Kızlar sizce calışmayan eşine kocası ne kadar para vermeli?

Bu bütçeye göre değişir ki. Benim kredi karım var ne harcadım sormaz eşim bin lira limit zaten çok değil. Onun dışında da temizlikçi parasını bırakır alışverişe onla gittiysek öder gün için parayı alırım işe giderken de 30-40-50 mutlaka market parası bırakır. Durumumuz daha iyi olsa daha çok yapar daha az olsa yine elinden gelenim en iyisini yapar biliyorum. Ki bence önemli olan o. İşlermizin çok kötü olduğu altı ay oldu cebinde on lira varken beşini bana bıraktı ben. Önemli olan çok bıraktı az bıraktıdan ziyada ne niyetle yaptığı

AYRIL o sana yük sadece. Salak mı ne?!

Şimdi bu adam akşam eve gelmiyor mu?Geliyor e mecbur yemek de isteyecek.
Eğer sana para vermiyorsa ya da alışverişe götürmüyorsa sen de hiçbir şey yapma.
Boş tabak koy masaya al canım bunu ye de.
Sen de annenler de falan yer gelirsin yemeğini.Bakalım kaç gün devam edecek böyle?
Cimriyse dışardan yemeye de kıyamaz.
Hergün mutlaka para iste alışsın.Bakarsın durumuna düzelirse ne ala düzelmezse boşanmaya düşünürsün.

Ben olsam ailemden para alırım pazar parasını yani günlük kendime göre yaparım yemeği bu işten geldimi aç kalsın dolap bomboş olsun yemek sorarsa boş tabağı koy masaya al sana yemek de. En kısa sürede çocuk yokken boşa gitsin koca olmaz bu adamdan üzüntüden hasta olursun altın verme

Canını dişine tak atan psikolojim bozuk filan deme güçlü ol çok ıyı korun sakın çocuk yapma ve atandıktan sonra beş kurus verme

Allah yardimcin olsn canm basit gibi duruyo ama bu yasadiklarini bende yasadim esimde bana guvenmiyodu para 20 tl anca veriyodu ama benm kayinvalidemler alisverisimi yapiyodu biz bir oturuyorz esim butun parayi onlara veriyodu bende sinir oluyodum sonucta benimde kendime gore giderim oluyodu. Sonra benim kendi babam bize ev verdi onceden kirada oturuyoduk . kira derdimz de kalmadi hep birlikte oturuyoruz yine . esim baktim yine vermiyo ben artik cebinden aliyorum sabah o ise gidince de ariyodum aldm habernnolsn diye onun keyfinimi beklicem . simdi istedigm gibi aliyrm bazen alma diyo ama hic takmiyorm . cunku gereksiz bir yere harcamam genelde biriktirirm

iyi univ iyi bölüm ne yav banane senin okulun ya da bölümünden bi katkın ya da yararın olmadıktan sonra

--konu sahibi için keşke işiniz hazır olunca evlenseymişsiniz

50 tl mı verdi cok vermis gercekten. Sadaka falan mı veriyor. Esler arasında ayrı gayrı olmaz. Bir ihtiyacın olur güzel bir sey görürsün almak istersin ne düsüncesiz esin. Bence ihtiyacının fazlası kadar eve bırakması lazım ve bunu usulüne uygun yapması lazım.

evet ben nedensiz çalışmayan insanları sevmiyorum

Cok ilginc gercekten harçlık mı veriyorlar 25 50 tl falan. Böyle is mi olur babadan harçlık mı alıyorsunuz? Bütçeye göre degisir tabiki. Esim su an benim kyk borcumu bile ödüyor. Hicbir zaman bunu niye aldın demedi. Bulunduğumuz ülke geregi dolar bozduruyoruz ona göre aramızda paylaşıyoruz. Alışverişe gidince de yine birimizde kalmadıysa diğerimiz veriyor. Alıstırmayla alakalı bu durum bence. Ben ailemde böyle gördüm bizim evlilik yaşantımıza da böyle yansıdı. Ama eger kadın bütün parayı gidip durumları kötü oldugu halde harcıyorsa düşüncesizdir. Sahsen ben ihtiyac dısı pek bir sey almıyorum. Türkiyeye geldigimzde zaten kredi kartından cekiyoruz her seyi. Bence esler oturup konusmalı bu mevzuyu.

Ama o benmde calşmam gerektgni soyluyo bnde sınava kadr zaman istedm bu arada bebegn hayrlı omurlu olsun cnm ah ah ne guzel hayallerim vrdı bnmde kısmet değilmş...

İyi de önce kendisi sorumluluklarını yerine getirsin sonra senden beklesin. Ben olsam hiç çalışmam ondan emin olana kadar. Altın da vermem, ailemden de destek almam. Önce kendi öğrensin evine eşine bakmayı sonra gerekirse tabi ki destek olunur. İyi niyet varsa tabi ki...

Ah cnm benim çok teşekkürler, Allah sana da versin gönlünce herşeyi... İnşallah çok daha iyi olur hayatın ve isteklerin gerçekleşir.

Evlenmeden önce staj yapıyordum ordan elime aylık 300 lira geçiyordu. İdare ediyordum kendimce. Evlendikten sonra eşim çalışmamı istemedi ama ben çok çekiniyordum nasıl para isterim faln diye ama hiç çekindiğim gibi olmadı çok şükür. Paramı hiç eksik etmedi sağolsun. Eşim şehir dışında çalıştığı için faturalar pazar bez mama vs herşeyi ben ödüyorum. Aylık 400 falan harcıyorum sanırım belki daha fazla hiç hesaplamadim

Senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda, gayret et sınava odaklan inşallah atanırsın ne diyim.

Boşuna okuyun kızlar, çocuk yaşta evlenmeyin kızlar diye bas bas bağırmıyoruz. Birde bir çok kişi desteklemiş ne demek bu ya? Biz erkeklere mi muhtacız? Onlar bize para vermezse yaşayamayacak mıyız? Sen erkeğin eline bakarsan oda sana istediğini yapar elbet! Çocuğu olanları yada rahatsızlık dolayısıyla çalışamayanları tenzih ediyorum.

Önce iş bulup kendinize yetecek derecede olduğunuz zaman evlenseydiniz bu sorunları yaşamazdınız. Bu forumda bazı üyelerin körü körüne yaptığı yorumlarıda kınıyorum. Sadece tek ağızdan dinlediği bir olay sonucunda karşı tarafa "şerefsiz" yorumu dahi yapabiliyorlar. Bir kere konu sahibinin yaptığı yorumda her şey ortada
Ama 4 aydır evdeym ne yemege gdyoruz ne dısarı cıkıyoruz cok sıkıldım en azından ayda 1 yemege gdelm diyorum en fazla 150 lra. Ona ble bişeyler bluyo of

Yani bir yemek 150 lira ? Asgari ücretin yakşalık 9da1'i! Bir kere konu sahibinin beklentisi fazla. Hem evde oturayım paşalar gibi, hemde eşim bana versin veriştirsin. Keşke bu tür konularda birde karşı tarafı dinleme fırsatımız olsa. Kontör parası denmiş ne malum aylık 100tl kontör masrafı olmadığı? Eşi belki bir kısmını karşılıyor.

Ben burada yanlış anlaşılmasın konu sahibinin eşini savunmuyorum. Fakat körü körüne yapılan yorumları da tasvip etmiyorum.

Ben size katılmıyorum esin durumu iyiyse calısmayabilir birisi ben üniversite mezunu biriyim atansam alacagım maaşın on katını kazanan esim kazanırken ben niye calısayım mesela? Keyfime bakarım cocugumu dogururum yetistiririm. Her sey okumak değil. Kadın calıscak diye bir kural yok. Erkegin egemen olduğu toplumda yasıyoruz. Gayet anlayışlısa sorun etmiyorsa sorun ne ki. Ayrıca konu sahibine 50 lt veriyor diyor kız haklı neye yeter bu para? Erkek evlendiyse bakcak karısına bu böyle toplumumuzda

Ay herseye gelince erkeklik taslarlar ben senin kocanim la baslayan cümleler kurup hep beklentiye girerler ama daha eşlerinin ihtiyaclarini karsilamazlar. Cimri insanlara hic tahammül edemem.
Olmasa zaten anlayisli davranırım sıkıntıya sokmamaya çalışırım destek olurum vs.
Ama oldugu halde ihtiyacımı karsilamayip cimrilik yapan koca benim gözümden düşer.
Evlendikten sonra bile ihtiyaçlarımı annem babam karsilayacaksa ne anladım ben.

Bu konuda düşüncelerim bunlar ama her zaman bi eşin çalışıp kendi parasini kazanmasindan yanayim. Ben kocamdan harclik almak yerine calisip kazanmayi tercih ederim. Gerekirse maaslarimizi birlestirir ortak kullanırız.

İnsan şu yorumu görünce şaşırıyor cidden Sizin evliliğiniz şuanda iyi olabilir, sizin eşiniz mükemmelde olabilir, fakat sırf bu erkeğe maddi yönde bağlılık yüzünden işkence görmeye devam eden bir çok hemcinsimiz var. Davulun sesi dışardan hoş geliyor tabi.

Birde şöyle düşünüp empati yapın. Allah göstermesin eşinizle aranız bozuldu ve ayrılmak zorunda kaldınız. Yaşınızda 40 olmuş diyelim hiç çalışmadınız bu zamana kadar. 4 sene boyunca okuyup emek verdiğiniz binlerce para harcadığınız üniversiteniz işe yarayacak mı sizce? Tecrübe diye sormayacaklar mı ? Allah göstermesin eşinizden ayrıldığınız zaman 40 yaşında baba evine mi döneceksiniz? Fakat şuan bir işte çalışıyor olsanız olası bir durumda kendinizi geçindirebilecek gücünüz olur. Siz yine üniversite okumuşsunuz kendinizi az çok güvence altına almışsınız, liseyi bile okumayıp sizin gibi düşünenler ne olacak peki ? Erkek bana bakar diyerek mi yaşayacak?

Erkek çalışıp kadınına bakma zorunda bu böyle toplumumuzda cümleniz ise gerçekten çok aşağılayıcı bir cümle. Kadınlık çocuğa bak ütü yap yemek hazırla yatağa gel demek değildir. Keşke kadınlığı bu kadar basit görmeseniz.

Yukarda da yazmştm okumadınz sanrm acıklıyım eşim evlenmden once bana o kadar cok vaadlerde bulundu ki. Yok ben tatile gderim gezerim 2bin maaş alıyorum vs diye resmen beni kandrdı! Benm mesleğim var bu arada calışıodum birikimde yapmştm benm durumum cok iyiydi altımda 2010 model arabam vardı cok guzel de kazanıp birikim de yapıyodum ondan sonra nişan oldu dugune 3 ay kala falan iştrn ayrıldım o sırada babam ev aldı arabayı satıp eklesin diye babama verdim yani ben ailemden hiç destek almadm hep kendm cabaladım yaptım su an zoruma gden sey bu zaten ailemn destegi! Evi tasımak temizlemek lazımdı 2 ablası var 1 annesi bi kere de arayıp yapılcak bişey var mı lazım mı demediler ben 50 kusur yasındaki annemle yaptım butun işi hersrye kendm yetmeye calıştım kmseye de gonul koymadım acıkcası aama aranamaz mı? Ben yardıma gelsnler demedm neyse ben bu kadr rahat yasamısken eşim bunları soyleynce aklıma yattı derdm tabi ki surekli gezmek değil. Dugune 1 ay kala eşimn borcu cıktı bskasına kredi cekmş onu oduyo benmde nikah erken yaplmştı ayrılamadm nyse dedm oderiz benm butun bilezklerm takılarım herseym satıldı borc borc hala btmedi elmde azcık para kaldı eşim ona goz dıkti resmen ordan harca diyo dısarı cıktgmzda ben masrafları o paradn karsılıyorum 2 ay kaaldı sınava o yuzden calşmak istemedm sınavdan sonra inş iş bulur calışrım umarık acklyaacı olmşmdr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…