kızlar ne sürede evlenme kararı aldınız?

Sanırım ben ne kadar sürede evlilik kararı alıp almayacağımı yaşayarak göreceğim. Şu an kafam karışık. İçimde saygı var bu kişiye karşı şu anda. Sonrasını ben de merak ediyorum...

Eşimle bir kere birbirimizi gördük, 1.buluşma da bu adamla evlenirim ben dedim :) 20.günde resmi olarak evliydik. Maşallah diyeyim :)) konularimda yazıyor hikayem. Biraz ilginç oldu :) ama iyiki de olmuş :))

Ben esimle 6 yıllık flört sonucu evlendim.Biz öğrenciydik çünkü is askerlik falan vardı.Ondan bekledik bu kadar..Ama ben esim bana ilgisini ilk söylediğinde ben bu adamla ilişkiye bile baslamam dedim.O kadar soguktum yani..Ama o sabrı ve sevgisiyle aşık etti beni kendine..Allaha şükür mutluyum kocami seviorum.Ilk düşünceler bazen yanıltıcı olabiliyor yani.Tanımakta fayda var.

Ben eşimle lisede 2 hafta kadar aynı sınıfta idim. O zaman platonik hoşlanıyordum kendisinden ama bir konuşma görüşme olmadı, hatta günaydın bile demezdik ,o kadar..

Aradan 9 sene geçti tekrar karşılaştık, karşılaştığımız akşam birlikte bir kafeye gittik "benim niyetim çok ciddi " dedi ben de dalga amaçlı "iyi yarın annen gelsin istesin o Zaman "dedim. Ben tabiki dalga geçiyordum ama eşim ciddi imiş yarın gelmedi annesi ama 4 ay sonra sözlendik 5. Ayda nikah ve nişan oldu, 9. Ayda da düğün:confused:

O 4 ayda da aynı şehirde değildik hafta içi günde 1 kere yarım saatlik tlf konuşması, hafta sonu günde yarım saat skyp dan görüşme oldu içerikleri de genelde "çok özledim, keşke yanımda olsan , seni çok seviyorum " tarzı
Tabi herşey bu kadar ışık hızında olunca adamı zerre kadar tanımadığımı düğün gecesi anladım:-):-)

Çok çok zorlu bir yıl oldu evliliğin ilk yılı, ikinci yıl eh işte gibiydi, üçüncü sene yani bu yıl içlerinde en iyisi ama yinede mükemmel diyemem:KK23: biz şarap gibi olcaz zaar yıllandıkça aşkı bulucaz:KK70:

Ne hoş bir hikayeniz var maşallah:) Herşey gönlünüzce olsun.

Ben esimle 6 yıllık flört sonucu evlendim.Biz öğrenciydik çünkü is askerlik falan vardı.Ondan bekledik bu kadar..Ama ben esim bana ilgisini ilk söylediğinde ben bu adamla ilişkiye bile baslamam dedim.O kadar soguktum yani..Ama o sabrı ve sevgisiyle aşık etti beni kendine..Allaha şükür mutluyum kocami seviorum.Ilk düşünceler bazen yanıltıcı olabiliyor yani.Tanımakta fayda var.
ay ne guzel yaa bu ornekler!! Masallahh:oops:

Bunun bir suresi yok sanki...
Benim icin var da mesela cevremde bir kac arkadasim 3-5 ayda tanisip evlendiler..

Biz uzak akrabaydık ve küçüklükten beri eşime uzaktan bakar hoşlanırdım. 2013 yazında tanışıp görüştük, 2014 yazın nişan oldu ve bu Ağustos düğün oldu. Azmettim başardım :KK53:

Ben eşimi ilk gördüğüm de hiç hoşlanmadım. Bana ilgisini hissedince aman bana açılmasın diye sanki hayatım da biri varmış gibi davrandım. Tabii o anladı yalan olduğunu. Acaba bu adam kiminle evlenecek yazık kadına derdim. ( Belirli bir sebebi yok. Nedense itiyordu beni). Sonra bana açıldı ben tersledim hatta feci tersledim. En yakın arkadaşım bir denesen iyi çocuk dedi ona aynen şunu dedim. O adam dünyada tek erkek kalsın ona evet demem ben.:KK70:
Sonuç, 2 sene uğraştı pes etmedi. İyi ki onunla evlendim. O benim en büyük şansım. O benim herşeyim. 3 buçuk yıldır evliyim ve Allahıma binlerce şükür çok mutluyuz. Allah herkesin gönlüne göre versin

Ben eşimi ilk gördüğüm de hiç hoşlanmadım. Bana ilgisini hissedince aman bana açılmasın diye sanki hayatım da biri varmış gibi davrandım. Tabii o anladı yalan olduğunu. Acaba bu adam kiminle evlenecek yazık kadına derdim. ( Belirli bir sebebi yok. Nedense itiyordu beni). Sonra bana açıldı ben tersledim hatta feci tersledim. En yakın arkadaşım bir denesen iyi çocuk dedi ona aynen şunu dedim. O adam dünyada tek erkek kalsın ona evet demem ben.:KK70:
Sonuç, 2 sene uğraştı pes etmedi. İyi ki onunla evlendim. O benim en büyük şansım. O benim herşeyim. 3 buçuk yıldır evliyim ve Allahıma binlerce şükür çok mutluyuz. Allah herkesin gönlüne göre versin
Amin. inşallah ben de bir gün iyi ki derim :KK55:

Az veya cok surenin onemi yok bence. Bir arada yasamadiktan sorumluluk almadan once tam anlamiyla tanimak zor. Biz tanistiktan 3 ay sonra evlendik. Tanistik ve sonrasinda uc ay tlf larla goruserek evlendik ustelik ama cok sukur iyi gidiyor.

eşimle tanıştık numaralarımızı verdik ilk telefon konuşmamız tam telefonu kapatıcaz o zamanlar eşim zibidinin teki bende ünideyim saftiriğin teki bana dedi ki '' biz şimdi seninle teleofnda bi kere konuştuk diye evlencez diye bişey yok'' ben şok ben manşet bişeyler geveledim ne dediğimide hatılamıyorum telefonu kapattım bir ay hiç açmadım telefonunu sürekli aradı
sonra öyle demek istememişde her merhaba dediği onunla evlenmek istoymuşda falan bildiğin yürüyen ego çok sinirlendim ama ona rağmen konuşmaya devam ettim aradan iki buçuk sene geçti evlenelim diye resmen yalvardı:) onu öyle görünce inanılmaz kendime güvenim geldi egom tavan yaptı , totom tavana çarptı yani:)

karar aşaması benimiçin çok önemliydi.... benim için aşık olmak sevgili olmak başka şey evlenmek çok başka bişeydi
eşimden öncede erkek arkadaşlarım oldu eşimi onlardan ayıran en temel faktör ve benim karar vermemde en etkin olan kriter

iyi bir koca olabilir mi den ziyade olamazsa en fazla boşarım diyodum
iyi bir baba olabilirmi?? bunun malesef boşaması , senden iyi baba olmadı gidip yenisini buliyimi falan olmuyo...
eşim gerçekten iyi bir baba adayıydı....

sonra öküzlüğünü tarttım , kibar öküzlerdendi

diğer en önemli kriter şiddete eğilimi hiç yoktu trafikte, futbol izlerken , çok sinirlendiği bi anda şiddet içeren filmlerden pek hoşlanmıyodu yine artı point

bide dikkat ettiğim temizliğiydi ..... titiz diil temizdi tırnakları , ayakkabıları , ayakları hiç kokmazdı , dişleri falan hep dikkat ettiğim şeylerdi bunlar yemek yerken vs... hep temizdi

ve bi yere gittiğimizde garsonlara davranışı , teşekkür ederim kelimesini çok kullanması , haksız oldugunda özür dilerim kelimesini kullanıyo mu ??? kendine hizmet eden kişilere karşı davranışı nasıl???

Allah inancı nasıl? allah korkusu varmı? yani dini diil alah korkusu önemliydi benim için belki namaz kılmıyo olabilir , oruçlarını tam tutmuyo olabilir ama allahtan korkusu varmı? hayvanlara karşı nasıl davranıyo

yani bunların hepsini gözlemledim ve evliliği zerre kadar düşünmezken kendimi evlenmiş buldum , 1.5 sene nişanlı kaldık bu dönemde uzun uzun inceleme şansım oldu

dediğim gibi benim için evlenmek ve aşık olmak erkek arkadaşa sahip olmak çok farklı şeylerdi
yani çok aşık olsam dediler gibi sevsem bile hiç değmeyecek bi adamı aşkımı sonuna kadar yaşar ama onun buna değmeyeceğini bildiğim için kendimide engelleyeöediğim için evlnemezdim...
ben biraz aşkıda mantıklı yaşıyorum zannımca... yada aşık oldum diyip gözümü tamamen karartmıorum ,
yani yukarda söylediğim kriterlere dikkat ettim şükürler olsun eşimle çok huzurlu mutlu giden bi evliliğim var

akşam oldugunda of şimdi yine gelcek demiyorum, işten eve koşa koşa gidiyorum çünkü evim huzrulu mutlu , herkes bana ne kadar mutlu görünüyosun diyo çünkü mutluyum ve tam istediğim olmak istediğim hayatı yaşıyorum:)

Back
X