Kızlar lütfen bir şey diyin fikir istiyorum

Öyle mi dersiniz? Ben etrafımda biri akrabam olsun ailem olsun ne zamane evlilik konusunu açsalar karşı çıkıyorum daha okuyorum ben diye ama kendim de o psikolojiye girdim sanırm. Aslında hemen evlenmek değil niyetim sadece onun bir amacı olsun bir işi bir gücü olsun istiyorum.. biraz birikimi olsun böyle boş boş dolanmasın istiyorum.. onun mezun olmasından daha birkaç ay geçti bilmiyorum belki ben abartıyorum ama. Birkaç ay daha bekliyim bakayım ne yapacak, belki dediği gibi benim yanıma gelip burada iş bulur bakalım

Abisi de turizm sektöründe çalışıyor, abim çok para kazanıyor iyi iş falan diyodu ben istemiyordum ama.. şu an bir şey demiyorum istediğini yap demiştim en son, şimdi de bekliyor. Normal mi şimdi çalışmaması, öyle boş boş durması... ben üzülüyorum cidden bu duruma

senin bölümün ne

ya da şöyle sorayım bitirince ne olacaksın

ülkemizin kanayan yarası sevgilinin yaşadığı

mesleksiz mezunlar

örneğin öğretmen mezun olur öğretmendir KPSS ye girer özelde çalışır ama öğretmendir

çoğu bölümde fen edebiyat ve İİBF lerde meslek yoktur X fakültesi mezunu olursun

yine psikolog sosyolog gibi alanlarda sonunda log olursun da çoğu alanda bir iş imkanı vermez bu log olmak sana

bir hocamız vardı, antropolog olursanız kısa dönem askerliğe gider bir de kız istemeye gidince oğlumuz antropolog dersiniz karşıdaki bir şey sanır derdi bundan 25 yıl önce

ben sizi anlıyorum serkeş olmasın, gelecek için heveslensin, çaba göstersin vs istiyorsunuz

bunalr güzel şeyler ama o diplomayı alıp evde amaçsız oturmak da kolay değil

hani çıksın iş arasın da nereden başlasın iş bakmaya

kariyer net e girin mesela onun şehrindeki işlere bakın sizce hangisi ona uygun

ben söyleyeyim nerede ise hiç biri çünkü çoğunluğu tecrübe istiyor, bir bölümü spesifik eğitim istiyor, bir bölümü de acı ama gerçek az okumuşluk istiyor

yani lise mezunu iken girebileceği çoğu işe üniversite mezunu 25 yaşında birini almazlar, 18 yaşında lise mezununu alırlar

çözüm yok şu anda ama bir süre daha pandemi iklimindeyiz

yaza doğru pandemi yavaşladığında eğlence sektörü talepleri arttığında turizmde iş artışı yaşanabilir o zaman hala evde oturuyorsa tekrar dürtmek gerekir

bir de diğer KPSS 2022 de şimdiden ona çalışması da olmaz ama seneye ben sınav çalışırım gerekçesi sökmemeli zira atanacağı garantili değil

Abisi ne iş yapıyor biliyor musun

ne mezunu

bir de nedir bu iyi para

yani sevgilin bana da iş ayarlar diye düşünebilir

bana normal geliyor zira bak çevremde çoluk çocuk sahibi koca koca adamlar var evde oturuyorlar işten çıkarıldılar ya da ücretsiz izne gönderildiler

boyları kadar çocukları var komşumun, kadın işe gidiyor adam da evde yemek temizlik yapıyor

piyasa kötü tecrübesiz vs değil yıllarını bu işlere vermiş insanlar bunlar

sıfırdan iş bulmak zor, evde olmak da zor ama herkes evde deyip geçiştiriyor işte

Eve
Evet işte bu yüzden kafam karışık yani haklı mıyım haksız mıyım anlayamıyordum o yüzden konu açtım... atanma ihtimali çok düşük evet, zaten tekrar kpssye girmek de istemiyor. Turizm işine başlarda ben çok karşı çıkıyordum, eskiden atanamazsam turizmde çalışırım diyordu. Şimdi soruyorum atanamazsan nerede çalışacaksın diye, bir iş bulurum illaki diyor... bende istediğin yerde çalış nerde çalışmak istiyorsan orada iş bak dedim, yeterki işi olsun. Yani şimdi pandemiden dolayı çalışmaması tembel oldugunu göstermez değil mi? Daha önceleri yaz aylarında bir iş bulup çalıştı hep ama ne bileyim, şu an boş boş durması beni rahatsız etti. Bu arada ben pdr mezunuyum.

Sorumluluk sahibi olduğunu düşünmüyorum ve şuan boyleyse evlendikten sonra da herşeyi sen takip etmek zorunda kalabilirsin yada ailesi tarafından sevgiline sürekli bir müdahale olabilir ki şuan oluyorsa o zaman yine aynı şeyler yapabilirler .

Evet oluyor, inanır mısınız benim yanıma gelecekti sorun çıkardılar, yok ne işin var yok pandemi var çok riskli gitme falan filan diye. Zar zor geldi yanıma 25 yaşında bir yetişkin olarak....

senin alanın güzel sen hep insan kaynaklarında çalışmak isteyen arkadaş mıydın

karıştırdıysam kusura bakma

bence sevgilin zaten elimde diploma olsun diye girebildiği bölüme girmiş okumuş bitirmiş

turizmde çalışacak amacı bu sen karşı çıkıyorsun diye söylemiyor şimdilik

turizm şu an iş olmayan bir sektör

en basiti eskiden sömestr tatilinde otele tatile giderdik bu sene kimse gidemiyor

yani en büyük firma bile kötü durumda

Evet oluyor, inanır mısınız benim yanıma gelecekti sorun çıkardılar, yok ne işin var yok pandemi var çok riskli gitme falan filan diye. Zar zor geldi yanıma 25 yaşında bir yetişkin olarak....

ama gerekçe pandemi ise haklılar

bir de aynısını sen dene, seninkiler "aa kızımız evlenecek yaşa geldi tabii gidebilir" derler mi sence

aile ile birlikte yaşarken o evin kurallarına uymak gerekir, üstüne de para da kazanmıyorsan

sadece sana değil tüm bu üniversiteyi bitirdik hadi evlenelim konularına önce iş hayatına atılın, aileden bağımsız yaşamayı öğrenin yani bir para kazanıp harcamayı, geçinmeyi, kendi kararını almayı benimseyin sonra evlenin derken bunu kast ediyoruz

üniversiteki başına buyrukluk aile evine dönünce maalesef yok, tekrar başına buyruk olmak hem ekonomik hem de zihinsel bağımsızlık kazanıldıktan sonra

Ben baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesef
Üniversite okurken yaşadığın zamanı yıllaeım gitti diye nitelendirme, ben bundan sonrasını kastediyorum. Akışına bırak bekle, daha çok gençsiniz

Rahata çok fazla alışmış anladığım kadarıyla. Şuanda evlenecek Bi sorumluluğa sahip değil bu yüzden söz nişan yapıp bu işi başlatmayın. Hem aileniz sormayacak mı ne iş yapıyor diye?ailenizin gözünde küçük duruma düşersiniz iş bulmasını bekleyin

Ek olarak şunu da söyleyeyim böyle işlerde erkek tarafı maddi anlamda pek destek olmuyor yada Bi yerden sonra kenara çekiliyor. Kendi kendinize kalıyorsunuz

Hmm ben karşı çıkıyorum diye şu an bana bahsetmiyor ama hala orada calismak istiyor mu diyorsunuz.. yok karıştırdınız herhalde İK ile ilgili bir şey söylememiştim:) peki yazın nasıl olur yoğun olurmu sektör?

Yok zaten hemen nişan yapmayız onun işi olmadan olmaz zaten ama en azından bir iş bulsa çalışsa bir birikimi olsa cok iyi
Olurdu

Anladığım kadarıyla sevgiliniz tembel, zaten calişmaya pek gönlünü de yok gibi.
Ayrıca daha baştan eşe dosta ona buna güvenerek yola çıkan adamdan hayır gelir mi sence? Bence yol yakınken bırak, evlendikten sonra da düzeleceğini sanmıyorum. Adamın karakteri bu demek ki. Yok bırakamam dersen de büyük ihtimal ailesine göre yaşarsınız hayatınızı, haa bir de sen çalısırsın o yan gelip yatar. Lütfen sorumluluk sahibi olamamış, küçük çocuk gibi olan adamlardan uzak durun...

bence o hala çevreden gördüğü iş olan turizm sektörünü düşünüyor, zira nispeten masa başı değil daha esnek daha genç işi olarak da tanımlıyor olabilir

yazın olur mu iş bilinemez

zira şu an hiçbir şey belli değil virüs ne getirecek ne götürecek

Konunun tamamini okumadım. Hallederler inşallah diyor ya şimdi. Sen bunla evlendin. Hamile kaldin. Doğum yakın. Adam işsiz kaldı . İş arayım demicek. Dicek ki hallederler. Bu adam seni dilenci durumuna düşürür. Bak demişti dersin. Yol yakinken iyi düşün derim

Doğru diyorsunuz şu süreçte belli değil hiçbir şey. Bakalım hayırlısı neyse o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…