- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
Öyle mi dersiniz? Ben etrafımda biri akrabam olsun ailem olsun ne zamane evlilik konusunu açsalar karşı çıkıyorum daha okuyorum ben diye ama kendim de o psikolojiye girdim sanırm. Aslında hemen evlenmek değil niyetim sadece onun bir amacı olsun bir işi bir gücü olsun istiyorum.. biraz birikimi olsun böyle boş boş dolanmasın istiyorum.. onun mezun olmasından daha birkaç ay geçti bilmiyorum belki ben abartıyorum ama. Birkaç ay daha bekliyim bakayım ne yapacak, belki dediği gibi benim yanıma gelip burada iş bulur bakalımönce bir sakin
giden yıllar falan yok
daha öğrencisisiniz
babaannem 90lı yaşlarında bile bir kızı bir çok kişi ister biri alır derdi
tanıyın çevrenizi geliştirin uygun olan kişi ile elenin derdi
şimdi bu acele neden
cidden 24 yaşında yüksek lisans yapan bir kızın çevresinin evlenmenin e sini ağzına almaması kızımız okuyor demesi lazım
ben 15 yıl önce 26 yaşında evlenirken herkes bana çokkkk erken evlendiğimi söyledi
yüksek lisans aşamalarını geçmiş, ailemden başka bir şehre taşınmış, iş bulmuş, tutunmuş çalışırken 26 yaşında acelen ne dendi bana 6 yıllık sevgilim ile evlenirken
şimdi neden bu acele iş yok güç yok
diyelim ki adam iş buldu siz ne olacaksınız
bir siz de iş bulma aşamasına geçin, mesleğiniz otursun o da çalışıp tecrübe kazansın belki şehir değiştirecek belki yurtdışı vs deneyeceksiniz
şimdiden "başımız bağlı olsun"a gerek yok
evet önünüzde en az iki yıl var yüksek lisans sürecinde arkadaş da iş güç sahibi olur ya da olmaz o zaman gelince değerlendirirsiniz
lakin geçen bir konu vardı 6 aylık sevgililikte askere gitmedi, babası gitme demiş, neden onu dinliyor diye
bazı konularda aile evinde yaşayınca aile dinlenir
siz de diyorsunuz başka sektörde çalışmasın (turizm olmasın) ama çalışsın aile de diyor ki polislik askerlik riskli şartları ağır ne gerek var turizm önü açık çalışsın burada
aslında hiçbir fark yok hatta aile ile yaşayıp turizmde bir yerden başlasın makul bile gelebilir çoğu yetişkin kişi için
Abisi de turizm sektöründe çalışıyor, abim çok para kazanıyor iyi iş falan diyodu ben istemiyordum ama.. şu an bir şey demiyorum istediğini yap demiştim en son, şimdi de bekliyor. Normal mi şimdi çalışmaması, öyle boş boş durması... ben üzülüyorum cidden bu durumaben sizi anlıyorum da geçmiş değişmiyor
örneğin 2018 ilk atamada sadece 7 sosyolog almışlar 90 en düşük puan
bunun için KPSS çalışmak çok kolay değil
yani tüm atama döneminde belki 50 kişi alacaklar ilk elli hedef çok kolay değil
bir sürü mezun var vs
kolay iş sahibi olmak mümkün değil ama benim anlatmak istediğim şartlarının gerçekçi olduğu
yani şu aşamada elindeki diploma ile yapabileceği ve ilerleyebileceği ideal bir alan turizm gibi (yaşadığı yer itibari ile)
bu da pandemi nedeni ile durdu yaşadığı şehirde iş arasa ne iş bulacak
öyle memur oluruz gireriz bir yere beyanı zaten gerçekçi değil ve bence karşıdaki de bunu biliyor
babası, abisi vs ne iş yapıyor
bu tarz bir bağlantı kurabilirlerse, ben olsam turizmde büyük bir yerden başlamasına destek olurdum
o deneyimi başka şehirde de pazarlayabilir hem yani tanıdık ile girdiği basit bir iş başka bir yerde otel işletmeciliği sektöründe deneyim olup artı getirir
Öyle mi dersiniz? Ben etrafımda biri akrabam olsun ailem olsun ne zamane evlilik konusunu açsalar karşı çıkıyorum daha okuyorum ben diye ama kendim de o psikolojiye girdim sanırm. Aslında hemen evlenmek değil niyetim sadece onun bir amacı olsun bir işi bir gücü olsun istiyorum.. biraz birikimi olsun böyle boş boş dolanmasın istiyorum.. onun mezun olmasından daha birkaç ay geçti bilmiyorum belki ben abartıyorum ama. Birkaç ay daha bekliyim bakayım ne yapacak, belki dediği gibi benim yanıma gelip burada iş bulur bakalım
Abisi de turizm sektöründe çalışıyor, abim çok para kazanıyor iyi iş falan diyodu ben istemiyordum ama.. şu an bir şey demiyorum istediğini yap demiştim en son, şimdi de bekliyor. Normal mi şimdi çalışmaması, öyle boş boş durması... ben üzülüyorum cidden bu duruma
Evet işte bu yüzden kafam karışık yani haklı mıyım haksız mıyım anlayamıyordum o yüzden konu açtım... atanma ihtimali çok düşük evet, zaten tekrar kpssye girmek de istemiyor. Turizm işine başlarda ben çok karşı çıkıyordum, eskiden atanamazsam turizmde çalışırım diyordu. Şimdi soruyorum atanamazsan nerede çalışacaksın diye, bir iş bulurum illaki diyor... bende istediğin yerde çalış nerde çalışmak istiyorsan orada iş bak dedim, yeterki işi olsun. Yani şimdi pandemiden dolayı çalışmaması tembel oldugunu göstermez değil mi? Daha önceleri yaz aylarında bir iş bulup çalıştı hep ama ne bileyim, şu an boş boş durması beni rahatsız etti. Bu arada ben pdr mezunuyum.senin bölümün ne
ya da şöyle sorayım bitirince ne olacaksın
ülkemizin kanayan yarası sevgilinin yaşadığı
mesleksiz mezunlar
örneğin öğretmen mezun olur öğretmendir KPSS ye girer özelde çalışır ama öğretmendir
çoğu bölümde fen edebiyat ve İİBF lerde meslek yoktur X fakültesi mezunu olursun
yine psikolog sosyolog gibi alanlarda sonunda log olursun da çoğu alanda bir iş imkanı vermez bu log olmak sana
bir hocamız vardı, antropolog olursanız kısa dönem askerliğe gider bir de kız istemeye gidince oğlumuz antropolog dersiniz karşıdaki bir şey sanır derdi bundan 25 yıl önce
ben sizi anlıyorum serkeş olmasın, gelecek için heveslensin, çaba göstersin vs istiyorsunuz
bunalr güzel şeyler ama o diplomayı alıp evde amaçsız oturmak da kolay değil
hani çıksın iş arasın da nereden başlasın iş bakmaya
kariyer net e girin mesela onun şehrindeki işlere bakın sizce hangisi ona uygun
ben söyleyeyim nerede ise hiç biri çünkü çoğunluğu tecrübe istiyor, bir bölümü spesifik eğitim istiyor, bir bölümü de acı ama gerçek az okumuşluk istiyor
yani lise mezunu iken girebileceği çoğu işe üniversite mezunu 25 yaşında birini almazlar, 18 yaşında lise mezununu alırlar
çözüm yok şu anda ama bir süre daha pandemi iklimindeyiz
yaza doğru pandemi yavaşladığında eğlence sektörü talepleri arttığında turizmde iş artışı yaşanabilir o zaman hala evde oturuyorsa tekrar dürtmek gerekir
bir de diğer KPSS 2022 de şimdiden ona çalışması da olmaz ama seneye ben sınav çalışırım gerekçesi sökmemeli zira atanacağı garantili değil
Sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum ve şuan boyleyse evlendikten sonra da herşeyi sen takip etmek zorunda kalabilirsin yada ailesi tarafından sevgiline sürekli bir müdahale olabilir ki şuan oluyorsa o zaman yine aynı şeyler yapabilirler .Kızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Evet oluyor, inanır mısınız benim yanıma gelecekti sorun çıkardılar, yok ne işin var yok pandemi var çok riskli gitme falan filan diye. Zar zor geldi yanıma 25 yaşında bir yetişkin olarak....Sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum ve şuan boyleyse evlendikten sonra da herşeyi sen takip etmek zorunda kalabilirsin yada ailesi tarafından sevgiline sürekli bir müdahale olabilir ki şuan oluyorsa o zaman yine aynı şeyler yapabilirler .
Eve
Evet işte bu yüzden kafam karışık yani haklı mıyım haksız mıyım anlayamıyordum o yüzden konu açtım... atanma ihtimali çok düşük evet, zaten tekrar kpssye girmek de istemiyor. Turizm işine başlarda ben çok karşı çıkıyordum, eskiden atanamazsam turizmde çalışırım diyordu. Şimdi soruyorum atanamazsan nerede çalışacaksın diye, bir iş bulurum illaki diyor... bende istediğin yerde çalış nerde çalışmak istiyorsan orada iş bak dedim, yeterki işi olsun. Yani şimdi pandemiden dolayı çalışmaması tembel oldugunu göstermez değil mi? Daha önceleri yaz aylarında bir iş bulup çalıştı hep ama ne bileyim, şu an boş boş durması beni rahatsız etti. Bu arada ben pdr mezunuyum.
Evet oluyor, inanır mısınız benim yanıma gelecekti sorun çıkardılar, yok ne işin var yok pandemi var çok riskli gitme falan filan diye. Zar zor geldi yanıma 25 yaşında bir yetişkin olarak....
Üniversite okurken yaşadığın zamanı yıllaeım gitti diye nitelendirme, ben bundan sonrasını kastediyorum. Akışına bırak bekle, daha çok gençsinizBen baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesef
Hmm ben karşı çıkıyorum diye şu an bana bahsetmiyor ama hala orada calismak istiyor mu diyorsunuz.. yok karıştırdınız herhalde İK ile ilgili bir şey söylememiştim:) peki yazın nasıl olur yoğun olurmu sektör?senin alanın güzel sen hep insan kaynaklarında çalışmak isteyen arkadaş mıydın
karıştırdıysam kusura bakma
bence sevgilin zaten elimde diploma olsun diye girebildiği bölüme girmiş okumuş bitirmiş
turizmde çalışacak amacı bu sen karşı çıkıyorsun diye söylemiyor şimdilik
turizm şu an iş olmayan bir sektör
en basiti eskiden sömestr tatilinde otele tatile giderdik bu sene kimse gidemiyor
yani en büyük firma bile kötü durumda
Tamam teşekkür ederim:) akışına bırakacağım artıkÜniversite okurken yaşadığın zamanı yıllaeım gitti diye nitelendirme, ben bundan sonrasını kastediyorum. Akışına bırak bekle, daha çok gençsiniz
Yok zaten hemen nişan yapmayız onun işi olmadan olmaz zaten ama en azından bir iş bulsa çalışsa bir birikimi olsa cok iyiRahata çok fazla alışmış anladığım kadarıyla. Şuanda evlenecek Bi sorumluluğa sahip değil bu yüzden söz nişan yapıp bu işi başlatmayın. Hem aileniz sormayacak mı ne iş yapıyor diye?ailenizin gözünde küçük duruma düşersiniz iş bulmasını bekleyin
Hmm ben karşı çıkıyorum diye şu an bana bahsetmiyor ama hala orada calismak istiyor mu diyorsunuz.. yok karıştırdınız herhalde İK ile ilgili bir şey söylememiştim:) peki yazın nasıl olur yoğun olurmu sektör?
Konunun tamamini okumadım. Hallederler inşallah diyor ya şimdi. Sen bunla evlendin. Hamile kaldin. Doğum yakın. Adam işsiz kaldı . İş arayım demicek. Dicek ki hallederler. Bu adam seni dilenci durumuna düşürür. Bak demişti dersin. Yol yakinken iyi düşün derimKızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Doğru diyorsunuz şu süreçte belli değil hiçbir şey. Bakalım hayırlısı neyse o olsunbence o hala çevreden gördüğü iş olan turizm sektörünü düşünüyor, zira nispeten masa başı değil daha esnek daha genç işi olarak da tanımlıyor olabilir
yazın olur mu iş bilinemez
zira şu an hiçbir şey belli değil virüs ne getirecek ne götürecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?