- 11 Aralık 2018
- 43.133
- 268.023
- 598
- Konu Sahibi Kardelenn30
-
Bir de her şeyi geçtim, en az 60 yaşında hiç çalışmamış bir kadın nerede nasıl bir iş bulacak da çalışacak allah aşkına yaYav kudra konu sahibi hicbir konuda net bilgi vermiyor ama kayın adamın yatalak veya kadının çalışamayacak kadar yaşlı olmadığına emin gibiyim. Ana baba diyince hele bir de kuyruğa hastalık takınca gözümüz kör oluyor ama Arya hakli, bu konu gereksiz duyarda madalya alır. Misal benim eşim ağır kronik hasta, hala çalışıyor, ben hala çalışıyorum bir şekilde bakıyoruz çolugumuza çocuğumuza ( yaşımız da epey var ayıptır söylemesi) eşim yatalak olursa bakıcı tutar mecbur yine çalışırım çünku yaşamak zorundayım. Bu arada benim kp de bel fıtığı oldum diyip 50 yaşında emekli olmuştu, evde bi yumurta kırmak zor geldiği için de kv yi zorla genç emekli edip eve kapatmıştı. Hep aynı hikâye yani, hep de düşülür
İşte sen de kendi hayatından çıkıp yorum yapıyorsun ama bizim toplumun genel kabullerine gözünü kapatiyorsun. Bak konu sahibine gencecik sağlıklı kadın, çalışmıyor , çalışmadığı halde nişanlısının gelirinin muhasebesini yapıyor, çünkü muhtemelen çok mecbur kalmadıkça asla çalışmayacak ve yarı aç büyütmeyi yeterli gördüğü kendi cocuklarini da nasılsa bana bakmak zorundalar kafasıyla , ilerisini zerre düşünmeden ardarda doğurup yetiştirecek. Bu döngü asla kırılmaz çünkü ana baba olmak aşırı kolay ve haybeden kutsal bu ülkedeBir başka konuda da söyledim herkes kendi hayatından yola çıkarak yorum yapıyor. Benim babam yaklaşık 1 yıl hastaydı. Evet ayaktaydı, gidip geliyordu ama bakıma muhtaçtı. Evde yalnız bırakamıyorduk, sürekli hastaneye gidip geliyor son 3-4 ayda hastanede yatıyordu. Yani yatalak olmaması bakıma muhtaç olmadığı anlamına gelmez.
Kronik hastalıklar da yaş ile daha yoğun hissedilmeye başlar. Hayatını çok ağır bir kronik hastalıkla geçiren ablam çalıştı çabaladı malulen emekli oldu. Annem 74 yaşında, astımı, tansiyonu ve şekeri var. Yalnız yaşar, kendine bakar gerekirse ama hastaneye yalnız gidemez, alışverişe yalnız gidemez, hergün kontrol etmezsem olmaz. Gözüm üstünde olmak zorunda.
Yani sözün özü adamın yürüyebiliyor olması kendine bakabileceği anlamına gelmez.
evlenmeyin. nişanlınız da rahat rahat ailesine baksın.Merhaba kızlar ben şu an nişanlıyım nişanlım ailenin tek erkek evladı babasının kronik bir rahatsızlığı var sürekli hastaneye gitmek durumunda çalışamıyor.Nisanlimin annesi ilgileniyor eşiyle maddi ve manevi olarak nişanlım ve kardeşi destek olacak.Benim de birtakım endişelerim var. Ailesinin mağdur olmasını tabii ki istemem ama bu durum benim ailemi mağdur eder mi diye düşünmüyor değilim. Nişanlımın ailesine karşı maddi ve manevi sorumluluğu olacak anlayacağınız (Tabi ki destek olacak ailesi ama kendi ailesini de mağdur etmemek şartıyla) Ben maddi ve manevi anlamda nişanlımın bu dengeyi kurabilecek mi onu düşünüyorum.İki tarafın gönlünü de hoş tutabilecek mi beni düşündürten konular bunlar. Bencil düşünmüyorum ama sonuçta bizim de bir ailemiz olacak kendimizi de düşünmek zorundayım. İki tarafa da yetişecek gücü bulabilir mi maddi ve manevi olarak bunları düşünüyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl düşünürsünüz?Bana fikir verebilir misiniz?
Yani işte konu sahibi çalışmıyorken en az 60 yaşındaki anneye çalışsın demek bana son derece saçma geliyor her türlü kafa yapısından bağımsız olarak. Kaç kişi annesinin belli yaştan sonra elalemin evine temizliğe gitmesine falan razı olur allah aşkına? Yorum yaparken biraz mantıklı mı olsak?İşte sen de kendi hayatından çıkıp yorum yapıyorsun ama bizim toplumun genel kabullerine gözünü kapatiyorsun. Bak konu sahibine gencecik sağlıklı kadın, çalışmıyor , çalışmadığı halde nişanlısının gelirinin muhasebesini yapıyor, muhtemelen çok mecbur kalmadıkça asla çalışmayacak ve yarı aç büyütmeyi yeterli gördüğü kendi cocuklarini da nasılsa bana bakmak zorundalar kafasıyla , ilerisini zerre düşünmeden yetiştirecek. Bu döngü asla kırılmaz çünkü ana baba olmak aşırı kolay ve haybeden kutsal bu ülkede
Mantık? Konuda yapılan yorumlarda konu sahibinin vermediği bilgiler üzerinden sadece kendi hayati ve bakış açısından yola çıkarak diğerlerini şiddetle yargilayarak mantiksizlikla suçlayan tek sen varsın. Biraz sakin mi olsak? Ne yapsak?Yani işte konu sahibi çalışmıyorken en az 60 yaşındaki anneye çalışsın demek bana son derece saçma geliyor her türlü kafa yapısından bağımsız olarak. Kaç kişi annesinin belli yaştan sonra elalemin evine temizliğe gitmesine falan razı olur allah aşkına? Yorum yaparken biraz mantıklı mı olsak?
Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değilYani işte konu sahibi çalışmıyorken en az 60 yaşındaki anneye çalışsın demek bana son derece saçma geliyor her türlü kafa yapısından bağımsız olarak. Kaç kişi annesinin belli yaştan sonra elalemin evine temizliğe gitmesine falan razı olur allah aşkına? Yorum yaparken biraz mantıklı mı olsak?
Ne peki? Nisanlinizi evlenecek kadar seviyorsanız çalışıp hem kendi evinize hem de bakmak zorunda olduğu kök ailesine destek olursunuz. Çalışmayı istemiyorsanız ve sadece size bakacak birini arıyorsanız ayrilip daha zengin birini bulursunuz bu kadar basitNeden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
Bak çok basit bişey soruyorum. Senin ailenle aran kötüydü sanırım umurunda olmaz muhtemelen ama yine de sorayım; 60 yaş üstü annen baban bir şekilde maddi sıkıntıya düşse hayatında hiç çalışmamış annene git çalış der misin? Mantık dediğim bu. Ben demem, diyene de bakış açım farklı olur açıkçası.Mantık? Konuda yapılan yorumlarda konu sahibinin vermediği bilgiler üzerinden sadece kendi hayati ve bakış açısından yola çıkarak diğerlerini şiddetle yargilayarak mantiksizlikla suçlayan tek sen varsın. Biraz sakin mi olsak? Ne yapsak?
Evlenmeyin siz.Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
Oooooo bel altı vurulmaya başlanmış. Özel hayata saldiri argüman yetersizliğinde başvurulan en ucuz yöntemdir. Hiç yakıştıramadım. Asla demem ama ben de kalkıp şimdi sana anneni niye yanına almıyorsun ? Beraber yasamiyorsun? Yazık değil mi 75 yaşında hasta kadın tek başına.... ben haksızlığını çok gördüğüm , evlat ayıran anneme bile ileride asla bunu yapmam, yapamam desem? Ne kadar kolay saldırmak öyle değil mi?Bak çok basit bişey soruyorum. Senin ailenle aran kötüydü sanırım umurunda olmaz muhtemelen ama yine de sorayım; 60 yaş üstü annen baban bir şekilde maddi sıkıntıya düşse hayatında hiç çalışmamış annene git çalış der misin? Mantık dediğim bu. Ben demem, diyene de bakış açım farklı olur açıkçası.
Parasıyla da ailesine bakar mı bakmaz mı bunun kararını da eş adayınız verir. Siz tek maaşla beni geçindirebilir mi diye düşüneceğinize siz de çalışın. Sizden çok bulur ama babasından bir tane daha bulamaz nasıl olsa ?Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
Parasıyla da ailesine bakar mı bakmaz mı bunun kararını da eş adayınız verir. Siz tek maaşla beni geçindirebilir mi diye düşüneceğinize siz de çalışın. Sizden çok bulur ama babasından bir tane daha bulamaz nasıl olsa ?
Yok bel altı vurmak için yazmadım inanki, bu konuda çekincen olduğunu düşünmedim birçok yerde yazdın çünkü ama kırdıysam özür dilerim.Oooooo bel altı vurulmaya başlanmış. Özel hayata saldiri argüman yetersizliğinde başvurulan en ucuz yöntemdir. Hiç yakıştıramadım. Asla demem ama ben de kalkıp şimdi sana anneni niye yanına almıyorsun ? Beraber yasamiyorsun? Yazık değil mi 75 yaşında hasta kadın tek başına.... ben haksızlığını çok gördüğüm , evlat ayıran anneme bile ileride asla bunu yapmam, yapamam desem? Ne kadar kolay saldırmak öyle değil mi?
Ya konu sahibi çalışırım gocunmam (!) falan diyor %90 çalışmayı falan düşünmüyor. Benim hasta babam varken eli ayağı tutupta çalışmayan , üstüne babamın tedavi masraflarına laf yapan bir eşim olsa hiçte güzel sonuçlar çıkarmam ortaya. :)) Ayriyetten sizinde dediğiniz gibi eş adayı çok valla. Ama baba , anne bir tane. Ki zorunlu bir durum yahu. Sanki adam eve 3. bir TV alın demiş gibi tavırlar. Yuh dedim okurken.hah benim de anlamadığım bu. bütün kadınlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyor. bir sevgili bulmak hiç de zor değil. kadın da erkek de bulunmaz, yeri dolmaz değil. herkesin yeri dolar ama ana babanın dolmaz.
ha tabi ki suistimal varsa bu noktada o kişi kendisi sınırını çizer. ama hastalık gibi hayati meselelerde çoğu şey tartışmaya kapalıdır.
Simdi bunu yazıyordum gerek kalmadı:)Bir de her şeyi geçtim, en az 60 yaşında hiç çalışmamış bir kadın nerede nasıl bir iş bulacak da çalışacak allah aşkına ya
Ya konu sahibi çalışırım gocunmam (!) falan diyor %90 çalışmayı falan düşünmüyor. Benim hasta babam varken eli ayağı tutupta çalışmayan , üstüne babamın tedavi masraflarına laf yapan bir eşim olsa hiçte güzel sonuçlar çıkarmam ortaya. :)) Ayriyetten sizinde dediğiniz gibi eş adayı çok valla. Ama baba , anne bir tane. Ki zorunlu bir durum yahu. Sanki adam eve 3. bir TV alın demiş gibi tavırlar. Yuh dedim okurken.
Simdi bunu yazıyordum gerek kalmadı:)
34 yasındayım,mesleğim de var ama burdan cıksam nerde kac zman sonra is bulurum hic bilmiyırm
Sektör bitik cünkü.
60 yasında nerden is bulacak?Eve temizlige mi gidecek?Cocuk mu bakacak ne yapacak kadın?
Olay tam olarak ne peki ? Ev geçindirmek erkeğin görevi değil. Siz çalışmayı düşünmüyor iseniz ve ev geçindirme hakkında endişeleriniz varsa kira geliriniz falan vardır belki ?Neden benim calışıp çalışmama bu kadar takıldınız bunu anlamıyorum.Bunun kararını verecek kişi benim Evet gerekirse çalışırım bundan gocunmam.Burada olay benim calışıp çalışmamam değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?