kizlar lutfen bana yardimci olun :(

asliiin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
46
17
28
28
17yasindayim ve saç dökülmesi yaşıyorum bu yuzden çok canım sıkılıyor aranızda böyle sorun yaşayıp çözüm üreten bu sorunu atlatan var ise yazabilir mi

Tatlım dermatoloğa gitmen lazım mutlaka Dr görsün bir değerlendirme yapsın

Gittim, çok şükür hiç bir değerlerinde bir eksiklik çıkmadı hormonlar ile ilgili de bişey yok genetik olan bi durum da söz konusu değil ve artık bıktım

Tatlım dermatoloğa gitmen lazım mutlaka Dr görsün bir değerlendirme yapsın
Gittim, çok şükür hiç bir değerlerinde bir eksiklik çıkmadı hormonlar ile ilgili de bişey yok genetik olan bi durum da söz konusu değil ve artık bıktım

canım bende senin yaşındayken öyleydim hala öyleyim ama şuan yeni saçlar çıkıyor uzuyor dert etmiyorum bu yüzden. İlk öncelikle dahiliyeye gitmelisin ve kan hormon vitamin testleri yaptırmalısın. Bende B12 duşuklugu vardı kullandım iğne ve dokulme durdu. Kansızlık falan da vardı tedavi gordum sonra düzeldi dokulmem durdu. Ama yeni saç çıkarmak için de doktor tavsiyesiyle minoxil kullandım onda yeni saç çıkardı evet. Ams dediğim gibi önce dahiliye sonra cildiye.. İki ay önce benim yine dokulme başlamıştı bu da demir eksikliğindenmiş şimdi de demir ilacı kullanıyorum durdu dokulmem yani dediğim gibi önce hangi nedenden olduğunu ogrenmen için dahiliyeye git testleri yapıyorlar zaten sen saç dokulmem var diyince. Geçmiş olsun canım..

17yasindayim ve saç dökülmesi yaşıyorum bu yuzden çok canım sıkılıyor aranızda böyle sorun yaşayıp çözüm üreten bu sorunu atlatan var ise yazabilir mi
Canim sarimsak falan sur kokusu kotudur ama hemen sac cikartir

Değerlerin normal ise saç dökülmesinin sebebi tamamen stres. Sınava sıkı hazırlanıyorsan normaldir. Saçına doğal kına yakarak güçlendirebilirsin.

Madem doktora gittin her hangi bir sorun yok. Kafanı rahatlat biraz. Eğer böyle takmaya devam edersen bence dökülmeler devam edecektir. Biliyorsun ki her şey gibi saçlarında belli dönemlerde kötü anları olabiliyor. Mevsimlere göre, yıkadığın şampuana göre, tarama şekline, saçlarınla ne kadar sık oynayıp oynamadığına göre vb... devam edip gidiyor. Demem o ki biraz kendi haline bırak saçlarını çok fazla işlem uygulama. Birde kafandaki dökülme takıntısını uzaklaştır eminim işe yarayacaktır.

Canim sarimsak falan sur kokusu kotudur ama hemen sac cikartir

Sarımsağı dikkatli kullanması gerekiyor çünkü her insanda aynı etkiyi göstermiyor. Kiminde yeni saç çıkmasını sağlarken sarımsak sürüp saçlarının döküldüğünü gördüğüm insanlar var. Önce deneme yapması lazım küçük bir alanda. Eğer her hangi bir sorun çıkmazsa sarımsak güzel saç çıkartıyor.

Gittim ben b12bile güzel çıkmıştı test sonuçlarında saçlarıma çok özen gösteriyorum hiç boyatmadim üstelik bitkisel Sampuan kullanıyorum bu ilk haftam İsr yarayabilmeso için çok erken belki ama insan bir sebep yok iken hiç bu soruna çözüm bulamayınca üzülüyor

Sarimsalta surdum Sacima kemik iliği bile surdum dokulmeye etkili olmadı ama bir sürü saç çıkartıyor kızlar aklınızda bulunsun belki denemek istersiniz :)

At kuyrugu sampuani var dogal katkisiz dokulen saclari bile cikartio tavsiye ederim

Teşekkür ederim canım :) aslında insan birsey den hemen sonuç bekliyor ben başka bitkisel Sampuan larda kullandığı ama verimli alamayıp bıraktım çok sık Sampuan değiştirdim bunun da etkisi Olabilor suan istikrarlı bir şekilde devam ediyorum Bakal hayırlısı :)

evet öyle donemler oluyor benim kardeşimin de şuan dokuluyor saçı ama testleri normal doktor da şampuan verdi. Ben minoxil kullandım onu da cildiye doktoru vermişti gayet çıkardı dokulen saçları baya işe yaradı doktora sorup kullanabilirsin bence. Veya aktarlarda yaglar var ısırgan badem çam yağı ve zeytin yagını karıştırıp suruyorsun hem saçı besliyor hem de dokulmeyi durduyor ama en etkilisi minoxil. Ama 1 sene boyunca sürekli kullanman gerekiyor.

Banada doktor bioxinin diye bir sprey vermişti3ay kadar onu kullandim ama tabi bir sene kullanip sonic aliniyor ise ben pek verim alamamistim. Doğal yağlar saç çıkarma konusunda en etkilisi ama biz yani en azindan ben bir çok şey deneyip gormus biri olarak kemik iliginin baya ise yaradığını söyleyebilirim

sabah akşam başını aşağı eğip saç derine masaj yap, kan dolaşımı harekete geçsin, faydasını görürsün.

öncelikle doktora gitmelisin
ırsi değilse saç dökülmen mutlaka bir vitamin eksikliğindendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…