Rica ederim.Haklısınız bilmiyorun kafam çok karışık çok korkuyorum ne yapacağımıda bilmiyorum çok zor şartlardayız şuan ben işi bıraksam eşime destek olamazsam çocuğumun ihtiyaçlarını karşılayamam ailemde destek olamıyor çünkü onlarda kendi halinde bahçe satılmasını bekliyorlar satılsa hemen kapatacak babam borcu ve çalışmayacağım ama şuan durum bu ben memnun değilim bu durumdan tabikide evladımı görmeden bir gün uyuyamam yada uyumadım yani korkuyorum saolun teşekkürler
Böyle bir durum olamaz ben çocuğum olmadan hiç birşey yapamıyorum yapabilecek olsaydım çoktan yollardım emin olun bir gün bile onu bırakıp keyfi bir durum için evimden çıkmadım ben gece defalarca kalkıyorum ben ilgileniyorum emin olun alışmış olsan yada alışacak olsam annem yanımda kalıyor der gece kalkınca anne al der bırakır sabah işe gidicem uyumam lazım der iner aşağı yatarım ama asla yapmadım işimden evime geldiğim gibi üzerimi değişir elimi yüzümğ yıkar tüm gece oğlumla ilgilenirim aksi mümkün değilSiz bir kere 4-5 gün bıraktığınızda rahata alışacak hep bırakacaksınız, çocuk size değil annenize bağlı olacak hep. Orda büyüyecek. Ve en güzel çağları kaçıp gidecek. Siz ne iş yapıyorsunuz Kocaelide ona göre yorum yapacağım. Meslek nedir
Kız kardeşim var 20 yaşında oda annemlerle beraber yani annem tek değilBir de kurbandır,bayramdır çok telaşlı günler.
Anneanne bebekle nasıl ilgilenecek?
Selamlar, gerçekten çok zor bir durum olsa gerek. Ben yeni anneyim o yüzden ahkam kesemem ama bir evlat olarak görüşlerimi yazmak isterim benim annem de beni tek başına büyüttü erken yaşta evlenip erken yaşta boşandı bu yüzden ben de ananem veya babanemlerde kalıyordum bazen. Anneme en çok ihtiyaç duyduğum yaşta bazen annemi haftada 2 3 defa göremiyordum annem yatılı işte çalışmıştı bir ara ve çok üzülüyordum 26 yaşındayım hâlâ dönüp durur keske her gun annemi görseydim annem ile daha çok vakit geçirseydim der dururum, homurdanırım tabiri caiz ise (annem hayatta olmasına rağmen) diyeceğim o ki bebeğiniz daha cok küçük, lütfen böyle bir şeye izin vermeyin.. Babanız ve kiz kardeşiniz sizin olduğunuz tarafa gelsin mümkün ise, anneniz baktığı için anneniz ile kotu olmak istemiyorsunuz belki ama o bir bebek ve size, düzenine ihtiyacı var.. Anneniz ile bu konuyu tekrar konusun benceKocaeline yeni taşındık ailem yalovada 6 buçuk aylık oğlum var ama düzeltilmiş 4,5 aylık çok iyi baktık çok güzel büyüttük hiç prematüre gibi değil kimsede inanmıyor neyse ben çalışmak zorundayım borcumuz var baya Yüklü çalışıyorum da hatta annem bende kalıyor haftada iki üç gün yalovaya gidiyor iki gün izinliyim ben izin günlerimde yolluyorum ama oda evini özlüyor düzenini arıyor babam ve kız kardeşim tek kalıyor falan bir sürü şey annem arada oğlumu alıp yalovaya gitmek istiyor arada alayım götüreyim 4 5 gün kalır geliriz diyor ben korkuyorum uyku düzeni bozulur yada birşey olursa arabamız yok nasıl gideceğiz ne yaparım diyorum yada alışırsa annem sürekli gitmek isterse nasıl olacak diyorum etrafımda çocuklarını annesine bırakan çok kişi var çalışan anneler var ama ben korkuyorum ne yapabilirim nasıl yapabilirim sizce bırakabilirmiyim yada bırakan varmı çok karıştım kızlar çok
Ay hayır bebeğiniz çok küçük bence yollamayın yaKocaeline yeni taşındık ailem yalovada 6 buçuk aylık oğlum var ama düzeltilmiş 4,5 aylık çok iyi baktık çok güzel büyüttük hiç prematüre gibi değil kimsede inanmıyor neyse ben çalışmak zorundayım borcumuz var baya Yüklü çalışıyorum da hatta annem bende kalıyor haftada iki üç gün yalovaya gidiyor iki gün izinliyim ben izin günlerimde yolluyorum ama oda evini özlüyor düzenini arıyor babam ve kız kardeşim tek kalıyor falan bir sürü şey annem arada oğlumu alıp yalovaya gitmek istiyor arada alayım götüreyim 4 5 gün kalır geliriz diyor ben korkuyorum uyku düzeni bozulur yada birşey olursa arabamız yok nasıl gideceğiz ne yaparım diyorum yada alışırsa annem sürekli gitmek isterse nasıl olacak diyorum etrafımda çocuklarını annesine bırakan çok kişi var çalışan anneler var ama ben korkuyorum ne yapabilirim nasıl yapabilirim sizce bırakabilirmiyim yada bırakan varmı çok karıştım kızlar çok
Öyledir.Kız kardeşim var 20 yaşında oda annemlerle beraber yani annem tek değil
Tamam sizin meslek nedir? Şu an ne iş yapıyosunuzBöyle bir durum olamaz ben çocuğum olmadan hiç birşey yapamıyorum yapabilecek olsaydım çoktan yollardım emin olun bir gün bile onu bırakıp keyfi bir durum için evimden çıkmadım ben gece defalarca kalkıyorum ben ilgileniyorum emin olun alışmış olsan yada alışacak olsam annem yanımda kalıyor der gece kalkınca anne al der bırakır sabah işe gidicem uyumam lazım der iner aşağı yatarım ama asla yapmadım işimden evime geldiğim gibi üzerimi değişir elimi yüzümğ yıkar tüm gece oğlumla ilgilenirim aksi mümkün değil
Bakıcı mı?? deyip tüm kötü ihtimalleri sıralamışsınız. Bunda şaşılacak me var anlamadım. Milyonlarca kadın böyle yapıyor. Evin her odasına, mutfağa vs. kamera taktırırsınız, içiniz rahat olur nispeten. El kadar bebeği günlerce kendinizden ayrı tutmaktan çok daha insanî ve mantıklı bir seçenek. Bir tek siz değilsiniz ki çalışan anne.Bakıcı mı ? Kime nasıl güvenilir bu zamanda ben anneme güvenip evine yollamaya korktum burada yapabilen var mı diye cesaret edebilen var mı acaba diye sordum tv de haberlere bi bakın kaç bakıcı yüzünden kaç çocuk ölüyor yada hastanelik oluyor ben sadece durumumu anlattık ve bu durumda olup başka alternatif yol bulan oldumu acaba diye merak ettim ben işteyken annem benim bebeğime benim evimde bakarken bile 8 saatlik çalışma sürecimde defalarca görüntülü arıyorum amacım sadece bu durumu yaşayan oldumu olduysa neler yaptı akıl almak
Haklısınız gerçekten yani kafam o kadar dolu ki inaanın artık düşünme yetkimi kaybettim burada akıl almaya geldim bunu sordum kendimi şaşırdım yani öyle zor durumlardayız bebeğim plesanta dekolmanı oldu oksijensiz kaldı bu süreçte çok masrafa girdik özel hastanede yattı iki defa yoğun bakımda kaldı birince 24 gün ilk doğduğunda birinde 5 gün ve biz hep kart kullandık birde taşınma süreçli işimiz gereği iş yeri çağırdı geldik kira desteği vereceklerdi 3 ay oda olmadı aksilik çıktı battık ta battık Allah şükür ki evladımın sağlığı çok iyi herşeyi sağlam tüm sorunları bitti sadece maddi zorluğumuz var 9 10 ay kadar çalışmak zorundayım artık bayramda izin yazdıracağım kendime yada kuzenlerimden rica edeceğim bakacağım duruma göre teşekkür ederimSelamlar, gerçekten çok zor bir durum olsa gerek. Ben yeni anneyim o yüzden ahkam kesemem ama bir evlat olarak görüşlerimi yazmak isterim benim annem de beni tek başına büyüttü erken yaşta evlenip erken yaşta boşandı bu yüzden ben de ananem veya babanemlerde kalıyordum bazen. Anneme en çok ihtiyaç duyduğum yaşta bazen annemi haftada 2 3 defa göremiyordum ve çok üzülüyordum 26 yaşındayım hâlâ dönüp durur keske her gun annemi görseydim annem ile daha çok vakit geçirseydim der dururum (annem hayatta olmasına rağmen) diyeceğim o ki bebeğiniz daha cok küçük, lütfen böyle bir şeye izin vermeyin.. Babanız ve kiz kardeşiniz sizin olduğunuz tarafa gelsin mümkün ise, anneniz baktığı için anneniz ile kotu olmak istemiyorsunuz belki ama o bir bebek ve size, düzenine ihtiyacı var.. Anneniz ile bu konuyu tekrar konusun bence
Evime haciz gelmiş diyorum siz kamera taktırın diyorsunuz çocuğumun mama parasını zor çıkartıyorum diyorum siz bakıcı diyorsunuz kamera takılı olan evlerde de oluyor herşey kendi çocuklarına bile kıyanlar var diyorum oda olmuyor korkuyorum diyorum oda olmuyor biz sizinle anlaşamayacağız teşekkür ederim size hayırlı akşamlar diyorumBakıcı mı?? deyip tüm kötü ihtimalleri sıralamışsınız. Bunda şaşılacak me var anlamadım. Milyonlarca kadın böyle yapıyor. Evin her odasına, mutfağa vs. kamera taktırırsınız, içiniz rahat olur nispeten. El kadar bebeği günlerce kendinizden ayrı tutmaktan çok daha insanî ve mantıklı bir seçenek. Bir tek siz değilsiniz ki çalışan anne.
Evet bir tek ben değilim çalışan anne bir sürü arkadşaım var annesine bırakıp tatile giden çalışan üstelik 7 8 aylıkken 10 15 gün görmeyen hostes arkadaşım var o onlara sordum hepsi bırakabilirsin ananesi sonuçta bakıcıya bırakmaktansa anane daha iyidir diyorlar ki neyse. Bende burada akıl almaya geldim onlar sürekli bıraktıkları için alışmışlar ben yaşamadım böyle bi durum burada mecburiyetten bu durumda olan birisinden akıl almak istedim sadeceBakıcı mı?? deyip tüm kötü ihtimalleri sıralamışsınız. Bunda şaşılacak me var anlamadım. Milyonlarca kadın böyle yapıyor. Evin her odasına, mutfağa vs. kamera taktırırsınız, içiniz rahat olur nispeten. El kadar bebeği günlerce kendinizden ayrı tutmaktan çok daha insanî ve mantıklı bir seçenek. Bir tek siz değilsiniz ki çalışan anne.
Bence bu konuyu açmak yanlış olmuş.Evet bir tek ben değilim çalışan anne bir sürü arkadşaım var annesine bırakıp tatile giden çalışan üstelik 7 8 aylıkken 10 15 gün görmeyen hostes arkadaşım var o onlara sordum hepsi bırakabilirsin ananesi sonuçta bakıcıya bırakmaktansa anane daha iyidir diyorlar ki neyse. Bende burada akıl almaya geldim onlar sürekli bıraktıkları için alışmışlar ben yaşamadım böyle bi durum burada mecburiyetten bu durumda olan birisinden akıl almak istedim sadece
Selamlar, gerçekten çok zor bir durum olsa gerek. Ben yeni anneyim o yüzden ahkam kesemem ama bir evlat olarak görüşlerimi yazmak isterim benim annem de beni tek başına büyüttü erken yaşta evlenip erken yaşta boşandı bu yüzden ben de ananem veya babanemlerde kalıyordum bazen. Anneme en çok ihtiyaç duyduğum yaşta bazen annemi haftada 2 3 defa göremiyordum ve çok üzülüyordum 26 yaşındayım hâlâ dönüp durur keske her gun annemi görseydim annem ile daha çok vakit geçirseydim der dururum (annem hayatta olmasına rağmen) diyeceğim o ki bebeğiniz daha cok küçük, lütfen böyle bir şeye izin vermeyin.. Babanız ve kiz kardeşiniz sizin olduğunuz tarafa gelsin mümkün ise, anneniz baktığı için anneniz ile kotu olmak istemiyorsunuz belki ama o bir bebek ve size, düzenine ihtiyacı var.. Anneniz ile bu konuyu tekrar konusun benceKocaeline yeni taşındık ailem yalovada 6 buçuk aylık oğlum var ama düzeltilmiş 4,5 aylık çok iyi baktık çok güzel büyüttük hiç prematüre gibi değil kimsede inanmıyor neyse ben çalışmak zorundayım borcumuz var baya Yüklü çalışıyorum da hatta annem bende kalıyor haftada iki üç gün yalovaya gidiyor iki gün izinliyim ben izin günlerimde yolluyorum ama oda evini özlüyor düzenini arıyor babam ve kız kardeşim tek kalıyor falan bir sürü şey annem arada oğlumu alıp yalovaya gitmek istiyor arada alayım götüreyim 4 5 gün kalır geliriz diyor ben korkuyorum uyku düzeni bozulur yada birşey olursa arabamız yok nasıl gideceğiz ne yaparım diyorum yada alışırsa annem sürekli gitmek isterse nasıl olacak diyorum etrafımda çocuklarını annesine bırakan çok kişi var çalışan anneler var ama ben korkuyorum ne yapabilirim nasıl yapabilirim sizce bırakabilirmiyim yada bırakan varmı çok karıştım kızlar çok
Kendinize yüklenmeyin, evladınız da büyüdüğünde sizi çok iyi anlayacaktır. Bazen buralardan ahkam kesmek cok kolay oluyor, siz de biliyorsunuz çocuğunuzun size ihtiyacı olduğunu ama hayatta kalmak için ekonomi denilen şeye ihtiyacı var hayat maalesef toz pembe değil, stres olmayın emin olun en zor günler bile gelip geçiyor. Evladınızın size ihtiyacı var onun için güçlü durunHaklısınız gerçekten yani kafam o kadar dolu ki inaanın artık düşünme yetkimi kaybettim burada akıl almaya geldim bunu sordum kendimi şaşırdım yani öyle zor durumlardayız bebeğim plesanta dekolmanı oldu oksijensiz kaldı bu süreçte çok masrafa girdik özel hastanede yattı iki defa yoğun bakımda kaldı birince 24 gün ilk doğduğunda birinde 5 gün ve biz hep kart kullandık birde taşınma süreçli işimiz gereği iş yeri çağırdı geldik kira desteği vereceklerdi 3 ay oda olmadı aksilik çıktı battık ta battık Allah şükür ki evladımın sağlığı çok iyi herşeyi sağlam tüm sorunları bitti sadece maddi zorluğumuz var 9 10 ay kadar çalışmak zorundayım artık bayramda izin yazdıracağım kendime yada kuzenlerimden rica edeceğim bakacağım duruma göre teşekkür ederim
Nasıl aylarca günlerce bırakıp görmeden durabiliyorlar ben bilmiyorum yani bırakan biri varmı acaba burada tv de izliyoruz mesela dizilerde de doktor kadın çalışıyor bakıcı var gece gündüze işte mesela günlerce göreniyor eve gittiğinde uyumuş oluyor çocuk yada kendi yorgun oluyor uyuyor falan bilmiyorum ya Allah tüm çalışan annelere yardım etsin bir yok göstersinBugün arkadaşlarla aynı konu vardı.
“5 yaşında anneanne/babaannede yaz aylarında kalabilir” dediler.
“Ben o zaman da bırakamam” dedim.
Amin inşallah.Nasıl aylarca günlerce bırakıp görmeden durabiliyorlar ben bilmiyorum yani bırakan biri varmı acaba burada tv de izliyoruz mesela dizilerde de doktor kadın çalışıyor bakıcı var gece gündüze işte mesela günlerce göreniyor eve gittiğinde uyumuş oluyor çocuk yada kendi yorgun oluyor uyuyor falan bilmiyorum ya Allah tüm çalışan annelere yardım etsin bir yok göstersin
Valla güzel yorum yapana güzel cevap verilir saldırana saldırılır iyi okuyun bence Buradan ahkam kesmek kolay yaşayan yorum yapsın dedim başına gelmeyen işin içinde olmayan saldıracak yer arıyor bir tek anne sizsiniz çünkü bizler bilmiyoruz çocuğun bize ihtiyacı olduğunu bize ihtiyacı olduğu için onu güzel şartlarda büyütüp hayatını kolaylaştırmak güzelce doyurabilmek giydirebilmek için çalışmak zorundayız maalesef benim sorun başına bu durum gelen varsa yazsın diye rica ettim başına gelmeyen ler linçlesin diye değil teşekkür ederim bu aradaayyy cevaplarınızı okurken içim darlandı çok zor birisiniz insanlar alternatif sunuyor fikir vermeye çalışıyor herkese saldırmışsınız. Azıcık sakinleşin bi yol bulunur herkesin kendine göre maddi zorluğu var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?