- 19 Mart 2015
- 117
- 61
- 18
- Konu Sahibi PapatyamsiHatun
Zencefil tarçın zerdeçal yoğurt kürünü yap hem yemeğini yersin hem de bol bol tuvalete çıkarsın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla ben de korkudan yemege basladim iyi mi
Ah ah o diyetler
Sen diyet yapiyorsun baskasi senin yerine acikiyor boyle birsey iste![]()
Ben en azından şunu düşünüyorum. Genetik kalp ve kolesterol sorunu var bizim ailede.Ben her alanda şunu fark ettim İpek. Bak çok samimiyim yani, cidden deneyimleyerek bu sonuca vardım, yani boşa atmıyorum. Azdan çoğa ilkesi, kolaydan zora da diyebiliriz, kademeli olarak artırmak. Cidden işe yarıyor, bir anda yüklenince hemen bıktırıyor. O yüzden yavaş yavaş, zorlamadan başlanacak, sonra minik minik seviye artırılacak. İster ders çalış, ister spor yap, ister diyet fark etmez. Hepsinde işe yarıyor.
Eskiden kilo sorunum vardı benim, ama konu sahibi gibi çabuk vermeyi hedefliyordum. Hep hayal ediyordum, şöyle zayıflayacağım, şunları giyeceğim, şu insanı çatlatacağım diye ama hiç çabalamak istemiyordum. Sonra Karatay'ın kitabını okudum, aklıma yatanı uyguladım. Koltuktan kalkmayan ben hiç olmazsa evde bir şeyler yapayım dedim. Bir sürü spor videosu buldum, kolaylarından başladım, sonra bir baktım aylar sonra kilo gitmiş zaten, ben 1.5 saat sıkılmadan pilates yapabiliyorum.
Bu kış biraz yayılmaktan salmıştım, sonra karar verdim, akşamları abartmadan yemeliyim dedim, akşam yemeklerini yavaş yavaş azaltarak devam ettim. Neredeyse yarı yarıya indi porsiyonlarım ve beni hiç de çıldırtmıyor. Alıştırmak lazım yavaş yavaş. Sporu salmıştım, baktım ki eskiden yaptıklarımı yapamıyorum, kondisyonum azalmış. O halde yapabildiğimden başlayayım dedim. Artık zamanla eski haline dönecek.
Ya herkese söylüyorum, zamanınız var, az sabredin, bırakın yavaş olsun. Vazgeçip bırakmaktansa yavaş olması iyidir. 1. hafta şekerden vazgeçin, 2. hafta hamur işlerini bırakmaya çalışın, 3, hafta ağır yemekleri bırakın ne bileyim ayarlayın işte kendinize göre. Kalıp gibi herkese oturmaz ki bu diyetler. Uyarlamanız lazım ki, tahammül seviyenizi aşmasın. Kaldırabileceğiniz kadarını üstlenin, yoksa sonunuz anoreksiya olur.
Açlıktan sinir yapmış,millete çemkirmiştirYönetim asla hata yapmaz.
Bir şey vardır![]()
valla sanmıyorum müdürün kılıcı çok kesindirAçlıktan sinir yapmış,millete çemkirmiştir![]()
Katılıyorum sana, bence de diyet değil yaşam tarzı olmalı. Bir an evvel alışmalı ki sonra zorunluluk haline gelmesin. İsteyerek, tatlı tatlı yapmaya başlamalı.Ben en azından şunu düşünüyorum. Genetik kalp ve kolesterol sorunu var bizim ailede.
Diyelim ilerleyen yaşlarda Allah korusun bir kriz geçirdim ki şu yaşta bile olabilir. O zaman ister istemez hayat tarzımı değiştirmem lazım ki bir yaşa geldikten sonra bu aynen konu sahibi gibi işkence haline döner.
Ama bu işin mantığını bilip de erken yaşta hayat tarzı haline getirirsek hem kaliteli yaşlanırız hem de çevremize katkısı olur. Mesela benim kızım 5,5 yaşında ve damak tadını yapay şekere alıştırmıyorum. Annem pek dikkat etmez mesela en azından eski kuşak hayatta kanserli bir hayat olmadığı için hala öyle sanıyor hayatı. Şimdi şubat tatilinde olduğundan dolayı annemin yanında. Giderken dedim “bak anneannen domates alırsa yeme sakın “ Geçen annem aradı “kızın domates yemiyor annem yeme onlar kanserojen dedi” . Çok hoşuma gitti. Markete gidiyoruz çikolatalara falan saldırmıyor. Evde akşam kuruyemiş, kuru meyve tarzı besliyorum.
ben 3 aydır ekmeği kademeli azalttım bugün 5. günüm sıfırladım. Glikoz almıyorum. Doğal şekeri kesmedim.Katılıyorum sana, bence de diyet değil yaşam tarzı olmalı. Bir an evvel alışmalı ki sonra zorunluluk haline gelmesin. İsteyerek, tatlı tatlı yapmaya başlamalı.
Ben sabah kahvaltılarında ekmek yerine kuru yemiş, kuru meyve falan yerim zaten.
Ve çocuğum olsa temelden benim gibi alıştırırım. Bizim ailede de baba tarafında, kalp, obezite falan ne ararsan var zaten. Onlar çatlayana kadar tıkınmayı normal gördüklerinden bizler de normal sandık başlarda.
Erkek kardeşim geçenlerde onlardan gelmiş dedi ki, abla valla çocuğum olsa ekmek falan yedirmem, hamur beyinli oluyor çocuklar sonraÇok acayip yeğenlerimiz var da.
Öncelikle geçmiş olsun diyorum, başlığını ben de inceleyeceğim.ben 3 aydır ekmeği kademeli azalttım bugün 5. günüm sıfırladım. Glikoz almıyorum. Doğal şekeri kesmedim.
ama kan değerlerimi takip ediyorum tüm reel datalar aşağıdaki topikimde var.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...hakkinda-her-sey.899292/page-18#post-45007141
Bugün isveç diyetine başladım, 8 de kahvemi içtim. Öğle yemeğimi 1 gibi yiyeceğim. 6-6.30 gibi de akşam yemeğimi yiyeceğim, saatleri bu şekilde ayarladım.
Mide bulantımın tarifini yapamam size öyle böyle değil çok berbat bi haldeyim.
Su içeyim dedim biraz daha, zor geçti o su boğazımdan..
Sanırım reflümün etkisi bunlar..
Diyeti asla bırakmam, bi şeyler ye demeyin.. Mide bulantıma nasıl çözüm getirebilirim onu söyleyin..
Öncelikle geçmiş olsun diyorum, başlığını ben de inceleyeceğim.
Ekmek olmadan olmaz diyenlere de zaten hiç katılmıyorum. 3 sene oldu, 1 dilim yemedim. Ölmedim, yaşıyorum. Bir şey olmuyor
Ha ama şu var, bazı özel günlerde 1 dilim pasta falan yerim. Ama bu da 2-3 ay arayla, yani uzun aralıklarla seyreder. Komple de münzevi bir hayat yaşamıyorum. Bazen bitter çikolata da yerim ama bu her zaman olmaz.