya bak. Koca evinde de baba evindeki gibi prenses olsan görürdük :)
Bekarken yapmak daha güzel olurdu ailemin yanına gider gelırdim sonra onların istediği onların da razı olduğu sekılde evlenırdım. Dört ay da evlendik istemediker abim kırmızı kırdelayı bile baglamadı içimde kalmış o bile ama haklısın gerçekten saplantı olmuş iyi degılımKonu sahibi bence saplantılı bir ruh halindesin. Bu dediklerini şuan neden yapamıyorsun diyor herkes ve hala keşke şöyle keşke böyle diyorsun. Geçti gitti artık. Şimdi neden ikinci okul okumuyorsun ki?
Teşekkür ederim sağolun doktor bulmaya çalışıcam yoksa işin ıcınden cıkamıyprum. Eşim fena biti degıl ama oda cok kırdı beni saygı yerlerde olduğu zamanlar oldu inanılmaz laflar küfürler edildi karşılıklı vs sinirlenınce iyi sinirlenen biri . Ama içimden inanılmaz derecede 27 yaşında erken olduğunu gecıyo otuzlardan sonra evlenmedigme cok pişmanım ikincı okulu okumadığına sanki bunları yapsaydım daha mutlu olurdum diye düşünüyorum İstanbul'da yaşasaydım kafam gerçekten cokkkkkk karışık ve düşüncelerime hakim olamıyorum
İçinizde kalan şey bakire olduğunuzu millete ilan etmek mi? Şuan ki durumunuzdan ve gelecekten faydalanmaya çalışmalısınız. Bence tedavi görmeye çalışın. Bu böyle gitmez, herkesi mutsuz edersiniz etrafınızdaki.Bekarken yapmak daha güzel olurdu ailemin yanına gider gelırdim sonra onların istediği onların da razı olduğu sekılde evlenırdım. Dört ay da evlendik istemediker abim kırmızı kırdelayı bile baglamadı içimde kalmış o bile ama haklısın gerçekten saplantı olmuş iyi degılım
Arkadaşlarım var 25 den itibaren ben evlenemiycek miyim evde mı kaldım diyen. Ben de geç evliliklerin faydasını anlatıyorum ama anlayan yokHayat cok zor 27 de evlendım henüz iki ay geçmişti 27 yaşımdan ve cok erken gelıyor bana keşke 30 sonrası evlenseydım okadar cok var ki oyle evlenıp mutlu olan
yo ayiplamadim,o insanlardan biride benim... Benim esimde yardim eder ama bende o gelmeden yemeğini hazırlamış olurum. Yemekten sonra çayımızi hazırlarim. Esimde haftasonu temizliğe yardim eder. Ben ders çalışırken çocuklarla ilgilenir. Ama sizin esiniz zaten temizlikçi alarak size yardim ediyor birde akşam adam gelsin çorbasıni kendi yapsın oh ne âlâ memleket... İstediği bir çorba altı üstü... Öyle bir şikayetlenmeniz var ki sanirsin her akşam adam hünkar beğendiler,sarmalar,börekler istiyor . Kaldı ki eşiniz istemese bile çocuğunuz için çorba yapmalısınız. Annem deyip duruyorsunuz ama farkindaysaniz artik sizde annesiniz,sorumluluğunuz var.Burda okudum çalışmayup evde duran ama eşi eve gelınxe yardım eden cok insan var neden ayıpladınızki
Ne kadar şanlsıın hemde cok evlenme zaten boşver okulunu oku çalışO dediklerinizi yapsaydınız daha mı mutlu olurdunuz daha mı mutsuz olurdunuz biz faniler pek bilemeyiz:) Lütfen biraz sakin olun, şuanda o yapsaydım dedikleriniz size çok uzak ve imkansız geldiği için o hayale saplanmışsınız. Oysaki size şöyle söyliyim; 2.üniversitemi okuyorum psikoloji öğrencisiyim ve evet ben de bunları yapmadan evlenseydim ben de çok pişman olurdum. Ancak ben de şuan mutluluktan ölmüyorum bazen herşey çok ağır gelebiliyor, zorlayabiliyor, uykusuzluktan ve çok çalışmaktan ağladığım günler olmuştur, yani herkesin farklı farklı dertleri var. İnanın hiçkimsenin hayatı bir diğerininkinden üstün ya da altta değil. Sorunlar hep var hep de olacak. Üstelik geç kalmış değilsiniz, isterseniz yine okursunuz. Biraz kafanızı toplayın, profesyonel yardım alın.
Sorun olmuyor bence otuzdan sonda evlenıp cok mutlu plan varBende 27 den 3 ay geçince evlendim,ama bekar özgur halimi,ailemle yaşadıgım gunlerimi çok özluyorum,ama bir yandanda geç anne oldugum için üzüluyorum,onlara enerjim sanki yetersiz geliyor ve ileriyi düsünüyorum,kızım 20 yaşinda genç kızken ben 50 lili yaşlarima gelmis olacam, keske daha genç olup onunla arkadas gibi olsaydim(
Hele annem oyle ğziluyorumki bir azdaha kalsaydım onunla biraz daha ıkı uc yıl daha kalsaydım ne olur du sanki
Ne kadar çok dursan annenle daha çok alısacak kopmak istemeyecektin ,onun doyum noktasi yokki,bence nasip böyleymis,bir sürü kişi okuyoruz burda 30 yasini gecmis evlenemedigi icin mutsuz,belki 30 dan sonrada fazla detayci olup evlenemeyecektik ozamanda evde kaldım diye hayıflanacaktık,hayatin her doneminde memnuniyetsizlik var,ozaman ne yapmak lazım bardagın dolu tarafından bakıp saglıklı ve huzurluysak şükredip mutlu olmaya bakacazSorun olmuyor bence otuzdan sonda evlenıp cok mutlu plan varben acele davrandım istediklerimi yapmadan tamamlamadan evlendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?