Ama başkası olsa kovardı diyerek genelleme yapıyorsunuz..
Ve kötü bir genelleme bu.
Sanki kocası babayı evden kovmadığı için takdiri hakediyormuş gibi..
Ben babam hakkında es kaza böyle bişey düşünseydim, ay gitse de kocamla başbaşa kalsak diye, böyle düşündüğüm için bana geldiğinde yüzüne bakamazdım..
Yüzüne bakarsam utancım anlaşılır diye.
Aslında tutuldum kaldım.
Keşke benim babam da hayatta olsaydı da önceden bende kalırken ya da geldiği zaman rahatsız olduğum şeyleri hep yapsaydı hep yapsaydı. Keşke bana hala çocuk gibi davransaydı..
Bense şimdi rüyalarıma gelsin diye dua ediyorum.
Kusura bakmayın alakasız ama paylaşmak istedim.
aynen öyle.. annem senelerce babaannemle yaşadı şimdi ayrılar ama hala hergün birbirleriyle konuşmazlarsa merak ederler.. rahmetli anneannem son bi senesinde hastalıktan çok çekti hem gelini hem annem bi kere offf demeden baktılar..Annelik ve babalık böyle bişey işte..
Ben ailemin çok da gönül rızasının olmadığı bir evlilik yaptım.
Sonra iki küçük bebemle boşandım..
Annem ve babam öyle destek oldular ki.
Çalıştığım halde, onların evinde beş kuruş bişeye para ödemeden çocuklarımın tüm ihtiyaçları karşılanarak oturdum..
Kimse yoktu o zaman yanımızda.
Psikologlarınaa da babam götürdü çoğu zaman, doktorlarına da.
Tatillerimiz bütün planlarımız benim ve çocuklarıma göre yapıldı..
Söyledim ya aynı anne baba kendi ebeveynlerine de senelerce baktı.
Bir gün şikayet etmeden of demeden..
Kötü bi genelleme olmus olabilir haklisiniz daha acmam gerekirdi konuyu.
benimde annem babam bizde kalmistir hemde basimin ustunde tasidim boyle bsy aklima bile gelmedi. Konuyu acan arkadas mutfaga kalkamiyoruz banyo yapamiyoruz demis bunu yasadigim icin dedimki evt gercekten zor Allah yardimciniz olsun. Bellki siz yasamadiniz ama evde bi buyuk oldugu zaman gercekten insan utaniyor evde rahat dolasamiyor
Allah rahmet eylesin canım..Aslında tutuldum kaldım.
Keşke benim babam da hayatta olsaydı da önceden bende kalırken ya da geldiği zaman rahatsız olduğum şeyleri hep yapsaydı hep yapsaydı. Keşke bana hala çocuk gibi davransaydı..
SAol canım. Böyle bir duygulandım sabah sabah bu konuyla.Gayet alakalıydı İpek..
Hem de çok..
Nurlar içinde yatsın babacığınız.
Mekanı cennet olsun..
Saol canım Allah razı olsun.Allah rahmet eylesin canım..
SAol canım. Böyle bir duygulandım sabah sabah bu konuyla.
Çok özledim onu Ebru çok. Kaç zamandır rüyamda da görmüyorum nedense.
Allah sizin babalarınıza uzun ömür versin.
İpek bende senin yazını görünce duygulandım.SAol canım. Böyle bir duygulandım sabah sabah bu konuyla.
Çok özledim onu Ebru çok. Kaç zamandır rüyamda da görmüyorum nedense.
Allah sizin babalarınıza uzun ömür versin.
Ben de o kadar üzüldüm ki.
Konu başlığını okuyup kızlar lütfen yardım deyince kötü bir iş geldi başına dedim.
Meğer yıllarca kendisine bakan bu yaşa getiren babasıymış evine gelen.
Hani derler ya anne baba dokuz çocuğa bakar da bir çocuk bakmaz diye..
Bir insanın evladı tarafından çok sık geliyor, eşimle rahat edemiyorum, birlikte olamıyoruz gibi cümleler kurması ne kadar acı..
Kendisi için babasının yıllarca birçok keyfinden vazgeçtiğini düşünemiyor.
Bazıları da eşi kovmadı diye melek ilan ediyor eşini..
Aslında tutuldum kaldım.
amin canım..Babasını kaybetmiş biri olarak bu yazınız beni çok duygulandırdı. Babalarımızın mekanı cennet olsun.
Saol canım. Allah size çoook geç yaşatsın inşallah.İpek bende senin yazını görünce duygulandım.
Babacığın nur içinde yatsın inşallah.
sabah sabah gözlerim doldu.
Arkadaşım babanız sonuçta biz olsak ne yapardık diye bişey yok,
başka bir evde ya da bir otelde kalması bunu sizin annenize ya da babanıza hissettirmeniz hiç hoş olmaz.
ağırlamak durumundasınız ama içinizdeki bu düşünceleri atmadıktan sonra
ağırlamışsınız çokta önemli değil bence.
İlerde pişman olacağınız,keşke diyeceğiniz şeyler yapmayın düşünmeyinde.
''Bi babana bakamadın o sana kaç sene bakmış büyütmüş '' bakın sizin sözünüz bu hiçbirşey demiyorum...kızlar annemler farklı bir Şehre taşındı. Fakat babamın memleketinde ki işleri yoluna koymak için sürekli gidip gelmesi gerekiyor.. Bu gidip gelmelerde de uzun uzun bizde kalıyor.. Ilk zamanlar misafir Gözüyle bakıp bi kaç gündür haftadır geçer deyip idare ediyorduk.. Yaklaşık iki ay olucak iki üç günde bir bizde. Annem her gün günde 3 4 kere arar buyur et babanı çağır diye yetmez eşimi de arar çağırın babanızı diye. Biz zaten çoğunlukla buyur ediyoruz.. Ama bazen özel bi gecemiz oluyor yada arkadaş ağırlamak istiyoruz o zamanlar da da suçluluk duyuyorum.. Hem sıkılıyorum hem de çağırmadığım da pişman oluyorum.. Bu arada evimiz de kutu gibi küçücük.. Babam salon da yatmak durumunda kalıyor. Başka oda yok. Ystsk odamızın hemen yanı. Tuvalete yada mutfağa kalksak hemen duyuluyor. Ve ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Babamı seviyorum ağırlamak da istiyorum ama süresi de belli değil.. Evimiz de bir oda daha olsa birazdaha büyük bi ev olsa bu kadar sıkılmıcam.. Eşim Anlayış göstermeye Çalışıyor ses etmiyor ama sıkılıyor tabi o da. Işten gelip birbirimizi gördüğümüz 2 3 sa en fazla onda da babamla oturmak zorunda kalıyoruz.. Onun istediği programları izliyoruz mecbur film izlesek izleyemiyoruz babam varken.. Erkenden odamıza geçsek ayıp oluyor.. Gece birlikte olsak Kalkıp duşa girmeye utanıyor insan.. Bişey ima etsem küserler .. Bunu genç insan bunlar deyip kendileri düşünmesi gerekmez mi.. O kadar bunalıyorum ki.. Nolur bi yol gösterin bu nasıl denir nasıl söylenir.. Bi babanı bakamadın o sene kaç sene bakmış büyütmüş demeyin.. En ufak bi sesimizi duyar yAttığı yerden ... Ne özelimiz kaldı ne tv keyfimiz vs... Siz olsanız ne yapardınız ((
biz bayanlar yapıyoz ne yaparsak. kaynana yada kayınpeder olsaydı. çoktan surat asılıp çoktan evden gönderilmişti. ah biz kadınlar. benim eşimde annemler geldimi her akşam ister .. sabah kalkıp banyo yapmakta utanıyosun.ama yinede bişi demez. zaten yorgunum der odamıza geçer uyur kalır. keşki en baştan eşim yorgun diyip odasına çekilbeydi. bide tv alırdınız orda takılırdınız.aynı yazı kayınpeder/kayınvalide için yazılsaydı çoktan çekmiştiniz iplerini, bir de bu açıdan düşünün.
bildiğim tek şey baban yerinde kayınbaban olsa bu kadar naif anlatmayacağın bu durumukızlar annemler farklı bir Şehre taşındı. Fakat babamın memleketinde ki işleri yoluna koymak için sürekli gidip gelmesi gerekiyor.. Bu gidip gelmelerde de uzun uzun bizde kalıyor.. Ilk zamanlar misafir Gözüyle bakıp bi kaç gündür haftadır geçer deyip idare ediyorduk.. Yaklaşık iki ay olucak iki üç günde bir bizde. Annem her gün günde 3 4 kere arar buyur et babanı çağır diye yetmez eşimi de arar çağırın babanızı diye. Biz zaten çoğunlukla buyur ediyoruz.. Ama bazen özel bi gecemiz oluyor yada arkadaş ağırlamak istiyoruz o zamanlar da da suçluluk duyuyorum.. Hem sıkılıyorum hem de çağırmadığım da pişman oluyorum.. Bu arada evimiz de kutu gibi küçücük.. Babam salon da yatmak durumunda kalıyor. Başka oda yok. Ystsk odamızın hemen yanı. Tuvalete yada mutfağa kalksak hemen duyuluyor. Ve ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Babamı seviyorum ağırlamak da istiyorum ama süresi de belli değil.. Evimiz de bir oda daha olsa birazdaha büyük bi ev olsa bu kadar sıkılmıcam.. Eşim Anlayış göstermeye Çalışıyor ses etmiyor ama sıkılıyor tabi o da. Işten gelip birbirimizi gördüğümüz 2 3 sa en fazla onda da babamla oturmak zorunda kalıyoruz.. Onun istediği programları izliyoruz mecbur film izlesek izleyemiyoruz babam varken.. Erkenden odamıza geçsek ayıp oluyor.. Gece birlikte olsak Kalkıp duşa girmeye utanıyor insan.. Bişey ima etsem küserler .. Bunu genç insan bunlar deyip kendileri düşünmesi gerekmez mi.. O kadar bunalıyorum ki.. Nolur bi yol gösterin bu nasıl denir nasıl söylenir.. Bi babanı bakamadın o sene kaç sene bakmış büyütmüş demeyin.. En ufak bi sesimizi duyar yAttığı yerden ... Ne özelimiz kaldı ne tv keyfimiz vs... Siz olsanız ne yapardınız ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?