- 11 Ekim 2021
- 26
- 13
- 3
- Konu Sahibi Kardelenn30
-
Destek olmasi lazım zaten Gitme gelme demem zaten öyle bir şey demeye hakkım yok ailesi sonuçtaAilesiyle yaşadığı için destek oluyor ama evlenince olmayabilir olsa bile küçük paralar olabilir. Manevi yardım konusunda istese de eskisi gibi haftanın her günü gidip gelmeler olur olmadık zamanlarda aranmalar vs olmuyor. Baba rahatsız hastane postane işlerine koşturabilir. Bu sizin için sorun olur mu bilemiyorum. Evlenince birşeyler değişiyor evet sadece zaman alıyor onu bekler misiniz bilmiyorum. Konu anne baba olunca her konu da rest çekilmiyor. Maddi yardımda bulunma diyebilirsiniz fakat gitme gelme diyemezsiniz.
aılenın ıhtıyacı varsa cocuk elbetde yardım etmelı sızınde aılenıze yardım etmenız gereken zamanlar olacakNişanlanmadan önce bu durumu biliyordum bir durum da olmadı ben mi evham yapıyorum bilmiyorum artık
Evlilikte herşey zamanla oluyor. Bunlara canınız sıkılmasın. Gerekli yerlerde uyarılarınızı yaparsınız. Tavsiyem büyük büyük kavgalar çıkarmayın bunlar çözülebilecek şeyler.Destek olmasi lazım zaten Gitme gelme demem zaten öyle bir şey demeye hakkım yok ailesi sonuçta
Sanki konu sahibi calissa bile, bi sure sonra ben enayi miyim, ben de calisiyorum ama oraya para veriliyo, verilmese elim daha bol olacak diycek gibi geliyo banaBen yukardaki bir mesaja katılıyorum, sizin geliriniz yok ama geliri olan tarafın parası hakkında hesaplar yapıyorsunuz. Nişanlıya ayrıca yazık, haydi babası hasta ve yaşlı ama eli ayağı tutan genç biri de ayrıca onun sırtına binmek derdinde bir de buraya konu açıyor parası herkese yeter mi diye.
Size benden tavsiye kendiniz çalışn kendi paranızın hesabını yapın. Sizin olmayan paranın hesabını yaparsanız paranın sahibi sen de kimsin diyebilir o zaman kalırsınız.
calısması konusunda kesınlıkle katılıyorum ama evlendıkten sonra senın paran benım param konusu olmaz ya missBen yukardaki bir mesaja katılıyorum, sizin geliriniz yok ama geliri olan tarafın parası hakkında hesaplar yapıyorsunuz. Nişanlıya ayrıca yazık, haydi babası hasta ve yaşlı ama eli ayağı tutan genç biri de ayrıca onun sırtına binmek derdinde bir de buraya konu açıyor parası herkese yeter mi diye.
Size benden tavsiye kendiniz çalışn kendi paranızın hesabını yapın. Sizin olmayan paranın hesabını yaparsanız paranın sahibi sen de kimsin diyebilir o zaman kalırsınız.
Dervişin fikri neyse zikri de o olur demişler Demek ki siz öyle düşünüyorsunuzSanki konu sahibi calissa bile, bi sure sonra ben enayi miyim, ben de calisiyorum ama oraya para veriliyo, verilmese elim daha bol olacak diycek gibi geliyo bana
HeraldeDervişin fikri neyse zikri de o olur demişler Demek ki siz öyle düşünüyorsunuz
Ben çalışırım zaten düşünüyorum da kimsenin sırtına bindiğim yok olayları başka yere çekmeyinBen yukardaki bir mesaja katılıyorum, sizin geliriniz yok ama geliri olan tarafın parası hakkında hesaplar yapıyorsunuz. Nişanlıya ayrıca yazık, haydi babası hasta ve yaşlı ama eli ayağı tutan genç biri de ayrıca onun sırtına binmek derdinde bir de buraya konu açıyor parası herkese yeter mi diye.
Olaylara göre tavır almayı beceremiyorsun. Ve herhangi bir kadının çalışmıyor olması seni aşırı aşırı rahatsız ediyor. Zorunluluk varken bile bir yerde çalışmayan kadın görünce tüylerin diken diken oluyor. Oranın kültürü nasıldır bilmiyorum ama biz burada anne babamıza kıymet veririz. Hasta ya da muhtaç olduklarında yanlarında oluruz maddi manevi. Belli yaştan sonra çalışmalarını istemeyiz, yardım ederiz. Bizim kültürümüzün nadide güzelliklerinden biri bu. Ortada hasta bir baba ve ona bakan bir anne varken annesine git çalış diyen insana da en hafif tabirle hayırsız evlat, vicdansız insan derim ben.
Ben anlatamıyorum heralde. Adam hasta diyorum buradaki yaşlılar geziyor bisiklete biniyor diyorsun. He arya he..Burda çalişmak eziyet olarak görülmüyor. Her bireyin yapmasi gereken olarak görülüyor. Bağimsizliğa, birey olmaya önem veriliyor.
Ben çirkinleşmek istemiyordum fakat sen bilirkişimisin? Hangi hak ile beni yargiliyorsun ve vicdansiz diyorsun? Ben bireylerin çalişma taraftariyim evet, kadin olsun erkek olsun.
Yaşadiğim yerde insanlar 70 yaşinda çalişmiyor ama halen aktifler, geziyorlar, bisiklete biniyorlar. Asla bakilmak, muhtaç olmak istemiyorlar. Ömrü yettikçe kendi evinde kalip, cocuklarini ve torunlarini o evde ağirlamak istiyorlar. Insan ilk önce kendine hayirli olmak istemesi lazim. Kendi düzenini önemsemesi ve çocuklarini sigorta olarak görmemesi lazim.
Bu evlada hemen muhtaçlikta benim nezdimden kültürün güzellikleri değil, yüküdur. Bireyselliği kisitliyor, hem ebeveyn hem cocuğun. Toplum senin gibi yargiliyor diye bir mecburiyet oluyor.
Senden farkli fikirli olmam niye seni bu kadar rahatsiz ediyor anlamiyorum. Iyi sen muhtesem, vicdanli insan ol, ben evrupali vicdansiz olayim. Bu seni rahatlatacaksa ne mutlu sana. Bir dahada beni alintilama o zaman. Kendi içindede bunu sayiklayabilirsin.
Ben anlatamıyorum heralde. Adam hasta diyorum buradaki yaşlılar geziyor bisiklete biniyor diyorsun. He arya he..
Dedim ya olayları şartlara göre değerlendiremiyorsun. Problem burada, sürekli genelliyorsun.Hii tek çikarabildiğin omu? Yazdiklarimdan? Onu niye yazdim biliyormusun? Çünkü burda konu sadece hastalik değil (ki tam ne hastalik, ne derecede olduğu bile belli değil). Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.
Cocuklari sigorta olarak görüp, ondan geçinme isteği var. O bisiklet örneğide onun için verildi. Burdaki yaşlilarda o psikolojinin olmadiği. Kendilerini yaş ile hemen hasta olarak görmek istemediklerini, bisiklet ile her işini halen hal ediyorlar. Bunu anlatmak istedim. Yani o bireysellik sadece evlatta yok, yaşlidada var.
Kaldi ki kaç defa yazdim, adamin normali oysa, yapsin, baksin annesine babasina. Ancak konu sahibi evlenmek zorunda değil. Bu şartlari herkes kabul etmez diye.
demın bır konudan gelıyorum bızlerınde gercekten ortası yokHii tek çikarabildiğin omu? Yazdiklarimdan? Onu niye yazdim biliyormusun? Çünkü burda konu sadece hastalik değil (ki tam ne hastalik, ne derecede olduğu bile belli değil). Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.
Cocuklari sigorta olarak görüp, ondan geçinme isteği var. O bisiklet örneğide onun için verildi. Burdaki yaşlilarda o psikolojinin olmadiği. Kendilerini yaş ile hemen hasta olarak görmek istemediklerini, bisiklet ile her işini halen hal ediyorlar. Bunu anlatmak istedim. Yani o bireysellik sadece evlatta yok, yaşlidada var.
Kaldi ki kaç defa yazdim, adamin normali oysa, yapsin, baksin annesine babasina. Ancak konu sahibi evlenmek zorunda değil. Bu şartlari herkes kabul etmez diye.
Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.
Sizin babaniz ayni durumda olsa ne yapardiniz? Sahsen benimle bu sorumlulugu tasiyamicak biriyle evlenmezdim. Söz konusu "babasi yan gelip yatiyor" degil. Adam hasta. Nisanlinizi takdir ettim. Onu yerinde ben olsam evlenmezdim. Sizde calismiyorsunuz zaten. Adam bir kisiyi daha az tasir. Simdiden düsünmeniz iyi. Evlenip bosanmaktan iyidir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?