- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- 53
- Konu Sahibi sensational
-
Doğru diyorsunuz zaten kpssyi de benim zorumla çalıştı... bir yıl boyunca hergün ona motivasyon konuşmaları yapmaktan bezmiştimBu tiplere konuşma pek sökmez çünkü başkalarının söylediğini yapmak daha kolaydır ve onların dediğini yapmaya alışıktır durum onun için tuhaf değildir.
Tekrar girmek istemiyorsa iş ona gökten zembille mi inecek şaka mı bu yaaaa.
Aptallık etme, bu adam gözünğn önünde ben üşengeç ve hazırcıyım diye bağırıyor.
Buradaki hiç kimse seni tanımıyor,anlattığından fazlasını bilmiyor çoğunlukla tecrübe konuşuyor, iyi düşün fırsatın varken boşa yorulma şimdiden kaç
Hayır tabikide ama insan bi ümitlenir yine deDiyelim ki 'evlendikten sonra her şey farklı olacak' dese söylediğine koşulsuz inanıp güvenebilecek misin?
ya zaten ilk mesajımda yazmıştım kafası daha orada değil. hayal aleminde diye. yetişkin değil henüz o sebeple de zaten evlilik sizin için sorun olur. eş dost ailem yapar kafası çocuk kafası. yetişkin evlilik için uygun kafa değil.
İşte, özelde iş bakarmış Turizm sektöründe çalışırmış falan filan... (turistik bir bölgede yaşıyor) ben pek haz etmiyorum kendi mesleği varken turizm mesleğine geçmesine ama... her anlamda çatışıyoruz sanırım bu aralarBu tiplere konuşma pek sökmez çünkü başkalarının söylediğini yapmak daha kolaydır ve onların dediğini yapmaya alışıktır durum onun için tuhaf değildir.
Tekrar girmek istemiyorsa iş ona gökten zembille mi inecek şaka mı bu yaaaa.
Aptallık etme, bu adam gözünğn önünde ben üşengeç ve hazırcıyım diye bağırıyor.
Buradaki hiç kimse seni tanımıyor,anlattığından fazlasını bilmiyor çoğunlukla tecrübe konuşuyor, iyi düşün fırsatın varken boşa yorulma şimdiden kaç
Evet doğru diyorsunuz çok doğru diyorsunuz hem de. Bu aralar her anlamda çalışıyoruz kendisiyle.. hayırlısı neyse o olsun istiyorum sadeceKuzum ilerde daha beter uzuleceksin ve yipranacaksin bagira bagira mutsuzluk kapin da simdi hayat enerjin var gencsin sagliklisin iki gun aglar kendini toparlar yoluna bakarsin (kii ben boyle adam gozyasi dokmem)zamanla bu saydiklarim tek tek azalacak ve sen pisman olacaksin yapma lutfen bende ask acisi cektim ama geciyor inan eseri kalmiyor
Valla bence sonuna kadar haklıısn ben maddi olarak özgür olmayan biriyle böyle bi yola bile girmezdim sevgili olarak gider ilişki ailesinin yanında sonuçta ama evlenince falandamı ailesinin eline bakıcak kötü insanı ezik hisettiren bi durum benceKızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
Sosyoloji (yanlış hatırlamıyorsam öyle yazmıştın) mezunu birinin kendi alanında çalışması çok zor. Bu kadar çok çatışıyorsanız evlenmeniz de büyük hata olur zaten, sizin sevgidwn başka ortak noktanız yok, bu evlilik sana hiçbir anlamda istediğini vermeyecek gibi geliyor banaİşte, özelde iş bakarmış Turizm sektöründe çalışırmış falan filan... (turistik bir bölgede yaşıyor) ben pek haz etmiyorum kendi mesleği varken turizm mesleğine geçmesine ama... her anlamda çatışıyoruz sanırım bu aralar
İşte çalışmak istiyor ama şu an virüsten dolayı cok iş yokmuşda abisi daha sonra çalışırsın demiş de falan da filan da...Valla bence sonuna kadar haklıısn ben maddi olarak özgür olmayan biriyle böyle bi yola bile girmezdim sevgili olarak gider ilişki ailesinin yanında sonuçta ama evlenince falandamı ailesinin eline bakıcak kötü insanı ezik hisettiren bi durum bence
Evet kendi alanında iş bulması zor ama en azından 85 üstü puan alsaydı atanabilirdi... 82 alabildi malesef... çalışırken de hergün stres içinde oluyordum bazen calismiyodu, hergün konuşuyodum çalış şöyle yap böyle yap diye, hep zoraki çalıştı (size bahsettim mi bilmiyorum)Sosyoloji (yanlış hatırlamıyorsam öyle yazmıştın) mezunu birinin kendi alanında çalışması çok zor. Bu kadar çok çatışıyorsanız evlenmeniz de büyük hata olur zaten, sizin sevgidwn başka ortak noktanız yok, bu evlilik sana hiçbir anlamda istediğini vermeyecek gibi geliyor bana
Evet malesef ki yok.... ne güzel işte takılıyo kendince spora falan gidiyo(!) en azından yabancı dil çalış boş durma diyorum ama oda yokEvet pandemi surecinde is bulmasi gercekten cok zor.
Ancak bu adamda bir çaba ve calismaya gönül yok.
Bütün konuyu okudum zaten hepsine hakimim. Hayatını böyle bu adamı ite kaka bir yerlere taşıyarak geçirmek istiyorsan sen bilirsin, bu adam sana olmaz, tezcanlısın sorumluluk sahibisin ki gelecek kaygın var ama bu adamda bunların hiçbiri yok, sadece senin ömrünü yiyecek, şimdilik söz nişan gibi ciddi adım atma o adam gibi iş sahibi olana kadar, bana öyle geliyor ki o daha yıllarca adam gibi iş güç sahibi olamayacak, bu arada inada bindirmezsen sen de soğuyacaksın zaten ve bitecek ama olan boşa geçen yıllarına olacakEvet kendi alanında iş bulması zor ama en azından 85 üstü puan alsaydı atanabilirdi... 82 alabildi malesef... çalışırken de hergün stres içinde oluyordum bazen calismiyodu, hergün konuşuyodum çalış şöyle yap böyle yap diye, hep zoraki çalıştı (size bahsettim mi bilmiyorum)
Sevgili olmak flört etmek başka evlilik bambaşka bir şey. Ona belirli bir zaman tanıyın kendine çeki düzen vermezse ayrılın. Böyle sorumsuz, kaygısız bir adamla evlenilmez. Vallahi çıldırtır sizi. Çok seviyor olsanız da ayrılın. Sırf sevgi ile evlilik olmuyor, karşıdaki insanın huyu suyu alışkanlıkları da önemli.Kızlar, neredeyse 4 yıla yakın bir ilişkim var. İkimizde üniversiteden bu yıl mezun olduk. Kendisi kpss’ye girdi ama tam atanabileceği puanı alamadı. Bir ihtimal belki atanır ama oda düşük bir ihtimal. Bu yıl da nişan yapmayı planlıyoruz, ama kendisi şu an çalışmıyor. Bir iş bul en azından biraz para biriktir diyorum, parayı dert etme eşimiz dostumuz ailemiz var hallederler inşallah diyor. Polisliğe başvurmuştu şimdi diyor ki bu mesleği çok yapmak istemiyorum ailem de sıcak bakmıyor (ailesi her konuda sanki kendisi 5 yaşındaymış gibi onun yerine karar veriyorlar). Bende dedim tamam artık Polislikten de vazgeçtin, kendi alanında atanma ihtimalin de düşük. Peki ne yapacaksın planın ne, nerede çalışacaksın diye soruyorum, işte memur alımları oldukça başvuracağım diyor. Şu an çalışmıyor öyle yatıyor evinde. Ama diğer arkadaşlarına bakıyorum çoğu öyle ya da böyle bir yerlerde çalışıyorlar. Kendisi iş bakacaktı abisi boşver şimdi pandemi süreci iş bulamazsın daha sonra bakarız demiş, benimki hemen okeylemiş tabi. Yani ne olacak böyle bilmiyorum, gerçekten artık gerilmeye başladım. Nişan yapacağız diyor ama ne işi var ne gücü var, bir yandan çok üstüne gitmeyeyim diyorum ama bir yandan da insan biraz çabalar birşeyler yapar diyorum. Ne düşüneceğimi şaşırdım. Ona çok sinirliyim. Haksız mıyım sizce? Kızlar birşeyler diyin lütfen kafam allak bullak oldu haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum bile.
o ne demek ya sizin farkınız ne de o çalışmak zorunda? nişan isteyen sizsiniz çalışıp para biriktirmesi gereken tek kişi o mu? sizin ayrıcalığınız ne?Evet ben çalışmıyorum, ama onun çalışmaması daha büyük bir sorun.
doğru diyorsunuz da vazgeçmek de zor cidden
İşte, özelde iş bakarmış Turizm sektöründe çalışırmış falan filan... (turistik bir bölgede yaşıyor) ben pek haz etmiyorum kendi mesleği varken turizm mesleğine geçmesine ama... her anlamda çatışıyoruz sanırım bu aralar
Ben baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesefBütün konuyu okudum zaten hepsine hakimim. Hayatını böyle bu adamı ite kaka bir yerlere taşıyarak geçirmek istiyorsan sen bilirsin, bu adam sana olmaz, tezcanlısın sorumluluk sahibisin ki gelecek kaygın var ama bu adamda bunların hiçbiri yok, sadece senin ömrünü yiyecek, şimdilik söz nişan gibi ciddi adım atma o adam gibi iş sahibi olana kadar, bana öyle geliyor ki o daha yıllarca adam gibi iş güç sahibi olamayacak, bu arada inada bindirmezsen sen de soğuyacaksın zaten ve bitecek ama olan boşa geçen yıllarına olacak
Baya kaygısız ve rahat.... kpssye bile bir yıl boyunca başında durdum öyle çalıştı hergün motivasyon konusmalari yapa yapa dilimde tüy bitmişti... yinede istenilen puanı alamamıştı. Şimdiden çıldırdım bile, soruyorum atanamazsan ne yapacaksın diye, işte bakıyorum memur alımlarına biri olacak inşallah diyip duruyor....Sevgili olmak flört etmek başka evlilik bambaşka bir şey. Ona belirli bir zaman tanıyın kendine çeki düzen vermezse ayrılın. Böyle sorumsuz, kaygısız bir adamla evlenilmez. Vallahi çıldırtır sizi. Çok seviyor olsanız da ayrılın. Sırf sevgi ile evlilik olmuyor, karşıdaki insanın huyu suyu alışkanlıkları da önemli.
Yani benim karşı çıktığım şey madem turizmci olacaktın ne diye yıllarını başka mesleğe veriyorsun, ha sosyolog olmak istiyorsan eğer kpssye calisacaksin öyle degil mi? Çalışmadı diyemem sınava çalıştı ama yeterli değildi çalışması malesef. Bunu kendi de kaç kez söyledi iyi çalışamadım diye. Pandemi biterse belki senin yanına gelip orada iş bakarım diyordu, tabi ailesi izin verirse benim yanıma gelmesine (!)bunu şimdi gördüm
aslında evet uygun bir yer ve iş sektörü varmış
ama siz mesleği varken buna geçmesine sıcak bakmıyormuşsunuz
adam sosyolog
özel sektörde sosyolog çalıştıran işletme var mı
alanım değil tam bilmiyorum ama sosyoloji okuduğum dönemde hiç bir kimsenin ben X şirketinde sosyolog olurum diye hayal kurduğunu dahi duymadım
turizmde başlayabilecekse pandemiyi bitirmeyi beklemesi makul zira şimdi kimse eleman falan almaz
şu anda sevgilinizin sadece lisans mezunu olma şartı arayan işlere başvurabilecek konumda, mesleği alanı gereğince ona tanınmış özel bir kadro maalesef yok
bu da turistik şehirde olan bir kişi için turizm sektörüne girmek orada ilerlemek vs olabilir ki bence makul
lakin siz ne okudunuz, bitirince ne olmayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama anladığım o şehre de gitmek istemiyorsunuz
Ben baya tezcanlıyım sadece bu konuda değil, ve hiç sevmiyorum bu huyumu ama işte... doğru diyorsunuz, yıllarım gitti malesef
Yani benim karşı çıktığım şey madem turizmci olacaktın ne diye yıllarını başka mesleğe veriyorsun, ha sosyolog olmak istiyorsan eğer kpssye calisacaksin öyle degil mi? Çalışmadı diyemem sınava çalıştı ama yeterli değildi çalışması malesef. Bunu kendi de kaç kez söyledi iyi çalışamadım diye. Pandemi biterse belki senin yanına gelip orada iş bakarım diyordu, tabi ailesi izin verirse benim yanıma gelmesine (!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?