Kızlar siz de dikkat edin lütfen. .

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.161
11.070
248
Günaydınlar :)

Biz bi durum yaşadık, siz de hat açtırırken, operatör değiştirirken lütfen dikkatli olun. .

Eşimin adına kendisinden habersiz 5 tane hat açılmış. Artık nasıl yapılmışsa bi şekilde sahtecilikle yapılmış ve bizim alakamız bile olmayan bi şehirde açılmış hatlar. Biz bunu hatların açıldığı şehirdeki hukuk bürosu bizi aradığında öğrendik. Hatlara ait borçlar varmış ve ödenmesi gerekiyormuş. . Gerekeni artık, karakola, savcılığa gittik. Bu hatlar Turkcell. Turkcell i aradık ama resmen bizi suçlayacak şekilde bize dönüş yaptılar.

Eşim avukatla konuştu. O da artık nedense geç kalındığı, bu borcu ödememiz gerektiği gibi şeyler söylemiş. Ve bu işle uğraşmak istiyorsak taa o şehre gitmemiz gerekmiş. . Bu işlerden de pek anlamıyorum.

Tamam borcu ödeyelim ama bunu ben kendi adıma kendime yediremiyorum. Düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Yani yapmadığımız şey üstelik de başkasının borcunu da ödeyeceğiz. Nasıl adalet bu?? Kime güveneceğiz biz?? Turkcell ise muhtemelen kendisinin alt bayiisinin açtığı hatları iplemiyor bile. Umurlarında değil. Bi da asla kullanmayı eşim de ben de düşünmüyoruz.

Şu an yeni evliyiz ve malum bizim de maddi sıkıntılarımız var. En kötüsü de şu an olması oldu. . Ben yeni bir şehre gelin geldim ve iş de bulamadım. O sıkıntılar yetmezmiş gibi bu olay oldu bir de. Huzurum kaçtı.

Size önerim şu, hattınızla ilgili değişiklikleri güvendiğiniz yerlerden yapmaya çalışın. Ve e-devletten adınıza açılmış dava vs. var mı diye takip edin sürekli. Gerekirse her gün bakın ki böyle şeyler başınıza gelmesin.

''Yok ben yapmadığım şeyden nasıl suçlanır, nasıl borç altına girerim.'' demeyin. Çünkü kimse sizi umursamıyor bile. Adalet falan işlemiyor maalesef. .

Nasıl olabilir ki bu???
Sonuçta kimlik istiyorlar.
Eğer ellerinde bu kimlik olmadan hat açılmışsa siz onları dava edin.

yok artıık.. resmen dolandırıcıların yaptıklarını masum insanlara ödetiyorlar.. bence ödemeyin dava açın... başka bir avukatlada görüşün.. ödemekten başka bi çözümü yokmuymuş

Nasıl olabilir ki bu???
Sonuçta kimlik istiyorlar.
Eğer ellerinde bu kimlik olmadan hat açılmışsa siz onları dava edin.

Şu anda savcılıkta da var suç duyurumuz. Ama şu an yapabileceğimiz tek şey o cezayı ödemekmiş. Nasıl adaletse artık. . Yani bu iş araştırılır da çözülürse anca o zaman kurtuluruz. Belki paramızı geri alırız. Ama şu anki süreçte tek olacak şey parayı vermemiz imiş. Eşim memur. Maaşına haciz koydurmuşlar zaten. Kesilecek para.

Nasıl olur kısmı ise şöyle. Her şeyden önce burası Türkiye. Her şey olur. Kimlik fotokopimizi veriyoruz ve imzamızı atıyoruz. . Bunlar yeterli zaten yeni bir hat için.

Ama anlata anlata dilinde tüy bitti adamın. O kadar üzülüyorum ki. Ama bir insan da, ne Turkcell, ne hukuk bürosu, ne gittiğimiz koskoca ADALET SARAYI hiçbir şey yapamıyor. .

çok ilginç.
Bu tür dolandırıcılıkla ilk kez karşılaşmıyorlar olsa gerek. Bu tür davalara bakan ayrı bir bölümleri olması lazım.
Nasıl aydınlatamazlar da sizi bunu ödemeye mecbur bırakırlar. Bir avukata danıştınız mı?

yok artıık.. resmen dolandırıcıların yaptıklarını masum insanlara ödetiyorlar.. bence ödemeyin dava açın... başka bir avukatlada görüşün.. ödemekten başka bi çözümü yokmuymuş

Şu an maalesef eşimin de maaşını haciz koydurtmuşlar. Şu anki aşamada ödeyeceğiz yani maaşından kesilecek. Bundan sonraki süreçte savcılıktaki olayımız ne şekilde devam edecek bilemiyorum. Turkcell bu kadar güvenilirmiş. Kendi bayisi olmayan kişiler ne de olsa bu işlemi yapamazlar. Yine kendi adamları bunu yapan.

Evet. Avukat elimize geçen kağıttan önce, mutlaka bize borcu bildiren bir kağıt daha gönderilmiş olduğunu söylüyor. Ama eşimin eline öyle bir kağıt geçmemiş. Turkcell belgelerde bir sahtecilik yok diyor. Sizin diyor bu hatlar. Artık kısa zaman içinde nasıl bizim evrakları buldular da imzaya baktılar, sahtecilik olmadığına karar verdiler anlamadım. Yani yapabileceğimiz her şeyi şu aşamada yaptık.

Eşim artık kendi üzerinden bi olaya karıştırılmaktan, üzerine cihaz alınmasından ve ekstra borçlar oluşmaması için hatları kapatın diye Turkcell' i birkaç defa aradı. Onlar da iletişim merkezimize gidin diyorlar. İletişim merkezine gidiyoruz. Hatları kapatmak için bizden ''Bu hatlara ait borçları ödemeyi taahhüt ediyorum.'' yazan kağıtları imzalatmadan kapatmıyorlar bile. .

aslında bütün operatörlerde olabilir ben hiçbirine güvenmiyorum.. ödeyeceğiniz tutar ne kadar peki..çok yüklü değildir inşallah..

Bir gariplik var bu işte çünkü pek mümkün olmayan bir olay anlattığınız.

Mümkün ki başımıza gelmiş?? Şu anda bunlarla uğraştığımıza göre de gerçek. Sizin başınıza gelmediği için sanırım bu şekilde düşünüyorsunuz. Neden burada olmayan bi olayı anlatayım? Fake için ise pek uygun bir konu olduğunu hiç sanmıyorum. Ben hayal gördüm öyleyse. Neyse.

Kimlik fotokopilerinize sahip çıkın. Bir şekilde kimlik fotokopinizi ele geçirip açtırmışlardır hatları. Savcılığa suç duyurusunda bulunun. üzerinize hat açılması en basiti üzerinize şirket kurup çek çıkarabilir piyasa sürebilirler. Ödeyelim gitsin demeyin savcılığa dilekçe verin

yok yanlış anladınız ben sizin konunuz sahte demiyorum sizin bilmediğiniz bir olay var bence ortada onu diyorum

bunu tvde haberlerde duymuştum. olabiliyormuş. kimlik fotokopisi verirken neden verdiğinizi üstüne not edin diyorlardı.. yapmak istediler mi onu da fotoğraf düzenleme programıyla halledebilirler. en iyi arada e-devletten sorgulamak

yok yanlış anladınız ben sizin konunuz sahte demiyorum sizin bilmediğiniz bir olay var bence ortada onu diyorum

Ya özür dilerim çünkü bu konu aklıma geldikçe moralim bozuluyor. Çünkü borcu ödemeye mecbur bırakılmadan önce ''nasıl olsa olamaz böyle bir şey, yapmadığımız şey için cezalandırılamayız'' diye içim rahattı hep. Ama şu an neye nasıl güveneceğimi bilemiyorum.

Bilmediğimiz şey şu olabilir. Avukatın dediğine göre bu cezayı bildiren kağıt ilk olamazmış, mutlaka ilk olarak bize gönderilmiş bi bildirim daha olması gerekirmiş. Ama eşimin eline öyle bir kağıt geçmemiş. O öyle söylüyor. Belki ilk kağıt gönderilmiş ve elimize geçmiş olsaydı o zaman önünü alabilirdik diye düşünüyorum ben.

Hah işte demek istediğim bu. Bundan sonra eşim de ben de hep tetikte olacağız. E-devlete 2-3 günde bir bakıp kontrol etmek gerekiyor. Bunu buradan duyurmak istedim. Çünkü insan başına gelmeden bilemiyor.

Kesinlikle taahhüt falan vermeyin onlar bir şekilde para tahsil etme peşinde. Öncelikle savcılığa bir dilekçe ile suç duyurusunda bulunun. hatların sizin olmadığı kimlik bilgilerinizin kullanılarak başkaları tarafından çıkarılmış hatlar olduğu hususunda. Hatta sözleşmelerdeki imzalara da itiraz edebilirsiniz. düzenleyen bayi hakkında kamu davası açılır. başka bir avukattan yardım alın derim ilki pek ilgilenmemiş

Hemen savcılığa gittik. eşim savcıyla da konuştu. Suç duyurumuzu yaptık.

Hah işte demek istediğim bu. Bundan sonra eşim de ben de hep tetikte olacağız. E-devlete 2-3 günde bir bakıp kontrol etmek gerekiyor. Bunu buradan duyurmak istedim. Çünkü insan başına gelmeden bilemiyor.

reçetelere de bakmak gerekiyormuş. onların parası devletten gidiyormuş. kanser hastalarının üzerinden oluyormuş genellikle. sahte reçete yazdırılıp devleti dolandırıyorlarmış.. arada sorgulamak lazım. ha devleti dolandırmışlar ha bizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…