Kızlar ölmek üzereyim

3 gr değil kız 6 kilo vermem lazım acilen :KK22:
Boş mideden ne çıkarmaya çalışacağım ki kusarak o_O
kilo vermek nedir biliyor musun?? Metabolizmanın hızlı çalışmasıdır. Sen şu an yavaşatıyorsun farkında değilsin.
Bunun yerine sağlıklı şeyler yiyip az spor yaparsan hem kilo verirsin hem de vucudun sana minnettar kalır.

Kusmak nedir ya.

Olum kalim meselesi mi bu kilo . 6 kilo vericem diye iskence cekmeyin.

En sagliklisi yavas yavas kilo vermek ve bir daha almamak.

Ben bu kis kac kere diyete basladim ama baktim vucudum buna hazir degil biraktim. Yazin tekrar basliycam.

Biraz da vucudunuzu dinleyin ona eziyet etmeyin.

Diyet( yasaklar) insanlara hep itici ve kışkırtıcı gelmiştir. O yüzden ben de şimdiye kadar yaptığım diyetlerde başarılı olamadım. Ancak 3 ay önce sağlığımla ilgili bir sorun yaşadım ve uzun vadede hayatımı ele aldım.
Kolesterolüm yüksekti bu yaşta ve 50 ye merdiven dayayınca ne hale geleceğimi düşündüm. Kaliteli yaşamak ve evimde verimli bir anne olmak istedim. Ayrıca evimde çocuğumun ve eşimin de sağlığını düşünerek beslenme tarzımı resetledim. Şimdi 4*4 Karatay uygulamasam da elimden geldiğince yapıyorum. Diyet değil zaten hayat tarzı.
Anlık çözümlerden çok uzun vadeli hesaplar yapmak daha mantıklı.
Ben her alanda şunu fark ettim İpek. Bak çok samimiyim yani, cidden deneyimleyerek bu sonuca vardım, yani boşa atmıyorum. Azdan çoğa ilkesi, kolaydan zora da diyebiliriz, kademeli olarak artırmak. Cidden işe yarıyor, bir anda yüklenince hemen bıktırıyor. O yüzden yavaş yavaş, zorlamadan başlanacak, sonra minik minik seviye artırılacak. İster ders çalış, ister spor yap, ister diyet fark etmez. Hepsinde işe yarıyor.
Eskiden kilo sorunum vardı benim, ama konu sahibi gibi çabuk vermeyi hedefliyordum. Hep hayal ediyordum, şöyle zayıflayacağım, şunları giyeceğim, şu insanı çatlatacağım diye ama hiç çabalamak istemiyordum. Sonra Karatay'ın kitabını okudum, aklıma yatanı uyguladım. Koltuktan kalkmayan ben hiç olmazsa evde bir şeyler yapayım dedim. Bir sürü spor videosu buldum, kolaylarından başladım, sonra bir baktım aylar sonra kilo gitmiş zaten, ben 1.5 saat sıkılmadan pilates yapabiliyorum.
Bu kış biraz yayılmaktan salmıştım, sonra karar verdim, akşamları abartmadan yemeliyim dedim, akşam yemeklerini yavaş yavaş azaltarak devam ettim. Neredeyse yarı yarıya indi porsiyonlarım ve beni hiç de çıldırtmıyor. Alıştırmak lazım yavaş yavaş. Sporu salmıştım, baktım ki eskiden yaptıklarımı yapamıyorum, kondisyonum azalmış. O halde yapabildiğimden başlayayım dedim. Artık zamanla eski haline dönecek.
Ya herkese söylüyorum, zamanınız var, az sabredin, bırakın yavaş olsun. Vazgeçip bırakmaktansa yavaş olması iyidir. 1. hafta şekerden vazgeçin, 2. hafta hamur işlerini bırakmaya çalışın, 3, hafta ağır yemekleri bırakın ne bileyim ayarlayın işte kendinize göre. Kalıp gibi herkese oturmaz ki bu diyetler. Uyarlamanız lazım ki, tahammül seviyenizi aşmasın. Kaldırabileceğiniz kadarını üstlenin, yoksa sonunuz anoreksiya olur.

Reflun varsa diyetisyene gidersin o sana diyet listesi hazirlar. Sagliksiz bir sekilde kilo vermek niye? Bu sekilde devam ederseniz kilo vermek diyet yaomak sizin icin eziyet olur. Aksine saglikli beslenme asilatlamalisin kendine. Bu sekilde cok yanlis.

O tarz diyetlerle muhtemelen kaslariniz eriyecek ve vucuttaki su gidecek buna bagli tansiyon ziplamasi ya da yerlere dusmesi olabilir siddetli bas agrisi ve kusmalar....bunlar tahminlerim siz saglikli makul zamana yayip sabirla bir diyet yapin mesela her gun her ogunde tam doymadan kalkin hem sunnettir sevaptir hemde sivinizida alirsiniz gidanizida tam doymadan kalktiginiz icinde mide kuculur zamanla iyi olur saglik yasam olur

Back
X