Kızlar nişanlıyım kafamı karıştıran konular var

Destek olmasi lazım zaten Gitme gelme demem zaten öyle bir şey demeye hakkım yok ailesi sonuçta

Adam size başta her şeyi söylemiş. Siz de ölçüp biçip öyle nişanlandıydınız. Hasta bir baba ve yaşlı bir anne var iki kardeşin onlara bakmasından normal bir şey yol bence ki zaten doğru olan da Budur. Ayrıca her soruya “çalışmayı düşünüyorum” yazmışsınız. Sizi kırmak istemem ama bazı şeyler düşünmekle olmuyor. Evlilik iki kişi tarafından yapılıyor ve maddiyat dahil tüm sorumluluk iki kişide. Eğer istediğiniz hayatı yaşamak istiyorsanız önce bir işe girip çalışır sonrasında evlenirsiniz.

Nişanlanmadan önce bu durumu biliyordum bir durum da olmadı ben mi evham yapıyorum bilmiyorum artık
aılenın ıhtıyacı varsa cocuk elbetde yardım etmelı sızınde aılenıze yardım etmenız gereken zamanlar olacak
cocugun ıhtıyacı varsa aılesı de cocuga destek cıkar
burada onemlı olan bır tarafa destek olurken dıger taraftan kımse zorluk yasamamalı sıkıntıya dusmemelı
yanı sız evınızde ekmek alamayacak duruma dusup aıleye destek olamazsınız
ya da aılesı borc harc ıcıne gırıp dıger kardeslerın hakkına gırıp sıze destek olamaz

ınce bır sınır cızgı vardır

burada nısanlınız en bastan net olarak aılemın ustunde hep elım olacak onlara ben bakacagım demıs
sızın ısınıze gelmıyorsa evlenmek zorunda degılsınız nısanlınız omur boyu kendı aılesıne bakacak cunku
hatta belkı yetısemeyecek bırlıkte yasamamız gerekıyorda dıyecek ve o zaman sız en bastan kabul etmıs oldugunuz ıcın sesınızı cıkaramazsınız

evlılık bır sozlesmedır karsılıklı beklentıler vardır sozler vardır net konusulur ve o ımza atılır
sımdı sız en bastan tamam deyıpde evlendıkten sonra ama ama ama dıyeceksenız evlenmeyın cunku sıkıntılı sureclerınız olabılır

arada bır destek cıkmak ıle herseyıyle ılgılenmek arasında cok cıddı bır fark var
borclarına gıdıyormus tum emeklı maası allah bılır ne zamana kadar surer belkı daha amelıyat hastalık falan cıkar yaslılıga baglı... masraf bıtmez yanı . o borc elbet bıter sabredeyım dıye dusunecek olursanız dıye dıyorum

bu yola gırıyorsanız nısanlınız yeter mı dıye degıl sız yapabılır mısınız ona bakın
o aılesıne yeter ama sızın ıcın yeterlı gelır mı ? bunu da bız bılemeyız

Destek olmasi lazım zaten Gitme gelme demem zaten öyle bir şey demeye hakkım yok ailesi sonuçta
Evlilikte herşey zamanla oluyor. Bunlara canınız sıkılmasın. Gerekli yerlerde uyarılarınızı yaparsınız. Tavsiyem büyük büyük kavgalar çıkarmayın bunlar çözülebilecek şeyler.

Ben yukardaki bir mesaja katılıyorum, sizin geliriniz yok ama geliri olan tarafın parası hakkında hesaplar yapıyorsunuz. Nişanlıya ayrıca yazık, haydi babası hasta ve yaşlı ama eli ayağı tutan genç biri de ayrıca onun sırtına binmek derdinde bir de buraya konu açıyor parası herkese yeter mi diye.

Size benden tavsiye kendiniz çalışn kendi paranızın hesabını yapın. Sizin olmayan paranın hesabını yaparsanız paranın sahibi sen de kimsin diyebilir o zaman kalırsınız.

Sanki konu sahibi calissa bile, bi sure sonra ben enayi miyim, ben de calisiyorum ama oraya para veriliyo, verilmese elim daha bol olacak diycek gibi geliyo bana

calısması konusunda kesınlıkle katılıyorum ama evlendıkten sonra senın paran benım param konusu olmaz ya miss

nişanlınla evlilik düşünüyorsan senin çalışman şart bir maaş iki eve yetmez yetemez hele büyük şehirde gerçekten seviyosan istiyosan nişanlını şimdiden iş bakmaya başla onun içinde bu fedakarlığı sen yap

Sanki konu sahibi calissa bile, bi sure sonra ben enayi miyim, ben de calisiyorum ama oraya para veriliyo, verilmese elim daha bol olacak diycek gibi geliyo bana
Dervişin fikri neyse zikri de o olur demişler Demek ki siz öyle düşünüyorsunuz

Ben çalışırım zaten düşünüyorum da kimsenin sırtına bindiğim yok olayları başka yere çekmeyin

Burda çalişmak eziyet olarak görülmüyor. Her bireyin yapmasi gereken olarak görülüyor. Bağimsizliğa, birey olmaya önem veriliyor.

Ben çirkinleşmek istemiyordum fakat sen bilirkişimisin? Hangi hak ile beni yargiliyorsun ve vicdansiz diyorsun? Ben bireylerin çalişma taraftariyim evet, kadin olsun erkek olsun.

Yaşadiğim yerde insanlar 70 yaşinda çalişmiyor ama halen aktifler, geziyorlar, bisiklete biniyorlar. Asla bakilmak, muhtaç olmak istemiyorlar. Ömrü yettikçe kendi evinde kalip, cocuklarini ve torunlarini o evde ağirlamak istiyorlar. Insan ilk önce kendine hayirli olmak istemesi lazim. Kendi düzenini önemsemesi ve çocuklarini sigorta olarak görmemesi lazim.

Bu evlada hemen muhtaçlikta benim nezdimden kültürün güzellikleri değil, yüküdur. Bireyselliği kisitliyor, hem ebeveyn hem cocuğun. Toplum senin gibi yargiliyor diye bir mecburiyet oluyor.

Senden farkli fikirli olmam niye seni bu kadar rahatsiz ediyor anlamiyorum. Iyi sen muhtesem, vicdanli insan ol, ben evrupali vicdansiz olayim. Bu seni rahatlatacaksa ne mutlu sana. Bir dahada beni alintilama o zaman. Kendi içindede bunu sayiklayabilirsin.

Ben anlatamıyorum heralde. Adam hasta diyorum buradaki yaşlılar geziyor bisiklete biniyor diyorsun. He arya he..

Ben anlatamıyorum heralde. Adam hasta diyorum buradaki yaşlılar geziyor bisiklete biniyor diyorsun. He arya he..

Hii tek çikarabildiğin omu? Yazdiklarimdan? Onu niye yazdim biliyormusun? Çünkü burda konu sadece hastalik değil (ki tam ne hastalik, ne derecede olduğu bile belli değil). Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.

Cocuklari sigorta olarak görüp, ondan geçinme isteği var. O bisiklet örneğide onun için verildi. Burdaki yaşlilarda o psikolojinin olmadiği. Kendilerini yaş ile hemen hasta olarak görmek istemediklerini, bisiklet ile her işini halen hal ediyorlar. Bunu anlatmak istedim. Yani o bireysellik sadece evlatta yok, yaşlidada var.

Kaldi ki kaç defa yazdim, adamin normali oysa, yapsin, baksin annesine babasina. Ancak konu sahibi evlenmek zorunda değil. Bu şartlari herkes kabul etmez diye.

Dedim ya olayları şartlara göre değerlendiremiyorsun. Problem burada, sürekli genelliyorsun.

Sizin babaniz ayni durumda olsa ne yapardiniz? Sahsen benimle bu sorumlulugu tasiyamicak biriyle evlenmezdim. Söz konusu "babasi yan gelip yatiyor" degil. Adam hasta. Nisanlinizi takdir ettim. Onu yerinde ben olsam evlenmezdim. Sizde calismiyorsunuz zaten. Adam bir kisiyi daha az tasir. Simdiden düsünmeniz iyi. Evlenip bosanmaktan iyidir

demın bır konudan gelıyorum bızlerınde gercekten ortası yok
kadın atanacak
babası tutmus demıskı ev al ,400 bın ev fıyatıysa 500 bın faızı var... ev aıle evı olacak konu sahıbıne cok kucuk odeme yardım edecekler ama 10 yıl tum parasını eve yatıracak olmasına ragmen onun ustune olmayacak ev ...

bu sekılde cocugunun ustunden gecınen-cocugunu magdur eden coook aıle var
dunde baska bır konuya ifrit olmustum
genc yenı evlı adam habıre aılesınden para ıstıyor aılesıyle yasayan bekar kardesde abısının bu tutumundan artık rahatsız kardesı lıncledıler ne bıcım kardessın dıye o ayrı konu da orada da cocuk habıre aılesını söğüşlüyor yanı

gercekten ortamız yok

bende hasretım kendıyle mesgul yası buyuk ınsan gormeye 50 olunca yaslandım bana cocugum baksın dıyende var aıle bızı dunyaya getırdı bıze hep bakacak dıyen cocukta keske herkes kendısıne baksa kımse kımsenın ustune yuk olmasa , ınsan olan zaten zor durumda olana yetısır bakar o ayrı ama sureklı elı ustunde bır omur ustunde yuk olmak bırılerının de ne bıleyım...

cogu ınsan cocugum ılerde bana bakar dıye doguruyor ya o hesap ıste ...hep bırılerıne guvenerek yasama durumu . bu cok sıkıntı cok bencılce . cocugunda bır hayatı var anne babanında halbukı ... kımse kımseyı magdur etmemelı . kadın evden calısır yemek pasta yapar satar tulbent yapar kenarına oya nakıs yapar satar hem eve para gelır hem kocasına bakar mesela
ama yoook kocama bakıyorum demelı sadece
emınım kı kabul gün gezıyordur kocayı evde bırakıp

gelın es aılesıne bakmak zorunda da degıl tum gelırlerını sureklı bır yere aktarmak zorunda da degıller evet aıleye destek olursun ama bu kımseyı magdur etmeden olmalı

buradakı nısanlı bu dengeyı kuramayacagını bıldıgınden en bastan acıkca konusmus sanırım konu sahıbı verecek kararını artık

Konu genel olarak Türkiyede 50 yaşindan sonra bile kendini yaşli görme psikolojisi var. Kendine baktirma sevdasi var. En küçük ağrida doktora gidip ilaç isteme sevdasi var.

Türkiye’de 50 yaşından sonrası yaşlı çünkü. Karşılaştırma yaparken hayat şartları, çalışma koşulları, dolayısıyla oluşan bedensel yorgunluğu göz ardı etmeniz dikkatimi çekti. Benim yakın arkadaşımın babası yurt dışında yaşıyor adam 10 senedir her sabah koşuya çıkıyor işe gitmeden. Türkiye’de zaten insanlar trafiği hesaba katıp işe gitmek için 6da uyanıyor, ne ara nasıl koşsun, nerde koşsun? Çalışma saatleri uzun, çoğu iş yeri cumartesi de çalıştırıyor. O bedensel yorgunluk ileride hastalık olarak gösteriyor kendini. Avrupa’nın 50 yaşıyla Türkiye’nin 50 yaşını karşılaştırmak o yüzden sağlıklı bir karşılaştırma gibi gelmedi bana.

Ben destek olmasın demiyorum ki nerden çıkardınız bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…