kızlar netten alışverişe bir türlü cesaret edemiyorum, varmı benim gibi..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar bir dert değil ama uzun zamandır ne yapsam alsam mı almasam mı diye kendimi yiyorum...
benim ufak çocuğum olduğu için, öyle mağaza mağaza gezme imkanım olmuyor kıyafet alırken..öyle ki çoğu zaman sırf çocuk durmuyor veya eşim hadi hadi diye acele ettiriyor diye beğenmediğim ve sırf almak zorunda olduğum için alıp çıktığım olmuştur...
o yüzden netten çok güzel elbiseler beğeniyorum, kapalı bir bayanım..şu aralarda tesettür kıyafetlerinde çok güzel modeller ve çeşitler var, ve ne hikmetse ben mağazalarda öyle güzellerini bulamıyorum...
elbette deneyerek almak en güzeli ama imkanı olmayanlar için internet biçilmiş kaftan...işin soru kısmı şu
netten almak konusunu tavsiye edermisiniz..eşim hep diyor ki üzerine olmayacak, iade edeceksin değiştireceksin vs birsürü baş ağrıtan işlemler diyor....
kendim de açıkçası cesaret edemiyorum gel git yapmak değiştirmek vs...
netten alışveriş yapanlar,
tam bedeni bedeninize uyuyormu aldıklarınızın?
memnun kalıyormusunuz??
güvenli alışverişmidir,??
kısacası tavsiye edermisiniz??

biz ailecek intenetten alışveriş yaparız
kıyafetten köpeğin mamasına kadar herşeyi alırım hiç sorun çıkmadı şimdiye kadar. güvenilir siteler var oralardan aldığın sürece hiç sorun çıkmıyor. zaten beğenmezsen geri gönderiyorsun paranı iade ediyorlar.
tavsiye ederim yani

Ben çizme aldım geçen ay tam uydu ayağıma
Bence anlarsın bedenini az çok biliyorsundur
Bir tek kargoda sıkıntı yaşadım az kaldı geri gidiyordu ama o da bayinin iş bilmezliği

bende senın qibiyim ama cesaret konusunda degil :) benim evm merkeze yakin olmadiqi icin genellikle netten siparis veriyorum ve bedenime oluyo, cok nadir olmadiqi oluyo onu da kargoyla geri gönderiyorum hop yenisi elmde , biraz cesaretlen tatlım :)

Ben netten alışveriş yapan birisiyim canım.
Yani giyim alışverişi felan da yaparım ama onun haricinde lcd televizyonu da netten almıştık evimize hani bu daha büyük bir alışveriş olduğu için bahsetmek istedim.
Ben şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım o yüzden için rahat olsun tereddüt edilecek bir şey yok aslında.
Zaten bir kere başlayınca insan alışıyor.
Eğer kıyafetler olmazsa da kimi siteler direk evinizden alıyorlar ücretsiz değişitirip size geri teslim ediyorlar 2 gün gibi kısa sürede gerçekleşiyor.

internetten alışveriş yapan ve memnun olan çok kişi tanıyorum ama ben de cesaret edemem, yine de dene bence ufak parçalarla başlar cesaretlendikçe alırsın, bir de bağımlılık yapıyormuş bilgin olsun

canım benim sıkıntım güvenden ziyade iade edip değiştirme prosedürleriyle uğraşmak istemeyişim..
yani aldıklarımız tam verdiğimiz ölçülere uyuyormu...

Ben çizme aldım geçen ay tam uydu ayağıma
Bence anlarsın bedenini az çok biliyorsundur
Bir tek kargoda sıkıntı yaşadım az kaldı geri gidiyordu ama o da bayinin iş bilmezliği

canım bazen kalıp kalıbı tutmuyor deneyerek alırken bile ölçülerimiz tutmayabiliyor, nette de bu hep oluyormu onu merak ediyorum?
ölçüleri bilmek bazen yetmiyor..uymayabiliyor..

Biz de ailece internetten alıyoruz bolca, bedenimi mankenin ölçülerine göre tutturuyorum, olmazsa geri veriyorum kargoya, kargo firma ödemeli oluyor, paramda hesabıma geri yatıyor. Ayakkabı, pijama, iç çamaşır, saat, giysi, tabak çanak her şeyi alıyorum

Hem marka hem de uyguna alıyorum, %80 tutuyor bedeni

Ama aldığım siteler, bilindik alışveriş siteleri. Tren....., mark......,lima...... vs.

Büyük ve taninmis firmalardan alisveris yaparsaniz, o bas agrimasi süreci daha az sancili olur. Hatta ben bir kere sanirim cay takimi siparis etmistim; kargoyu aldim icinde hicbir sey yok. Normalde kargocularin calmasi durumu olmasina ragmen ve ben kargoyu direk adamlarin gözü önünde acmamis olmama ragmen, siteye durumu yazdigimda hemen ikincisini ücretsiz gönderdiler. Normalde biz nerden bilelim kargocularin yaninda acsaydiniz, kural böyledir, diyebilirlerdi.

Internetten alisveris güvenligi icin de ben SANAL KART kullaniyorum. Belli bir limit yüklüyorum, aklimda kalmiyor. Sanal Kart olayini internetten arastirabilirsiniz.

Kiyafet konusunda da ne ayakkabi, ne kiyafeti internetten alirim. Esim bir kere bana 3 elbise almisti internetten aylar öncesinden alip süpriz yaptigi icin geri gönderemedik, hepsi büyüktü. Terziye iki kati bedel ödedik valla. :) Bir kere de esime ayakkabi aldik, kendisi cok sevmezdi alisverisi önceden, ayakkabi geldi, oldu da ama ekranda göründügü gibi durmadi ayaginda.

O yüzden tavsiyem, kiyafet ayakkabi gibi ölcüsü olan bu tarz tüketim ürünlerini internetten almayin, onun disinda güvenilir sitelerden güvenle alisveris yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

cesaretim olsa keşke, ama alamıyorum malesef...
bir keresinde eşim elektronik bişey almıştı, ve hiç memnun kalmadı..arızalı çıkıt..iade değiştirme vs derken hep o aklıma geliyor...eşimde sağolsun hiç cesaret vermiyor öylelikle kalıyorum...mağaza gezmek de bana uymuyor, hem çocuk hem vakit yönünden..ne bileyim sizlere sormak istedim, tavsiye veya uyarı yapacak olanlar varmı diye..

Bulunduğum yerde mağaza yok olan bir kaç parça eşya da oldukça pahalı. Bütün giyim alışverişim internettendir. Beden konusunda bölgesel sıkıntınız yoksa-büyük kalça ya da göbek vs- aldığınız bedenler uyar. Olmazsa iade edersiniz. Trendyol gibi sitelerde iade kargosu ücretsizdir. Baştan kaliteli ve çok kullanılan sitelerle başlayın ki elinize geçen mal hayal kırıklığı yaratmasın.

evet canım aynen kastettiğim de bu...nette resimler öyle bi gösteriliyor ki, insan aşık oluyor resmen...
ama gelince şok geçiriyorsun...arkadaşım abiye almıştı, dediğin gibi terziye kıyafetten fazla para verdi tamirat yaptırmaktan..yanlardan daralttı, pens falan attı derken...

Ben şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım ki internette hakkaten daha ucuz oluyor ya tavsiye ederim bak bir iki al kendine güvenin gelir olmadı geri yollarsın nolcak mağazalarda bi kazağa 200 lira vermektense böyle indirimli süper

kilom yok hatta zayıfım canım ama bazen 40 oluyorsa bazen 42 oluyor...kalıptanmıdır nedir beden bedeni tutmuyor, o sıkıntım işte, netten aldığımda 40 yazsam bi çeşit, 42 yazsam bi çeşit...hep muallaktayım..

hiç sorma canım, okadar ucuz siteler var ki...burda aynı elbise iki katı mağazalarda..netten çok cazip olması iştahlandırıyor ama işte sırf beden konusunda tereddütlüyüm..

Aynen öyle. Verdigim paraya icim gitmisti valla benim. Elbiseler dantelliydi, terzi cok ugrastirdi diyip kazikladi valla bizi. :)
Ben bir de yorumlari dikkatle okuyorum. Mesela bir kere kuzenlere yapboz alacaktim, bir yapboz harika görünüyordu ama yorumlarda insanlar memnun kalmamislar, cok soluk renkleri vs. yazmislar vazgectim. Büyük sitelerden almak o yüzden güvenli, insanlar girip yorumlarini belirtiyorlar biraz daha emin oluyorsun.

Ama dedigim gibi kiyafet ve ayakkabi tarzi ürünleri internetten hic almiyorum. Onun disinda internet bazen cok faydali oluyor cünkü magazada diyelim 200 lira olan bir ürün, o güne özel internette 100 liraya inmis olabiliyor. Cok kar ettigim durumlar da oldu yani.

Internet'ten alışverişi çok severim.
Genelde giyindiğiniz markalardan alışveriş yaparsanız beden konusunda sorun yaşamazsınız.
Örneğin ..... Markada 38 beden pantalon tam olurken başka bir markanın 36 bedeni tam oluyor bana .
Bilmediğiniz markalardan alışveriş yapacaksanız da iade şansınız var nasıl olsa .

Parkon cidden tam oluyor mu?
Bazen ayni markada bile kiyafetin kalibinda farklilik oluyor. Atiyorum ne bileyim gögüs kismi dar gelir, kalcasi genis gelir vs. gibi.
Cünkü hepimizin vücut sekli farkli bedenimiz ayni olsa da...
Gerci kardesim de hep internetten alisveris yapiyo beden konusunda sorun yasamiyo. Yasarsa bir büyügünü, bir kücügünü isteyerek degistiriyo ama ugrastirici geliyor bana valla.

abla sefamerve ve tozludan alışveriş yapmıştım,annemde ben de tesettürlüyüz
netten daha kolay oluyor bulması.
alvinadanda begendik birkaç parça birşey,bakıcaz önümüzdeki günlerde.
iade falanda baş ağrıtıcı değil,çok basit aldıgınız kargoya veriyorsunuz ellerine geçince sizi arıyolar iade mi değişim mi diye soruyorlar.
gönül rahatlığıyla alabilirsin bencebedenlerde tam uyuyor(biz kapıda ödemeli sitelerden alma taraftarıyız,kredi kartı falan pek güvenemiyoruz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…