kızlar ne yapmalıyım ben şimdi

kv.den daha evlenmeden başlamış nazlara gıcık davranışlara kimsesimi yokmuşda daha nişanşlı kızı evıne çağııyor kesınlıkle gıtme ne işin varya saçmalık güzel bi dille uygun olmıycanı söyle başkada bahane bulma daha nşanlıyken nasıl sızde kalırım de ilerisi için allahyardımcın olsun zamane kayınvalideleri iyice sapıttı

yok doğru bi yorum olmuş haklısın ya ..
konusu açılmadı bi daha o yüzden de bişi demedim daha.
ama açarsa nişanlım tekrardan ona uygun olmayacağını söyleyecem. ailemle konuşmam lazım derim. en kötü ihtimal annemle birlikte gelelim madem derim. muhtemelen de o zman kabul etmez kv :):)

"Annemle birlikte gelelim" lafının edilmesi çok ama çok abes olur.

Kadında biraz iyi niyet olsaymış arayıp en azından bizzat sizden rica edebilirmiş, "durumum böyle böyle, müsaitsen gelip yanımda olabilir misin?" tarzında. Ama kadın neyin havasına girmişse oğlu ile haber yollamış, sanki mecburmuşsunuz gibi. İnsanın yardım edesi varsa bile geri durur. Bu tavır karşısında kalkıp gitmeniz bile bence çok büyük bir tavizken, blöf de olsa "annemle gelelim" lafını etmeniz artık tavizin katmerlisi olur. Ki işi yüzsüzlüğe vurup kabul ederse ne yapacaksınız o da var. Annenizin biraz ağırlığı olsun, valide sultan buyurmuş da kalkıp 12 saat yol tepmeyi göze almış olmayın.

Ben olsam "oğlunuz ve eşiniz size gayet iyi yardımcı olabilecekken, size benden daha yakın bir kızınız da varken benim burdan kalkıp gelmem yakışık almaz" der konuyu kapatırdım.

Daha evvel birbirinizde kaldığınız için "ailem izin vermiyor" inandırıcı bir bahane değil, ki zaten rencide edici olurdu. Ayrıca sizden beklenen o kadar yersiz bir şey ki, bahaneye ihtiyacınız yok.

asıl sorun bence kv değil nişanlınız.. sizi daha nişanlıyken ailesi ile karşı karşıya getiriyor.. sizin bahane bulmanıza gerek duymadan sizin adınıza annesine, kendisinin ve babasının bakabileceğini , sizin gelmenizin uygun olmayacağını söylemesi gerekirken siz onun bozulacağını düşünerek bahaneler bulmaya çalışıyorsunuz.. valla daha nişanlı iken ailesi ile ilgili bu kadar talepkar oluyorsa evlilikte ailesi için daha fazla taleplerinin olacağını düşünmeden edemedim... ( bu arada nişanlı iken canım annem belfıtığı ameliyatı oldu ve bitanecik kv'm ona baktı... evlendikten sonra ise kv'm belfıtığı ameliyatı oldu ve ben baktım.. ama kimse bakmakla ilgili bir talepte bulunmadı )

isiniz zor , ikinizde passiv kalmissiniz ki öyle bir istekte buluna biliyor , acik olun bahanelere ne gerek varki, ....

Aklı sıra senı deneyecek denetleyecek herhalde iş yaptırıp duracak oflayıp puflayarak
Nişanlısın sonucta,gelını degılsın ! Aılem böyle bırseye ızın vermez de geç .
Sonra hem aılene laf eder kızlarını 10 gun evlenmeden bıze yolladılar der,
hem sana laf eder.Sakın bu tuzaga dusme bence.

Son düzenleme:
kızlar nişanlım mesaj attı şimdi. annem seni araycakmış gel diyecem bakalım ne diyecek dedi.
bende keşke bana top atmadan onu niye çağırıyorsun ben varım falan deseydin dedim.
bizimkiler de ne der bilmiyorum daha ben arada kalınca da kötü olur dedim. ben bilmem beni karıştırmayın nasıl yaparsanız dedi.
ben varım ama erkeğin bakması ile kadının bakması bir mi olur dedi. ben ne kadar yemek yapabilirim iş yapabilirim ki dedi.
beni karıştırmayın diyo işte.
bide ben gelip kalıyorum 1 hafta o zmana laf olmuyo mu falan dedi.
(bu arada bende daha önce yani nişandan sonra gezme için gitmiştik 2 gün kalmıştım)

off yaa :S:S:S:S
bizimkiler izin vermez de bişi uydur o zman ya dedi nişanlım. ama bozuldu farkındayım

Son düzenleme:
hastanede kalmak neyse de evd kalmanızın yakışık alacağını düşünmüyorum açıkcası.
bu ileride çok farklı şekilde yüzünüze vurulabilir. örnek amma meraklıymışsın gel dedik ya da gel dediler hemen gitsin vs gibi.
hem aileniz izin verecek mi size o kadarr mesafeli bir yere gitmenize.
hem kızı niye gelmiyor ya da aile de başka bayan kimse yok mu ya ?

Saçmalık baska bırsey değil,aileniz kabul etmesede haklılar kendı kızı dururken seni bakıcı olarak ıstemesı sizi ezmek baska bir sey değil.Hiçmi akrabası yok ona bakıcak sız 12 saat yol yapıp ona bakıcaksınız.Bastan herseye ılımlı yaklasıp herseyı kabul edersenız daha sonra bir çok sacma istekle karsılasabılırsınız.Nasıl alıstırırsan öyle gider..

ailemde izin vermez annemle konuştuk çok zor durumda kalırsan ikimiz gidelim dedi ama bilmiyorum onu da demedim nişanlıma şimdilik.
kızı üni de okuyo. akrabaları falan da başka şehirdeler

şu erkeklerin ben bilmem beni karıştırmayın aranızda halledin sözleri yok mu adamı katil eder.
aradaki dengeyi kuracak kişi nişanlınız nasıl böyle bir kelime eder
benim eşimde ilk başlarda böyle söyledi aha şimdi kardeşi ile 3/4 aydır konuşmuyorum anasını ise mecbur kalmadıkça görmek istemiyorum çok iyi birşey yaptı sanki .

Nişanlınız istese annesine herşeyi mantıklıca anlatabilr anne biz daha evlenmedik sadece nişanlıyız kardeşime böyle birşey söyleselerdi sen onu gönderirmiydin nişanlıyken kv bakması için başka bi şehire ben olsan kesinlikle göndermezdim diyebilir değil mi ? ama sizin nişanlınız kolaya kaçmış siz aranızda halledin beni karıştırmayın diyerek

ne yazıkki öyle bu durumda da ben kötü olacam arada tabi işte ,
bide bana bozuldu bunun da farkındayım

Son düzenleme:
nişanlınıza benim ailem evlenmeden önce böyle birşeye izin vermez deseniz.

hatta kız kardeşi i çin biraz önce verdiğim örneği nişanlınıza söyleseniz.
hastane için izin almam daha kolay ama ev kesinlikle olmaz aileme de hak ver biz sadece nişanlıyız gibi kelimeler kurun tatlı dille onun aklını çelmeye çalışın.
bi de mümkünse o annesiyle konuşsun siz konuşmayın ben söylersem ona bakamak istemediğimi düşünür böyle birşey yok lütfen aramızda gerginliğe fırsat vermeden tatlı dille güzellikle annemize anlat de

inşallah işe yarar

Son düzenleme:
İlk defa böyle bişey duydum. Aileniz izin verecek mi buna peki hiç sanmıyorum izin vereceklerini. az yesin nisanliniz bir bakıcı tutsun. Acıma olayina gelince bir söz vardır acıma acinacak duruma dusersin diye.

Kv nizin hiç akrabası yok mu? Kimi kimsesi yoksa o gelsin sizde kalsin. Daha mantikli ama daha evlenmeden bu kadar naz yapıyorsa evlendikten sonra ne olur bilemem. Sizi gelin değil bakıcı gibi mi görüyor acaba bilemedim.

Son düzenleme:

Ben kaynanamı anne gibi seviyorum ve o söylemeden ben giderdim buna eminim. Ama benim kaynanam kaynana gb değil arkadaş gibi, böyle olmasa da en azından geçmiş olsuna giderdim. Ama tabii herkesin şartları bir değil (ya da ailesinin tutumu) belki de geçmiş olsuna gitmek yerine aramak daha uygundur bazıları için...

Bana baksın demesi şaka yollu da olabilir gibi geldi bana, sonuçta idare edebileceklerini söylüyorsunuz:44: Ama gerçek bir talepse bu (ve şartlar dediğiniz gbyse) nazikçe geri çevirirdim...

Canım annemle falan giderim demişsin sakın yapma öyle bir şeyi, hem sen hem de annen ikiniz birden hizmet etmeye mi gidiyorsunuz kayınvalide hanıma? Anneninde seninde kesinlikle onların evinde işiniz yok.

Ayrıca bence seni deniyorlar, 2 günde kaynana ayaklanır, onun derdi 10 gün boyunca sana evinin işini yaptırmak. Sakın kabul etme böyle bir şeyi. Benim nişanlım böyle bir şey teklif etse bana, geleceğimiz hakkında şüpheye düşerdim. Aile yapıları bana bir tuhaf geldi ne o öyle nişanlı kızı 12 saatlik yoldan çağırmak?

Bu arada nişanlınızında sizin evinizde kalması da hata olmuş. Acaba nişanlınız da sizin evinizde kalırken ona iş yaptırdınız mı farkında olmadan? O yüzden mi kaynananın böyle bir talebi oldu?

Kadın sizi aramadan önce bile oğluyla haber gönderiyor, bu kadar resmiyete gerek varsa hangi yüzle sizden böyle bir şey bekleyebiliyorlar? Kusura bakmayın, nişanlınız iki ılıman cümleyle meseleyi halledebilecekken sizi ortaya atmakta kararlı, yemek yapamazmış da, temizlik de yapamazmış. O kadının o kadar yakını varken bunları yapmak üstelik 12 saat mesafe uzaktan size mi düşer? Bırakın bozulacaksa bozulsun, psikolojik baskılara gelmeyin.

Hasta yatağında kendine baktırmak isteyen kişi, en azından kendi arayıp kibarca rica edebilirdi, böyle şeyler öyle padişah fermanı gibi aracıyla buyurulmaz. Hâlen neyin ısrarı bu, ne münasebet yahu...

Sen çok iyi niyetli birisin. İyi niyetini suistimal etmelerine izin verme.
Kayınvalide kendisi arayıp rica edebilirmiş. Bu iyi niyetinin göstergesi olurdu.

Sanki burada "gelin bakacak tabi, işi ne!.." edalarıyla hareket eden bir kayınvalide var gibi.

nemünasebet canım...
niye sen gidiyomussun bakmaya...
sana düzşmez daha nişanlısınız evli olsan eyvallah...
ailen müsade edermi bilmem ama ben olsam gitmezdim kızım olsan göndermezdim....

nişanlına kızkardeşim varken ayıp olur anne kullanmak için kız çağırılırmı deyin.... ne demek daha şimdiden seni yanlız bırakmak ayrıca 2 gün ayrı 10 gün ayrı herşeytin bir sınırı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…