- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
Zor gercektende benim akrabanin ustune 4 cihaz almislar bi de normal konusma faturalari dusunun yani durumuEşim, bu hatlar hala açık bulunduğu için üzerime cihaz almasalar bari, diye aramadığı yer kalmadı hatlar kapansın diye. Ama Turkcell hala bize ''borçları ödeyeceğim'' kağıtlarını imzalatmak peşinde.
Bu tarz bir olay benim de başıma gelmişti. Kimliğimizi fotokopi için verdiğimiz zaman çoğaltıyorlar ve adınıza açık hat satıyorlar. Benim adıma da 5 tane hat açılmıştı. Operator ile alakalı kimlik fotokopisi vermem gerektiğinde tarih atıp sadece xxx numaralı hat kullanımı içindir başka amaçla kullanılamaz gibi bir şey yazıp üzerine imza atıyorum bir daha başıma gelmedi. Sizlere de böyle yapmanızı öneririm :)
Maasa haciz kondugunu yeni okudum. O zaman dava acmaniz gerekecek. Iyi bir avukata gidin. Sonucta bu borc sizin degilse muhakkak ki zarariniz tazmin edilecektir.
Borcun kesinlesmis olmasi icin hat sahibine odeme emrinin teblig edilmesi gerekiyor. Esinize odeme emri teblig edildi mi? Ikamet adresiniz farkli bir yerde ise ilanen tebligat yapilmis olabilir. Yani apartmanin kapisina veya muhtara tebligat yapilmistir. Yani teblig yapilmadan icra kesinlesmez. Dosyaya bakacak birini bulursaniz ogrenebilirsiniz. Teblig yapilmadi ise itiraz edersiniz icra durur. Karsi tarafin dava acmasi gerekir. Yok eger kesinlestiyse borcu odeyip sizin dava acmaniz gerekiyor. Menfi tespit davasi yani borcunuzun olmadiginin tespit edilmesine iliskin dava.
Evet avukatim. Icra dosyasi hangi sehirde. Esiniz bir e devlet sifresi alsin. Orada adina acilan davalar ve detaylarini gorsun.Avukatın dediğine göre sizin dediğiniz gibi, şu anda elimizde olan borcu gösteren belge ilk belge olamazmış. O belge eşime gönderilmiş olmalı. Ama eline geçmediğini söylüyor. Sizin söylediklerinizin aynısını avukat eşime söyledi. Sizinle tıpa tıp. Şu an ödeyeceğiz ve sonrasına bakacağız artık. Siz de bu işleri biliyorsunuz avukat mısınız anlamadım ama ?
Benim eşiminde başına benzer bi olay gelmişti ama biz tesadüfen öğrendik e devletten numaralarla birlikte çıktı 5 taneydi en yakın türkcelle gittik hatlar benim bilgim dahilinde değil diye dilekçe verdik ve kapattırdık maddi bi yükümlülüğü yoktu ama bizimkinin dava açın bence imza istiyolar nasılsa nerden hangi bayiden açıkldığı öğrenilir. Geçmiş olsun.Günaydınlar hanımlar :)
Biz bi durum yaşadık, siz de hat açtırırken, operatör değiştirirken lütfen dikkatli olun. .
Eşimin adına kendisinden habersiz 5 tane hat açılmış. Artık nasıl yapılmışsa bi şekilde sahtecilikle yapılmış ve bizim alakamız bile olmayan bi şehirde açılmış hatlar. Biz bunu, hatların açıldığı şehirdeki hukuk bürosu bizi aradığında öğrendik. Hatlara ait borçlar varmış ve ödenmesi gerekiyormuş. . Gerekeni yaptık, karakola, savcılığa gittik. Bu hatlar Turkcell. Turkcell i aradık ama resmen bizi suçlayacak şekilde bize dönüş yaptılar.
Eşim avukatla konuştu. O da artık nedense geç kalındığı, bu borcu ödememiz gerektiği gibi şeyler söylemiş. Ve bu işle uğraşmak istiyorsak taa o şehre gitmemiz gerekmiş. . Bu işlerden de pek anlamıyorum.
Tamam borcu ödeyelim ama bunu ben kendi adıma kendime yediremiyorum. Düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Yani yapmadığımız şey üstelik de başkasının borcunu da ödeyeceğiz. Nasıl adalet bu?? Kime güveneceğiz biz?? Turkcell ise muhtemelen kendisinin alt bayiisinin açtığı hatları iplemiyor bile. Umurlarında değil. Bi da asla kullanmayı eşim de ben de düşünmüyoruz.
Şu an yeni evliyiz ve malum bizim de maddi sıkıntılarımız var. En kötüsü de şu an olması oldu. . Ben yeni bir şehre gelin geldim ve iş de bulamadım. O sıkıntılar yetmezmiş gibi bu olay oldu bir de. Huzurum kaçtı.
Size önerim şu, hattınızla ilgili değişiklikleri güvendiğiniz yerlerden yapmaya çalışın. Ve e-devletten adınıza açılmış dava vs. var mı diye takip edin sürekli. Gerekirse her gün bakın ki böyle şeyler başınıza gelmesin.
''Yok ben yapmadığım şeyden nasıl suçlanır, nasıl borç altına girerim.'' demeyin. Çünkü kimse sizi umursamıyor bile. Adalet falan işlemiyor maalesef. .
Icra dosyasi elinize gecmeden borcu odemeyin. Usulsuz tebligat yapilmis da olabilir.
Benim eşiminde başına benzer bi olay gelmişti ama biz tesadüfen öğrendik e devletten numaralarla birlikte çıktı 5 taneydi en yakın türkcelle gittik hatlar benim bilgim dahilinde değil diye dilekçe verdik ve kapattırdık maddi bi yükümlülüğü yoktu ama bizimkinin dava açın bence imza istiyolar nasılsa nerden hangi bayiden açıkldığı öğrenilir. Geçmiş olsun.
Rica ederim.Yani ben pek anlamıyorum. Bize gelen üzerinde ödeyeceğimiz miktar olan bi kağıt var. Eşim yine avukatın yanına gidecekti. Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Daha önce Turkcellde calistim bu sikayetle gelen cok ama cok insan var.
Bakin bu Turkcelle alakali birsey degil hangi hat olursa olsun siz herhangi bir hat islemi icin veya her ne icinse kimliginizi veriyorsunuz ya sonra o kimlikleri çoğaltıp adiniza hat aciyorlar adina hat actirmak istemeyen yüzlerce vatandaş var.öyle müsteride geldigi zaman tak diye sizin adiniza açılmış hatti veriyorlar.
Cok üzüldm sizin adiniza hic ilgi alakaniz olmayan hatlarin borcunu ödemek cok can skici
Biliyorum benimde basima geldi.adam hatti kendi ustune saniyomus.e devletten gordum bende.hemen gittik gorustuk aveayla.hemen kapattilar bizimki kontoelu hatti borc felan cikmadi oyuzden.esimde coj sinirlenmisti.ben ankarada yasiyorum.hat kirikkalede satilmis benim adimaGünaydınlar hanımlar :)
Biz bi durum yaşadık, siz de hat açtırırken, operatör değiştirirken lütfen dikkatli olun. .
Eşimin adına kendisinden habersiz 5 tane hat açılmış. Artık nasıl yapılmışsa bi şekilde sahtecilikle yapılmış ve bizim alakamız bile olmayan bi şehirde açılmış hatlar. Biz bunu, hatların açıldığı şehirdeki hukuk bürosu bizi aradığında öğrendik. Hatlara ait borçlar varmış ve ödenmesi gerekiyormuş. . Gerekeni yaptık, karakola, savcılığa gittik. Bu hatlar Turkcell. Turkcell i aradık ama resmen bizi suçlayacak şekilde bize dönüş yaptılar.
Eşim avukatla konuştu. O da artık nedense geç kalındığı, bu borcu ödememiz gerektiği gibi şeyler söylemiş. Ve bu işle uğraşmak istiyorsak taa o şehre gitmemiz gerekmiş. . Bu işlerden de pek anlamıyorum.
Tamam borcu ödeyelim ama bunu ben kendi adıma kendime yediremiyorum. Düşündükçe sinirlerim zıplıyor. Yani yapmadığımız şey üstelik de başkasının borcunu da ödeyeceğiz. Nasıl adalet bu?? Kime güveneceğiz biz?? Turkcell ise muhtemelen kendisinin alt bayiisinin açtığı hatları iplemiyor bile. Umurlarında değil. Bi da asla kullanmayı eşim de ben de düşünmüyoruz.
Şu an yeni evliyiz ve malum bizim de maddi sıkıntılarımız var. En kötüsü de şu an olması oldu. . Ben yeni bir şehre gelin geldim ve iş de bulamadım. O sıkıntılar yetmezmiş gibi bu olay oldu bir de. Huzurum kaçtı.
Size önerim şu, hattınızla ilgili değişiklikleri güvendiğiniz yerlerden yapmaya çalışın. Ve e-devletten adınıza açılmış dava vs. var mı diye takip edin sürekli. Gerekirse her gün bakın ki böyle şeyler başınıza gelmesin.
''Yok ben yapmadığım şeyden nasıl suçlanır, nasıl borç altına girerim.'' demeyin. Çünkü kimse sizi umursamıyor bile. Adalet falan işlemiyor maalesef. .
Biliyorum benimde basima geldi.adam hatti kendi ustune saniyomus.e devletten gordum bende.hemen gittik gorustuk aveayla.hemen kapattilar bizimki kontoelu hatti borc felan cikmadi oyuzden.esimde coj sinirlenmisti.ben ankarada yasiyorum.hat kirikkalede satilmis benim adima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?