Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Maddi durumu iyi sayılır ama iki eve yetecek kadar değil.Ben şu anlık çalışmıyorum.
Çalışın o zaman?
Yani dert ettiğiniz şeyler arasında “bu durum benim aileme maddi yük olur mu” var ama “ben de çalışsan idare eder miyiz” diye düşünmek yok.

Adamın babası rahatsız, dönüp size şu an evlenemem, babama bakmam lazım dese kıyameti koparırsınız, ama iki evi de idare etmeyi düşünüyor diye “acaba yapabilecek mi” deyip bir de yalnız bırakıyorsunuz. Hele de şu zamanda, büyükşehirde yaşayacağınızı da bilerek!

Damat adına çok üzüldüm, umarım hepiniz için hayırlı bir kapı açılır da bu sorun çözülür, ne diyeyim.

Kayınpederinin rahatsizlığı kronik emekli maaşı da evin borcuna gidiyor uzun bir süre ödeyecekler Biz daha ev falan tutmadık aylık 1000 TL yardım gönderir tahminimce

Kayınpederinin rahatsizlığı kronik emekli maaşı da evin borcuna gidiyor uzun bir süre ödeyecekler Biz daha ev falan tutmadık aylık 1000 TL yardım gönderir tahminimce
bu işler tahminle olmaz .1000 lira ne kadar gonderecek acikca konusmaniz lazim .sonucta siz bir aile olacaksiniz bunu konusmaya iki tarafta birbirine borçlu.
nisanlinizin maasi ne kadar oda cok onemli .4000 lirada 1000 lira cok zorlar ama 10 .000 lirada zorlamaz. istanbulda ev kirası simdilik kafadan 2000 diyin ona gore hesabinizi yapin

Olaylara göre tavır almayı beceremiyorsun. Ve herhangi bir kadının çalışmıyor olması seni aşırı aşırı rahatsız ediyor. Zorunluluk varken bile bir yerde çalışmayan kadın görünce tüylerin diken diken oluyor. Oranın kültürü nasıldır bilmiyorum ama biz burada anne babamıza kıymet veririz. Hasta ya da muhtaç olduklarında yanlarında oluruz maddi manevi. Belli yaştan sonra çalışmalarını istemeyiz, yardım ederiz. Bizim kültürümüzün nadide güzelliklerinden biri bu. Ortada hasta bir baba ve ona bakan bir anne varken annesine git çalış diyen insana da en hafif tabirle hayırsız evlat, vicdansız insan derim ben.

1000 lira diye düşünmeyin ilerde ameliyat olur başka bişey çıkar yine masraf. babası ölse anne kalacak . bunlar siziz rahatsız etmememeli . şimdiden kabullenmelisisn

Maddi durumu iyi sayılır ama iki eve yetecek kadar değil.Ben şu anlık çalışmıyorum.
Calismiyorsaniz zaten para 2 eve yetmez..çalışırsanız sizin aldığınız eve,eşinizin aldığı ailesine gider gibi gözüküyor. .hele hele kirada para yetmesi çok zor..

çalışın demişşsinizde sıkıntı bitmezki , gelir artınca adam daha çok verecek . kadın çalışıyorum diye kılık kıyafet gezme tozma isteyecek. kadın çalışsın elde avuçta bişey yok . gene mutsuzluk .

Belki cok fazla begenmedim yorumu alacağım. Ama boyle durumlarda empati yapma taraftariyim. Babam hasta olsa annem ona bakiyor olsa yardım ederim NET. kimse buna karısamaz fikir beyan edemez karisanada kapıyı gösteririm. Tamam keyfe keder çalismasalar yada yeterli gelirleri olup yük olsalar müdahale ederim. Ama sağlık çok başka.. benim kayinpederimin memur emeklisi evleri kira gelirleri var. Ama kayınvalideme 10tl harclık verir magdur eder. O yüzden ben kayinvalideme sürekli para veririm istediğini begendigini al diye ama eşimin haberi bile olmaz. Cok sükür kendime ait gelirim var annemede kaynanamada yetiyorum. Size tavsiyem evlenmeden bu düsüncelerinizi paylaşın cünku simdiden boyle düşünuyorsanız evlenince huzursuzluk çıkar.

Ben böyle konuları kendi üzerimden değerlendiriyorum. Eşim ailesine zorunlu yardım ediyor olsa, dert etmem. Çünkü biliyorum ki o dengeyi kurar, benim elimden gelecek paraya güvenmez.
Eğer arada böyle bir güven yoksa zaten kimse evlenmesin.

Nişanlının maddi durumunu biliyosundur canım ona göre hesaplamaya çalış

Aylik verecegi 1000 liraysa verdiği para karnini bile doyurmaz. Bende 3000 4000 falan verecek zannetmiştim. Sizde ise girdiginizde bu paranın sizi zorlayacagini düşünmüyorum. Anne baba sonucta uçuk bir mevla degil bunu sorun edecekseniz ya evlenmeyin yada karar vermek için ileri tarihe evliligi atin. Sonradan verdiği paraya laf söyleme hakkiniz olmaz

Sürekli yetisebili mi maddi olarak demişsiniz fakat şahsın maddi durumunu bilmeden yetişebilir mi bilemeyiz

Benim şahsi görüşüme göre bı insan evladı ana babasına fayda etmeyecek onlara bakmayacaksa o ana babaya vah ki ne vah ...

bır sure sonra aılemle yasayalım yetısemıyorum ıkı eve dıyecektır
nısanlanmadan once de durum aynıydı nısanlandıktan sonra bır anda ne degıstı de bunlar aklınızı kurcalamaya basladı onu merak ettım bırsey olmus bellı kı yoksa daha once de dusunurdunuz bu durumu
rısklı seyler her zaman para sıkıntınız olacagını bılerek bır omure baslamak sureklı aıleyle para konusu ıcınde bulunmak bunlar zorlu seyler

Ailesiyle yaşadığı için destek oluyor ama evlenince olmayabilir olsa bile küçük paralar olabilir. Manevi yardım konusunda istese de eskisi gibi haftanın her günü gidip gelmeler olur olmadık zamanlarda aranmalar vs olmuyor. Baba rahatsız hastane postane işlerine koşturabilir. Bu sizin için sorun olur mu bilemiyorum. Evlenince birşeyler değişiyor evet sadece zaman alıyor onu bekler misiniz bilmiyorum. Konu anne baba olunca her konu da rest çekilmiyor. Maddi yardımda bulunma diyebilirsiniz fakat gitme gelme diyemezsiniz.

Nişanlanmadan önce bu durumu biliyordum bir durum da olmadı ben mi evham yapıyorum bilmiyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…